Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Blazon
Expert
Expert

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa Blazon »

Zdravim poradi niekto s dobrym hernym pc max do 700eur. Tento pc by bol pouzivany na stream a pod.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Blazon: Tak na hry alebo na stream???
Blazon
Expert
Expert

tak budem streamovat hry
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Blazon napísal:Zdravim poradi niekto s dobrym hernym pc max do 700eur. Tento pc by bol pouzivany na stream a pod.
na stream hrier vo full HD potrebujes viac ako 700e
ako streamovat moze kazdy dnes kto ma stvorjadro a nejaku grafiku za 200+ eur, ale kvalita
streamu priamo umerne pada/stupa s poctom investovanych eur
Blazon
Expert
Expert

Za kolko sa da kvalitny pc?
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

takže twitch stremovanie ? you sure ?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Blazon napísal:Za kolko sa da kvalitny pc?
minimalne by som zacal niekde na 850+ bez monitora a periferii
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BlackFox »

Čaute, mohol by som poprosiť o rady ako vylepšiť túto zostavu aby som mohol zahrať dnešné hry na high a vyššie.

CPU:Intel core i5-2300 2.8 Ghz
Corsair 4 GB RAM
GPU: Nvidia Geforce GTX 550 Ti (Cuda)
500 w zdroj
Doska: Gigabyte H61M-D2-B3
Win 7-32 bit.

Hlavne by som potreboval ako prvé novú SKRINKU a potom aj nový ZDROJ lebo to chcem vymeniť ako prvé lebo sú pokazené.
Nakoniec nejaku GPU,RAM, atď. Pomer cena-vykon niesom náročný.

Rozpočet do 450-500 eur.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

BlackFox: S doskou, ktoru mas, tak toho moc nevykuzlis. Chcelo by to u teba aj dalsie 4GB RAM, vymenit grafiku, vymenit zdroj, proces vsetko. Tu nema vyznam nieco investovat. Cize toto cele predat. Neviem ake su ceny, procesor s doskou mozno tak 80 eur, pamat 20-30 eur, grafika 60 eur, skrinka + zdroj (zalezi od znacky zdroja) mozno 40, Windows prakticky nema ani cenu. Cize mozno tak 170-200 eur by si za to mohol dostat a ak by si doplatil 500 eur, tak mas rozpocet 700 eur. A za to sa da uz co to postavit. K zostave si neuviedol este disk.
Jakobkin
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jakobkin »

Dobrý deň,

Chcel by som sa opýtať či mi potiahne zdroj takúto zostavu a celkovo čo by ste tomuto počítaču vytkli?

HDD:WD Blue 1000GB 64MB cache

SSD:ADATA Premier Pro SP900 64 GB

CPU:Intel Core i5-4460

RAM:Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Blue Series

Základná doska:MSI B85-G41 PC Mate

GPU:MSI GTX 960 2GD5T OC

Case:Zalman R1

Zdroj:Corsair CX500

Sieťová karta:TP-LINK TL-WN851ND
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:BlackFox: S doskou, ktoru mas, tak toho moc nevykuzlis. Chcelo by to u teba aj dalsie 4GB RAM, vymenit grafiku, vymenit zdroj, proces vsetko. Tu nema vyznam nieco investovat. Cize toto cele predat. Neviem ake su ceny, procesor s doskou mozno tak 80 eur, pamat 20-30 eur, grafika 60 eur, skrinka + zdroj (zalezi od znacky zdroja) mozno 40, Windows prakticky nema ani cenu. Cize mozno tak 170-200 eur by si za to mohol dostat a ak by si doplatil 500 eur, tak mas rozpocet 700 eur. A za to sa da uz co to postavit. K zostave si neuviedol este disk.
tak tragicke to nieje, ten cpu je zhruba na urovni phenoma X6 1075T, ak dokupi 4gb ram + VGA tak je v pohode...
bacha aku VGA budes kupovat, ked kupis napr 270X co je asi take maximum pre tvoj CPU, tak musis menit zdroj, bo ta 500wka s tym moze a nemusi mat problem...
Na druhej strane generacne novsia karta, s cca rovnakym vykonom, akou je https://www.alza.sk/msi-gtx-960-gaming-4g-d2411380.htm uz by nemala byt pre tu
noname 500wku problem, vdaka novsej architekture jadra
cize investicia cca 280e a hras witchera III alebo GTA 5 na HI/Med fo full HD

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2015, 1:21)
Jakobkin napísal:Dobrý deň,

Chcel by som sa opýtať či mi potiahne zdroj takúto zostavu a celkovo čo by ste tomuto počítaču vytkli?

ten 64GB SSD, aky bude mat zmysel ? mozno tak na jednu dve nove hry a dost, s tym ze system na tom teru, ale to sa ti bude cele vliect... skor by som sa to snazil riesit tak, ze by som si kupil aspon 240GB SSD, kde by som sa snazil mat system + nejake tie hry, a datovo nenarocne veci ako hudba/filmy atd, by som supol na externy sata3 pripadne USB ktory hockedy mozes kupit... no ten CX500 je tak akurat na tu zostavu, ale v buducnosti do toho mozes dat nieco mocnejsie a bude problem, spravil by som si rezervu aspon 100Watt...
Keby si tam silou mocou netlacil intela, tak by bolo mozno aj na 380X s AMD CPU aj s SSD vacsim a dostal by si viac muziky za rovnake $$
Jakobkin
Amateur
Amateur

@mystique

Ide o to, že ten počítač je už vyskladaný tak ako je a nedá sa s tým hýbať, mám možnosť ho kúpiť za 700-740€ čo je podľa mňa za tento PC dobrá cena. Na to SSDčko by som dal len systém.

Ešte by som sa ťa chcel spýtať ohľadom zdroja, moja aktuálna zostava vyzerá takto - 260GTX, Intel Core 2 duo CPU E8400 3.00 3.00, 4GB ram a ťahá mi to CORSAIR HX620W ktorý má výkon 620W. V hardvéri sa moc nevyznám, preto mi nie je jasné prečo tento 5-6 ročný zdroj má väčší watový výkon ako zdroj z tohto (alebo) minulého roku?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Neplati, ze cim je zdroj novsi, tym ma viac watov. Zdroje su proste silnejsie, slabsie, mega silne... podla potreby. Bolo by zbytocne davat napr. do kancelarskeho pc 700W a naopak nemyslitelne davat do herneho pc 400W. Preto sa vyrabaju rozne zdroje s roznym vykonom.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jakobkin napísal:@mystique

Ide o to, že ten počítač je už vyskladaný tak ako je a nedá sa s tým hýbať, mám možnosť ho kúpiť za 700-740€ čo je podľa mňa za tento PC dobrá cena. Na to SSDčko by som dal len systém.

Ešte by som sa ťa chcel spýtať ohľadom zdroja, moja aktuálna zostava vyzerá takto - 260GTX, Intel Core 2 duo CPU E8400 3.00 3.00, 4GB ram a ťahá mi to CORSAIR HX620W ktorý má výkon 620W. V hardvéri sa moc nevyznám, preto mi nie je jasné prečo tento 5-6 ročný zdroj má väčší watový výkon ako zdroj z tohto (alebo) minulého roku?
ide o efektivnu ucinnost, ked si vygooglis dane dva nazvy, tak podla toho vies zistit ktory je lepsi, ale osobne si myslim ze ten HX620W bude mat naozaj vykonnostne navrh, nech je certifikacia aka chce...

btw dat system na SSD je dobra vec, ale pamataj, ze pri loadingoch novych hier si budes trhat vlasy, viem o com hovorim :wink:

740e za to co si napisal mi pride vela, ale kazdy si je panom svojich penazi... za 600e sa da kupit AMD varianta s rovnakym vykonom...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aj podla mna je to prehnana suma a okrem tojo za nevyvazene pc - zdroj a ssd disk treba vymenit.
DropDead
Addict
Addict

BlackFox napísal:Čaute, mohol by som poprosiť o rady ako vylepšiť túto zostavu aby som mohol zahrať dnešné hry na high a vyššie.
CPU:Intel core i5-2300 2.8 Ghz
Corsair 4 GB RAM
GPU: Nvidia Geforce GTX 550 Ti (Cuda)
500 w zdroj
Doska: Gigabyte H61M-D2-B3
Win 7-32 bit.
Rozpočet do 450-500 eur.

ako hojko začal, MB+CPU by si dokázal predať, za pár šupiek aj GPU, takže ten rozpočet by sa celkom navýšil
mohol by si si potom zobrať niečo ako:

CASE: https://www.alza.sk/silentiumpc-brutus-s20-d2421861.htm
PSU: https://www.alza.sk/enermax-maxpro-600w-d2430240.htm
MB: https://www.alza.sk/gigabyte-b85m-ds3h-a-d2854332.htm
CPU: https://www.alza.sk/intel-core-i3-4170-d2420587.htm
GPU: https://www.alza.sk/msi-r9-380-gaming-4g-d2705116.htm
RAM: https://www.alza.sk/kingston-8gb-ddr3-1 ... 147666.htm
600€

ako si na tom s uložiskom, máš nejaký disk ?

Jakobkin napísal:Dobrý deň,

nekupuj to, je to blud za tú cenu, pozri si čo som napísal tomu nad tebou, tamto je 600€ zostava, stačí jej zmeniť CPU, pridať HDD a sme na tej istej cene za nové veci...+ za tú sumu sa dá vyskladať milión vecí :) nekúp to, zhromaždi peniažky a sa ti navrhne niečo nové a poriadne :)
+ máš starší, no na danú dobu skvelý zdroj (vnútornosti má poniektoré kvalitnejšie ako aktuálne zdroje), pokiaľ nemáš napríklad problém, že je mimoriadne hlučný (pokiaľ by sa skladala nová zostava, tak ho poprefúkať stlačeným vzduchom a podobne ale veď o tom potom)
Jakobkin
Amateur
Amateur

Ďakujem ľudia, že ste ma vyviedli z omylu. Ak sa teda ten PC neoplatí kupovať, čo do tých 700-750€ navrhujete?

V skratke ja si to predstavujem nejak takto, doska, zdroj a ostatné veci tam dávať nebudem, nevyznám sa v tom, takže Vám budem vďačný za pomoc. :)

Ja si predstavujem, CPU: I5-4460 alebo niečo od AMD.
GPU: MSI R9 380 Gaming 4G alebo MSI GTX 960 GAMING 4G
RAM: 8GB 1600MHz

Sám neviem či chcem ísť do ATI/AMD alebo NVIDIA/INTEL, momentálne mám zostavu NVIDIA/INTEL a som mimoriadne spokojný že aj po toľkých rokoch stroj stále šlape ako má aj keď to už potrebuje zmenu lebo najnovšie hry si na tom nezahrám. Ale ak je momentálne lepšie AMD vyveďte ma z omylu.
DropDead
Addict
Addict

a čo taktovanie ? bol by si ochotný taktovať ? hovorím o CPU - vtedy by sme mohli ísť napríklad do https://www.alza.sk/amd-fx-8320-d2147648.htm , nejakého chladiča k tomu a bola by to celkom parádička

ohľadom GPU - R9 380 je na tom vo všetkých ohľadoch lepšie
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

750e

https://www.alza.sk/amd-fx-8320-d2147648.htm 142,-
https://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-dd ... 147673.htm 48
https://www.alza.sk/sapphire-r9-380-dua ... 675827.htm 248,-
https://www.alza.sk/gigabyte-970a-ds3p-d466036.htm 71,-
https://www.alza.sk/samsung-850-evo-250gb-d2288264.htm 116,-
https://www.alza.sk/fortron-hyper-700-d2142157.htm 67

skrina fractal 2500 stoji do 45e spameti tusim a mechaniku ak chces za 14eur

751eur

potom tam treba dokupit este nejake ulozisko na filmy, zalohu, atd ale to mozes riesit casom
ja som to riesil usb3 diskom od WD a uplna spoko, ten 850evo mi pohodlne staci na system
aj na hry ktore prave hram... Na cpu sa da este co to posetrit, tej karte by stacila aj 6350 a mozno
by som kupil aj tranquilo, ale to su uz take detaily, pokial to nebudes taktovat tak pohoda
Jakobkin
Amateur
Amateur

@DropDead

Tak pozeral som rôzne benchmarky a porovnania a tieto karty vychádzajú cca narovnako niekde má dokonca navrch 960tka žerie aj menej elektriny. Je to ťažko vyberať no. Čo sa týka taktovania tak skôr nie, nemám s tým žiadne skúsenosti.

@mystique

Vyzerá to ako pekná AMD zostava akurát mám obavy či je to fakt výkonnejšie (rovnako výkonné) ako intel/nvidia. Čo som pozeral testy tak som fakt na vážkach a nerozhodný, myslíš že je to lepšia kúpa ako MSI 960GTX 4GB - i5 4460?

Tá skrinka sa mi nevidí, skôr by som išiel do Zalman Z11 Plus čo povieš? A tú mechaniku dokúpim aj potom to nie je problém ale pravda je, že to vôbec nevyužívam ani na PC ktorý momentálne mám.

Čo sa týka toho priestoru to nebude problém, 250gb mi bude na začiatok stačiť. Keď tak o mesiac-dva nie je problém dokúpiť nejaký WD 1TB disk za 60€.
Napísať odpoveď