Kto veľa pije, ten ani len tak skoro nenafuká, preto to nevie rozoznať a kto pije len tak pivo za 4 mesiace, tak to % rozozná hneď ako napr. jaFabo napísal:
Lol chlapce, ty ma bavis, vacsina z nas tu ma vypite viac nez cela tvoja trieda dokopy, podaktori aj za posledny rokrozdiel medzi 4 a 5 % fakt nerozoznas.
Aké pijete pivo?
-
ancikrista
Light Star
Re: Aké pijete pivo?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
blbost, nafuka aj 60 rocny notorik ako aj 13 rocny chlapec. len ten notorik to nebude az tak citit ze nieco vypil
-
javatar
Hardcore addict
To jeho tvrdeniu len nahrava. To jedno percento mozes citit ak toho vypijes viac (napr. 1 vs 4 napoje s 1% obsahom alkoholu).
Pri jednom nie je sanca.
Alebo si aziat a nic neznesies...
Pri jednom nie je sanca.
Alebo si aziat a nic neznesies...
Korma
Ked uz tu mame pivo, radler a cider, napadlo ma nieco, co moze chutit ako mix tychto troch.
Korma, mix piva a medoviny, niekde to aj pod tymto nazvom ponukaju, ja mam medovinu velmi rad, no kormu som este neskusal, ale vsade to chvalia, takze to chcem rozhodne vyskusat.
Odporuca sa pomer 2:3 alebo 1:2 (viac piva), niekde odporucaju cierne pivo.
Uz ste to pili, ak ano, aky pomer, prip. aj aku medovinu a pivo ste pouzili, ako vam chutilo?
Korma, mix piva a medoviny, niekde to aj pod tymto nazvom ponukaju, ja mam medovinu velmi rad, no kormu som este neskusal, ale vsade to chvalia, takze to chcem rozhodne vyskusat.
Odporuca sa pomer 2:3 alebo 1:2 (viac piva), niekde odporucaju cierne pivo.
Uz ste to pili, ak ano, aky pomer, prip. aj aku medovinu a pivo ste pouzili, ako vam chutilo?
Sa opijes aj z rumovej bonboniery alebo co? To moze byt kludne iba placebo.ancikrista napísal:Kto veľa pije, ten ani len tak skoro nenafuká, preto to nevie rozoznať a kto pije len tak pivo za 4 mesiace, tak to % rozozná hneď ako napr. ja
Si kup radler 0% a dalsi rovnaky druh radleru len s tym 2% obsahom alkoholu a nech ti to niekto ponalieva do 20 poharikov, v nahodnom pomere (kludne mozu byt len 2 s alkoholom a 18 bez alkoholu), v nahodnom poradi atd. Uvidime potom z kolkych pripadov to budes vediet rozoznat. Ked tvrdis, ze to dokazes rozoznat, mal by si to trafit vsetko na 100%.
A pri alkohole plati prave naopak tzv. klesajuca tolerancia. Alkoholikom staci fakt velmi malo na to, aby sa silno opili. Dokonca im staci menej nez abstinentom. Mozes hadat (alebo si vygooglit) preco to tak je...
Presne tak, veľmi dobre to vidím aj na niektorých blízkych ľuďoch. Alkoholik sa opije aj z pár pív.
V poslednej dobe inak čapovaný Pernštejn (viac druhov), a s rezervou u mňa preští drvivú väčšinu pív, ktoré sa tu v okolí dajú zohnať. Mega spokojnosť.
V poslednej dobe inak čapovaný Pernštejn (viac druhov), a s rezervou u mňa preští drvivú väčšinu pív, ktoré sa tu v okolí dajú zohnať. Mega spokojnosť.
-
guess.whoo
Redeemer
no tam existuje taka hranica ked alkoholik dokaze vypit vela a nie je taky opity. ked sa za tu hranicu dostane staci mu malo
blizko capuju pernstejn a popravde moc ma to nenadchlo, myslim ze som skusal iba 10-ku a dost mi to pripominalo bazanta...
u mna stale vyhrava ferdinand 13 polotmave.
mimochodom zase tu riesite kto kolko vypije a kto kolko musi vypit aby sa opil, ako keby to u kazdeho nebolo individualne... ak niekto citi 1%, tak ho asi citi, preco ho presviedcate ze nie? manzelka ked bola tehotna tak mala pocit ze je pripita aj z nealko piva...
u mna stale vyhrava ferdinand 13 polotmave.
mimochodom zase tu riesite kto kolko vypije a kto kolko musi vypit aby sa opil, ako keby to u kazdeho nebolo individualne... ak niekto citi 1%, tak ho asi citi, preco ho presviedcate ze nie? manzelka ked bola tehotna tak mala pocit ze je pripita aj z nealko piva...
Tak to už je placebo a nahováranie si. Presne to tu vlastne riešime. Spolužiaci takto presne vybabrali s kamarátkou, ktorá ešte ako neplnoletá strašne rada robila "randál" aj po pár panákoch, raz jej nalievali rumový syrup a v pohári pred tým bol silný rum, takže to smrdelo liehom. Aj po sirupe si myslela, že je opitá. Jeden pohár percenta proste cítiť nebude ani 14 ročné dievča, ktoré pije prvý krát - či si to ale bude vsugerovávať, to už je na inú debatu. Zrejme hej. Mne tiež bolo divne po prvom pive, lebo som nevedel do čoho idem.
ale ako vies ze je to placebo a nahovaranie si? ty vidis do hlavy druhych? ty vobec netusis ako posobi alkohol vseobecne na organizmus, tusis iba ako posobi na tvoj organizmus. podla toho nemozes generalizovat cely svet. rovnako to ze nejaki spoluziaci "vybabrali" s neplnoletym dievcatom nijak neimplikuje ze ten chalan nemoze citit rozdiel medzi 0% alkoholu a 1% alkoholu.
-
Fabo
Hardcore addict
Hlavne ta "sila" stavu opitosti zavisi od tolkych veci ktore ani nemusia suvisiet s placebo efektom, uz len to co a kedy naposledy jedol...
A chutovo to percento nerozlisi uz vobec.
A chutovo to percento nerozlisi uz vobec.
Vôbec nie. Áno, líši sa to na každom človeku, ale aby cítil 1% nápoj, alebo rozdiel medzi 4 a 5 percentným, tak by musel byť naozaj jediný taký človek na planéte, lebo tak to proste nefunguje. Musel by mať nejaké superschopnosť, alebo skôr chorobu. Ešte raz, počítame, že sa bavíme aspoň o 15 ročnom človeku. Ak má 9 rokov a 35 kilo, tak je to o inom.
Jedlo pred pitím samozrejme na vstrebávanie alkoholu pôsobí, ale aj tu sa nemôžme baviť o takých mizivých dávkach.
Proste si to nahovára, bodka. Nie je šanca. Presne ako tu niekto písal. Dajte mu 2 poháre, alebo aj 100, náhodne tam rozlejte 0 a 1 percentné nápoje, alebo 9 a 10 percentné. Ak to rozozná, napíšem mu adresu a nech príde ku mne, osobne pred ním zožerem kefu.
Jedlo pred pitím samozrejme na vstrebávanie alkoholu pôsobí, ale aj tu sa nemôžme baviť o takých mizivých dávkach.
Proste si to nahovára, bodka. Nie je šanca. Presne ako tu niekto písal. Dajte mu 2 poháre, alebo aj 100, náhodne tam rozlejte 0 a 1 percentné nápoje, alebo 9 a 10 percentné. Ak to rozozná, napíšem mu adresu a nech príde ku mne, osobne pred ním zožerem kefu.
ked sa bavime o beznom pive, tak chutovo samozrejme 4% a 5% rozlisis..
.
kedze 4% su "desiatky" (3,8-4,2%), tie su vodovejsie, s nizsim podielom extraktu v mladine - podla toho podielu ziskali nazov "desiatka". 5% maju u nas oznacene "dvanastky". tie maju vyraznu chut vdaka vyssiemu podielu extraktu.
cize po chuti rozoznas, ci pijes 4% alebo 5%... ale nie je to kvoli alkoholu samotnemu.
.
a co sa tyka pripitosi po 1 pive, stava sa mi to dost casto.. 2. a 3. ma ale zrovnaju do normalu a zas je vsetko OK:)
.
kedze 4% su "desiatky" (3,8-4,2%), tie su vodovejsie, s nizsim podielom extraktu v mladine - podla toho podielu ziskali nazov "desiatka". 5% maju u nas oznacene "dvanastky". tie maju vyraznu chut vdaka vyssiemu podielu extraktu.
cize po chuti rozoznas, ci pijes 4% alebo 5%... ale nie je to kvoli alkoholu samotnemu.
.
a co sa tyka pripitosi po 1 pive, stava sa mi to dost casto.. 2. a 3. ma ale zrovnaju do normalu a zas je vsetko OK:)
-
guess.whoo
Redeemer
za 10 rokov sa zmenila/pozmenila chut viacerych menovanych piv...hlasovanie by vyzeralo dnes mozno inak
aj srackove pivo vies nacapovat tak, ze sa po nom obliznes (spravna hygiena, spravna zmes na tlacenie piva, spravna capovacia technika - na 1x,2x, 3x.. kazdemu pivu snedci neco ine.., spravna teplota)
.
skus kozel 11%. dobry kompromis medzi chutou, alkoholom a cenou:)
.
skus kozel 11%. dobry kompromis medzi chutou, alkoholom a cenou:)
-
guess.whoo
Redeemer
napr. taky Kelt bol tiez iny..zacal sa predavat s noblesov v tych uzatvaratelnych flasiach, chutil dobre, ale potom sklzol do podpriemeru
mna celkom dostali vysledky pivnej korunky, ze to vyhrali piva ako kelt, bazant a stein.
potom som sa ale zamyslel a uvedomil si ze moc inych pivovarov na slovensku nemame a ze vlastne vacsinu casu pijem ceske piva...
minule som kupil v nejakom bottleshope dve piva z kosickeho pivovaru padre a popravde... nic extra. neboli zle, to urcite nie, ale za 3 eura za tretinkovu flasu mi to urcite nestoji.
potom som sa ale zamyslel a uvedomil si ze moc inych pivovarov na slovensku nemame a ze vlastne vacsinu casu pijem ceske piva...
minule som kupil v nejakom bottleshope dve piva z kosickeho pivovaru padre a popravde... nic extra. neboli zle, to urcite nie, ale za 3 eura za tretinkovu flasu mi to urcite nestoji.
Suhlasim ze chut piva sa meni, vlastne tiez som zaregistroval prave Kelt, chutil mi najviac zo slovenskych, no prave nedavno som ho pil a prisiel mi nejaky akoby kysly.
Mne sa zda, ze prave ten Kozel a aj Plzen zacali robit v Šariši ci kde to
Vola sa to "licencna vyroba piva" a to je dovod, preco aj flaskove pivo, ktore ste si kupovali, zrazu chuti ako chcanky...
A pokial vasu oblubenu znacku vlastni Heineken alebo ina nadnarodna korporacia, tak si svojvolne mozu presunut vyrobu z jedneho svojho pivovaru do dalsieho v inej krajine a zistite to az podla chuti alebo ak si zacnete citat etiketu a s udivom zistite, ze to kvalitne ceske pivo je made in hungary.
Ta slovenska pivna korunka bola teda riadna fraška

A pokial vasu oblubenu znacku vlastni Heineken alebo ina nadnarodna korporacia, tak si svojvolne mozu presunut vyrobu z jedneho svojho pivovaru do dalsieho v inej krajine a zistite to az podla chuti alebo ak si zacnete citat etiketu a s udivom zistite, ze to kvalitne ceske pivo je made in hungary.
Ta slovenska pivna korunka bola teda riadna fraška
ephramko - pravda, absolutny suhlas, kvalita piva sa brutalne meni a az zasnem ako velmi.