Kontaktne sosovky
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kontaktne sosovky
Bez roztoku su vacsinou "hotove" za par hodin. Mesacne bezne nosim 2 mesiace.
-
blackieees
Medium Expert
Uz som ich mal raz aj 3 ci 4 dni po sebe, spolu mozno 30 hodin. A videl som v nich stale dobre, ani som nepocitoval ziadne svrbenie a palenie v oku. Cital som, ze su tensie a preto by to material nemal vydrzat, no moja skusenost je ina.marek carey napísal:Hrozi, ten material nie je na skladovanie.
Tak dnes som bol u očnej, pýtal som sa na šošovky, ale povedali mi že u mňa viac menej bez šance, lebo že mám na to strašne vysoké cylindre a videl by som s nimi veľmi zle. Dioptrie mám nejak +1.5 a +1, a cylindre myslím 3.5 a 1.5. Neviem vôbec, čo to znamená, ale tak hádať sa nebudem, asi vedia lepšie. 
Keď už nie šošovky, tak snáď bude v budúcnosti reálna aspoň operácia, aj keď začínam byť skeptický aj v tomto.
Keď už nie šošovky, tak snáď bude v budúcnosti reálna aspoň operácia, aj keď začínam byť skeptický aj v tomto.
Poculi ste o nejakych sosovkach, ktore netreba v noci vyberat z oci a mate ich mesiac v kuse? mate s tym niekto nejake skusenosti? Kamoska mi o tom povedala, ale neviem si to vobec predstavit..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
cinges: Co tak sa pozriet o 4 prispevky vyssie co pisal t0m4s3 alebo na predchadzajucu stranu???
Hojko, aj ja mozem nosit mesacne sosovky dva mesiace. Predpokladam, ze chalani sa bavili o tom, ze ako dlho sosovky mozu nosit, ale ked povie, ze ich nosi dva mesiace, funguje tak, ze rano nasadi a vecer vyyberie..
Ja som pocul o specialnych "novych" sosovkach, ktore vobec cely mesiac z oka nemusis vyberat. Alebo som si len ja nejak usadil v hlave, ze si ich mam vecer vyberat a v podstate vsetky sosovky mesacne mozem nosit mesiac bez vyberania?
Ja som pocul o specialnych "novych" sosovkach, ktore vobec cely mesiac z oka nemusis vyberat. Alebo som si len ja nejak usadil v hlave, ze si ich mam vecer vyberat a v podstate vsetky sosovky mesacne mozem nosit mesiac bez vyberania?
Ano, volaju sa kontinualne sosovky. Sam som si ich kupil, kedze nosim 15 rokov sosovky a sem tam sa stane, ze ked som mimo domu, tak si ich nemam kde odlozit. Nepouzivam ich ale cez noc, iba fakt vo vynimocnych situaciach, ked nieje moznost dat ich do roztoku. Oproti beznym sosovkam je to o nieco lepsie, ked sa s nimi zobudis. Nemas take suche oci ale to zalezi aj od toho aky typ zvolis. Najlepsie su samozrejme s najvyssiou pripustnostou kyslika a vlhkostou. Neviem si predstavit, ze by som mal sosovky v oku dlhsie ako 1-2 dni. Netreba od toho cakat zazraky, je to skor nudzove riesenie. Napriklad kamarat nosi tiez kontinualne a pokial si ich v noci neda do roztoku, tak ma oci cervene a suche ako s obycajnymi