VYHRAL SOM LOTO ! AKO PREZIT ? :)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: VYHRAL SOM LOTO ! AKO PREZIT ? :)

Príspevok od používateľa beardie »

aj elektromobily, aj solarne panely su velmi energeticky narocne na vyrobu, nehovoriac o nadobudacej cene
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Lenze prave ak by niekto vyhral 300+K, tak je to pre neho idealne, vyssia cena nie je tak dolezita, ale minimalna udrzba a prevadzkovacie naklady, navratnost aj ak by bola niekolko rokov, pre cloveka v strednom veku take solarne panely vydrzia mozno aj cely zivot, kedze zivotnost sa predlzila...

K tej vyrobe, nie je to idealna tema, ale vsetko to spojene s vyrobou a prevadzkou, servisom benzinovych aut je tiez energeticky narocne, ak by sa to spocitalo, vyroba a servis suciastok, ktore elektromobil ani nepotrebuje, vsetky oleje, samotne obaly na tie oleje, suciastky, distribuciu, je toho vela, neviem ako by to dopadlo ak by sa zohladnili vsetky polozky za dobu zivotnosti solarneho panelu, ci elektromobilu. Samozrejme je dolezite ake energie by sa pouzili na vyrobu, ale preco nie obnovitelne. Vazne je to ale na inu temu...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

myslis, ze keby niekto vyhral 300k kupil by si Prius? alebo nejaku Teslu a mal by hned tretinu v prdeli?
urcite nie. ja nehovorim, ze hned si kupit sportove auto za 100k, ale ako tu niekto pisal nieco do tych 40k
beardie
Redeemer
Redeemer

Dreamer napísal:K tej vyrobe, nie je to idealna tema, ale vsetko to spojene s vyrobou a prevadzkou, servisom benzinovych aut je tiez energeticky narocne, ak by sa to spocitalo, vyroba a servis suciastok, ktore elektromobil ani nepotrebuje, vsetky oleje, samotne obaly na tie oleje, suciastky, distribuciu, je toho vela, neviem ako by to dopadlo ak by sa zohladnili vsetky polozky za dobu zivotnosti solarneho panelu, ci elektromobilu. Samozrejme je dolezite ake energie by sa pouzili na vyrobu, ale preco nie obnovitelne. Vazne je to ale na inu temu...
tak popatraj a potom sa prid podelit o informacie
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tiež by som si pri relatívne nízkej výhre ako 300k € nedovolil luxus elektromobilu. Radšej by som si kúpil nejaké výkonnejšie auto do 30-40k €, peknú nehnuteľnosť tak do 150k € a porozmýšľal by som, ako zvyšok investovať, aby som z toho dostal nejaký pasívny príjem. Určite by som však nedával výpoveď. Keby v tej výhre bola nula na konci navyše, tak už by to bolo reálnejšie, ale s 300k € sa do konca života prežiť určite nedá pri zachovaní normálnych životných štandardov.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

vsak ako aj ten chlapik..nebavila ho robota tak si otvoril autoservis, ktory vzdy chcel mat a teraz mu to zaraba
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Preco prave megadrahu Teslu? Ved elektromobil sa da kupit aj za 30K mozno uz aj menej - no a ked nebudes nikdy tankovat a nabijal by si casto zadarmo, tak preco nie, pri tej sume auto do mesta a mozno dalsie, diesel na dlhsie cesty, preco nie...
beardie
Redeemer
Redeemer

sorry, ze ta stale dodrbavam, ale nikdy nie je nic zadarmo...
keby vsetci okamzite presli na elektromobily, tak by padla rozvodna siet
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hej, tak to jedine tak Renault Twizy. No to ďakujem pekne :)
Prílohy
renault_twizy_ev_sg_0.jpg
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Pilifo napísal:Tiež by som si pri relatívne nízkej výhre ako 300k € nedovolil luxus elektromobilu. Radšej by som si kúpil nejaké výkonnejšie auto do 30-40k €, peknú nehnuteľnosť tak do 150k € a porozmýšľal by som, ako zvyšok investovať, aby som z toho dostal nejaký pasívny príjem. Určite by som však nedával výpoveď. Keby v tej výhre bola nula na konci navyše, tak už by to bolo reálnejšie, ale s 300k € sa do konca života prežiť určite nedá pri zachovaní normálnych životných štandardov.
Si pamatam, ked som zacinal s pracou, tak sme na jednom skoleni ratali obnos penazi ktory clovek zarobi za cely svoj zivot pri takej beznejsej mzde okolo 600-700eur. Za cely zivot pri takej mzde by si zarobil okolo 300tis eur (vtedy 8-10mil) - cca 40 rokov prace :) Takze ver, ze sa da do konca zivota z takej sumy v pohode vyzit, len to, ze by si ju mal vsetku naraz by ti psychika nedovolila ju pomalicky minat.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to je pravda, chcelo by to silne odhodlanie
dreamer - ukaz mi auto - podotykam auto, nie take kktske krabicky na elektrinu pod 30k. obycajny prius ide od 36k v zakladnej vybave rovnajucej sa 301ke
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

300k je v podstate bezny peniaz, z ktoreho sa myslim nikto neposklada, suma, z ktorej by sa cloveku zmenili priority skor presahuje asi 1M+.
pri 300k by to vyzeralo asi takto:
1. 2 tyzdne dovolenky v praci
2. vyplatenie hypo - 50k
3. kupa domu - 220k
4. kupa dakej 2rocnej premiovky - 25k
5. dobra dovolenka - 5k
6. navrat do roboty a muklovanie dalsich 40 rokov
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Čosi 220k dať na dom? Za 220 si postavím dom a kúpim ešte 2 byty na prenájom. Tu v LM by mi aj 3 byty vyšli.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Kamarat si postavil v Jaslovskych Buhu. dom viacmenej svojpomocne a z pozemkom sa vosiel do 60-70 tisic
V Košiciach kúpiš 2 izb. prerobený byt na sídlisku za 45-55 tisíc.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

tak bratislavske ceny, da sa postavit, ale len pozemok by ma vysiel kilo
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie - lenze vsetci si nekupia elektromobil a vsetci nevyhraju loto, preto ti ci ANO, tak by to mohlo vyuzit.

guess.whoo - tak pre niekoho krabicka, niekto si do mesta zamerne kupuje drahe Smarty ktore su este mensie a na benzin.

ROKI49 - to nemyslis vazne, tak 220K za dom? Ved pri troche snahy sa tie peniaze daju pekne tocit, ak by si pouzil aj 100K, tak 200K len v banke na slusnom ucte okolo 3% co je realne pri takej sume, aj viac, to je 6000 rocne, teda 500€ mesacne a myslim ze by slo aj lepsi urok vybavit pri takej sume a uz nehovorim ze cast ak by sa investovala, pri takej sume je mozne to rozlozit tak, ze prip. straty by boli minimalne a vtedu uz by bol vynos aj 5-10%, kludne by sa dalo aj niekoho zaplatit aby sa o to postaral... Kazdopadne uz len z beznych urokov by slo zit, prip. samozrejme aj podnikat ci skusat ine aktivity, ale chodit 8 hodin denne do prace, keby som mal 300K, tak to nikdy!
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tie ceny u Vás (LM, KE) sú veľmi dobré. Napríklad u nás v meste len za pozemok pýtajú 140€/m2 v lokalite Rozalka Village (táto lokalita vyrastá hneď vedľa sídliska, kde žijem) a 150€/m2 v lokalite Dubový vŕšok (táto lokalita je zasa hneď za hypermarketom Tesco). Tie ceny sú neskutočné. V iných častiach mesta to nie je o nič lepšie. Tu keby som chcel kúpiť pozemok a postaviť dom, tak pod 150000€ by som sa veľmi ťažko zmestil. Ani byt sa tu veľmi neoplatí kupovať. 30-50 ročné 3-izbové byty idú v priemere po 85000€, novostavby od 110000€ a viac. Ak by som chcel kúpiť nejaký rodinný dom, tak by som nesmel pozerať po domoch s cenou pod 150000€, pokiaľ by som nechcel kúpiť polorozpadnutú šopu. V okolitých dedinách ako Limbach, Viničné, Šenkvice, Vinosady atď, je to s cenami veľmi podobné.

Takže ak by aj bola výhra cca 300000€, tak minimálne 200000€ by bolo treba dať bokom na kúpu a prípadnú rekonštrukciu rodinného domu. Alebo kúpiť pozemok a postaviť dom s tým, že by vyšlo aj na úpravu terénu a zariadenie domu potrebným vybavením.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Hm.. ja osobne, ak by som aj byval v BA, tak radsej sa prestahujem, bud len dalej od mesta a dochadzal by som, alebo aj dalej, predsa, mat slobodu a este so zvyskom penazi si robit co chcem, skusat podnikat, eshop a pod., alebo v BA s cestovanim do prace stratit aj 10 hodin denne, tak jasna volba PRE MNA.

Samozrejme, ak ma niekto vacsiu rodinu, take 3 deti, tak uz je to tazsia volba, ale aj tak by sa dalo prestahovat dalej od mesta, mnohi to tak robia aj teraz, potom skusat podnikat a pod., alebo len kupit byt na prenajom, ci aj viac. No a ak uz niekto rodinu ma, tak sa predpoklada ze nejake byvanie uz ma zabezpecene, aj ked splaca, tak to moze vyriesit hned a stale moze zostat dost penazi.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Noobsz DJ napísal:Tie ceny u Vás (LM, KE) sú veľmi dobré. 30-50 ročné 3-izbové byty idú v priemere po 85000€, novostavby od 110000€ a viac. Ak by som chcel kúpiť nejaký rodinný dom, tak by som nesmel pozerať po domoch s cenou pod 150000, pokiaľ by som nechcel kúpiť polorozpadnutú šopu. V okolitých dedinách ako Limbach, Viničné, Šenkvice, Vinosady atď, je to s cenami veľmi podobné.

Takže ak by aj bola výhra cca 300000€, tak minimálne 200000€ by bolo treba dať bokom na kúpu a prípadnú rekonštrukciu rodinného domu. Alebo kúpiť pozemok a postaviť dom s tým, že by vyšlo aj na úpravu terénu a zariadenie domu potrebným vybavením.

Konecne to tu niekto chape. btw. zijem v stupave, takze ceny asi podobne jak pezinok. Niekto si tu predstavuje asi, ze 200k je vela za dom. Dost ludi si tu mysli, ze 300k je nejaky zavratny peniaz, ktory cloveka zahoji, ale to je len velmi obmedzenym pohladom na to, co sa vsetko vlastne da za peniaze kupit. 300k je peniaz, ktory pomoze, clovek sa trochu zabezpeci a dovoli si hned, na co by inak nemal, ale inak je to len mensia kopa penazi. Zit z toho cely zivot moze asi len clovek, ktory je hrdy na svoj 500e plat.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zase nemôžete to brať tak, že každý by chcel bývať v BA alebo na západnom Slovensku, kde sú ceny pozemkov šialené. Nájde sa aj kopec ľudí, ktorým by stačilo si kúpiť pozemok na strednom Slovensku a tam by sa mohli zmestiť aj do 100k € za celý dom aj s pozemkom. Ak by bol niekto skromnejší a vedel by hospodáriť s toľkými peniazmi správne, dalo by sa to prežiť s tými úsporami do konca života, ale neverím, že by sa našlo až toľko ľudí, ktorým by sa nechcelo do konca života nič robiť. To by musel byť výherca niekto od našich spoluobčanov :D
Napísať odpoveď