Dobrý, mám problém s mestskou políciou
Dobrý, mám problém s mestskou políciou
Mám 17 a došlo mi domov predvolanie od metskej polície za pitie alkoholu u mladistvých.
Boli sme s kamarátom medzi blokmi a pili sme alkohol a zrazu prišli metskáči tak sme začali utekať lenže kamarát tam nechal občiansky tak sa.musel vrátiť ja som ušiel, o deň mi prišlo predvolanie lebo kamarát im povedal moje meno.
Môžu mi to dokázať keď som nefúkal ? Môžu mi prišiť že som neupuslúchol metského policajta? Nemusím vypovedať ? Môžem povedať že som tam nebol že si on mňa vymyslel ? Ďakukem za odpovede
Boli sme s kamarátom medzi blokmi a pili sme alkohol a zrazu prišli metskáči tak sme začali utekať lenže kamarát tam nechal občiansky tak sa.musel vrátiť ja som ušiel, o deň mi prišlo predvolanie lebo kamarát im povedal moje meno.
Môžu mi to dokázať keď som nefúkal ? Môžu mi prišiť že som neupuslúchol metského policajta? Nemusím vypovedať ? Môžem povedať že som tam nebol že si on mňa vymyslel ? Ďakukem za odpovede
Re: Dobrý, mám problém s metskou políciou
Samozrejme, povies ze si tam nebol a bude to tvrdenie proti tvrdeniu. Bez dalsich svedkov nevyriesitelne.
Snáď ma neodfotili, on hovoril že všetko im povedal tak neviem, bojím sa toho aby mi nenašili marenje vyšetrovania
povedz im, ze si bol tam, ze si nepil, ze si sa zlakol, ked kamos zacal utekat, tak si zacal utekat s nim, bol si mimo... A potom si hladaj pravnika, kamosa zabi, pretoze toto sa nerobi a nie je to ziaden kamos, ale idiot..
Kamaratovi sa 'podakuj' a mestskych posli do pi*i. Policajti do poctu, nic viac.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Thug life
normalne im povies, ze si nepil a basta. nic ti nemozu pokial nepodlahnes panike
normalne im povies, ze si nepil a basta. nic ti nemozu pokial nepodlahnes panike
Vadí keď on povedal že som pil ?
-
Bad.boy
Medium Professional
On moze povedat aj ze si si tam slahal herak a stale to bude tvoje slovo proti jemu.
Otázka.. čo mu hrozí za to pitie alkoholu? Čítam nejaký starší článok z roku 2012, vraj hrozí pokarhanie alebo pokuta až do 33€ pre rodičov.
Pokiaľ Ťa policajti nečapli priamo pri čine a nenafúkal si im, môžu Ti dať maximálne pokarhanie.
Každopádne, s tým kamarátom by som sa už určite veľmi nestretával.. hlavne pri takýchto "ilegálnych" činnostiach. Ja som bol vždy slušňák, ale viem, že jeden spolužiak mal naučené naspamäť iniciály nejakého chlapca, ktorého nemal rád.. a furt, keď ho čapli policajti alebo revízori, dával im jeho údaje.

Pokiaľ Ťa policajti nečapli priamo pri čine a nenafúkal si im, môžu Ti dať maximálne pokarhanie.
Každopádne, s tým kamarátom by som sa už určite veľmi nestretával.. hlavne pri takýchto "ilegálnych" činnostiach. Ja som bol vždy slušňák, ale viem, že jeden spolužiak mal naučené naspamäť iniciály nejakého chlapca, ktorého nemal rád.. a furt, keď ho čapli policajti alebo revízori, dával im jeho údaje.
Tak pokuta 33 euro alebo polovica 15 euro a niekam sa to zapisuje
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2015, 12:38)
Čo mi urobí pokarhanie ?
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2015, 12:38)
Čo mi urobí pokarhanie ?
-
guess.whoo
Redeemer
navnadi ta pachat dalsiu kriminalnu cinnost?
co si nenormalny? povies, ze si nepil a hotovo
nooo, pokuta za pitie na verejnosti, ked som mal 15, tak to bolo 100 korun, vtedy to boli prachy na cely piatok..
No a cim castejsie ta chytili, tym bola pokuta vyssie.. Napr. ak uz ti dali pokutu za 500 korun, nikdy ti nemohli dat mensiu pokutu... ale inak pohoda, nic sa nedeje, nikoho si nezabil, nebudes to mat v zaznamoch, skole je to jedno, rodicom asi tiez, v podstate to nikoho nezaujima...takze sa tym netrap, hlavne pouzivaj rozum a nenehaj sa znervoznit od fizlov, ziaden z nich nema mozog a ani inteligenciu, je to odpad spolocnosti, netrap sa tym..
-
guess.whoo
Redeemer
ty si tiez riadny pripad. v tvojom pripade neplati to, co mas napisane v avatare
1. Kamoš je pako
2. Hovor menej než musíš
3. Vysoko pravdepodobne aj zasahujúci policajti spísali dáky záznam, že osoby tam popíjali takže budú argumentovať aj tým
4. Keby si chcel do toho ťahať právnika (čo sa ti podľa mňa neoplatí, neviem či ti to stojí za pár stoviek eur) tak by to bol asi veľmi krátky rozhovor, po ktorom by si odkráčal
5. Je možné že ti budú tvrdiť aj to čo nie je pravda, takže si prejdi presne ich právomoci atď
Možno sa mýlim ale mali by sa riadiť zákonom o obecnej polícii, zároveň má každé mesto dáke svoje ustanovanie atd.
(3) Príslušník obecnej polície po predvedení osoby
a) bezodkladne spíše úradný záznam o predvedení a zápisnicu o podanom vysvetlení,
b) ihneď odovzdá predvedenú osobu najbližšiemu útvaru Policajného zboru, ak zistí, že sú dôvody na jej odovzdanie; inak osobu ihneď prepustí.
(4) Vysvetlenie môže odmietnuť iba osoba, ktorá by ním sebe alebo blízkej osobe10) spôsobila nebezpečenstvo postihu za priestupok alebo trestný čin.
(5) Vysvetlenie sa nesmie požadovať od osoby, ktorá upozornila, že by ním porušila zákonom uloženú povinnosť mlčanlivosti, iba ak by bola od tejto povinnosti oslobodená.
(6) Príslušník obecnej polície je povinný osobu poučiť o možnosti odoprieť vysvetlenie podľa odsekov 4 a 5.
2. Hovor menej než musíš
3. Vysoko pravdepodobne aj zasahujúci policajti spísali dáky záznam, že osoby tam popíjali takže budú argumentovať aj tým
4. Keby si chcel do toho ťahať právnika (čo sa ti podľa mňa neoplatí, neviem či ti to stojí za pár stoviek eur) tak by to bol asi veľmi krátky rozhovor, po ktorom by si odkráčal
5. Je možné že ti budú tvrdiť aj to čo nie je pravda, takže si prejdi presne ich právomoci atď
Možno sa mýlim ale mali by sa riadiť zákonom o obecnej polícii, zároveň má každé mesto dáke svoje ustanovanie atd.
Kód: Vybrať všetko
http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zakon-o-obecnej-policii/(3) Príslušník obecnej polície po predvedení osoby
a) bezodkladne spíše úradný záznam o predvedení a zápisnicu o podanom vysvetlení,
b) ihneď odovzdá predvedenú osobu najbližšiemu útvaru Policajného zboru, ak zistí, že sú dôvody na jej odovzdanie; inak osobu ihneď prepustí.
(4) Vysvetlenie môže odmietnuť iba osoba, ktorá by ním sebe alebo blízkej osobe10) spôsobila nebezpečenstvo postihu za priestupok alebo trestný čin.
(5) Vysvetlenie sa nesmie požadovať od osoby, ktorá upozornila, že by ním porušila zákonom uloženú povinnosť mlčanlivosti, iba ak by bola od tejto povinnosti oslobodená.
(6) Príslušník obecnej polície je povinný osobu poučiť o možnosti odoprieť vysvetlenie podľa odsekov 4 a 5.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Také haló kvôli somarine. Upokoj sa, nezavrú ťa za to.
Budeš platiť pokutu, tomu sa pravdepodobne nevyhneš, ale to je len začiatok. Taktiež záznam v registri trestov je istý, v budúcnosti to bude predstavovať obrovský problém pri hľadaní si zamestnania, pravdepodobne skončíš ako doživotný okupant úradu práce. Keďže sa jedná o záznam súvisiaci s alkoholom zabudni aj na vodičský preukaz, ten sa alkoholikom nedáva. No môžeš si za to sám, tak to pri hrubom porušovaní zákona chodí. 
Muffi : veľmi vtipné, hahaha, rovno ma za to zavrú do basy za priestupok
A keď im povie, že tam bol ale utiekol, tak mu nemôže hroziť niečo za neuposlúchnutie výzvy policajta ? A nedaj sa, keď ťa budú zastrašovať. Pravdepodobne to urobili aj kamarátovi, keď im všetko povedal. Mimochodom... to občiansky nosí v ruke, keď ho tam nechal ?
Asi robil lajnu a nestihol ho spakovat.
Za priestupok sa nezatvára, ale ty páchaš trestný čin marenia vyšetrovania a to už nie je sranda. Navrhujem ti kontaktovať admina, aby zmazal túto tému - zahladíš dôkazy.dodo4321 napísal:Muffi : veľmi vtipné, hahaha, rovno ma za to zavrú do basy za priestupok