Windows 10

Informácie o software, ankety...
balthier
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa balthier »

Ako vypnut prihlasovanie heslom:
Pravym tlacidlom mysi kliknut na start/spustit-tam napisat netplwiz a stlacit enter,dalej vyberieme ucet pre ktory chceme zrusit heslo a zrusime hore fajku a restart :smt006
Prílohy
win_10_run.jpg
user-accounts-_-PW.jpg
Natrezim
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Natrezim »

Mňa to tiež obťažovalo, ale prepol som si to na PIN a je to fajn... naťukať pár číslic je ozaj jednoduchšie ako tam písať znaky čo ani nie sú na klávesnici :D Prečo nechcete ani PIN?
z3t
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa z3t »

balthier: to funguje len ked sa prihlasujes lokalnym kontom a nie Windows uctom
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Existuje moznost zmenit pouzivatelske meno? Myslim konkretne to, ktore sa zobrazuje v C:Pouzivatelia.... Vsade inde mam meno v poriadku, pri prihlasovani do win, nazov konta ale pouzivatelske meno by som chcel zmenit.
007miroslav007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 007miroslav007 »

Nevie mi niekto poradiť? Win.10 mi nechce otvoriť fotky z fotoaparátu....Keď foťák zapnem do pc cez usb, v Tento počítač ho vidím, vidno aj to, koľko je voľného miesta na karte, ale keď otvorím priečinok tak je prázdny. Mám Nikon D3000, vo Win8.1 alebo hocijakom staršom to ide bez problémov...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

:D pekne, takze to nemusim skusat.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

mhm...na mojej starej W7 ešte stále bez notifikácie na upgrade...

každopádne som si hodil do virtualboxu W10 Pro insider, no myslel som, že insider má nejaký insider key, no zatiaľ neaktivovalo nič
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Nemate problem s aktualizaciou?
posledne dva dni mi nechce aktualizovat " Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3081424)."
Po restarte napise, ze aktualizacia sa nepodaril a ze vracaju sa zmeny.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Ahojte,

vyskocila mi aktualizacia na Windows 10, dal som si ho stiahnut, lenze mam jednu otazku.

Bude potreba si spravit riadne zalohu ovladacov, fotiek, hier, hudby, atd., alebo si to dokaze spravit pri takejto aktualizacii pocitac sam?

Lebo pri klasickych-manualnych instalaciach Windowsu to bolo potrebne vsetko rucne zalohovat na disky/usb a tak. Lenze s tymto typom aktualizacie Windowsu cez PC nemam skusenosti, tak preto sa pytam. :)

Dakujem za odpovede, K+
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Daj aktualizovat, daj nech ti zachova subory a programy a po skonceni aktualizacie bude vsetko po starom dokonca aj rozlozenie ikon na ploche
Martin11
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Martin11 »

Ludia potrebujem radu naisntaloval som si tuto najvecsiu debilinu a chcem si vrátiť späť windows 7 je to mozne ? Pokazil sa mi celý počítac po aktualizácii zapina sa polhodinu zapne sa potom na ploche vyskočí 10 notifikacii ze ako všetko nahle prestalo pracovať ked pisem tak klávesnica vynechava každé tretie pismeno cely je taký dokazeny nereaguju ikony na kliknutie chcem tan vrátiť co tam bolo da sa to prosím vas nejako?
Samozrejme viem o možnosti uplne nanovo tam nahodiť novy win 7 ale chcem nejakú jednoduchšiu cestu nemám od win 7 cd ani nič len mam ten licencny kod na 7čku na spodu notbuku
Ďakujem
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

hlavne calm down...zálohuj si data a daj factory reset, nech spraví čistú inštaláciu a nie z upgrade-u
Natrezim
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Natrezim »

@Martin11
Settings -> Update & Security -> Recovery -> Go back to Windows 7.
matúš.kováč
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matúš.kováč »

Díky
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Precitaj si to co som tu pisal vyssie a na predchadzajucej strane a taktiez pravidla. Warez sa tu neriesi (teda neradi sa ludom ohladom warezu).
Martin11
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Martin11 »

Nastavenia sa mi nedajú otvoriť niektoré ikony su hluché nastaveia tiež, skúšal som viacerými možnosťami ako sa dostanem do toho factory resetu ? Ntb je hluchý nereaguje na nic
megamox
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa megamox »

Mne prišla možnosť inovácie len pred dvoma dňami. Hneď som sa do toho pustil, pretože aj tak som chcel reinstal win. Najprv som inovoval (trvalo to hrozne dlho, skoro pol dňa) a zistil som, že tá desiatka je nejak pomalá (ešte pomalšia ako moja pôvodná sedmička), nefungoval start, nefungovali oznámenia a v podstate nefungovalo skoro nič na spodnej lište a ešte to aj hrozne mrzlo. Tak som si stiahol ISO z Microsoftu a spravil som čistú inštaláciu. Od vtedy všetko ide ako má, systém je svižný a všetky ovládače bez problémov stiahol sám, až na Marvell 91xx Config ATA Device (ten som si musel pohľadať sám, ale s tým mala problém aj sedmička). A ohľadne toho, že aj pirátske verzie dostanú licenciu na desiatku, tak to môžem potvrdiť. Len je otázka do kedy to takto Microsoft nechá.

edit: ešte k tomu obchodu na spodnej lište. Skúsil som odtiaľ stiahnuť VLC ale tá verzia z obchodu je strašná. Pri prepnutí obrazu na celú obrazovku stále ostala hore lišta a zvuk sa v tejto verzii už nedá ovládať myšou. Nasledoval uninstall a stiahnutie VLC priamo zo stránky výrobcu a všetko ide ako má.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Chalani mam jednu otazku, idem spravit tiez upgrade na 10ku a nasledne cistu instalaciu, naposledy som na 8.1ku nainstaloval vsetky ovladace z prilozenych cd k doske a grafike, lenze sa mi zda, ze mi to nainstalovalo aj strasne vela balastu (napr. msi afterburner, a dalsie msi appky, ku zvukovke nemieco realtek hd a k tomu este nejaky x-fi blaster alebo co a xy gigabyte appiek.. samozrejme balast ako toolbary a podobne som odskrtol z instalacie) je lepsie to teda nechat na win, nech ai ovladace stiahne sam (ajtak sa vsetky z cd este aktualizovali) alebo mi treba na 100%nu funkcnost aj tie "zbytocne" appky? Diky za info :-)
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Tak napr. mne Windows nestiahol žiadne drivery. Všetky som si musel stiahnuť sám. Dokonca aj od sieťovky, aby mi išiel net. Podľa mňa je najlepšie stiahnuť aktuálne ovládače zo stránok výrobcu. Máte istotu, že budú najnovšie a nie ako tie z CD, ktoré sú staré niekoľko mesiacov alebo rokov.

V podstate stačia ovládače od grafiky, zvukovky, sieťovky, prípadne USB 3.0. Stiahnem, dám na USB a ľahko nainštalujem.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

U mňa zase naopak. Po čistej inštalácii som mal v správcovi asi zo 6 výkričníkov, po automatickej aktualizácii jeden - stačilo dať Intel Chipset Update a bolo po problémoch s drivermi. Elegantné riešenie.
Napísať odpoveď