angličtina
-
demovic_svk
Medium Star
Re: angličtina
a ked mam problem skor s gramatikou ? doplnanie casov ma zabija 
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
najprv sa nauc poriadne tu slovensku, potom mozes uvazovat o anglickej
Zdravím, ja len či niekto nepozná nejaké stránky zamerané na ang .. teda najmä odposluchy,testy a pod. Vopred ďakujem.
caute mate nejaku overenu stranku na precvicovanie ucenie anglictiny? nieco ako online kurz, vygooglil som toho kopu, ale hladam nieco co ma aj pozitivne ohlasy, diky moc
http://www.helpforenglish.cz/
Ja mám rád túto. Je tam veľa teórie a testov, pričom ak spravíš chybu, pekne ti to vysvetlí, prečo je tebou zadaná možnosť nesprávna. Ak tomu aj napriek vysvetleniu nerozumieš, môžeš napísať komentár, na ktorý dostaneš rýchlu odpoveď od autora
Všetko (testy, gramatika, lexika..) sa dá zoradiť podľa náročnosti, či je tiež fajn.
Ja mám rád túto. Je tam veľa teórie a testov, pričom ak spravíš chybu, pekne ti to vysvetlí, prečo je tebou zadaná možnosť nesprávna. Ak tomu aj napriek vysvetleniu nerozumieš, môžeš napísať komentár, na ktorý dostaneš rýchlu odpoveď od autora
Všetko (testy, gramatika, lexika..) sa dá zoradiť podľa náročnosti, či je tiež fajn.
Zdravim,
otazka smerovana na Martincanov...nepoznate v tomto megapolise alebo jeho okoli nejakych native speaker-ov (norskych medikov neratat
), s ktorym by sa dalo proste iba komunikovat o hocicom. U nas v meste byval anglicky dochodca, ktory nemal co robit a bol rad, ze ho niekdo navstivil a rozpraval sa s nim, cize najlepsie nieco na takyto styl
. Problem je, ze takito ludia moc inzeratov nedavaju
. Dakujem
otazka smerovana na Martincanov...nepoznate v tomto megapolise alebo jeho okoli nejakych native speaker-ov (norskych medikov neratat
Takýchto ľudí na pokec si ľahko nájdeš aj na Skype alebo na fórach. Ak preferuješ osobný kontakt, tak by som si asi našiel skupinky ako Toastmasters a tam sa spoznal s ľuďmi, ktorí majú o niečo podobné záujem...
do fantu dost casto(aj kazdy den hadam?
) zavita jeden anglican a vacsinou nema problem komunikovat.
-
hrban
Addict
ja som na holandštinu používal toto http://livemocha.com
je to aj free, s malým poplatkom sú tam potom aj výhody, je to na každý jazyk.
je to aj free, s malým poplatkom sú tam potom aj výhody, je to na každý jazyk.
Stava sa vam, ze ked niekto na vas zacne rozpravat po anglicky, uplne zabudnete vsetko co v hlave mate a vase vety sa skladaju iba z "yes", "no", "I think..", "I have...", I don't..."? Ja mam priemernu anglictinu, nic extra, ucim sa ju. S pisanim az taky problem nemam, ale ked niekto zacne na mna rozpravat, tak ja uplne vypnem.
Ako sa nedostat do takeho stresu z tej komunikacie?
viac komunikovat, raz sa to zlomi
ja som mal tiez po odchode zo Slovenska problem "vymacknut sa". tym, ze som vedel, ze moja anglina nie je vynikajuca, tak som nechcel zniet zle a radsej som nehovoril nic. az ked som zacal relativne dobre napredovat s certifikatom, tak som si zacal verit ovela viac. musim sam vediet, co ci pomoze nakopnut sebavedomie v tejto oblasti.
Ja chodim na doucovania, je to super, pomaha mi to.
Riesime tam cvicenia, frazy, rozpravame sa, takze super, ale vcera sme sa zacali rozpravat o skole, o praci, sukromi (v anglictine samozrejme) a ja som mala uplne vygumovany mozog. Vzdy sa mi to stane, ked zacnem s niekym komunikovat, pritom si nemyslim, ze mam zlu slovnu zasobu, jasne, nie je to C2, ale strasne dlho premyslam a vsetky slova a frazy vzdy zabudnem. Potom iba hapkam, premyslam a kym nieco zo seba vydolujem, trva to minuty. Lektorka mi povedala, ze nerozpravam zle, co som hovorila malo hlavu aj patu a rozumela mi, ale ja citim na sebe, ze vobec nie som ista a zabudam. Do zahranicia ist momentalne nemozem a o par mesiacov koncim skolu. Budem musiet ist na pohovory a tej anglictiny sa desim. 
ja viem, ze nie kazdy mozes ist do zahranicia. skus formu konverzacie cez skype, alebo iny hovor cez net s native speakers. tak mozes zlepsovat svoj reakcny cas, aby to bolo na urovni, ktoru uznas za vhodnu.
pohovory su kapitola sama o sebe, viem o tom svoje. hlavne co sa tyka tych po anglicky na Slovensku
pohovory su kapitola sama o sebe, viem o tom svoje. hlavne co sa tyka tych po anglicky na Slovensku
Pridám taký jeden svoj tip, ktorý som praktikoval v časoch školy a výrazne mi pomáhal...
Šlo o to, že som rozmýšľal nad tým, ako sa rýchlo naučiť základy jazyka. Kecať o bežných každodenných veciach, nerozmýšľať, ale rozprávať a tak mi napadlo, prečo sa nezačať rozprávať s kamošmi po anglicky? Jednej kamoške sa to veľmi zapáčilo a tak, keď sme si písali, tak zväčša po anglicky. Zo začiatku to bolo trápne, no keď si človek uvedomí, prečo to robí a ako ti to môže pomôcť opadne to z teba. Čiže sme viedli klasické bežné kamarátske rozhovory s tým, že sme to písali po anglicky. Keď som nevedel čosi preložiť, tak som sa spýtal, že čo tým myslela, keď som nevedel slovíčko, tak som do vety dal slovenské a ona potom doplnila anglické. Bolo to veľmi zaujímavé a prínosné a hlavne to bola sranda a veľmi nás to bavilo.
Prekladať z počutia sa stále učím, tam jednoznačne vedú filmy a seriály v originálnom znení s titulkami. Zaujímavé je tiež pustiť si film po slovensky s anglickými titulkami a keď je pasáž alebo replika, ktorá je bežná aj v normálnom živote, tak si to stopnúť a zapísať, naučiť sa to povedať plynule a vytvoriť taký obraz, alebo ako by som to nazval. Že táto situácia po slovensky je takto a po anglicky sa tá istá situácia povie takto. To je tiež veľmi prínosné.
Celkom ma upokojilo, keď som spovedal známych, ktorý pracovali v zahraničí nejaký čas, že ako je to s jazykom, či sa dohovorí aj menej zdatný človek, či je ťažké rozumieť im. A iba sa zasmiali, že na nejakú gramatiku sa pri hovorenom slove prdí, často domáci používajú slovesá v zlom tvare a pod. Dôležité je len poradie vetných členov, ktoré udáva zmysel vety a forma vety/myšlienky, ktorá určuje čas... Všetko ostatné je vraj nepodstatné a v hovorovom styku nehrá až tak významnú rolu.
A samozrejme to, čo už napísal beardie a jackb, a síce, že tréning robí majstra
.
Šlo o to, že som rozmýšľal nad tým, ako sa rýchlo naučiť základy jazyka. Kecať o bežných každodenných veciach, nerozmýšľať, ale rozprávať a tak mi napadlo, prečo sa nezačať rozprávať s kamošmi po anglicky? Jednej kamoške sa to veľmi zapáčilo a tak, keď sme si písali, tak zväčša po anglicky. Zo začiatku to bolo trápne, no keď si človek uvedomí, prečo to robí a ako ti to môže pomôcť opadne to z teba. Čiže sme viedli klasické bežné kamarátske rozhovory s tým, že sme to písali po anglicky. Keď som nevedel čosi preložiť, tak som sa spýtal, že čo tým myslela, keď som nevedel slovíčko, tak som do vety dal slovenské a ona potom doplnila anglické. Bolo to veľmi zaujímavé a prínosné a hlavne to bola sranda a veľmi nás to bavilo.
Prekladať z počutia sa stále učím, tam jednoznačne vedú filmy a seriály v originálnom znení s titulkami. Zaujímavé je tiež pustiť si film po slovensky s anglickými titulkami a keď je pasáž alebo replika, ktorá je bežná aj v normálnom živote, tak si to stopnúť a zapísať, naučiť sa to povedať plynule a vytvoriť taký obraz, alebo ako by som to nazval. Že táto situácia po slovensky je takto a po anglicky sa tá istá situácia povie takto. To je tiež veľmi prínosné.
Celkom ma upokojilo, keď som spovedal známych, ktorý pracovali v zahraničí nejaký čas, že ako je to s jazykom, či sa dohovorí aj menej zdatný človek, či je ťažké rozumieť im. A iba sa zasmiali, že na nejakú gramatiku sa pri hovorenom slove prdí, často domáci používajú slovesá v zlom tvare a pod. Dôležité je len poradie vetných členov, ktoré udáva zmysel vety a forma vety/myšlienky, ktorá určuje čas... Všetko ostatné je vraj nepodstatné a v hovorovom styku nehrá až tak významnú rolu.
A samozrejme to, čo už napísal beardie a jackb, a síce, že tréning robí majstra
Dakujem vam.
Inak, tie anglicke titulky do slovenskych/ceskych filmov mi ani nenapadli, to urcite vyskusam. Slovicka a frazy z filmov si zapisujem, nebiflim sa to, ale pred spanim alebo ked mam cas si ich citam, to mi celkom pomaha.
jackb, mozes tie skusenosti z pohovorov v anglictine trocha nacrtnut? Ja som uz na par pohovoroch bola, ale ani jeden nebol z mojho odboru v ktorom si budem hladat pracu (IT) a v anglictine som nemala ani jeden. Bojim sa toho, ze sa nebudem vediet vykoktat, znova zabudnem slova, myslienky...
jackb, mozes tie skusenosti z pohovorov v anglictine trocha nacrtnut? Ja som uz na par pohovoroch bola, ale ani jeden nebol z mojho odboru v ktorom si budem hladat pracu (IT) a v anglictine som nemala ani jeden. Bojim sa toho, ze sa nebudem vediet vykoktat, znova zabudnem slova, myslienky...
treba vyuzivat moderne technologie, ved dnes nemoze byt problem cez internet do 3 minut kecat s niekym po anglicky. chatroulette, omegle. kazda hra ma voice chat, ktora nema existuje discord.
popripade sa s niekym dohodnut na skype.
najdolezitejsie je nehanbit sa a nebat sa. kazdy kto sa uci rozprava zle a zlepsi sa len tak ze bude rozpravat.
a najrychlejsie sa clovek nauci rozpravat cudzim jazykom ked sa opije
vtedy to ide uplne samo.
popripade sa s niekym dohodnut na skype.
najdolezitejsie je nehanbit sa a nebat sa. kazdy kto sa uci rozprava zle a zlepsi sa len tak ze bude rozpravat.
a najrychlejsie sa clovek nauci rozpravat cudzim jazykom ked sa opije
suhlasim s bindom a aacidom v tom, ze sa kecat da aj s kamaratmi, najlepsie po par drinkoch.
pred tym, ako som na Slovensku zacal chodit vonku so studentami angliny tak som kecaval po anglicky s kamoskou. raz sme zabludili do baru, kde sme nikdy pred tym neboli a presvedcili zamestnancov, ze sme vymeneni studenti a po slovensky nevieme
tie titulky su dvojsecna zbran. na zaciatok urcite super, hlavne ked su to oficialne z DVD. ked su to amaterske, tak sa teraz pristihnem pri tom, ze pri pozerani niecoho kde su titulky na pevno by som to prekladal inak
ku praci a gramatike: ked som bol angline vystaveny prvykrat, tak som bol cerstvo po strednej a robil v Irsku manualne. tam mi kolegovia z vychodu Europy povedali, ze mam kaslat na gramatiku. co bolo fajn a kecanie slo dobre. ked som ale prisiel na vysku, tak to uz bol problem a s tym som bojoval pocas kurzu v UK. takze zalezi na tom, ako tu anglinu chces pouzivat. lebo aj na tom pohovore sa bude pozerat na to ako dobre tvoris minule casy, ci davas -s to 3. osoby singularu a podobne.
pred tym, ako som na Slovensku zacal chodit vonku so studentami angliny tak som kecaval po anglicky s kamoskou. raz sme zabludili do baru, kde sme nikdy pred tym neboli a presvedcili zamestnancov, ze sme vymeneni studenti a po slovensky nevieme
tie titulky su dvojsecna zbran. na zaciatok urcite super, hlavne ked su to oficialne z DVD. ked su to amaterske, tak sa teraz pristihnem pri tom, ze pri pozerani niecoho kde su titulky na pevno by som to prekladal inak
ku praci a gramatike: ked som bol angline vystaveny prvykrat, tak som bol cerstvo po strednej a robil v Irsku manualne. tam mi kolegovia z vychodu Europy povedali, ze mam kaslat na gramatiku. co bolo fajn a kecanie slo dobre. ked som ale prisiel na vysku, tak to uz bol problem a s tym som bojoval pocas kurzu v UK. takze zalezi na tom, ako tu anglinu chces pouzivat. lebo aj na tom pohovore sa bude pozerat na to ako dobre tvoris minule casy, ci davas -s to 3. osoby singularu a podobne.
-
Soviet
Darca
Anglicke titulky k slovenskemu filmu mi pridu somarina. Skorej ked tak anglicke serialy kde je lahsia anglictina a anglicke titulky. Trochu to trva si zvyknut nato, ale ak chapes anglicky ked dakto rozprava, tak sa to na teba nalepi