Vyroba herneho arcade automatu

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyroba herneho arcade automatu

Príspevok od používateľa Runes »

Cafte neviem ci som trafil sekciu ale podla mna aj ano kedze sa jedna o speci upravene pc :D
Stavali ste to dakto uvazujete dakto abo stavate to dakto ???
Ja som zacal tak ze som chcel spravit atari emulator na RASPI II az som dospel do stadia ze idem sa pustit do vyroby tejto hernej kolotocarskej obludy mojej mladosti :D
Tu je daky clanok s navodom ako to chlapik staval, ja sa stale ale pohravam s myslienkou spravit to na RASPI II pride mi to elegantnejsie :)
http://www.arcade-automat.cz/index.php/uvodni-slovo
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Vyroba herneho arcade automatu

Príspevok od používateľa aacid »

otrasna stranka :)

urcite by som to robil na raspberry, staci stiahnut piplay (byvale pimame) a softwarovu stranu mas vybavenu, su tam asi vsetky emulatory o ktore by si mohol mat zaujem.

a raspberry ma aj gpio na lahke pripojenie ovladacov.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jj prave to sa mi lubilo to GPIO a video vystup, len problem bude ked budem chciet joystick plus 6 gombikov na hraca a budem chcet 2 hracov plus daky start button dake setup buttony plus coin button :D no proste bude malo GPIO som rozmyslal ze ked tak daco vyrobit na usb co bude mat cca 50 vstupov to by uz mohlo stacit :D
A tym ze RASPI ma video vystp mozno by som siel vramci zachovania vzhladu do dakej starej bedne ktoru tym padom ani nebude problem zohnat i ked co som kukal porovnania na tom LCD to je fakt pekne.
Objednal som uz s EBAY daky 8€ joystick a dake buttony na test potom ma napadlo ze podobne buttony sa pouzivaju na rozvodniach tak pre zaciatok to bude stacit a potom kupim dake pekne.

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2015, 13:39)
Chlopi aktualne to teda riesim na RASPI konkretne RETROPIE. Prisiel som k zaujimavej dileme, aktualne rieism chladenie raspi a zatial idem bez chladica kedze ziaden nemam a ani v shope nemali. Co je lepsie tlacit vzduch do procesora alebo odsavat od procesora ? co ma vacsichladiaci vyznam ???. Ked tlacim vzduch tak prirodzene ho chladim ale ked odsavam tak odsavam teplo aj z jeho okolia a teda chladnut by mal aj procak aj ostatne HW sucasti okolo akurat ze menej ako v pripade jedna. Alebo ako znie spravna odpoved ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

spravna odpoved je samozrejme oboje. na raspberry pi nepotrebujes ziadne speci chladice, staci ak bedna v ktorej bude schovane bude dobre vetrana. teda aby mal odkial vzduch prudit dnu aj von.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no to platilo pri pi1 pri pi 2 ed robili testy teplota klesla voci jednotke o dakych 5 stupnov ale faktom je ze to netestovali pri plnej zatazi RPI2 predsa 4 jadra pri 80% vytazenosti vyprodukuju asi vacsie teplo :) ale inak hej mas pravdu a to mam v plane cely priestor dobre chladit ale vcera som to poriesil a mam dilemu ako otoit teda ventilator zatial taham vzduch von ale neviem asi ho tam budem tlacit.

//autoeditácia príspevku (24 Okt 2015, 18:52)
cafko :) ja len ze mam menej casu ako by som chcel tak to dlho trva :) aktualne som v stave ako na foto :) v principe uz len bachnut repro dosku potom spravit ram na monitor, napasovat ovladaci panel a spodok a je to hotovo :D

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2016, 23:06)
no som sa aj zabudol ozvat :D hotove vyrizene :D
Prílohy
DSC_0198.JPG
c00.jpg
c1.jpg
c2.jpg
c3.jpg
c4.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

LOL :D Ako to funguje, ako sa na tom hra???
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vnutri je raspberry pi 2 a je tam retropie ktory je vlastne velky emulator :)
potom tam mas ten panel ovladaci kde je ipac2 co sa tvari ako klavesnica cize kazdemu vstupu pridelis daky symbol na klavesnici. A potom v nastaveniach emulatora zadefinujes ze ktory symbol klavesnice prislucha konkretnemu action na povodnom controlery :D zatial som rozbehla len konzolovky ako sega a atari, dosacke hry nemas co rozbehavat lebo tam je plna podopora klavesnice takze len remapnes v setingoch. Uz mi chyba len rozbehnut NEO GEO emulator to su vlastne tie original hry co v tychto automatoch isli :).

a dole ta psia buda povodne nemala byt povodne som tam chcel normalne dvierka a moznost pridanie pc potom ze spravim tam taku suflikovu vyberaciu kniznicu na dvd a cd a nakoniec som tam dal tu budu :D v lete to este zacistim a nafarbim asi :) a tie cmaranice tam tak to je predpriprava na gravirovanie a nasledne vypalovanie
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Si zabil, starý. Parádny automat :D

Konečne niekto, kto nemá len plány ako tunajší hackeri alebo programátori blockbusterových hier, ale ich aj zrealizoval do konca :smt023

Koľko ti to približne zabralo času od začiatku až po koniec? :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja som to robil v panelaku u rodicov po veceroch celkovo asi 30hod to mohlo zabrat s tym ze som nakoniec robil za pochodu cize som nemal ziaden plan, preto je tam par nerovnosti a aj ten obluk pre psov ked si vsimnes na jednej strane nevysiel lebo som si nacarbal obluk a siel priamociarkou len hura system a no :D ups , a po bokoch co vidis tie stekance to je lepidlo teda ono cela konstrukcia je srobovana ale ta psia cast je este dodatocne zatesnena v spojoch lepiacou pistolou a nasledne teplovzduckou roztecene zahladene koli tomu aby ked sa stane nehoda nezatieklo nikde nic.

mat rodinny dom tak automat urobis za vikend v pohode a ovela krajsie lebo ja som bol fakt limitovany priestorom 3i bytu a teda skor chodby kde su kachlicky :D

elektrika rozumej ten ovladaci pult bolo asi 30min navrh rozlozenia 45min vrtanie otvorov 20min osadzovanie 2,5hod kablovanie/krimplovanie + frezovanie tej gule ktora je zvnutra zapustena cca 1,5hod.

No a zaverecna faza rozhcodenia softu neni zlozita akurat tym ze som windovsak par veci som nevedel tak som ich musel riesit manualne ako napr doprogramovanie druheho playera, lebo som si nevedel vytiahnut config file na normal komp a len nakopcit potrebne riadky.

Inak naklady su asi:
Drevo cca 60€ (aj s odpadom kedze v bauhause sa neplati za drevo k odberu ale za kazdu nacatu 1/4 reznej dosky) s coho cca 10€ tvorila preglejka s ktorej som pouzil 1/2 a v cene je aj 5 hranolov kazdy za 3€
sroby na spoje cca 12€ (mega som to prehnal a je v tom asi 400 samoreziek v pohode by sa to cele dalo poskladat s 80 :D )
raspi 2 - 36€
chladic - 5€ (zbytocny)
box raspi - 8€
monitor 22" - 30€
kuchynska neonka - 12€
kabelaz + konektory + silikonova trubica + 230V kabelaz + cokoladky + vypinace + konektor - do 20€ lebo daco zasponzorovala aj robota :D
gombiky (ebay) 25€
joysticky (ebay) 2x6€
ipac2 - 49€ + 20€ posta +11€ clo (najdrahsia suciastka a neni potrebna)
horne plexisklo - dar pritele firemny sklad (len tak to tam lezalo :D )
cierna folia 2€ lidl

este zozere drevarsky tmel + farba + dake oplechovanie abo oplastovanie hran
mam vplane dozadu spravit odvetranie cca 10€

je tam vela drobnosti ktore neviem vycistli lebo som to mal doma ako napr hdmi kabel redukcia hdmi na dvi zastrckova lista ....
ale pri spraveni si dokumentacie a dobrom naplanovani sa tie naklady daju neuveritelne zredukovat aj s casoveho hladiska :)
Napísať odpoveď