Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
ok chyba 100g vajec ma 12g bielkovin..
a to ja mam ako vedieť kto tu čo je schopný jesť 5x denne keď to neprezradia?
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2015, 12:11)
lukasqo ja tu zrobim matematicky vypočet ku ktoremu sa nevyjadriš ale chyby hľadať budeš
a to ja mam ako vedieť kto tu čo je schopný jesť 5x denne keď to neprezradia?
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2015, 12:11)
lukasqo ja tu zrobim matematicky vypočet ku ktoremu sa nevyjadriš ale chyby hľadať budeš
lenže kámo, tu Ti presný jedálniček nikto nenapíše. Urob aj Ty niečo pre to, prečítaj si nejaké články, knihy o tom ako to vlastne funguje, pozri si nejaké jedálničky, určite aj v tejto téme na týchto 478 stranách nájdeš kopu informácii, študuj tak ako to robí každý kto chce pribrať/schudnúť..
A co sa mam k tomu vyjadrit? Ja proteinovy napoj pijem vecer pred spanim, kedze aj cvicim vecer. Protein mam konkretne micelarny kazein. Jedalnicek si musis upravit podla seba: co ti chuti, do coho si ochotny investovat peniaze, kedy cvicis atd, ako casto cvicis, atd... To neni len tak z brucha ze ti poviem jedz toto, toto a toto a mas vyhrate... Na internete je niekolko stranok, ktore su priamo na cvicenie... ci uz slovenskych/ceskych alebo zahranicnych. Samostudium je momentalne tvoj ciel.
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2015, 12:52)
M4RoS3K bol rychlejsi
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2015, 12:52)
M4RoS3K bol rychlejsi
keby ste aspoň povedali niečo k matematickemu vypočtu ale furt nič..
Mas to za 1
Inak budes to mat tazsie doplnovat tie bielkoviny, kedze tvarohu, cottagu a vajciam sa vyhybas.
Nepočítaj nič !, len Ťa to odradí od všetkého.. Jedz to čo je bohaté na komplexné sacharidy a bielkoviny a jedz často. Pravidelne cvič, poriadne spi a výsledky sa dostavia ...čim viac budeš z toho robiť vedu, tým skorej Ťa to omrzí...
Keď už chceš špekulovať a riešiť niečo prospešné, tak vymýšľaj recepty jedál, ktoré Ti budu chutiť.. Kuracie prsia, vajíčka, ovsene vločky, ryža, zemiaky, tvaroh, arašidove maslo, ovocie, hlavne banány..Hľadaj spôsob, aby Ti tieto veci chutili a aby jedenie bolo aj "pohodlné" čiže po ruke čo s najmenším úsilím... Príprava skladovanie, nosenie so sebou atď.. Kombinuj, skúšaj experimentuj.
Ak toto nezvládneš ako prvé, tak si daj niečo čo Ti chutí, (napr. rožok so salámou) zapni Playstation a trénuj tam...budeš z toho mať viac...
Keď už chceš špekulovať a riešiť niečo prospešné, tak vymýšľaj recepty jedál, ktoré Ti budu chutiť.. Kuracie prsia, vajíčka, ovsene vločky, ryža, zemiaky, tvaroh, arašidove maslo, ovocie, hlavne banány..Hľadaj spôsob, aby Ti tieto veci chutili a aby jedenie bolo aj "pohodlné" čiže po ruke čo s najmenším úsilím... Príprava skladovanie, nosenie so sebou atď.. Kombinuj, skúšaj experimentuj.
Ak toto nezvládneš ako prvé, tak si daj niečo čo Ti chutí, (napr. rožok so salámou) zapni Playstation a trénuj tam...budeš z toho mať viac...
LukasqoO, a s čím, prosím ťa, tí ľudia akože sekli? Že prestali kupovať niečo chutné a začali jesť hnusnú brečku? Z akého dôvodu by som to robil? Jedine tak z ekonomického. Keby si sa aspoň pozrel na to, čo je to gainer a čo obsahuje. Píšeš tu o tom, ako keby to bolo niečo zlé a protein dobrý. Mne nezáleží na tom, či je to predražené, ale že je to chutnejšie. Nebudem predsa jesť niečo, čo mi nechutí a stávať sa otrokom jedla. Keď už sme pri tom, tak prečo berieš micelárny kazein? Ty nevieš o tom, že telo po tréningu potrebuje skôr rýchlo vstrebateľné bielkoviny, ako je srvátka?
Presne ako píše Yogi, nepočítaj nič. Už teraz vidím, aký si z toho znechutený a to si ešte ani nezačal. Na rôznych fórach je kopec článkov, príspevkov, ktoré potraviny je vhodné jesť a aj tu boli napísané. Snaž sa takýchto jedál zjesť za deň čo najviac a viac momentálne nerieš. Začni cvičiť, jedz jedlá bohaté na bielkoviny a sacharidy a uvidíš, že sa pohneš.
Presne ako píše Yogi, nepočítaj nič. Už teraz vidím, aký si z toho znechutený a to si ešte ani nezačal. Na rôznych fórach je kopec článkov, príspevkov, ktoré potraviny je vhodné jesť a aj tu boli napísané. Snaž sa takýchto jedál zjesť za deň čo najviac a viac momentálne nerieš. Začni cvičiť, jedz jedlá bohaté na bielkoviny a sacharidy a uvidíš, že sa pohneš.
Pozri sa pinco, ked ti to vyhovuje tak prosim
Ale nie jeden z mojho okolia uznal, ze gainer je uplne na rit. O tej chuti co pises je uplny bullshit. Za par korun mam dochucovacie tablety a mam vybavene. Zabudol som dodat, ze priamo po treningu si dam WPCcko a potom kazein. Mam to v takom pomere, aby mi to vychadzalo do stravy, kedze DOPLNKY vyuzivam fakt ako iba DOPLNKY, takze s nimi v ziadnom pripade nenahradzam stravu. Takto mi to najviac vyhovuje po tom co som vyskusal vela kombinacii a som nad mieru spokojny.
Tak si budem teraz kupovať protein, do toho si miešať maltu a ešte aj dochucovacie tablety. Tak ďakujem pekne, to si budem radšej naďalej kupovať už namiešaný gainer a nemusím robiť takýto nechutný mix.
Ja stále nechápem, v čom je akože gainer úplne na riť? Vysvetli mi to. Okrem toho, že má vyššiu kalorickú hodnotu, čo vlastne primárne chcem.
Ja stále nechápem, v čom je akože gainer úplne na riť? Vysvetli mi to. Okrem toho, že má vyššiu kalorickú hodnotu, čo vlastne primárne chcem.
Ako som pisal, ked ti to vyhovuje tak v poriadku
S tym miesanim malty nemam problem a dokonca mi to chuti
Gainer nepijem z toho dovodu, ze mi nevyhovuje to zlozenie rychlych cukrov a hlavne z dovodu toho, ze sa to uklada do tukov. Lenze zalezi to aj od postavy aky chce kazdy dosiahnut. Ja nepotrebujem mat obvod ruky ako stehno a ani nechcem. Ja idem na kvalitnu svalovu hmotu a nie cisto len na objem 
Opisal si to skoro presne LukasqoO.. Keď nechceš naberat len s skvalitniť svalovú hmotu, gaineru sa treba vyhnúť.. Lenže ak je niekto chudy a ťažko pribera je gainer vhodný. Naberanie svalovej hmoty, hlavne do objemu sa bez sacharidov, tukov a kalorii nedá a u človeka, ktorý ťažko priberá a je celkovo chudy už vonkoncom nie . Môže pojesť aj tony neviem akých kvalitných bielkovín.
Gainer obsahuje presne také isté množstvo bielkovín ako protein. Navyše sú tam akurát sacharidy. A to, či sa mi to uloží do tuku, záleží od energetického výdaja. Takže nevidím na tom nič zlé. Záleží na type človeka a nie tom, čo ty alebo tvoje okolie uzná.
Inak píšeš, že miešať maltu nemáš problém a chutí ti to, ale gainer nepiješ, kvôli zloženiu cukrov. Vieš o čom ty vôbec píšeš?
Inak píšeš, že miešať maltu nemáš problém a chutí ti to, ale gainer nepiješ, kvôli zloženiu cukrov. Vieš o čom ty vôbec píšeš?
Ako by som to ja povedal. Z mojho okolia nikto nie je a ani nebol ako palicka, cize nejaky ten tuk sme mali. To znamena, ze gainer pre mna napripadal do uvahy, kedze som sa snazil redukovat tuk a priberat iba svalovu hmotu. Chalani co sa vzdali gaineru, boli na zaciatku ako palicky ako vraveli, ale obcas s tym nahradzali aj stravu co je viac ako chore. Takze este raz, nikdy som nemal postavu taku, ze by mi chybal tuk alebo ze by som ho mal prebytok, no zacal som ho redukovat aj tym sposobom, ze som neuzival gainer (iba na skusku Whey a Jumbo). Este som zabudol dodat, ze mi to prislo maximalne sladke a tu umelu pachut som nevedel strpiet. Ale je to vec nazoru a toho ako vyzeras a chces vyzerat v buducnosti 
Ja som gainerom náhradzal jedno jedlo denene, (ak mimi tréningové dni), ked sa mi nedalo jesť napr. v práci a z pravidlá do obedu. Používal som to ako lacné pre mňa chutne a pohodlné doplnovanie každodenného kalorického príjmu... V objemovke sa mi tento sposob velmi osvedčil...
Oni a ani ja som objemovku nikdy nesiel
Ale clovek nikdy nevie
No nahradzat jedlo doplnkami nikdy nebudem.
A protein chutí presne tak isto ako gainer. Nevidím v tom rozdiel. Rozdiel je akurát vo výrobcovi, keď jeden mieša sladšie produkty, druhý zase s umelou pachuťou, tretí má jemnejšiu chuť, atď.
Jedlo nikdy nebudeš nahrádzať. Počkaj, keď budeš celý deň v robote zavretý, alebo kdesi na cestách, aký budeš rád, že aspoň ten nápoj do seba dostaneš.
Jedlo nikdy nebudeš nahrádzať. Počkaj, keď budeš celý deň v robote zavretý, alebo kdesi na cestách, aký budeš rád, že aspoň ten nápoj do seba dostaneš.
Takže ak by sa Ti nedalo jesť v nejakom čase, len napr. vypiť drink, neurobil by si to? .. No ak si mal svoje kila a chcel si viac menej len skvalitniť svaly, prípadné zhodiť, tak to chápem, ale tu sa bavíme teraz s chlapmi ktoríje sú chudí a chcu nabrať hmotu...
V pohodicke, nestretol som sa este s tym, ze by som nemal cas na jedenie ale mozno k tomu raz pride... A k tomu ze je chudy, to je vsetko v pohode, ale nabrat hmotu a nabrat kvalitnu hmotu je rozdiel. Jedneho dna som pocul dost dlhy rozhovor medzi cvicencom a jeho osobnym trenerom v posilke. Chalan nieco ako japaja, ziaden produkt s velkym mnozstvom bielkovin mu nechutil a v ociach videl iba gainer. Trener ho tak zhucal, ze chalan sa zacal kvalitne stravovat bez vyhovoriek, kupil kvalitny protak a za kratku dobu dosiahol take silove vysledky, ako podaktori co cvicia roky v posilnovniach a piju gainer len aby boli velky. Neviem co viacej vam mam k tomu povedat 
Len niekomu nejde len o silu a genetiku tiež nemá každý rovnakú (možno dotyčný mal)
Ty stále nechápeš, že gainer je vlastne protein akurát s väčším množstvom sacharidov? Teda ako si to ty napísal, je to produkt s veľkým množstvom bielkovín. Či si dám v jednej dávke 40g proteinu alebo 150g gaineru, v ktorom mám rovnakých 40g proteinu a ostatok sacharidy a tuk, je to to isté. Tie sachre pri svojom energetickom výdaji spálim a ostanú mi presne také isté bielkoviny, ako keby som vypil len protein.
Čiže produkt s veľkým množstvom bielkovín = protein = gainer.
Čiže produkt s veľkým množstvom bielkovín = protein = gainer.