Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa japaja »

aha teraz tak uvažujem že som neupresnil to čo chcem dosiahnuť

tomu sa chcem vyhnuť : http://zaciatocnici.sk/wp-content/uploa ... 3x1024.jpg
toto by stačilo: http://bonytobeastly.com/wp-content/upl ... -shane.jpg =day60

začinam rozmýšľať že dam sem fotku jak vyzeram...
Yogi120
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Potom protein s dobrou stravou a cvičenie Ti postačia
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no ja som chudši než je deň 0 na obrazku
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

To je jedno. Pokiaľ nie si nejak chorý, alebo geneticky ozaj velmi zle na tom, tak za pár mesiacov správnej "makačky" a stravy to podľa mňa dáš...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Keby si mal aj neviem akú stravu a gainer s proteinom, tak ako ten chlap na prvom obrázku nebudeš vyzerať ešte pár rokov, to ti garantujem, nemusíš sa báť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

japaja

skus zacat postupne, pomalicky, krok po kroku. Najprv si pozri nejake zakladne cviky,ziadne zlozite cvicebne plany. Zacni cvicit,najprv iba s vlastnou vahou aby ti zosilneli slachy a svaly si zvykli.
Snaz sa zapracovat na stravovani,nemusis robit hned radikalne zmeny, ale zariad si to tak aby si prijimal dostatok bielkovin pocas celeho dna. Ked to budes dodrzovat tak do 3mesiacov musis vidiet vyrazne zmeny, pretoze zo zaciatku clovek nabera hmotu velmi rychlo a lahko,horsie je to neskor. Hlavne sa musis naucit jest vela, ked som kedysi robieval obejmovky tak som dokazal za KAZDY den pribrat 3/4 az kilo.
Samozrejme s velkou a bohatou suplementaciou a aj tak to bol skoro vsetko tuk ale nakolko som bol predtym velmim chudy tak ten tuk az tak vidiet nebolo. A potom sa to zoseka-ale tento moj extremny pristup ti neodporucam :D aj zdravotne som sa potom necitil uplne ok :D ale vsetko je o prijimani dostatku vyzivnych latok nic ine
--
apropo- ma niekto skusenost s beta alaninom? Su na to dobre recenzie od ludi aj vedecke studie a cenovo je to prakticky zadarmo-budem testovat buduci tyzden
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ten beta-alanín som neskúšal, ale ako si podotkol, štúdie v rámci možností legálnych suplementov naznačujú celkom solídne fungovanie. Teraz moc aktívne necvičím vzhľadom na prácu, ale na jeseň pouvažujem nad kúpou. Daj vedieť či čosi spozoruješ gogo.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

pinco napísal:Ty stále nechápeš, že gainer je vlastne protein akurát s väčším množstvom sacharidov? Teda ako si to ty napísal, je to produkt s veľkým množstvom bielkovín. Či si dám v jednej dávke 40g proteinu alebo 150g gaineru, v ktorom mám rovnakých 40g proteinu a ostatok sacharidy a tuk, je to to isté. Tie sachre pri svojom energetickom výdaji spálim a ostanú mi presne také isté bielkoviny, ako keby som vypil len protein.

Čiže produkt s veľkým množstvom bielkovín = protein = gainer.
Je to skor naopak. Zalezi samozrejme od konkretneho produktu, ale gainer je v prvom rade zlozeny z rychlych sacharidov, co je nieco ako hrba pomletych sladkosti a protein je tam len ako pridavok, ak vobec. Ja osobne davam prednost komplexnejsim sacharidom, ako su vlocky, ryza a podobne. Gainer je vhodny pre urcite somatypy, ale ja osobne som ho pouzival len ked som zacinal a len po treningu na rychle doplnenie energie.
pinco
Darca
Darca

Protein je tam ako pridavok, ak vôbec?! No mi ukáž jeden normálny gainer, v ktorom nemáš bielkoviny. Gainer je presne to, čo písal aj napríklad hughito, protein s maltodextrínom + tam dávajú napríklad kreatin, minerálne látky, vitamíny a zrejme rôzne dochucovadlá vďaka, ktorým to mne viac chutí, záleží od produktu, výrobcu.

To je ťažké si vygoogliť jeden gainer a pozrieť zloženie?

Pozri tu. Tento si kupujem najčastejšie:
https://www.bodyworld.sk/gainer-so-zvys ... -72-kg-484 - 50g bielkovín v jednej dávke
https://www.bodyworld.sk/nekompromisny- ... -27-kg-646 - 52g bielkovín
https://www.bodyworld.sk/gainer-jumbo-p ... 1620-g-253 - 52g bielkovín

Tu máš na porovnanie jeden z najlepších (ak nie najlepší) proteinov:
https://www.bodyworld.sk/protein-100-wh ... 450-g-1739 - 23,9g bielkovín + doplň si ho maltou alebou glukózou a máš gainer.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Tento gainer bol napriklad moj prvy a jediny:
https://www.bodyworld.sk/gainer-mass-sc ... -25kg-1335

8g bielkovin v 100g gaineru.
Toto je protein ktory beriem teraz a je zrejme najlacnejsi na trhu:

http://www.namaximum.sk/kategoria/prote ... y-protein/
75g v 100g proteinu.

Vieme samozrejme najst aj bohatsie WPC a rovnako tak vieme najst aj bohatsi gainer. Vieme najst dokonca aj "desiatovy" gainer ktory ma z mojho pohladu lepsie zlozenie, ale podstatou je to, ze gainer su sacharidy a bielkoviny (v nezanedbatelnom mnozstve) su len pridavkom. No a ako som pisal, zlozeny je z prevazne rychlych sacharidov ako glukoza a maltodextrin a to je napriklad pre mna ako endomorfa problem. Pre ektomorfov je to v poriadku, ale nejake ovsene vlocky stale vyjdu lacnejsie.

//zo zvedavosti som si pozrel tvoj gainer. Mas tam sice 50g bielkovin, ale v jednej davke a ta je 330g. To znamena, ze na 100g gaineru je to cca 16g bielkovin a to vazne nie je vela :)
pinco
Darca
Darca

Ale ja si predsa dám normálnu dávku 330g a teda dám do seba 50g bielkovín. Či v čom je problém? Aký je rozdiel v tom, že ty príjmeš v jednej dávke 50g bielkovín a ja takisto v jednej, síce väčšej a kalorickejšej dávke, také isté množstvo bielkovín? Či aj tú srvátku dávajú inú do proteinu a gaineru? Alebo to, že kombinácia väčšieho množstva sacharidov a bielkovín je zlá?

O tom sa však tu bavíme. Sám píšeš, že pre ektomorfa je to dobré. Užívatel japaja zrejme ektomorf je, tak prečo by mal byť gainer pre neho zlý? Pomôže mu to prijať dostatok bielkovín, pokiaľ ich nebude schopný prijať v strave? Áno, pomôže. Splní, alebo prekročí tým svoj denný kalorický príjem a tým začne priberať? Áno.

Jasné, že sú to len doplnky a vločky a kadečo iné je lepšie a lacnejšie, ale tak niekedy na to proste nie je priestor, aby som si nosil vločky a jedol. Jednoduchšie je pre mňa zobrať šejker s gainerom, kdekoľvek a kedykoľvek zaliať vodou a vypiť.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som len poznamenal, ze zlozenie gaineru je v prvom rade o sacharidoch, nie o bielkovinach. Tie su proste len pridavkom.

Pre ektomorfa gainer sice vhodny je, ale 300g davka sa mi zda aj tak az prilis.
To uz ale musi odpozorovat sam na sebe.

Inak vlocky vies kupit aj v prasku a 2.5kg stoji asi 5eur. Je to ale dost nechutne.
pinco
Darca
Darca

Ja by som to nenazval, že bielkoviny sú prídavkom, ale že sú súčasťou. Hlavnou zložkou sú samozrejme sacharidy. To, že existuje gainer s minimom bielkovín, alebo úplne bez, som ani nevedel, lebo niečo také som ani nikdy nehľadal a ani by som nekúpil. Dá sa to vôbec nazvať gainer? To je skôr len balík sacharidov. Ale v podstate súhlasím s tebou. Každý si to musí odpozorovať na sebe. Ja som napríklad začal priberať až keď som dával 2-3 takéto dávky denne popri klasickej strave, takže pre mňa dávka 300g je úplne priemerná.

Ja sám užívam po tréningu protein a gainer mám len ako doplnok na desiatu, olovrant, keď nestíham a pod. Radšej dám do seba niečo takéto, ako by som nemal jesť nič.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Johnnny napísal:Ja som len poznamenal, ze zlozenie gaineru je v prvom rade o sacharidoch, nie o bielkovinach. Tie su proste len pridavkom.

Pre ektomorfa gainer sice vhodny je, ale 300g davka sa mi zda aj tak az prilis.
To uz ale musi odpozorovat sam na sebe.

Inak vlocky vies kupit aj v prasku a 2.5kg stoji asi 5eur. Je to ale dost nechutne.
vločky si vieš aj pomleť na prášok a mixovať ich s proteínom = gainer s oveľa kvalitnejšími sacharidmi
..a tie vločky sa dajú nahradiť hocijakými inými sacharidmi

btw. nikdy som nemal problém miešať proteín s glukózou alebo maltodextrínom čo sa týka chuti, ani pri väčších dávkach aj keď je pravda že 300g dávky som nikdy nedával, ale glukóza tomu vždy dala takú sladkastejšiu chuť..
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

To je samozrejme tiez moznost, ja som robil kompromis a vlocky som si kupoval. Glukozu som mal tiez len raz, ale davam prednost maltodextrinu. Momentalne mam ale obdobie ked idem low-carb, takze zjem maximalne tie vlocky a vacsinou tym klasickym sposobom :-D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

je pravda ze s gainerom sa velmi rychlo nabera hmota, ale dobre je to hlavne pre vychrtliakov /to nie je urazka, tiez som byval velmi chudy/. Pokial uz clovek nejaku tu hmotu ma, tak uz ma aj nejake tie vecsie-mensie zasoby tuku a nalievanie gainerom zacina produkovat stale menej svalov a viacej tlstoty.
Ono vlastne existuju dva pristupy k naberaniu svalov v kulturistike: 1/relativne nizky prijem energie -vtedy svaly pribudaju velmi pomali ale zase s minimalnym naberanim tuku
2/striedanie obzerskych objemoviek s naslednymi ryskami
Vecsina kulturistov ide cestou cislo dva a v case objemovky su to nepekne obtlstle monštrá aby sa po 2mesacnej ryske pekne vysekali a mohli usmievat z fotiek masl end fitnis :D
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Je to hlavne o tom co chces. Clovek ktory tuzi po funkcnych svaloch sa sacharidom moze vyhnut takmer uplne a iadna objemovka ani rysovacka ho necaka.

Vacsina ludi chce ale velky objem a to sa jednak "pestuje" narocnejsie a tiez sa o to clovek musi starat, inak "vyfucia".
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ja nejdem na Mr. Olympia
mne stači keď naberem a bude vidno "niečo"
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Gainer Ti podla mna netreba. Svaly budovane tymto sposobom musis udrziavat, inak o ne prides. Okrem toho su skor na okrasu, resp nie su moc funkcne. Ja mam 192cm a pripadal som si si chudy (vyska to zvyraznuje), takze cvicim na objem, ale u Teba to mozno nie je nutne.

Inspiruj sa tu :)
pinco
Darca
Darca

Akým "týmto" spôsob máš na mysli? Brať gainer a cvičiť so železom, alebo radšej cvičiť s vlastnou váhou?
Napísať odpoveď