Detailing auta - clay
-
cheeseburger
Light Star
Detailing auta - clay
Ahojte, mam v plane kompletne vycistit auto a nasledne ho navoskovat. Vsade vsak citam na profi strankach zaoberajucich sa detailingu, ze pred voskovanim sa odporuca dekontaminacia laku pomocou clayu, a toho sa prave bojim. Niekto pise, ze to je bezpecne, niekto, ze vzdy po clayi zostavaju stopy a treba to nasledne prelestit, co ja ale nemam vobec v plane. Zaujimalo by ma preto, ked sa tu niekto tejto tematike venuje, ci mozem nieco pokazit, ak auto neprejdem clayom, nechcel by som totiz viac poskodit lak ako mu pomoct. Dakujem za rady.
-
ROKI49
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Detailing auta - clay
Zalezi ako velmi poriadne to chces spravit, ak poriadne, tak bez clayu to nepojde.
Spravny postup je poriadne to umyt (metoda dvoch vedier), dekontaminacia clayom, prelestenie (rucne je to ale zabijak), umytie bezdotykovo (nieco s aktivnou penou), vysusenie, zavoskovanie. Do toho pridat osetrenie plastovych casti, pneu a podobne. No to by musel mat clovek dalsie auto a s tymto sa pohrat zopar dni, lebo cloveku sa to za jeden den vsetko nechce.
http://www.autodetail.sk/index.php?opti ... &Itemid=84
Spravny postup je poriadne to umyt (metoda dvoch vedier), dekontaminacia clayom, prelestenie (rucne je to ale zabijak), umytie bezdotykovo (nieco s aktivnou penou), vysusenie, zavoskovanie. Do toho pridat osetrenie plastovych casti, pneu a podobne. No to by musel mat clovek dalsie auto a s tymto sa pohrat zopar dni, lebo cloveku sa to za jeden den vsetko nechce.
http://www.autodetail.sk/index.php?opti ... &Itemid=84
Ja sa tiež chystám auto vyclayovať, navoskovať, mám už skoro všetko kúpené, len si musím na to nájsť čas. Všetky veci ohľadom toho mi poradil jefty a má s detailingom skúsenosti, takže bude isto vedieť poradiť.
-
cheeseburger
Light Star
Samozrejme, chcel by som to spravit co najlepsie, ale po tom vsetkom, co som o tom cital, sa toho clayovania trochu bojim, ze poskodim lak.
-
ROKI49
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
hlavne lubrikuj, kup si ked tak daky detailer, ja mam od autoglymu a nie je vobec zly.