Detailing auta - clay

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
cheeseburger
Light Star
Light Star

Detailing auta - clay

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ahojte, mam v plane kompletne vycistit auto a nasledne ho navoskovat. Vsade vsak citam na profi strankach zaoberajucich sa detailingu, ze pred voskovanim sa odporuca dekontaminacia laku pomocou clayu, a toho sa prave bojim. Niekto pise, ze to je bezpecne, niekto, ze vzdy po clayi zostavaju stopy a treba to nasledne prelestit, co ja ale nemam vobec v plane. Zaujimalo by ma preto, ked sa tu niekto tejto tematike venuje, ci mozem nieco pokazit, ak auto neprejdem clayom, nechcel by som totiz viac poskodit lak ako mu pomoct. Dakujem za rady.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Detailing auta - clay

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Zalezi ako velmi poriadne to chces spravit, ak poriadne, tak bez clayu to nepojde.

Spravny postup je poriadne to umyt (metoda dvoch vedier), dekontaminacia clayom, prelestenie (rucne je to ale zabijak), umytie bezdotykovo (nieco s aktivnou penou), vysusenie, zavoskovanie. Do toho pridat osetrenie plastovych casti, pneu a podobne. No to by musel mat clovek dalsie auto a s tymto sa pohrat zopar dni, lebo cloveku sa to za jeden den vsetko nechce.

http://www.autodetail.sk/index.php?opti ... &Itemid=84
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja sa tiež chystám auto vyclayovať, navoskovať, mám už skoro všetko kúpené, len si musím na to nájsť čas. Všetky veci ohľadom toho mi poradil jefty a má s detailingom skúsenosti, takže bude isto vedieť poradiť.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Samozrejme, chcel by som to spravit co najlepsie, ale po tom vsetkom, co som o tom cital, sa toho clayovania trochu bojim, ze poskodim lak.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

hlavne lubrikuj, kup si ked tak daky detailer, ja mam od autoglymu a nie je vobec zly.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Precitaj si moj prispevok o clayovani.

Dalej si mozes pozriet nejake videa na internete

Napísať odpoveď