Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
valerius: Nedavno som objednaval DVR zariadenie, teda rekorder ku kameram z AliExpressu. Predajca garantoval, ze to posiela z Europy. Tak aj bolo, avsak aj tak to zastavili colnici. Bola pekna krabica, odosielatel vari z Holandska ci Nemecka, aj na trackingu bola tento stat ako krajina z ktorej odisla zasielka. Colnikov zaujimalo, ze odkial som to objednaval, ze mam poslat odkaz na obchod, ze mam poslat vypis z bankomatovej karty kde je vidiet kto to predaval a pridaj k tomu objednavku. Nechcelo sa mi s tym natahovat, tak som pri zariadeni za 33 eur radsej zaplatil clo 6,60 eur a este nejaky poplatok, takze ma to cele vyslo okolo 10 eur naviac. Potom som rozmyslal, ze som mal dve moznosti, prva by bol akysi protest, ze mi zastavili zasielku, ktora ide z Europy, aj ked neviem, ze ci by som tym uspel. Alebo druha moznost by bola uviest nejaky velky obchod, spravit daku objednavku, upravit ju a hodit tam moj rekorder, to potom poslat colnikom a objednavku z toho shopu stornovat. Vypis s karty by sa dal tiez lahko pozmenit.
Cele toto "dokladovanie" povodu a ceny tovaru je smiesna fraska. Staci napisat predajcovi a vystavi ti fakturu s udajmi, akymi len chces alebo si tu fakturu jednoducho upravit vo PS alebo inom programe. Je to absolutne nezmyselne, zbytocne, zdrzujuce. Len dalsi sposob na vytiahnutie penazi z uz aj tak dost zbedacenej slovace. 
Je nieco podobne ako iOffer a AliExpress?
Bude to tak ,dnes mobil z alienu v cene do stovky,tracking na slov. poste zaznamenaný iba z NL. Tak som sa nadejal,ze to prejde.Ach jaj, na trackingu zname,ze budem informovany,co v praxi znamena priprav si jurose, aby sme mohli zdokladovat zlepseny vyber DPH.No toto oni robia s pospolitym ludom.hojko napísal:valerius: Nedavno som objednaval DVR zariadenie, teda rekorder ku kameram z AliExpressu. Predajca garantoval, ze to posiela z Europy. Tak aj bolo, avsak aj tak to zastavili colnici. Bola pekna krabica, odosielatel vari z Holandska ci Nemecka, aj na trackingu bola tento stat ako krajina z ktorej odisla zasielka. Colnikov zaujimalo, ze odkial som to objednaval, ze mam poslat odkaz na obchod, ze mam poslat vypis z bankomatovej karty kde je vidiet kto to predaval a pridaj k tomu objednavku. Nechcelo sa mi s tym natahovat, tak som pri zariadeni za 33 eur radsej zaplatil clo 6,60 eur a este nejaky poplatok, takze ma to cele vyslo okolo 10 eur naviac. Potom som rozmyslal, ze som mal dve moznosti, prva by bol akysi protest, ze mi zastavili zasielku, ktora ide z Europy, aj ked neviem, ze ci by som tym uspel. Alebo druha moznost by bola uviest nejaky velky obchod, spravit daku objednavku, upravit ju a hodit tam moj rekorder, to potom poslat colnikom a objednavku z toho shopu stornovat. Vypis s karty by sa dal tiez lahko pozmenit.
-
Scorpion90
King
Focalpriceheker napísal:Je nieco podobne ako iOffer a AliExpress?
Dá sa reklamovať na ebay? Asi pred mesiacom mi prišli slúchadlá (http://www.ebay.com/itm/151267449218) ktoré mi poradili na tejto stránke. Kúpil som dvoje a jedny som dal mamke. Dnes jej prestalo hrať pravé slúchadlo. Dá sa to nejak reklamovať alebo sa to neoplatí? Ako nejak extra ma to netrápi, lebo mne nesadli a strašne mi padajú z uší a medzitým som si kúpil telefón, ktorého balenie obsahovalo tiež slúchadlá a tie mi vyhovujú viac. Takže len ma zaujíma ako je to s tou reklamáciou, či by som ich prípadne musel posielať k predajcovi, lebo počul som už pár prípadov kedy ani netrebalo posielať späť, len stačil nejaký dôkaz.
Prípadne by som tú reklamáciu predsa len skúsil, len neviem ako. Iba kontaktovať predajcu?
Prípadne by som tú reklamáciu predsa len skúsil, len neviem ako. Iba kontaktovať predajcu?
V tej cene ti mozno daju rovno refund alebo poslu dalsie nove. Skus kontaktovat predajcu.
nemate niekto skusenost s QI nabijackami z aliexpres a pod? stoja do 6-7€ ale neviem ci sa oplatia a ci funguju
original stoji 40€
original stoji 40€
-
Sphinx
Addict
Ja som mal a sla super taka cierna podlozka pouzival som na lumii
-
mirak2
Hardcore addict
je tu niekto, kto mi vie dat pozitivne referencie na pandawill? znamy chce odo mna, aby som mu stamad objednal telefon, ale 100 eur je 100 eur a nechcem ich vyhodit do luftu
-
Bad.boy
Medium Professional
Objednaval som 2 tablety a telefon, vsetko v pohode prislo. S reklamaciou vsak skusenosti nemam.
25.8. sa chysta v ali velky vypredaj so zlavami, bude sa dat zakupit napriklad tento nadupaty smartphone za 6$ a podobne:
http://www.aIiexpres.com/Preorder-Free- ... 64bit-Octa
treba vsak nakupovat cez mobilnú appku: http://www.aIiexpres.com/Official_Aliexpres_Android_App iba vnej bude mozne tieto zlavy vidiet a zakupit tak v zlave.. tu je o tom asi trochu viac http://www.haluz.pw
http://www.aIiexpres.com/Preorder-Free- ... 64bit-Octa
treba vsak nakupovat cez mobilnú appku: http://www.aIiexpres.com/Official_Aliexpres_Android_App iba vnej bude mozne tieto zlavy vidiet a zakupit tak v zlave.. tu je o tom asi trochu viac http://www.haluz.pw
-
hojko
Site Admin
Neviem kde vycitali to, ze sa bude dat kupit za 6 dolarov. Ja tam vidim akurat to, ze pri kupe cez mobilnu aplikaciu mam zlavu 4 dolare. Alebo sa mylim??? Tie zlavy vidim od 25.augusta aj pri inych veciach, napriklad tovar za 37,88 bude v aplikacii za 37,19, cize zlava 69 centov. A takto je tam toho kopu, ale ta zlava je na urovni hadam jedneho percenta.
tento predajca to je http://www.aliexpress.com/item/Original ... 45123.htmlhojko napísal:Neviem kde vycitali to, ze sa bude dat kupit za 6 dolarov. Ja tam vidim akurat to, ze pri kupe cez mobilnu aplikaciu mam zlavu 4 dolare. Alebo sa mylim??? Tie zlavy vidim od 25.augusta aj pri inych veciach, napriklad tovar za 37,88 bude v aplikacii za 37,19, cize zlava 69 centov. A takto je tam toho kopu, ale ta zlava je na urovni hadam jedneho percenta.
-
hojko
Site Admin
Aha, vidim. Ale za 5.99 bude len 20 kusov. Takze kym to kliknem, tak to v Cine objednaju 100x rychlejsie.
niekto skusenosti s fasttech.com? zaujima ma hlavne doba dorucenia
Dobrý večer : ) chcel by som sa informovať či ste už niekto kupovali mobil cez Cinskú stránku everbuying.net a či to prišlo všetko v poriadku ? : ) pretože nechcem kúpiť nejakú napodobneninu
.. chcem len vedieť či sú dôveryhodný 
Osobnú skúsenosť nemám, ale čo sledujem jednú stránku venovanú čínskymi mob. (SK), tak oni dajako spolupracujú a recenzujú mobily brané od nich.
Inak som odtiaľ nedávno objednával powerbank, zatiaľ je na ceste ku mne.
Inak som odtiaľ nedávno objednával powerbank, zatiaľ je na ceste ku mne.