Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
už nerobim žiadne kardio .. 
hughito
beriem ten beta-alanin cca iba stvrty den a naozaj je nieco citit. Mierne zvysenie sily aj vytrvalosti-ziaden zazrak ale nieco malo to robi. Apropo, ked si da clovek velku davku naraz tak zacne na celom povrchu tela citit take neprijemne svrbenie, je to zvlastne, odporucam vyskusat -asi najzabavnejsi suplement
beriem ten beta-alanin cca iba stvrty den a naozaj je nieco citit. Mierne zvysenie sily aj vytrvalosti-ziaden zazrak ale nieco malo to robi. Apropo, ked si da clovek velku davku naraz tak zacne na celom povrchu tela citit take neprijemne svrbenie, je to zvlastne, odporucam vyskusat -asi najzabavnejsi suplement
sranda, ja pouzivam tuto pumpu (tiez len chvilu) a mam tie iste stavy (myslim to svrbenie na rukach resp na tvary) 
http://gymbeam.sk/gold-standard-pre-wor ... ition.html
http://gymbeam.sk/gold-standard-pre-wor ... ition.html
Tvoja predtréningovka obsahuje citrulín, ktorý podobne ako beta-alanín spôsobuje toto svrbenie, pichanie.
To svrbenie/pichanie poznám, to je pre mňa znak toho, že to čosi robí, človek začne byť taký našlapaný z toho a má úplne chuť ťahať to železo. V ďalšej objednávke ho asi vyskúšam, však treba skúsiť čosi nové, keď čas a teória ukázali, že len málo suplementov má zmysel kupovať.
este ked to clovek len pije a ma silnu koncentraciu toho betalalaninu v napoji tak citi ako ho zacinaju svrbiet uz pery a dasna a neskor to prechadza na cele telo . Udava sa ze tato latka nie je uplne idealne z hladiska vyuzitia pre kulturistiku ale skor pre atleticke discipliny typu šprint. Ale ma to samozrejme svoje vyuzitie v kazdom sporte. Apropo neodporuca sa davat spolu s Taurinom,vyuzivaju totiz rovnaky transportny system. Odborna double blind studia: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20671038
Ja som bral z nu3tion,velmi vyhodna cena /nerobim reklamu/
Napr citrulin je super pumpa, daval som spolu s AAKG, ale svrbenie som nikdy nezaregistroval.
Ja som bral z nu3tion,velmi vyhodna cena /nerobim reklamu/
Napr citrulin je super pumpa, daval som spolu s AAKG, ale svrbenie som nikdy nezaregistroval.
Volakde som čítal, že toto svrbenie spôsobje buď citrulín alebo potom kyselina listová.
tu dalsie zaujimave info: http://www.betaalanine.info
Dnes som skusal beta alanin na bajkovom vylete a teda pozitivny prinos v lepsom vykone bol citelny,
tiez ocenujem vybornu rozpustnost a neutralnu chut /uplny raj oproti bcaa,aakg a hmb powderom/
Dnes som skusal beta alanin na bajkovom vylete a teda pozitivny prinos v lepsom vykone bol citelny,
tiez ocenujem vybornu rozpustnost a neutralnu chut /uplny raj oproti bcaa,aakg a hmb powderom/
A nie je to len placebo? Teda zistiť, že to nie je placebo je podľa mňa dosť ťažké. Opisoval si mierne zvýšenie sily, vytrvalosť. To ja tiež mám niekedy lepšie dni, inokedy je to úplná slabota.
pinco
placebo to asi nebude, nakolko betaalanin pouzivaju sportovci dlhe roky z celeho sveta, existuju vedecke studie, aspon si si otvoril tie linky co som sem pastol? asi nie, inac by si sa mohol asi tazko takto pytat..
placebo to asi nebude, nakolko betaalanin pouzivaju sportovci dlhe roky z celeho sveta, existuju vedecke studie, aspon si si otvoril tie linky co som sem pastol? asi nie, inac by si sa mohol asi tazko takto pytat..
Prepáč tl;dr. Napravím to, keď bude čas.
naco to sem asi davam? ved su to vsetko relativne kratke texty, ani to nemusis citat uplne cele staci zakladne body.
Clovek citi ci nieco funguje alebo nie, pretoze ak mas cele mesiace ten isty cvicebny plan kde dosahujes urcity vykonnostny strop a zrazu zacnes podavat vyssi vykon, mozes dlhsie cvicit,muskulaturu aj na oko vecsiu, tak je to dokaz sam o sebe. Pozri si aj na nete mas desiatky zahranicnych diskusnych for kde sa tento suplement rozobera a este som nikde neprecital ani jeden nazor ktory by napisal ze je to blbost a nic pozitivne neprinasa.
Ale nikto ta samozrejme nenuti tomu verit
Clovek citi ci nieco funguje alebo nie, pretoze ak mas cele mesiace ten isty cvicebny plan kde dosahujes urcity vykonnostny strop a zrazu zacnes podavat vyssi vykon, mozes dlhsie cvicit,muskulaturu aj na oko vecsiu, tak je to dokaz sam o sebe. Pozri si aj na nete mas desiatky zahranicnych diskusnych for kde sa tento suplement rozobera a este som nikde neprecital ani jeden nazor ktory by napisal ze je to blbost a nic pozitivne neprinasa.
Ale nikto ta samozrejme nenuti tomu verit
Naozaj prepáč, nečítal som tie linky. Moja chyba, že som začal zatracovať niečo, o čom nemám informácie a navyše som bol lenivý si ich prečítať.
No napadlo ma to z toho dôvodu, že aj rôzne predtréningovky obsahujú práve beta-alanin. Skúšal som však niekoľko týchto produktov, ale ani jeden mi nič nerobil. Teda vedel som, že som do seba niečo dal, vedel som z popisu, aký účinok by to malo mať a tak som si to vždy akosi vsugeroval, že to naozaj robí to, čo robiť má. Po dlhšej dobe užívania som z tej prvotnej eufórie vytriezvel a zistil, že to vlastne nič nerobí a môj tréning sa odvíjal od kvality spánku, oddychu, naopak únavy a pod. Potom som to už bral len preto, aby mi to zmizlo z poličky a nezaberalo miesto. Teda isto tieto produkty majú niečo do seba, ale veľkú rolu v tom má určite aj psychika samotná, si myslím.
No napadlo ma to z toho dôvodu, že aj rôzne predtréningovky obsahujú práve beta-alanin. Skúšal som však niekoľko týchto produktov, ale ani jeden mi nič nerobil. Teda vedel som, že som do seba niečo dal, vedel som z popisu, aký účinok by to malo mať a tak som si to vždy akosi vsugeroval, že to naozaj robí to, čo robiť má. Po dlhšej dobe užívania som z tej prvotnej eufórie vytriezvel a zistil, že to vlastne nič nerobí a môj tréning sa odvíjal od kvality spánku, oddychu, naopak únavy a pod. Potom som to už bral len preto, aby mi to zmizlo z poličky a nezaberalo miesto. Teda isto tieto produkty majú niečo do seba, ale veľkú rolu v tom má určite aj psychika samotná, si myslím.
Dost dolezite je v akom mnozstve su jednotlive ucinne latky v suplemente. Lebo vyrobcovia chcu predavat co najmenej za co najviac. Takze do produktu nacpú všetko možné od AAKG,HMB, Betalanin,Bcaa, kofein -aby to z obalu lákalo že ake je to "vyhodne" a super mega.
Ale ked si to precitas blizsie a porovnas s tym kolko ktorej latky treba konzumovat aby mala ucinok tak zistis ze je tam toho velmi malo.
Dalsia vec je, ci clovek nema nerealne ocakavania. Naturalny šport vseobecne a kulturistika obzvlast sa neda porovnavat s tymi ktori uzivaju steroidne a rastove hormony.
Preto tak vela naturalov hovori ze vecsina suplementov podla nich nefunguje,pretoze svoje vysledky automaticky porovnavaju so "sypakmi" a to je uz z principu ina liga ktorej nemozu nielen konkurovat ale ani sa priblizit.
Tretia vec je ta, ze drviva vecsina suplementov ma tu vlastnost, ze telo sa na ich prijem casom adaptuje a uz nereaguje takym rastom a ucinkom ako na zaciatku. Preto sa suplementy cykluju.
Stvrta vec- kazdy sme iny, kazdy mame trochu inu genetiku ktora na niektore latky reaguje inac, preto ani suplementy nemozu zaberat kazdemu rovnako.
Ak niekto cvici pre seba, pre radost, zdravie a atleticku postavu tak tento bude so suplementami spokojny. Ak niekto cvici preto ze chce byt nabuchany obor a estek tomu v co najkratsom case, ten sa musi vybrat cestou steroidov, ale tam su aj urcite zdravotne rizika. Pre mna betalalanin funguje, citim to pri činkach aj po bajkovom vylete kde dlhe roky robim tu istu trasu tak uz trochu viem odlisit ze zrazu podavam zretelne lepsie vykony a ten isty kopček sa vysliape podstatne rychlejsie.
Ale ked si to precitas blizsie a porovnas s tym kolko ktorej latky treba konzumovat aby mala ucinok tak zistis ze je tam toho velmi malo.
Dalsia vec je, ci clovek nema nerealne ocakavania. Naturalny šport vseobecne a kulturistika obzvlast sa neda porovnavat s tymi ktori uzivaju steroidne a rastove hormony.
Preto tak vela naturalov hovori ze vecsina suplementov podla nich nefunguje,pretoze svoje vysledky automaticky porovnavaju so "sypakmi" a to je uz z principu ina liga ktorej nemozu nielen konkurovat ale ani sa priblizit.
Tretia vec je ta, ze drviva vecsina suplementov ma tu vlastnost, ze telo sa na ich prijem casom adaptuje a uz nereaguje takym rastom a ucinkom ako na zaciatku. Preto sa suplementy cykluju.
Stvrta vec- kazdy sme iny, kazdy mame trochu inu genetiku ktora na niektore latky reaguje inac, preto ani suplementy nemozu zaberat kazdemu rovnako.
Ak niekto cvici pre seba, pre radost, zdravie a atleticku postavu tak tento bude so suplementami spokojny. Ak niekto cvici preto ze chce byt nabuchany obor a estek tomu v co najkratsom case, ten sa musi vybrat cestou steroidov, ale tam su aj urcite zdravotne rizika. Pre mna betalalanin funguje, citim to pri činkach aj po bajkovom vylete kde dlhe roky robim tu istu trasu tak uz trochu viem odlisit ze zrazu podavam zretelne lepsie vykony a ten isty kopček sa vysliape podstatne rychlejsie.
Tak tak, je lepšie kupovať jednotlivé látky samostatne a hrať sa s dávkovaním.
môže byť alebo je to pre mňa (ektomorfa) nevhodné
//autoeditácia príspevku (29 Aug 2015, 10:07)
http://www.protein4you.sk/trening/treni ... y_program/
alebo toto?
alebo toto?
hlavne pre tych ktori tvrdia ze suplementy su podvod:
cele doobedie nalačno prve jedlo som mal az obed, okrem suplementov, posledne normalne /lahke/jedlo o cca 20:00 den predtym.
Dnes:
2,5 hodinovy bajkovy vylet s dorazom na maximalny vykon, 2/3 cesta 1/3 les so stupanim,
tep udrzovany celu dobu v rozsahu 130-170! /kardio pas/,nonstop,jedina prestavka asi 3minuty,
pritom vyrazne vyssia priemerna ryhlost ako inokedy pri nepomerne kratsich tratiach
nasledne hned 40minutova posilka,pocit neskutocnej sily, napumpovanost chut tahat tie najvecsie vahy aj ked svaly uz bolia,iba mala unava
Za beznych okolnosti bez suplementov nie som schopny dosiahnut ani polovicu dnesneho vykonu /a normalne s jedlom/. Ten bajkovy vylet mal taku energiu aku som nepodal nikdy v zivote,kludne by som potiahol este aj hodinku naviac ale predsalen nie som moc trenovany a mam svoj vek, srdce uz ma limity,nechcel som ist do maxima.
suplementaciu som mal cast pred a potom v priebehu,mnozstva okrem BCAA neviem, proste nejake tie lyzice od oka:
AAKG,BCAA cca 15g,Beta alanin, 1600mg CLA,HMB,trochu glucosaminu,30g Whey izolat,150mg kofein, B komplex, c vit
cele doobedie nalačno prve jedlo som mal az obed, okrem suplementov, posledne normalne /lahke/jedlo o cca 20:00 den predtym.
Dnes:
2,5 hodinovy bajkovy vylet s dorazom na maximalny vykon, 2/3 cesta 1/3 les so stupanim,
tep udrzovany celu dobu v rozsahu 130-170! /kardio pas/,nonstop,jedina prestavka asi 3minuty,
pritom vyrazne vyssia priemerna ryhlost ako inokedy pri nepomerne kratsich tratiach
nasledne hned 40minutova posilka,pocit neskutocnej sily, napumpovanost chut tahat tie najvecsie vahy aj ked svaly uz bolia,iba mala unava
Za beznych okolnosti bez suplementov nie som schopny dosiahnut ani polovicu dnesneho vykonu /a normalne s jedlom/. Ten bajkovy vylet mal taku energiu aku som nepodal nikdy v zivote,kludne by som potiahol este aj hodinku naviac ale predsalen nie som moc trenovany a mam svoj vek, srdce uz ma limity,nechcel som ist do maxima.
suplementaciu som mal cast pred a potom v priebehu,mnozstva okrem BCAA neviem, proste nejake tie lyzice od oka:
AAKG,BCAA cca 15g,Beta alanin, 1600mg CLA,HMB,trochu glucosaminu,30g Whey izolat,150mg kofein, B komplex, c vit
môj názor je, že nevýhoda týchto split tréningov je, že každú jednu partiu odcvičíš len raz za týždeň. Dosť dobré výsledky som dosahoval s tréningom 2+1, 2+2 (2 dni cvičíš a jedeň voľno, 2 dni cvičíš a 2 dni voľno), kde v tých dvoch dňoch odcvičíš celé telo:japaja napísal:môže byť alebo je to pre mňa (ektomorfa) nevhodné
alebo toto?
PON: benč (+nejaký doplnkový ak Ti to bude málo napr. bradlá, rozpažovanie..), mŕtvy ťah (+ doplnok hrazda, príťahy v sede, v predklone), biceps
UTO: drepy (+ doplnok prekopávanie, výpady, lýtka), military press (+doplnok podľa toho ktorú deltu máš najslabšiu), triceps (tu som zvykol na konci dať aj brucho)
STR: voľno
ŠTV: podobne ako pondelok len pomeníš cviky (napr. benč na šikmej lavičke, kladivový zdvih na biceps..)
PIA: podobne ako utorok len pomeníš cviky (military press s jednorúčkami alebo s veľkou činkou, francúzske tlaky na triceps, benč s úzkym úchopom)
SOB: voľno
NED: voľno
.. myslím, že aj pre Teba ako ektomorfa je to viac než vhodné, pretože nerobíš veľa cvikov, nebudeš robiť veľa opakovaní, dáš si čo najťažšiu váhu (samozrejme technika prevedenia cviku je na 1. mieste), pondelok a piatok choď 5 sérii po 5 opakovaní, utorok a štvrtok choď 4 série po 6 opakovaní a na doplnkové cviky choď 3x8, uvidíš ako to budeš regenerovať..
Ak si úplný začiatočník, bolo by možno ešte vhodnejšie zvoliť nejaký fullbody tréning na začiatok (napr. HST, ten je celkom ľahký na začiatok, vyhľadaj na nete je toho veľa)..
Presne tak, ja by som tiež volil nejaký full-body tréning. Podľa mňa na začiatok najlepšia cesta. Pohľadaj si napríklad TBT.
čaute, čo si myslíte o tomto multivitamíne? doporučená dávka je 0,2 denne, nieje to trochu málo? aká je denna doporučená dávka b-complexu? dík
http://www.stillmass.eu/multivitamin/
http://www.stillmass.eu/multivitamin/