ok, uz rozumiemephramko napísal:Nehovoril som uz o tej jednej konkretnej sestricke z clanku, ktoru podla mna mimochodom vyhodili nepravom, kedze k tej nazorovej konflontacii bola dotlacena a vyprovokovana.
ale samozrejme, to sa predsa ocakavaephramko napísal:Ak mas sproste nazory, tak aj v beznom zivote ti to ludia okolo teba daju pocitit tym, ze ti povedia, ze si kreten alebo sa s tebou nebudu bavit a podobne. Preco by to malo byt ine v praci? V praci uz nie sme ludia? Tam uz neplatia spolocenske normy?
ale niekoho za nazor perzekuovat? preco? len preto, ze sa mi nepaci? kto nastavuje tie hranice, ze nieco sa moze a nieco ine uz nie?
obavam sa, ze toto je sposobene tou prehnanou korektnostou, ktora je niekedy priam az choraPreco by mala firma riskovat, ze pride o zakaznikov alebo inych dobrych zamestnancov iba kvoli tomu, ze tam ma zamestnanca, ktoreho nazory su ovplyvnene nejakou ideologiou, navyse su v protiklade ku kulture danej firmy? To, ze sa daneho zamestnanca zbavia kvoli "jeho nazorom" je uplne legitimne podla mna.
podla mna by sa mal majitel podobne verejne vyjadrit, ze dany nazor je len nazorom jednotlivca a inteligentna spolocnost by to mala pochopit
ohladom kultury firmy, mam pocit, ze je zakazane niekoho prepustit len preto, ze je potetovany od hlavy po paty a ma piercingy vsade mozne
ale to je len vyjadrenie osobnosti daneho jednotlivca
vyzor moze byt akykolvek a vyjadrenia uz nie?
preto som sa aj pytal, ci je mozne niekoho neobsluzit, pride mi to ako porovnatelny priklad