Aké pijete pivo?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Najlepsie pivo?

Kozel
156
20%
Saris
96
12%
Bazant
132
17%
Stein
5
1%
Mnich
14
2%
Corgon
43
5%
Staropramen
91
12%
Nepijem pivo
112
14%
Kelt
48
6%
Heineken
92
12%

Celkom hlasov: 789

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aké pijete pivo?

Príspevok od používateľa guess.whoo »

len za aky cas sa vrati investicia do vlastneho pivovaru a nikde nie je napisane, ze ludia neostanu napr. pri tej plzni. nesie to dost rizik. skor by som to videl rentabilnejsie prave v mensich mestach a prilahlych dedinkach, kde su max 2 krcmy. zacnes capovat svoje pivo a domaci nemaju sancu odolat :D
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

preto do toho idu hlavne ludia, co uz vlastnia aj "standardne" krcmy.. pripadne "siete", ktore si mozu dovolit prve roky generovat stratu. zaroven potrebujes super kuchynu (kedze dnes sa uz v krcmach velmi neslope - ides sa tam skor najest a k tomu si dat pivko). A po takych stiplavych rebrach ti je castokrat jedno, co nalejes do gagora :D

//navratnost tipujem tak na 5 rokov + ako bokovku mozes kludne capovat aj tu plzen. Teraz su vsak trandy jasne - mikropivovary, odlisenie sa od konkurencie, kuchyna)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no to ano. ja rad skusam nove capaky, ale vacsinou sa vratim aj tak k overenym
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

podla teba je rentabilnejsie do dedinky pristavit tretiu krcmu ako do velkeho mesta 50tu?

v meste mas aspon sancu sa uzivit, pokial si neotvoris genericku krcmu, ktorych su mraky vsade, pokial spravis aspon nieco cim zaujmes zakaznikom (napriklad tym vlastnym pivom, ale nie iba tym)...
naopak na dedine, kde zije zopar ludi (asi tam zije zopar ludi ked su tam iba 2 krcmy) aj keby si ich dostatok pretiahol k sebe, stale to bude bieda, tam nezaujmes niecim novym, jedine co tam ludi zaujima je cena a zname prostredie.

mam znamych co si takto presne na dedine otvorili krcmu, snazia sa, furt nieco vymyslaju, akcie, ziva hudba, spolocenske hry neviem co vsetko, ale ten stamgasta co chce pivo a borovicku pojde aj tak radsej to tej smradlavej krcmy oproti kam chodi uz 40 rokov.
pokial sa nejedna o dedinu kde je potencionalny buduci rast (dediny v blizkosti velkych miest, ktore sa do par rokov stanu satelitmi a zaziju boom ako napr cierna voda) tak rozbiehat akykolvek biznis v dedine je sebevrazda. v najlepsom nebude stratovy.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

vsak som pisal, ze dediny v blizkosti miest a nepisal som o otvoreni novej krcmy.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

s tou novou krcmou mi to nejak uslo :)

aj tak si myslim ze varenie vlastneho piva ma vacsiu sancu zaujat niekde v meste ako na dedine. viac ludi, viac zakaznikov.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

V takej dedine uplne staci, ked ponuknes nejake lepsie pivo a sluzbu naviac hlavne vo forme jedla. Na nejake miestne pivo proste nie je dost klientely, na to potrebujes tocit viac nez ti vygeneruje dedina.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zijem v dedine s cca 2500-3000 ludmi. najvacsi uspech tu ma krcma, kde maju trampolinu, zvierata, detske ihrisko a 4 druhy capovaneho piva (maestro, steiger, plzen a holba + cierny steiger). k tomu teraz ponukaju aj langose a grilovany ostiepok.
pred par mesiacmi tam mali len capovaneho Holbu, jedlo som si nevsimol, ze by ponukali a navstevnost bola aj tak vysoka.

dovolim si povedat, ze keby teraz stiahli z ponuky vsetky svetle piva a nasadili nejake chutne pivo z lokalneho pivovaru, tak by to na trzbach nepocitili. (pre vytvorenie obrazu - capovana plzen stoji 1,40). je to veeela mladych rodin s malymi detmi, ktore tam chodia casto prave kvoli "atrakciam" nas nevynimajuc. A mne ako pivkarovi by nevadilo zuzenie vyberu na jedno-dve dobre "domace" piva. chodil by som tam aj tak
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Myslim ze problem je, ze vacsina je zvyknuta na znacku a aj ked si to neuvedomite, reklama a zvyk je strasne silna vec, su ludia, ktori poznaju par znaciek, nie najlepsich, ale najznamejsich a ine, aj znackove, kvalitne, proste nechcu, neradi experimentuju a ani netusia o kolko lepsie piva existuju...

Podla mna to chce nejaky druh reklamy, propagacie, lebo ked niekto uvidi Pilsner 1.40€, "Burabaiser" 1.40€, tak si zvoli Pilsner, chcelo by to spropagovat vlastne pivo, druhe ci tretie pivo zdarma, male pivo za uvadzaciu cenu na ochutnavku, slovna propagacia, ked sa minie Pilsner, mohlo by sa "prave" minat aj par tyzdnov, zatial by si ludia zvykli, ochutnali vlastne pivo a ked uz aj bude Pilsner, tak si potom vyberie to vlastne ovela viac ludi. Moznostou je aj znizit cenu vlastneho piva o 10 centov, prvykrat clovek vyskusa kvoli nizsej cene, nasledne ho bude kupovat aj pre cenu, aj pre chut.

Tiez by myslim pomohlo nejake premiove pivo, tmave, ci ine specialne, ale musi byt dobre, potom si ho da jeden, odporuci 3 znamym, ti traja kazdy dalsim trom, reklama zadarmo a ovela vyssi zisk, kvoli moznej vyssej cene, takto by si ziskal 2 velke skupiny zakaznikov.

Inak diskusia ide inym smerom, takze stale privitam tipy na dobre tmave, cierne pivo, prip. aj nejake specialne, idealne kupitelne v hypermarketoch.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

sice nie tmave ale polotmave, Ferdinand Sedm Kuli.
ja tmave vobec nemusim, ale toto si dam velmi rad. neviem ci je dostatelne bezne v supermarketoch, kusok od nas ho ma v ponuke jeden podnik a chuti nam veru tak ze si obcasne aj zopar flasi od nich zoberieme domov.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik, inak co bazant tmavy, nad tym som rozmyslal pri kupe Krusovic, ale zvolil som Krusovice, oplati sa skusat Bazant tmavy?

Teraz som nasiel toto: "Velkopopovický Kozel Čierny, najpopulárnejšie tmavé pivo, už dostať aj na Slovensku. Je víťazom v kategórii tmavých pív na profesionálnej súťaži PIVEX 2015."

Toto ste pili, oplati sa vyskusat?

BTW nasiel som aj nejaky test, co vy na to? Nechal som si to poslat, newsletter sa da zrusit, som zvedavy...

https://www.dtest.sk/clanek-2886/test-m ... GwodXt4NTw
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

guess.whoo napísal:len za aky cas sa vrati investicia do vlastneho pivovaru a nikde nie je napisane, ze ludia neostanu napr. pri tej plzni. nesie to dost rizik. skor by som to videl rentabilnejsie prave v mensich mestach a prilahlych dedinkach, kde su max 2 krcmy. zacnes capovat svoje pivo a domaci nemaju sancu odolat :D
domáci ťa z toho veru nevytrhnú, ja by som skôr videl budúcnosť v tých väčších mestách, kde sa točí masa ľudí, tých pizza/pivo vyžierakov je všade na mraky, no taký minipivovar v meste s dobrou kuchyňou..., neviem no možno si tunajší pivári vystačia aj s čapovaným pivom z dovozu, okolo BA to už prerazilo, no tu hore po tom asi nie je poptávka, majú radšej tvrdô.

Kedysi dávnejšie som pozeral taký domáci spádový pivovar, tam je orientačne cena, ale pre krčmu to musí byť tak 4x viac.
http://acidlog.fczbkk.com/blog/11653271 ... kropivovar
http://www.kupelna.sk/spadovy-pivovar/
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Dreamer - sice ja nepijem tmave pivo, ale pije ho manzelka a potvrdila, ze Steiger je daleko najlepsi z tych, ktore sa daju bezne kupit hocikde. hlavne capovany
lumir
King
King

chod do metra (alebo nejakeho hypermarketu), nakup vsetky tmave co tam najdes a ochutnaj:) viac ako 10 druhov tam urcite nenajdes,tak ta to financne nezrujnuje. kazdemu chuti nieco ine a u tmaveho su rozdiely citelnejsie ako u svetleho.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

a doma si nikto neskusal uvarit pivo?

btw, nejaky dobry tip na russian imperial stout? (toz treba toto ochutnat a bezne tmave pivo date uz len do varenia)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

napriklad toto, ale neviem, ci ho tak lahko zozenies... Zvykli to varit pred vianocami
http://www.buntavar.sk/index.php?sub=8&pg=40
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Odkedy som ochutnal v Prahe originálny český "čapák" (Plzeň), mám v tom jasno. Keďže na Slovensku nečapujú kvalitnú Plzeň len tak hocikde, zvyknem si zopár fliaš alebo plechoviek nakúpiť domov. A celkovo, ak si dám pivo tak jedine české, či už Plzeň, Staroprameň alebo Krušovice. Slovenským neviem prísť na chuť. Vypijem aj slovenské, ale vôbec si ich nedokážem vychutnať a pijem ich len kvôli ľahšiemu stráveniu ťažkej večere.
lumir
King
King

az po ten staropramen to znelo uveritelne :D

vcera som sa ulakomil na plechovkoveho tmaveho kozla. Je to desina (3,8% alkoholu), takze ziadnu vyraznu chut necakajte - co je pre beznych konzumentov svetlych piv skor vyhodou. Podla obsahu don pridavaju cukor. Z portofolia kozla je to asi to najlepsie (kozla uz bezne nekupujem, no toto si este kupim).
.
podla mudrych knih sa vyborne doplna s cokoladovymi dezertami (brownie atd) - potvrdzujem aj z osobnej skusenosti :)
domino7
Novice
Novice

Príspevok od používateľa domino7 »

V pohodičke je Kozel
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak som skusal kormu a dost ma to sklamalo, teda nechuti to zle, skusal som s tym ciernym pivom ktore samo o sebe je dobre, aj ta medovina samotna je dobra, aj korma, ale uz po vypiti 2, 3 deci je to take tazke na zaludok, neviem to lepsie popisat, pritom aj ked vypijem viac cistej medoviny, nic take nepocitujem.
Napísať odpoveď