Odstranenie zrakovej vady - EXCIMER
Re: Odstranenie zrakovej vady - EXCIMER
radsej si na to nasetri
nie, nasetri si na tofotokarol napísal:
mam na to zobrat spotrebny uver?
ok zistoval som si telefonicky predbezne ceny v Excimer.sk a v http://www.cornea.sk a vyslo to cca rovnako. zrejme vsadim na profesionalitu a zhovievavost personalu, ked sa tam stavim osobne na konzultaciu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Moznost mas este viacej, trebars neovizia.sk, spinn.sk...
ja viem CheZteR mas recht brat na to spotrebak alebo pozicku od cetelemakov, i ked som si preklikol ten ich vynoveny web http://www.cetelem.sk/pozicka-cetelem, tak ma napadli aj dalsie veci co by som si zan fixol na sebe, napriklad moj bolavy tenisovy laket.
CheZteR napísal: nie, nasetri si na to
nie, ja som si na to dokazal nasetrit, dokonca dva krat
ja uz nasetrene mam, ale
palec hore, ze ste dali to skrabanie/rezanie epitelu, to je jedine, co ma drzi, ze nejdem tiez..
btw, na YT su tie zakroky natocene, nie som slaba povaha, ale co je moc, to je moc
palec hore, ze ste dali to skrabanie/rezanie epitelu, to je jedine, co ma drzi, ze nejdem tiez..
btw, na YT su tie zakroky natocene, nie som slaba povaha, ale co je moc, to je moc
tie novšie a drahšie technológie už neorezávajú ten epitel "nožom"
či ako sa to volá.
a najväčšia somarina, čo môžeš robiť je pozerať to na youtube. Mňa presne toto odradilo
.
a najväčšia somarina, čo môžeš robiť je pozerať to na youtube. Mňa presne toto odradilo
Shwollo ja viem, ale ked mi lekar povie, co presne ma caka, tak som kludnejsi
Moja polovicka bola nedavno (2tyzdne), ma dioptrie cca ako ja a lekar jej povedal, ze rezanie laserom jej neodporuca (zevraj to tak robia ak je to nutne).
Moja polovicka bola nedavno (2tyzdne), ma dioptrie cca ako ja a lekar jej povedal, ze rezanie laserom jej neodporuca (zevraj to tak robia ak je to nutne).
Ak ma dioptrie do 1,0, tak sa opercia laserom neodporuca. Ak ma nieco malo cez 1, tak tam je to na zvazeni a ak uz ma cez 1,5, tak tam sa laser oplati. Neviem cim to je, tak som to cital v clanku od jednej takejto kliniky na Slovensku a ma to nieco spolocne s poskodenim zrazu, moznoatou napravenia okuliarmi, zbytocne rezanie laserom na vrchnej casti oka a neviem co sa tam este spominalo.
Kamarát má 18 dní po operácií. Tuším niekde v ZA obe oči za 850€ (študentská zľava z 1000). Mal 6 a 6,5 dioptrie, čiže fakt dosť. Nepopisuje absolútne žiadnu bolesť, ani počas ani po operácií, ani žiadne neprijémne pocity, absolútne vôbec. Jediné, čo sa mu zdalo nepríjemné bolo odstraňovanie tých šošoviek po troch dňoch - ale že tam absolútne nešlo o bolesť - skôr o psychiku, že sa mu to zdalo "nechutné". Inak povedal, že absolútne nechápe tých, ktorý sa sťažovali na počas/pooperačné bolesti, lebo žiadne nie sú, a to mal tú lacnejšiu alternatívu operácie. Aj keď, určite to každý môže znášať inak. Dnes vidí do diaľky lepšie ako ja, a to mám asi 1 a 1,5 do blízka, plus slabý astigmatizmus. Dosť ma navnadil na takúto operáciu chalan. 
-
Fabo
Hardcore addict
1000 za obe oci je parada, mne to vsade vyslo od 1500 vyssie co som teraz nedavno pozeral. Chystam sa v najblizsej dobe na ocne, tak sa poradim s lekarom co a ako.
na zlavomate je kazdy mesiac akcia, len neviem ake mesto
Boli ste niekto v poslednom case na zlasiku? Uz som objednany do KE na buduci tyzden. viete mi niekto povedat ake to bolo hned po zakroku a potom na dalsi den?
-
Patrescare
Amateur
Ahojte ja som bol terat v BA vo firme Excimer veľmi som bol spokojný z prístupom zo všetkým jednoducho paráda a za tie peniaze to neľutujem 840€ .... 150 € som mal zľavu. Prístup sestričiek skvelý prístup doktorov skvelý. Klinika čistá všetko v poriadku 100bodov u mňa,.
Dioptrie do diaľky 1,50 / 1,25 rezali mi epitel či ako sa to volá ale bez bolestne všetko v poriadku nebol žiadny problém operácia jednoho oka 8 sekúnd takže 16 sekúnd dokopy to trvalo laserom to čo mi oni rezali to trvalo 2 min každé oko takže 4minuty a 16 sekúnd.
Zajtra idem na týždennú kontrolu a celkom v poriadku vidím do diaľky lepší sa to ostrosť taká biedna ale je to celkom fajn pokrok veliký,
Po operácií som videl rozmazano slzelo ale bolesti takmier žiadne na druhý deň menšie rezanie pálenie ale nič také že by som nevydržal len troška nepríjemné ale keď človek oddychuje nemá najmenší problém niektorých to bolí reže páli slzý ale mňa to akosi prešlo druhý deň po operácií.
Za mňa maximálna spokojnosť.
Dioptrie do diaľky 1,50 / 1,25 rezali mi epitel či ako sa to volá ale bez bolestne všetko v poriadku nebol žiadny problém operácia jednoho oka 8 sekúnd takže 16 sekúnd dokopy to trvalo laserom to čo mi oni rezali to trvalo 2 min každé oko takže 4minuty a 16 sekúnd.
Zajtra idem na týždennú kontrolu a celkom v poriadku vidím do diaľky lepší sa to ostrosť taká biedna ale je to celkom fajn pokrok veliký,
Po operácií som videl rozmazano slzelo ale bolesti takmier žiadne na druhý deň menšie rezanie pálenie ale nič také že by som nevydržal len troška nepríjemné ale keď človek oddychuje nemá najmenší problém niektorých to bolí reže páli slzý ale mňa to akosi prešlo druhý deň po operácií.
Za mňa maximálna spokojnosť.
Ja som písal informatívne do NeoVizie, či je u mňa možná operácia, a ak áno aká, odpísali mi, že operácia nepripadá do úvahy, kvôli vysokým dioptriám. Mám:
Pravé: dioptria +1.5 ... cylinder +3.5 ... os 105°
Ľavé: dioptria + 1.25 ... cylinder +1.5 ... os 70°
Dosť ma to prekvapilo, kamarát nemal problém a mal 6 a polky. Ale asi sa to nesčítava pri astigmatizme, ale násobí, alebo čo.
Pravé: dioptria +1.5 ... cylinder +3.5 ... os 105°
Ľavé: dioptria + 1.25 ... cylinder +1.5 ... os 70°
Dosť ma to prekvapilo, kamarát nemal problém a mal 6 a polky. Ale asi sa to nesčítava pri astigmatizme, ale násobí, alebo čo.
-
Patrescare
Amateur
hehe tak to počujem prvý krát že sa to nedá, keby máš nejaké rodené vady tak ok ale takto to je hlúposť
-
hojko
Site Admin
Skor by som povedal, ze ti neodporucaju operaciu kvoli nizkym dioptriam.
-
Patrescare
Amateur
Kľudne aj to môže byť že sú nízke dioptrie ale napríklad mne hovorili že keď mám 18 že som mladý že sa mi môžu dioptrie meniť, ale keď zistili že za 5 rokov sa mi to posunulo len minimálne tak povedali že v poriadku.
Inak ja mám takú otázku slnečné okuliare ste nosili aj doma aj v nákupných centrách či len vonku? Jasné že prvé dni asi všade ale tak keď vidím už super mám týždeň a pol po operácií nič mi neťahá oči žiadne svetlo ani jas. Tak že či vlastne okuliare ste nosili len vonku?
Inak ja mám takú otázku slnečné okuliare ste nosili aj doma aj v nákupných centrách či len vonku? Jasné že prvé dni asi všade ale tak keď vidím už super mám týždeň a pol po operácií nič mi neťahá oči žiadne svetlo ani jas. Tak že či vlastne okuliare ste nosili len vonku?
-
hojko
Site Admin
Ja som bol na operacii vari pocas augusta, takze to slnko bolo este prudka. Okuliare som nosil vonku stale, v obchodoch problem nebol, lebo tam slnko nesvietilo a svetlo z lampy posobi na zrak inak. Ak ta vsak ale budu boliet oci, resp. rezat, tak si daj okuliare aj v obchode.