Televizor zasiahnuty bleskom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
puma19944
Medium Expert
Medium Expert

Televizor zasiahnuty bleskom

Príspevok od používateľa puma19944 »

Zdravim,pri vcerajsej burke do nasho panelaka zasiahol blesk a odrovnal nám naraz obidve televizory proste sa uz nedaju ani zapnut. Jeden starsi ten nic,ale druhy bol dost drahy tak sa chcem opitat ci je mozne taku plazmu nejak opravit alebo po zasiahnuti bleskom uz nieje sanca na opravu? Nemali by mat tieto nove telky v sebe nejaku poistku v pripade uderu blesku?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Televizor zasiahnuty bleskom

Príspevok od používateľa heker »

Zavolaj opravarovi TV, ten ti povie. Mozno je poskodeny len zdroj.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Opraviť sa da všetko. Otazka je koľko to stoji a či sa to opraviť vôbec oplati.
Ochranu proti präpatiu elektronicke vyrobky maju, ale proti priamemu zasahu blesku to samozrejme nema šancu, kedže to su statisice amperov.
Pre buducnosť si môžeš kupiť nejaku prepäťovu ochranu. Niektori vyrobcovia davaju aj zaruku na pripojene zariadenia. Aj po udere bleskom.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Myslim ze moze ist o zdroj, urcite vyskusaj opravara. Ak to bol priamy blesk, moj tip asi nepomoze, ale v niektorych pripadoch pomoze vytiahnut zastrcku zo zasuvky, neviem ci staci na 10 sekund alebo na dlhsie, ale za skusku nic nedas, mam osobnu pozitivnu skusenost, konkretne pri PC ktory nesiel zapnut to pomohlo.

K prepatovej ochrane, ano, je to tak, aj ked som pocul ze ani to nepomoze pri takom priamom zasahu, ze ochrana musi byt "vyssie", no ja napriek tomu prepatovku mam, su aj lacne za par Eur, rozhodne sa tym neda nic pokazit, hlavne pri zariadeniach za stovky Eur.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Jasne ze taka prepatovka priamu supu bleskom neprezije. Ale ked mas zaruku na pripojene zariadenia, je to aspon nejaka sanca na zachranu. Ked uz nie zariadenia ako takeho, aspon nejaka financna kompenzacia. Lepsie ako nic.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Na zdrojovej doske by mala byt +/- 20A poistka. Je to standardna suciastka, ktora sa da kupit v kazdom lepsom elektre.
Vyber ju, skoc do elektra a nahod novu. Pokial nepojde TV, bude odpalena minimalne zdrojova doska.
Prílohy
52753.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

puma19944 napísal:... ci je mozne taku plazmu nejak opravit alebo po zasiahnuti bleskom uz nieje sanca na opravu?
mne blesk tiež odrovnal plazmu. Bolo treba meniť celú základovku. Takže opraviť sa to dá, ale stojí to okolo 130€. Záleží aký model. U mňa to bola 42 palcová LG
hitman957
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa hitman957 »

mne odrovnal minuly rok LED telku Samsung..zavolal som na zakaznicke centrum čo bolo napisane na krabici od telky...na druhy den prišli..vzali tu moju a dali mi zatial nahradnu...po tyždni mi ju vratili a nahradnu zobrali..všetko zadarmo
Napísať odpoveď