Televizor zasiahnuty bleskom
Televizor zasiahnuty bleskom
Zdravim,pri vcerajsej burke do nasho panelaka zasiahol blesk a odrovnal nám naraz obidve televizory proste sa uz nedaju ani zapnut. Jeden starsi ten nic,ale druhy bol dost drahy tak sa chcem opitat ci je mozne taku plazmu nejak opravit alebo po zasiahnuti bleskom uz nieje sanca na opravu? Nemali by mat tieto nove telky v sebe nejaku poistku v pripade uderu blesku?
Re: Televizor zasiahnuty bleskom
Zavolaj opravarovi TV, ten ti povie. Mozno je poskodeny len zdroj.
-
Ryan Giggs
VIP
Opraviť sa da všetko. Otazka je koľko to stoji a či sa to opraviť vôbec oplati.
Ochranu proti präpatiu elektronicke vyrobky maju, ale proti priamemu zasahu blesku to samozrejme nema šancu, kedže to su statisice amperov.
Pre buducnosť si môžeš kupiť nejaku prepäťovu ochranu. Niektori vyrobcovia davaju aj zaruku na pripojene zariadenia. Aj po udere bleskom.
Ochranu proti präpatiu elektronicke vyrobky maju, ale proti priamemu zasahu blesku to samozrejme nema šancu, kedže to su statisice amperov.
Pre buducnosť si môžeš kupiť nejaku prepäťovu ochranu. Niektori vyrobcovia davaju aj zaruku na pripojene zariadenia. Aj po udere bleskom.
Myslim ze moze ist o zdroj, urcite vyskusaj opravara. Ak to bol priamy blesk, moj tip asi nepomoze, ale v niektorych pripadoch pomoze vytiahnut zastrcku zo zasuvky, neviem ci staci na 10 sekund alebo na dlhsie, ale za skusku nic nedas, mam osobnu pozitivnu skusenost, konkretne pri PC ktory nesiel zapnut to pomohlo.
K prepatovej ochrane, ano, je to tak, aj ked som pocul ze ani to nepomoze pri takom priamom zasahu, ze ochrana musi byt "vyssie", no ja napriek tomu prepatovku mam, su aj lacne za par Eur, rozhodne sa tym neda nic pokazit, hlavne pri zariadeniach za stovky Eur.
K prepatovej ochrane, ano, je to tak, aj ked som pocul ze ani to nepomoze pri takom priamom zasahu, ze ochrana musi byt "vyssie", no ja napriek tomu prepatovku mam, su aj lacne za par Eur, rozhodne sa tym neda nic pokazit, hlavne pri zariadeniach za stovky Eur.
-
Ryan Giggs
VIP
Jasne ze taka prepatovka priamu supu bleskom neprezije. Ale ked mas zaruku na pripojene zariadenia, je to aspon nejaka sanca na zachranu. Ked uz nie zariadenia ako takeho, aspon nejaka financna kompenzacia. Lepsie ako nic.
Na zdrojovej doske by mala byt +/- 20A poistka. Je to standardna suciastka, ktora sa da kupit v kazdom lepsom elektre.
Vyber ju, skoc do elektra a nahod novu. Pokial nepojde TV, bude odpalena minimalne zdrojova doska.
Vyber ju, skoc do elektra a nahod novu. Pokial nepojde TV, bude odpalena minimalne zdrojova doska.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
mne blesk tiež odrovnal plazmu. Bolo treba meniť celú základovku. Takže opraviť sa to dá, ale stojí to okolo 130€. Záleží aký model. U mňa to bola 42 palcová LGpuma19944 napísal:... ci je mozne taku plazmu nejak opravit alebo po zasiahnuti bleskom uz nieje sanca na opravu?
mne odrovnal minuly rok LED telku Samsung..zavolal som na zakaznicke centrum čo bolo napisane na krabici od telky...na druhy den prišli..vzali tu moju a dali mi zatial nahradnu...po tyždni mi ju vratili a nahradnu zobrali..všetko zadarmo