emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa aacid »

co ti mam dat 3?

ty mi odpovedaj na otazku co som ti polozil tu:
post2182273.html#p2182273
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

3 argumenty

tu mas: post2182290.html#p2182290
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

beardie napísal:my sa pozname? :)
odpusti si tie ad-hominem dristy a zacni realne diskutovat
ale ved to sa s tebou neda... viem to lebo som bol taky isty, curak sovinisticky... nastastie zivotne skusenosti mi otvorili oci...

neberiem ti za vinu, ze mas kratkozraky nazor postaveny na nicom... ako 19 rocny som bol taky ako ty, svet som nevidel, bol som formovany slov. spolocnostou... je ale smutne ze ti tu mozu priniest nazory aj ludia ktori ziju v zahranici, vidia to co sa deje okolo nich... krajiny ktore su 50 rokov pred Slovenskom, zdielaju presvedcenie ze treba pomoct... no ty si stale krutis to svoje, to spravne...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

krasna diskusia s tebou, ja ti napisem otazku, ty si vymyslis novu a odpovies na nu...
vlastne neodpovies, pretoze otazka nie je odpoved, nikde v tvojom prispevku si nenapisal co by si robil ty, bola tam iba otazka, ktora bola uplne od veci, na ktoru som aj napriek tomu ze bola uplne od veci odpovedal.
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne: zatial si sa len pochvalil tym, ze Frantici su rasisti
ja svoje nazory podkladam relevantnymi datami a odkazmi, ktore moje nazory podporuju, a to v oblasti poctu imigrantov, ich uplatnitelnosti, a podobne, ty si zatial nebol schopny dodat nic, okrem tvojich skusenosti obmedzeneho rozsahu

aacid: max 10 % emigrantov zo Syrie ide do Europy, ostatni zostavaju na mieste, pripadne su v taboroch v okolitych krajinach, kde im nehrozi nebezpecenstvo a su podla moznosti zaopatreni, aby sa mohli co najskor po vojne vratit a znova vybudovat krajinu, to mi pride ako vhodny postup
nemam pochopenie pre ilegalny prechod hranic a dozadovanie sa presunu do Nemecka
ohladom imigrantov z Afriky, to je problem zdrojov, za ktori, ako si uz spravne napisal, ciastocne mozeme my bezbrehym podporovanim africkej populacie, to nie je mozne vyriesit, ak si nezacnu pomahat aj sami
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:Retne: zatial si sa len pochvalil tym, ze Frantici su rasisti
ja svoje nazory podkladam relevantnymi datami a odkazmi, ktore moje nazory podporuju, a to v oblasti poctu imigrantov, ich uplatnitelnosti, a podobne, ty si zatial nebol schopny dodat nic, okrem tvojich skusenosti obmedzeneho rozsahu
moj byvaly Profak povedal, ze ked vieme co hladame, urcite to najdeme... islo o vedu, no perfektne to sedi na tovje pocinanie... dnes najdes na internete odkaz na vsetko co podporuje vsetko, preto sa tu nebudem natahovat s linkami ako to robis ty, narozdiel podam svoje obmedzene skusenosti, ktore su predsa len vacsie nez tvoje ziadne... no myslim si ze o tom uz padlo vela, preto ti polozim jednu otazku...

myslis si staty ako rakusko a nemecko, nepochopili nic ohladom problematiky migrantov a ich postoj je hlupy? cize vyspele krajiny V4 by ich v tomto nemali nasledovat?
beardie
Redeemer
Redeemer

preco si myslis, ze nemam ziadne skusenosti?

k Nemecku: je rozdiel medzi statom a jeho obyvatelmi, podla tohto prieskumu si az 86 % obyvatelov Nemecka ekonomickych migrantov nezela: http://www.n-tv.de/mediathek/videos/pol ... 26791.html
k Rakusku: podla aktualnych prieskumov ma krajna pravica najviac % zo vsetkych stran a stupa
Dansko: tiez nejak okolo 20 % pre krajnu pravicu
ak na tom budes trvat, linky pohladam, ale nasiel by si si to aj sam v pripade potreby

btw, tento rok sa odhaduje, ze vsetky naviazane projekty zhltnu v EU okolo 15 mld. EUR, co je +- slovensky statny rozpocet
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:preco si myslis, ze nemam ziadne skusenosti?
Lebo si ziadne nespomenul...
beardie napísal:je rozdiel medzi statom a jeho obyvatelmi
chvala panu bohu ze je, to by sme uz na Slovensku mali plynove komory pre ciganov... niekedy je lepsie ked stat riadia inteligentni ludi (tym nechcem povedat ze na Slovensku to tak je)...
beardie napísal:tento rok sa odhaduje, ze vsetky naviazane projekty zhltnu v EU okolo 15 mld. EUR, co je +- slovensky statny rozpocet
Cize kolko presne tebe zoberu z vrecka? Ak ti chybaju, peniaze ktore by sme mali dostat z EU, radsej svoju kritiku smeruj na aktualnu vladu. Je smiesne toto sem davat...
beardie
Redeemer
Redeemer

Lebo si ziadne nespomenul...
moje skusenosti, tak isto ako tvoje, su len obmedzene, z globalneho hladiska su irelevantne

ten ekonomicky aspekt je len FYI, ak sa tie peniaze maju pouzit, preferoval by som ich vyuzitie priamo na mieste konfliktov, nie tu

mohol by si mi v skratke povedat, ako presne by si riesil ilegalnych imigrantov ty?
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:moje skusenosti, tak isto ako tvoje, su len obmedzene, z globalneho hladiska su irelevantne
prave naopak, ked bude kazdy ako ty, s vystretou rukou voci cudzincom, vzniknu len problemy... treba si uvedomit, ze tak ci tak tu budu, tomu uz nikto nezabrani... v azylovom dome nemozu byt dokonca kym sa konflitk v ich krajine nevyriesi... cize postupne ich bude treba aklimatizovat....

naopak, nie som za to aby tu potom vsetci ostali, lebo slovaci nie su mentalne pripraveni vidiet vedla seba ineho ako bieleho... NATO/koalicia ktora teraz atakuje Daesh/Rusko, by malo raznejsie zakrocit voci problemu a cim skor to vyriesit... potom ich tam postupne posielat naspat, uz do krajiny, kde je mier...
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:s vystretou rukou voci cudzincom
skor vidim, ze maju oni vystrete ruky smerom k nam, resp Nemcom, etc
Retne napísal:vzniknu len problemy... treba si uvedomit, ze tak ci tak tu budu, tomu uz nikto nezabrani...
https://www.hojko.com/post2182063.html?hilit=pocet#p2182063
Retne napísal:v azylovom dome nemozu byt dokonca kym sa konflitk v ich krajine nevyriesi
povedz to tym 4M v Libanone, Turecku, Jordansku a okoli
Retne napísal:... cize postupne ich bude treba aklimatizovat....
nerealne, viz uplatnitelnost ludi
Retne napísal:NATO/koalicia ktora teraz atakuje Daesh/Rusko, by malo raznejsie zakrocit voci problemu a cim skor to vyriesit
prave oni su hlavnym dovodom, preco je Daesh na vzostupe, napr Turecko
Retne napísal:... potom ich tam postupne posielat naspat, uz do krajiny, kde je mier...
nerealne, ak sem raz pridu, uz ich nikto nevyhosti, bolo by to "nehumanne"

schvalujes ilegalnu migraciu?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

http://www.novinky.cz/krimi/379645-migr ... otach.html
zatial biju iba Sbs-karov, len si nie som isty co budu robit ked zacnu behat slobodne po vonku..

Inac je zaujimave ze tieto masy z Afriky a Syrie tvrdia ze utekaju pre vojnou a nasilim.
Pritom ked dostanu ubytovanie, su v bezpeci, medzi svojimi, viackrat denne jedlo /obed vyber z troch roznych jedal/, spolocenske hry, vreckove, ošatenie,vsetko zadarmo,tak ani tak nie su spokojni. To je dost zaujimave. Pritom vsak vedia si diktovat ake maju prava a kolko penazi maju dostat. Nieco mi hovori, ze asi takyto ludia si nebudu nic vazit ani v buducnosti a vecsina z nich tu nie je na uteku pred vojnou..Zistili ze na svete existuju magori ktorim robi dobre ked sa im "pusta žilou", Europania asi maju masochisticke chute ktore sa takto sprostredkovane realizuju.
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:schvalujes ilegalnu migraciu?
Kebyze som na ich mieste robim to iste... co by si robil ty? uz sa ta to tu pytali ludia, len som nejako odpoved nepostrehol...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

http://www.liveleak.com/view?i=52c_1441359282

Katastrofa. SAmozrejme ze nejdu do Nemecka koli bezpeciu. A neviem co si mysia, ze sa stane ked sa tu zo dna na den ocitnu 100 tisice moslimov. No nic dobre.

Doseru si svoju krajinu a idu pokracovat aj v Europe.
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:len som nejako odpoved nepostrehol...
citaj s porozumenim
Retne
Darca
Darca

Ak zhrniem tie tvoje odpovede, ostal by si v Syrii, ale na mieste kde to je zatial bezpecne a cakal by si kym by skoncila vojna, popripade emigroval do statov ako Kuvajt, Emiraty, Qatar? Am I right?
beardie
Redeemer
Redeemer

bingo.png
bingo.png (1.29 KiB) 850 zobrazení
z casti :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja len, ze po ceste by si mal saudsku pust, takze by si mal mensiu sancu na prezitie ako na lodke. okrem toho su aj "tvoje" cielove krajiny v pusti. takze ten tabor by ti postavili v pusti. cize pustne burky a pustna zverina. predsa len, Syria patri do Urodneho polmesiaca. krajiny Zalivu su suche a ked prsi tak, ze mas vody po vajka...
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:
bingo.png
z casti :)
Kedze nepovies tu zvysnu cast, tak to povazujem za vsetko z tvojej strany.

Ostanem v nejakom kempe kde budem cakat, kym skonci vojna. Neviem ci ty mas nejake lepsie informacie ako my ostanti, no ja si osobne nemyslim ze Daesh bude tak skoro odstaveny. Tvoj optimizmus ti nebudem brat...

Poziadas o azyl krajiny tipu Qatar... Ak nie si nejaky petroleum engineer, tak teraz uz si obrovsky optimista. Kedze ziadost o azyl v takych krajinach je daleko drahsia ako cesta do EU no a celkovo tieto krajiny prijali dokopy nula migrantov. Ale skusit treba...

Viacero z vas tu hovori ze migranti su negramotni, hlupi, nevedia nic... popravde beardie tvojimi vyrokmi nezmenis nazor slovakov...
beardie
Redeemer
Redeemer

chlapci, nesledujete dianie, ziadni moslimovia ostatnych syrskych moslimov nechcu, hehe, to je sranda, ze? :)
pozvime si sem cele 4M utecencov zo Syrie, mozme aj celu Eritreu, polku Somalska a Dzibutska, potom prejdeme cez Juzny Sudan a skoncime v Nigerii
+- asi 50M spolu, moze byt?
uz ste rozmyslali, kde ich u seba ubytujete?
Retne napísal:Viacero z vas tu hovori ze migranti su negramotni, hlupi, nevedia nic...
snad len nemyslis mna ;-)
Retne napísal:popravde beardie tvojimi vyrokmi nezmenis nazor slovakov...
nepotrebujem menit nazor Slovakov, ja to beriem ako retoricke a argumentacne cvicenie, pricom druha strana je neschopna sekundovat, ale stale ma to bavi :)
Napísať odpoveď