K tej cyklistickej casti sa ti rad vyjadrim - bullshit, resp. placebo efekt jak hovado. Jazdim denne, takze podobne veci sa deju aj bez suplementov - niekedy mas "formu" a niekedy nie, takisto rozne dalsie faktory ako je smer a sila vetra, teplota. Netvrdim, ze suplementy nefunguju, ale urcite nefunguju tak ako to ty popisujes, ze budes podavat percentualne lepsie vykony.gogo956 napísal:hlavne pre tych ktori tvrdia ze suplementy su podvod:
cele doobedie nalačno prve jedlo som mal az obed, okrem suplementov, posledne normalne /lahke/jedlo o cca 20:00 den predtym.
Dnes:
2,5 hodinovy bajkovy vylet s dorazom na maximalny vykon, 2/3 cesta 1/3 les so stupanim,
tep udrzovany celu dobu v rozsahu 130-170! /kardio pas/,nonstop,jedina prestavka asi 3minuty,
pritom vyrazne vyssia priemerna ryhlost ako inokedy pri nepomerne kratsich tratiach
nasledne hned 40minutova posilka,pocit neskutocnej sily, napumpovanost chut tahat tie najvecsie vahy aj ked svaly uz bolia,iba mala unava
Za beznych okolnosti bez suplementov nie som schopny dosiahnut ani polovicu dnesneho vykonu /a normalne s jedlom/. Ten bajkovy vylet mal taku energiu aku som nepodal nikdy v zivote,kludne by som potiahol este aj hodinku naviac ale predsalen nie som moc trenovany a mam svoj vek, srdce uz ma limity,nechcel som ist do maxima.
suplementaciu som mal cast pred a potom v priebehu,mnozstva okrem BCAA neviem, proste nejake tie lyzice od oka:
AAKG,BCAA cca 15g,Beta alanin, 1600mg CLA,HMB,trochu glucosaminu,30g Whey izolat,150mg kofein, B komplex, c vit
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Nepochybne doplnky majú niečo do seba, inak by som ich ani nekupoval, keby som tomu sám neveril, ale úlohu v tom hrá aj psychika. Príde mi to zvláštne, že si si dal dávku kadečoho a bum, prekonal si všetky rekordy. Keby si to bral pravidelne dlhšie, nejaký týždeň, dva dopredu a potom skúsil niečo takéto, tak ešte tomu uverím. Podľa mňa, si bol proste taký nabudený, že ideš čosi zmerať, dokázať, sebe aj ostatným, viac adrenalínu, k tomu nejaké doplnky a výkon bol na svete. Podľa mňa v tom najväčšiu úlohu zohrala práve psychika. Ono keď človek chce a je niečím motivovaný, tak dokáže veľa aj bez kadejakých pomôcok.
No a k tomu samozrejme to, čo napísal t0m4s3. Proste si mal svoj deň.
V podstate je to však jedno, či je to suplementami alebo psychikou, účel to splnilo.
No a k tomu samozrejme to, čo napísal t0m4s3. Proste si mal svoj deň.
V podstate je to však jedno, či je to suplementami alebo psychikou, účel to splnilo.
niekedy cvičím doobeda s tým, že neraňajkujem a prvé jedlo mám až po tréningu a takisto podám plnohodnotný výkon bez obmedzenia, dokonca sa mi zdá, že to ide lepšie akokeby som už mal nejaké to jedlo za sebou. Veľa závisí aj od toho čo zjedol deň predtým a aký kvalitný bol spánok..
vyrazne vecsia priemerna rychlost pri niekolko nasobne dlhsej trati a argumentami su "smer vetra a teplota" vies aka bola vtedy teplota? nieco pod 30stupnov v tieni.. Roky jazdim tak jednoducho viem ze kde mam svoje limity. Fakt sa mi este nestalo aby som proste iba mal "formu" /z coho zrazu?/ a podal niekolko nasobne vyssi vykon ako mam svoju dlhodobo odsledovanu hranicu. Ked si das dostatok dobre skombinovanych suplementov tak to proste citis vo svaloch, s pychikou to vela nema spolocne. Automaticky ides vecsie rychlosti a pritom unava je nizka.
pinco
praveze som zo zaciatku nebol nijako zvlast nabudeny, ani som este nevedel aku dlhu trasu si dam. Ale ked som zistil ze bod od ktoreho som sa posledne otocil ze uz mam dost som zrazu mal za sebou bez vecsej namahy tak bolo jasne ze nieco zacina fungovat /a to som vtedy nebol ani v polovici cesty/.
M4RoS3K
na veceru som mal trochu makovych slizov-co z toho vyvodzujes?
pinco
praveze som zo zaciatku nebol nijako zvlast nabudeny, ani som este nevedel aku dlhu trasu si dam. Ale ked som zistil ze bod od ktoreho som sa posledne otocil ze uz mam dost som zrazu mal za sebou bez vecsej namahy tak bolo jasne ze nieco zacina fungovat /a to som vtedy nebol ani v polovici cesty/.
M4RoS3K
na veceru som mal trochu makovych slizov-co z toho vyvodzujes?
Tak to si mal hneď napísať. Jasné, že je to z tých slížov a ešte k tomu makových 
-
t0m4s3
Admin
gogo "a podal niekolko nasobne vyssi vykon ako mam svoju dlhodobo odsledovanu hranicu" a kolkonasobne? 2x-3? ci 10x? Si miesto priemeru 20 mal priemer 40? Najazdene mam urcite nasobne viac ako ty a to co popisujes je uplne normalne aj bez suplementov. Pokial nemas merac wattov na klukach alebo naboji, tak sa neda z tvojich pocitov vyvodit absolutne nic a ide iba o tvoje dojmy.
Takto vyzerá zloženie napr. banánu.. potraviny, ktorú bežne zaradíme do kategórie "prírodná potravina".. a zároveň zavrhujeme každé éčko/aditívum, ktoré nájdeme v zložení produktu v obchode.
- trošku na objasnenie, že nie všetko čomu človek nerozumie, alebo to má na obale skratku názvu/iný výraz.. tak je to "chémia/škodlivé/resp. niečo zlé/umelé - človekom vytvorené a teda nie prírodné a vhodné pre zdravie..
https://www.youtube.com/watch?v=gY-dEMYLoYs
- trošku na objasnenie, že nie všetko čomu človek nerozumie, alebo to má na obale skratku názvu/iný výraz.. tak je to "chémia/škodlivé/resp. niečo zlé/umelé - človekom vytvorené a teda nie prírodné a vhodné pre zdravie..
https://www.youtube.com/watch?v=gY-dEMYLoYs
Prelozis mi to vsetko? Dik 
t0m4s3
to nie su len pocity, ale aj objektivne hodnoty: vyrazne dlhsia trasa pri vyssej priemernej rychlosti.
Kolko to bolo v ten den kilomtreov neviem, pretoze som hodnoty prestal sledovat v momente ked bolo cez 20km a to som este zdaleka nekoncil. Nie je podstatna vzdialenost, pretoze je rozdiel vo vykonnosti kazdeho,je ine ist na cestaku a ine na mtb do tazkeho terenu ako ja, je rozdiel ist po rovine na ceste a ine stupaky v lese. Podstatne je porovnat si to v ramci priemeru svojich predchadzajucich vykonov.
pinco
"Keby si to bral pravidelne dlhšie, nejaký týždeň, dva dopredu a potom skúsil niečo takéto, tak ešte tomu uverím."
-latky ako BCAA a AAKG sa v podstate ani netravia, ihned prechadzaju do svalov do cca 20minut od pozitia, nepotrebujes ist jest tyzden. AAKG docasne rozsiruje cievy co je medicinsky fakt a BCAA su telom vyuzivane ako najepsi zdroj energie a na rychlu regeneraciu. BCCA sa tiez pouzivaju v medicine aj pri liecbach tazko chorych pacientov, maju dokazane antikatabolicke ucinky, na zlepsenie cinnosti pecene atd.
to nie su len pocity, ale aj objektivne hodnoty: vyrazne dlhsia trasa pri vyssej priemernej rychlosti.
Kolko to bolo v ten den kilomtreov neviem, pretoze som hodnoty prestal sledovat v momente ked bolo cez 20km a to som este zdaleka nekoncil. Nie je podstatna vzdialenost, pretoze je rozdiel vo vykonnosti kazdeho,je ine ist na cestaku a ine na mtb do tazkeho terenu ako ja, je rozdiel ist po rovine na ceste a ine stupaky v lese. Podstatne je porovnat si to v ramci priemeru svojich predchadzajucich vykonov.
pinco
"Keby si to bral pravidelne dlhšie, nejaký týždeň, dva dopredu a potom skúsil niečo takéto, tak ešte tomu uverím."
-latky ako BCAA a AAKG sa v podstate ani netravia, ihned prechadzaju do svalov do cca 20minut od pozitia, nepotrebujes ist jest tyzden. AAKG docasne rozsiruje cievy co je medicinsky fakt a BCAA su telom vyuzivane ako najepsi zdroj energie a na rychlu regeneraciu. BCCA sa tiez pouzivaju v medicine aj pri liecbach tazko chorych pacientov, maju dokazane antikatabolicke ucinky, na zlepsenie cinnosti pecene atd.
-
t0m4s3
Admin
To co ty popisujes ma od objektivnych hodnot daleko - objektivne hodnoty su vykonana praca odmerana na klukach, zaznam tepovej a laktatovej krivky. Smer a rychlost vetru, valivy odpor plastov a aerodynamicky odpor bicykla a jazdca. A mnoho dalsich veci. Ale tak hadat sa nebudem, ver si comu chces.
nemusim verit, staci mi ked idem rychlejsie, dalej a pri nizsej unave.
Ak je to placebo potom sa mylia aj vsetky nizsie uvedene vedecke double blind studie/a desiatky dalsich/:/mal by si tym chudakom vedcom-lekarom napisat a vysvetlit ze to maju cele zle, nech zbytocne nestracaju cas takymi vyskumami/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1748109
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21297567
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18704484
cyklisti:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9124069
Ked si precitas tie studie, tak zistis ze pozitivne vysledky suplementacie BCAA sice su, ale iba mierne
a nie u kazdeho rovnako. Takze vlastne mozes povedat ze nic moc a ze to vlastne ani nestoji za to brat.
Prave preto clovek suplementy kombinuje, pretoze nielen ze sa potom doplnaju svojim ucinkom ale dokonca aj vzajomne potencuju. Skus kombinaciu AAKG,BCAA,Beta alanin a rucim za to ze vysledky ta prijemne prekvapia.
Ak je to placebo potom sa mylia aj vsetky nizsie uvedene vedecke double blind studie/a desiatky dalsich/:/mal by si tym chudakom vedcom-lekarom napisat a vysvetlit ze to maju cele zle, nech zbytocne nestracaju cas takymi vyskumami/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1748109
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21297567
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18704484
cyklisti:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9124069
Ked si precitas tie studie, tak zistis ze pozitivne vysledky suplementacie BCAA sice su, ale iba mierne
a nie u kazdeho rovnako. Takze vlastne mozes povedat ze nic moc a ze to vlastne ani nestoji za to brat.
Prave preto clovek suplementy kombinuje, pretoze nielen ze sa potom doplnaju svojim ucinkom ale dokonca aj vzajomne potencuju. Skus kombinaciu AAKG,BCAA,Beta alanin a rucim za to ze vysledky ta prijemne prekvapia.
ako vecny zaciatocnik v oblasti posilnovania sa staviam na stranu BCAA. Zacal som ich uzivat asi pred pol rokom (pred/po cviceni) a rozdiel je pre mna obrovsky (energia pocas cvicenia, rychla regeneracia po cviceni, svalovica je prijemna..). zo suplementov mam len BCAA a kofein
mate niekto skusenost s Hydro whey DH32? mam prvykrat hydro protein a zda sa mi neuveritelne horký oproti vsetkym doterajsim,tak neviem ci je to ok, alebo je nejaky pochybny
myslíš ten zo stránky namaximum.sk ? Bol som rád, že som ho dobral aj keď ku koncu som to už dával bez tých dochucovacích tabletiek, už mi to bolo jedno. Je to hydrolizát bez akýchkoľvek sladidiel a umelín. Tá horkosť je daná stupňom hydrolízy (DH32) a je to nevýhoda hydrolizátu. Podobne (možno ešte viac) horké sú aj BCAA bez príchute, naturál.
P.S.: ja som to hydro dával s olivovým olejom keď som chcel dať s proťákom aj tuky a mal som taký pocit, že ten oliváč trochu zneutralizoval tú horkú pachuť hydra, ale to môže byť len môj subjektívny pocit..
P.S.: ja som to hydro dával s olivovým olejom keď som chcel dať s proťákom aj tuky a mal som taký pocit, že ten oliváč trochu zneutralizoval tú horkú pachuť hydra, ale to môže byť len môj subjektívny pocit..
ja to mam z nu*tion . com, niekedy si davam natural a niekedy s trochou stevie ci xylitolu.
Oproti Hmb, ci Bcaa je to ale skoro lahoda
Oproti Hmb, ci Bcaa je to ale skoro lahoda
tak nie je to nič, čo by sa nedalo zniesť. Každopádne pri hydrolizáte musíš počítať s tou horkou pachuťou, ale niekedy mám pocit, že pri týchto výrobcoch sa ide dosť na cenu
nerozumiem celkom.? Ono v podstate, ako pise sa ze je tam kvalitativny rozdiel, ale osobne si myslim ze pre kondicaka je asi dost jedno ci leje do seba obycajny whey alebo nejaky mega super hydrolyzat.
pozeral som na TBT/HST a zatiaľ som nenašiel plán ktorý by zahrňal 4x do tyždňa posilku..
A čo ti bráni cvičiť TBT 4x do týždňa?
ako neviem najsť normalny plán kde je všetko pekne napisané proste sa v tom nevyznám a ja chodim PO UT ŠT SOB a jak to mam potom zmixovať dokopy