Odstranenie zrakovej vady - EXCIMER
-
Patrescare
Amateur
Re: Odstranenie zrakovej vady - EXCIMER
OK super za odpoveď ako nemal som žiadny problém zatiaľ v obchodoch len som si nezapamätal to že či vlastne mám nosiť okuliare aj v obchodoch a tak, lebo ako doma to je v pohode aj v nákupných len či to nejako nevadí lebo slnko vadí to musím 3 mesiace minimálne nosiť za každého počasia ale to v obchodoch som envedel že či to vadí nejako alebo nie keď necítim nič žiadnu bolesť alebo tak ale Ďakujem za odpoveď
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Kazdopadne nic sa nestane, ak zavolas svojmu lekarovi a opytas sa ho na to.
Určite nie kvôli nízkym. Citujem odpoveď z NeoVízie:
"Vaše dioptrie sme konzultovali s optometristom a žiaľ operácia u Váš nepríchádza do úvahy kvôli vysokým plusovým dioptriám."
Nízke určite nie sú. Pravé oko (ktoré je podstatne horšie) má kombináciu +1.5 sférickej, a +3.5 cylindra, čo je asi hodne. Na druhú stranu, ja okuliare nosím iba doma, v škole, a keď ich súrne potrebujem. Po vonku behám a fungujem bez nich, čítam veci čo potrebujem, jedálne lístky v reštikách, displej mobilu, úplne v pohode. Aj slečna v optike povedala, že ak dokážem fungovať na dennej báze bez okuliarov, tak neexistuje aby som cylindre mal nejaké extra vysoké, takže to ani mne nešlo do hlavy. Ale nízke určite nemám, lebo kombinovane vidím určite horšíe ako napríklad kamarát s plus 2-3 bez astigmatizmu.
Zo srandy som ale napísal do troch ďalších kliník a poslal im moju diagnózu, že čo odpíšu.
//autoeditácia príspevku (07 Sep 2015, 15:32)
Hmm, tak odpísali mi z Cornea, niečo na spôsob:
"Máte hypermetropiu a astigmatizmus, a ste ideálnym pacientom pre refrakčný zákrok."
A keď som sa opýtal, že prečo mi z konkurenčnej kliniky odpísali, že sa nedá, tak povedali, že asi nemajú skúsenosti s odstraňovaním plusových dioptrií s astigmatizmom, pričom oni ich robia úplne bežne, a že treba na to použiť metódu Z Lasik.
Rovnaká odpoveď sa mi dostala aj z iClinic, takže som spokojný, už si iba poriadne premyslieť, že kedy, a môžem ísť do toho.
"Vaše dioptrie sme konzultovali s optometristom a žiaľ operácia u Váš nepríchádza do úvahy kvôli vysokým plusovým dioptriám."
Nízke určite nie sú. Pravé oko (ktoré je podstatne horšie) má kombináciu +1.5 sférickej, a +3.5 cylindra, čo je asi hodne. Na druhú stranu, ja okuliare nosím iba doma, v škole, a keď ich súrne potrebujem. Po vonku behám a fungujem bez nich, čítam veci čo potrebujem, jedálne lístky v reštikách, displej mobilu, úplne v pohode. Aj slečna v optike povedala, že ak dokážem fungovať na dennej báze bez okuliarov, tak neexistuje aby som cylindre mal nejaké extra vysoké, takže to ani mne nešlo do hlavy. Ale nízke určite nemám, lebo kombinovane vidím určite horšíe ako napríklad kamarát s plus 2-3 bez astigmatizmu.
Zo srandy som ale napísal do troch ďalších kliník a poslal im moju diagnózu, že čo odpíšu.
//autoeditácia príspevku (07 Sep 2015, 15:32)
Hmm, tak odpísali mi z Cornea, niečo na spôsob:
"Máte hypermetropiu a astigmatizmus, a ste ideálnym pacientom pre refrakčný zákrok."
A keď som sa opýtal, že prečo mi z konkurenčnej kliniky odpísali, že sa nedá, tak povedali, že asi nemajú skúsenosti s odstraňovaním plusových dioptrií s astigmatizmom, pričom oni ich robia úplne bežne, a že treba na to použiť metódu Z Lasik.
Rovnaká odpoveď sa mi dostala aj z iClinic, takže som spokojný, už si iba poriadne premyslieť, že kedy, a môžem ísť do toho.
-
hojko
Site Admin
Zaujimave. Daj vediet co potom dalsi, ze aka pride odpoved.
-
Patrescare
Amateur
Ahojte píšem vám opäť po necelých 3 týždnoch sa mi dosť zhoršil zrak, po operácií super týžden po operácií taktiež super ostrenie bol problém ale nevadilo to po 2 týždnoch som zacítil zmeny, k horšiemu. Videl som do diaľky na 90% po operácií aj týžden na to ostrenie bolo také biedne ale lepšilo sa to a kolísalo to ako hovorili... Avšak prišiel 2 týždeň po operácií a môj zrak sa zhoršil o veľa jedno oko je vo fázy lepšej ako keby mám 1 dioptrie do diaľky a druhé oko ako keby mám 2ky proste celé zle ale mám pocit ako keby do diaľky ako tak vidím s jedným okom a s druhým sa mi to rapídne zhoršilo to nevidím ani na 5m. Oko ktoré malo väčšiu dioptriu je lepšie zahojené ako to čo malo menšiu.
Zdá sa mi tam dosť veľký nepomer a posledné 2 týždne sa mi to zhoršuje vôbec nelepší tak neviem mám s toho také divné pocity ale fungujem normálne žijem nie je to také strašné ale vôbec som nečítal niekde v diskusiách alebo tak že by to 2 týždne po operácií bolo super a zrazu po 2 týždnoch sa mi zrak začne zhoršovať nie o trošku ale tak o 50%
Vitamin C kvapky všetko užívam ako mám tak neviem možno to oko sa dlhšie hojí a musí si to zvyknúť fakt neviem avšak idem na kontrolu začiatkom oktobra niečo okolo 2 alebo 5teho. Budem vás informovať.
Zdá sa mi tam dosť veľký nepomer a posledné 2 týždne sa mi to zhoršuje vôbec nelepší tak neviem mám s toho také divné pocity ale fungujem normálne žijem nie je to také strašné ale vôbec som nečítal niekde v diskusiách alebo tak že by to 2 týždne po operácií bolo super a zrazu po 2 týždnoch sa mi zrak začne zhoršovať nie o trošku ale tak o 50%
Vitamin C kvapky všetko užívam ako mám tak neviem možno to oko sa dlhšie hojí a musí si to zvyknúť fakt neviem avšak idem na kontrolu začiatkom oktobra niečo okolo 2 alebo 5teho. Budem vás informovať.
No keď to je ozaj takého hrozné, tak sa bojím viac ako predtým.CheZteR napísal:roztiahli mi oci a doktor mi z oka doslova zoskraboval vrstvu epitelu, stale som sa mal pozerat hore takze to bolo dost neprijemne ked som videl ako sa mi s niecim prehadza po oku a dava to na kraj oka, cim viac zoskrabal tym horsie a horsie som videl, potom to naraz nabral a zahodilprisli dalsie kvapky a utretie oka, nastartoval laser a islo sa na to, trvalo to asi 11 sekund a bol pri tom citit zapach ako mi pali rohovku, normalne spaleny smrad, potom mi dali kvapky, potom oko utreli do sucha, dali kvapky a sosovku, ktora sluzi ako obvaz....aa potom cela procedura este raz na druhe oko to iste
Ja trpím krátkozrakosťou. Ľavé: -1,75 a pravé: -2,0 a astigmatizmus. Dnes som bol na opätovnej prehliadke a doktor ma pobalamutil až tak, že nad tým seriózne uvažujem. Vie niekto odporúčiť nejakú overenú kliniku v KE? Najlepšie taká, čo ponúka doživotnú záruku s bezplatnou dokorekciou. Kedysi dávno som si o tom zisťoval info a dočítal som sa, že stále je šanca že sa to po operácii vráti do pôvodného stavu. Ako to je v skutočnosti? Zahŕňa tá záruka čo i len najmenšie odchýlenie od normy?
A ešte by ma zaujímalo po akom čase budem môcť ísť normálne do práce.
Bat sa nemas coho
oni davaju nejake tabletky na ukludnenie. Mne dali len polovicu a nestacilo
(a to som mal nejakych 65kg) takze si pytaj celu 
Ja som bol v KE v Oftum na Z-lasik pred skoro dvoma rokmi aj s dozivotnou zarukou. Ale to este neznamena, ze ti to aj zoperuju. Nato aby si mohol ist znova potrebujes mat dostatocne hrubu rohovku. Ak by si ju mal po prvej operacii tenku tak dalsia operacia nehrozi.
Co sa tyka odchylky - neznizia ti to presne na 0. Mne nejake drobne ostali (neviem presne kolko). Povodne som mal asi 1.5
Mna jeden den rano operovali, druhy den som isiel na kontrolu a treti som uz bol normalne v praci. Ono hned po operacii som videl trochu zahmlene... alebo ako keby som bol pod vodou ale v pohode som prisiel busom sam domov. Aj na ten treti den to nebolo este 100% ale v praci som nemal problem s nicim
Ja som bol v KE v Oftum na Z-lasik pred skoro dvoma rokmi aj s dozivotnou zarukou. Ale to este neznamena, ze ti to aj zoperuju. Nato aby si mohol ist znova potrebujes mat dostatocne hrubu rohovku. Ak by si ju mal po prvej operacii tenku tak dalsia operacia nehrozi.
Co sa tyka odchylky - neznizia ti to presne na 0. Mne nejake drobne ostali (neviem presne kolko). Povodne som mal asi 1.5
Mna jeden den rano operovali, druhy den som isiel na kontrolu a treti som uz bol normalne v praci. Ono hned po operacii som videl trochu zahmlene... alebo ako keby som bol pod vodou ale v pohode som prisiel busom sam domov. Aj na ten treti den to nebolo este 100% ale v praci som nemal problem s nicim
To oftum mi odporucal aj kolega ale tie ceny su trosku inde ako som si predstavoval. Nejaka alternativa v Kosiciach? Ja som si to predstavoval tak do 1000 €, no teraz citam ze su rozne druhy operacii. Na kolko vas to vlastne vyslo ludia a aky druh operacie ste absolvovali?
v Ke je este 3f ale ked som to pred dvoma rokmi pozeral tak na to neboli dobre ohlasy
ja som platil nieco medzi 1300 az 1500 za z-lasik uz si nepamatam presne... ale to akurat mali akciu na zlavomate
ja som platil nieco medzi 1300 az 1500 za z-lasik uz si nepamatam presne... ale to akurat mali akciu na zlavomate
No po tom čo som náhodou narazil na tento článok, som dosť na vážkach...
http://stanislavasebenova.blog.sme.sk/c ... i-oci.html
Neviem čo si o tom článku myslieť, nakoľko sa tam spomína iba operácia typu Lasik a pokiaľ viem tak ich zatiaľ vykonávať neprestali.
http://stanislavasebenova.blog.sme.sk/c ... i-oci.html
Neviem čo si o tom článku myslieť, nakoľko sa tam spomína iba operácia typu Lasik a pokiaľ viem tak ich zatiaľ vykonávať neprestali.
-
hojko
Site Admin
uNfEiL: Precitaj si hlavne diskusiu co je k tomu clanku, tam sa docitas zaujimave veci.
Ano, uz som si o tom vytvoril svoj obraz. Mal tu uz niekto zakrok metodou Relex Smile 3D? Uz keby som sa na to dal, tak jedine touto metodou. Vraj jedina, pri ktorej nenarusaju rohovku.
Len neviem ci je spravne absolvovat tento zakrok ked minuly rok som mal dioptriu praveho okna - 1,75 a tento rok uz - 2,0. Ci este radsej nepockat aspon rok.
Len neviem ci je spravne absolvovat tento zakrok ked minuly rok som mal dioptriu praveho okna - 1,75 a tento rok uz - 2,0. Ci este radsej nepockat aspon rok.
Ahojte, ozivujem tuto temu.
Uvazujem o laserovej operacii, teraz v zime, januar/februar. Vybral som si Excimer v Bratislave. Pisu, ze tam maju mnozstevnu zlavu 250 eur, ak ide naraz partia aspon 3 ludi. Co sa mi zda dost vysoka suma na usetrenie. Viem, ze pravdepodobnost je velmi malicka, ze tu takto z fora niekoho najdem, ale tak skusim a pisem sem
Ak by niekto tiez uvazoval, mozeme sa dohodnut naraz traja. Ja mam cas v principe hocikedy, hociktory datum v zime.
Uvazujem o laserovej operacii, teraz v zime, januar/februar. Vybral som si Excimer v Bratislave. Pisu, ze tam maju mnozstevnu zlavu 250 eur, ak ide naraz partia aspon 3 ludi. Co sa mi zda dost vysoka suma na usetrenie. Viem, ze pravdepodobnost je velmi malicka, ze tu takto z fora niekoho najdem, ale tak skusim a pisem sem
Ak by niekto tiez uvazoval, mozeme sa dohodnut naraz traja. Ja mam cas v principe hocikedy, hociktory datum v zime.
-
starysomar
Hardcore addict
Nešiel by som nikdy nikam, kde ponúkajú také a podobné akcie.
No sú to Tvoje oči. Niektoré chyby a omyly (či už Tvoje alebo operatéra) sú nevratné.
Nie, neodrádzam ťa ani nikoho.
Excimer som absolvoval vo vtedajšom Vistapointe v Žiline v roku 1996-1997 (aj s reoperáciou ľavého oka, lebo sa na ňom "netrafili" o dve dioptrie...) Tá firma po pár rokoch "skončila".
Ostali mi po ňom určité sklovcové zákaly, ktoré som predtým nemal a preciltivelosť na rýchle blikanie - aj zadné LED svetlá väčšiny áut vidím ako rýchlo blikajúce, najmä v pohybe. Klasický TV som nemohol pozerať a plazmu už vôbec - vo svetlých plochách som videl obraz "utekať" zhora dolu.
V marci 2022 operáciu sivého zákalu a nápravu astigmatizmu (ktorý mi vtedy "vyrobili" vo Vistapointe) inde - šošovky mám na "nekonečno" no mobil používam/prečítam v pohode bez okuliarov, na monitor PC používam "jednotky".
Moja pani mala multifokálne okuliare, nevidela už poriadne do žiadnej vzdialenosti, absolvovala po mne a vidí bez akýchkoľvek okuliarov do každej vzdialenosti.
Iste - riešil som si sivý zákal no celkový výsledok tej výmeny šošoviek je vysoko nad očakávanie - vidím detailne aj maličké hviezdy čo som prv nevidel ani s okuliarmi (časom sa mi totiž po excimeri vrátila určitá krátkozrakosť a dlhé roky som mal rozdiel dioptrií medzi očami - zhruba pravé +1, ľavé -1, blbé...jedno videlo lešie do blízka, jedno do diaľky no ani jedno celkom ostro) atd.
Viac odpoviem na konkrétne otázky.
No sú to Tvoje oči. Niektoré chyby a omyly (či už Tvoje alebo operatéra) sú nevratné.
Nie, neodrádzam ťa ani nikoho.
Excimer som absolvoval vo vtedajšom Vistapointe v Žiline v roku 1996-1997 (aj s reoperáciou ľavého oka, lebo sa na ňom "netrafili" o dve dioptrie...) Tá firma po pár rokoch "skončila".
Ostali mi po ňom určité sklovcové zákaly, ktoré som predtým nemal a preciltivelosť na rýchle blikanie - aj zadné LED svetlá väčšiny áut vidím ako rýchlo blikajúce, najmä v pohybe. Klasický TV som nemohol pozerať a plazmu už vôbec - vo svetlých plochách som videl obraz "utekať" zhora dolu.
V marci 2022 operáciu sivého zákalu a nápravu astigmatizmu (ktorý mi vtedy "vyrobili" vo Vistapointe) inde - šošovky mám na "nekonečno" no mobil používam/prečítam v pohode bez okuliarov, na monitor PC používam "jednotky".
Moja pani mala multifokálne okuliare, nevidela už poriadne do žiadnej vzdialenosti, absolvovala po mne a vidí bez akýchkoľvek okuliarov do každej vzdialenosti.
Iste - riešil som si sivý zákal no celkový výsledok tej výmeny šošoviek je vysoko nad očakávanie - vidím detailne aj maličké hviezdy čo som prv nevidel ani s okuliarmi (časom sa mi totiž po excimeri vrátila určitá krátkozrakosť a dlhé roky som mal rozdiel dioptrií medzi očami - zhruba pravé +1, ľavé -1, blbé...jedno videlo lešie do blízka, jedno do diaľky no ani jedno celkom ostro) atd.
Viac odpoviem na konkrétne otázky.
-
daniel.daniel
Medium Star
FRCO a preco nevyuzijes promo kod od influencerov na instagrame? Kazda znamejsia tvar po operacii ju promuje. Pred rokom som pouzil kod refresher250. A operacia bola lacnejsia o 250€
-
Brahmin
Light Professional
ahojte, ozivujem tuto temu aby som nemusel zakladat novu
chcel by som si dat operovat oci, som kratkozraky dioptrie do -1 na obe oci, dostal som sa k tomu ze najnovsia a najlepsia metoda je ReLEx SMILE PRO, laserom VISUMAX 800, co tak pozeram na internete maju tento laser v KE - Oftum, v BA - NeoVizia a iClinic len iClinic ma pobocku v BA a BB ale nepisu kde maju tento pristroj
cenovo su velke rozdiely
iClinic ma cenu 850 za oko, lenze BB aj BA je dost daleko cestovanie do BB 6+ hodin a do BA 10+ hodin
kym v KE, co mam za kopcom, je 1250€
taze sa chcem opytat ci su nejake pooperacne kontroly pri tejto metode
takisto uvitam akekolvek rady a postrehy
chcel by som si dat operovat oci, som kratkozraky dioptrie do -1 na obe oci, dostal som sa k tomu ze najnovsia a najlepsia metoda je ReLEx SMILE PRO, laserom VISUMAX 800, co tak pozeram na internete maju tento laser v KE - Oftum, v BA - NeoVizia a iClinic len iClinic ma pobocku v BA a BB ale nepisu kde maju tento pristroj
cenovo su velke rozdiely
iClinic ma cenu 850 za oko, lenze BB aj BA je dost daleko cestovanie do BB 6+ hodin a do BA 10+ hodin
kym v KE, co mam za kopcom, je 1250€
taze sa chcem opytat ci su nejake pooperacne kontroly pri tejto metode
takisto uvitam akekolvek rady a postrehy
-
hojko
Site Admin
Predpokladam, ze kontroly budu ako pri inych laserovych operaciach. Ja som bol po dni, po tyzdni, po mesiaci, po roku (a mozno aj po pol roku, nepamatam presne). U iClinic bude cena nizka kvoli ich skandalom: https://domov.sme.sk/c/23395750/iclinic ... kovic.html alebo https://www.startitup.sk/stat-musi-zaca ... a-iclinic/
-
starysomar
Hardcore addict
V roku 1996 mi vo vtedajsom Vistapointe doktorka povedala, ze "plusky" ani nezacnu robit. Ze sa to casom vrati. Mozno je svet inde.
Brahmin opytaj sa v tom Vidissime ako to vidia oni.
Ostatne napisal hojko.
Brahmin opytaj sa v tom Vidissime ako to vidia oni.
Ostatne napisal hojko.