/karmista co si nepochopil? treba vysvetlit viac polopatisticky aby to tvoj obmedzeny mozocek pochopil? tak to skratka je
Zákon o cestnej premávke
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
presne tak
neviem o tom, ze by existoval nejaky system, ktory by daval avizo do zahranicia pri zmene majitela na svk, zial
/karmista co si nepochopil? treba vysvetlit viac polopatisticky aby to tvoj obmedzeny mozocek pochopil? tak to skratka je
-
cheeseburger
Light Star
Zdravim, mam opat otazku, byvam v dome, necelych 50 metrov od krizovatky, ktora je velmi oblubenym miestom policajtov na zastavovanie aut. Vcera sa mi stala taka vec, ze policajt uz dvihol palicku, ale ja som to v podstate odignoroval a odbocil do dvoru, kedze som isiel z opacnej strany a dom som mal blizsie. Bezal az ku mne k domu, kde mi prisiel vynadat, ze co si to dovolujem atd. Som povinny v takomto pripade ist k policajtom? Dakujem vopred za odpoved.
Áno samozrejme, že si povinný rešpektovať jeho pokyn. Môžeš byť rád, že ti len vynadal a nedostal si pokutu. Sadza je až do 150€ v blokovom konaní.
to je pravda, ale keby ho poslal do prdele, tak by pan policajt nemal vela moznosti ako mu nieco take dokazat...
-
cheeseburger
Light Star
Dakujem za odpoved, no nie je to trochu blbe, ze kvoli nemu musim jazdit navyse len preto, aby ma skontroloval? Ako ja viem, ze tam paru metrov hore dole, ale uz len z principu, kedze som ani ziadny priestupok nemusel spravit. Co, ked mam malo benzinu? 
-
Fabo
Hardcore addict
blbe to mozno je, ale jedna z tvojich povinnosti ako vodica je strpiet cestnu kontrolu, keby ti malo hned lietadlo odletiet...
ked zmenim spz staci pri sebe nosit prepisany tp kvoli dialnicnej znamke na staru spz? ci jak to je
http://www.dialnicnenalepky.sk/vymena-nalepiek
(8) Pri zmene evidenčného čísla vozidla sa diaľničná nálepka nevymieňa. (Postačuje mať k dispozícii vo vozidle kópiu pôvodného osvedčenia o evidencii vozidla, prípadne kópiu dokladu o zmene, krádeži alebo strate pôvodného EČV).
(8) Pri zmene evidenčného čísla vozidla sa diaľničná nálepka nevymieňa. (Postačuje mať k dispozícii vo vozidle kópiu pôvodného osvedčenia o evidencii vozidla, prípadne kópiu dokladu o zmene, krádeži alebo strate pôvodného EČV).
cize staci
dik
-
tacosi
Moderátor
Nikto nema overene info? ja len ci mam,alebo nemam cakat postarkutacosi napísal:Z Polskych fotobudok pokuty chodia?
Na nete su iba starsie clanky,ktore pisali,ze Poliakom od roku 2015 nebude pz poskytovat informacie o majitelovi vozu,ale ze sa pracuje na prijati dalsieho noveho zakona.
Dnes som sa bavil o tom ohladom Polska. Znamy vravel, ze u nich su radary oznacene. Stacionarny radar ma VZDY cca 200 metrov vopred upozornenie, ze bude radar. Slovenska policia im vraj udaje neposkytuje. Finta v Polsku od domacich vodicov - med, list zo stromy a zakryt jeden znak na SPZ na zadnej strane. V Polsku stacionarne fotia zozadu, podla legislativy musi byt cela SPZ jasne a zretelne citatelna. To len tak do buducnosti. V zime zase voda+sneh na namrazu na spz.
-
Shark NX
Addict
Heker, sorry ale vo veci umiestnenia fotoradaru nemas pravdu.
Oznacenie je naozaj povinne, cca 200m pred fotobudkou, ale ta je otocna a pravdelne striedaju smery v ktorych foti.
Ale foti vylucne od predu. Taktiez v legislative maju povinnost natriet budky reflexnou zltou farbou.
Ak ta odfoti, mas 99% sancu, ze ti poslu fotku. Posielaju ju cca od 1 do 3 mesiacov od priestupku, z dovodu velkeho mnozstva fotiek a hromadnych zasielok do zahranicia.
Je uplne normalne, ze ti teraz dojde pokuta z maja.
Pokutu vzdy poslu na majitela vozidla na koho je pisane aj s formularom na pripadne urcenie inneho vinnika.
V pripade "prehodenia" zodpovednosti na druhu osobu pripocitaj dalsie 2 mesiace kym doslu novu pokutu pisanu na tebou uvedenu osobu.
Pokuty nie su horrendalne, pokial ta neodfotilo 10 radarov s prekrocenim o 50km.
Jedna pokuta je na max 500PLN co je cca 120EUR ... Furt lepsie zaplatit 120EUR za 140km/h na 70km/h obmedzeni ako 800EUR a odovzdanie vodicaku na 2 roky.
Oznacenie je naozaj povinne, cca 200m pred fotobudkou, ale ta je otocna a pravdelne striedaju smery v ktorych foti.
Ale foti vylucne od predu. Taktiez v legislative maju povinnost natriet budky reflexnou zltou farbou.
Ak ta odfoti, mas 99% sancu, ze ti poslu fotku. Posielaju ju cca od 1 do 3 mesiacov od priestupku, z dovodu velkeho mnozstva fotiek a hromadnych zasielok do zahranicia.
Je uplne normalne, ze ti teraz dojde pokuta z maja.
Pokutu vzdy poslu na majitela vozidla na koho je pisane aj s formularom na pripadne urcenie inneho vinnika.
V pripade "prehodenia" zodpovednosti na druhu osobu pripocitaj dalsie 2 mesiace kym doslu novu pokutu pisanu na tebou uvedenu osobu.
Pokuty nie su horrendalne, pokial ta neodfotilo 10 radarov s prekrocenim o 50km.
Jedna pokuta je na max 500PLN co je cca 120EUR ... Furt lepsie zaplatit 120EUR za 140km/h na 70km/h obmedzeni ako 800EUR a odovzdanie vodicaku na 2 roky.
V KE na Kuzmányho po rekonštrukcii nové semafory:
Priznám sa, že som také doplnkové označenia ešte nikde nevidel, som zvedavý, aký bude z toho chaos. 
Podobny ako ten druhy je aj v Brne pri Technickom muzeu, sipka rovno svieti skoro stale, plny sa zapne len ked ma salina v smere jazdy cervenu. Osobne mi na tom nic matuce nepride, je to to iste ako samostatna sipka vpravo 
-
Fabo
Hardcore addict
Uz z toho bordel je, podla toho co som videl na FB... niekto optimalizoval a optimalizoval, az preoptimalizoval.
Ja len dufam, ze budu nejak rozumne nastavene zelene vlny
Ja len dufam, ze budu nejak rozumne nastavene zelene vlny
Tie semafory nie su zle, ale doplnkove sipky pre priamy smer su zbytocne. Ved ked mas cisto zelenu bez sipky a chystas sa odbocovat dolava, tak musis davat prednost oprotiiducim autam. V KE je to tak na krizovatke Zimna-Letna a v Presove je to skoro vsade, preto nechapem, preco to dali takto.
-
Fabo
Hardcore addict
V Kosiciach to uz nie je nikde, posledna bola na Zimnej ale uz ani tam to tak nie je par rokov.
Vsimol som si, ze pomerne dost vodicov z Kosic je vcelku mimo z toho, ked maju (napr. v Presove) zelenu a naraz idu auta oproti, ak teda nejazdia casto mimo KE
Vsimol som si, ze pomerne dost vodicov z Kosic je vcelku mimo z toho, ked maju (napr. v Presove) zelenu a naraz idu auta oproti, ak teda nejazdia casto mimo KE
Tie sipky narobia viac starosti ako radosti, najma teraz na zaciatku. To bude nehod - vsak mne tam svietila zelena, tak som isla 
-
Fabo
Hardcore addict
Resp. zda sa, ze to mozno je teraz na Kuzmanyho...Fabo napísal:V Kosiciach to uz nie je nikde, posledna bola na Zimnej ale uz ani tam to tak nie je par rokov.
V KE máme všetky križovatky ako pre debilov a potom sa zabúdajú na základné pravidlá ako prednosť sprava a podobne. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že som dlhé roky jazdil len v rámci KE a okolie a potom som s autom vošiel do Brna alebo Prahy a som len kukal.. 
Inak, ktovie, ak by v KE spravili viac takých križovatiek, či by to nepomohlo väčšej plynulosti.. napr. Komenského/Watsonova, Mier, Jantárová/Palackého, pri Tescu na Jazere. Či by Titel neskolaboval..
Inak, ktovie, ak by v KE spravili viac takých križovatiek, či by to nepomohlo väčšej plynulosti.. napr. Komenského/Watsonova, Mier, Jantárová/Palackého, pri Tescu na Jazere. Či by Titel neskolaboval..