Sony Xperia Z3 vs Z5

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Sony Xperia Z3 vs Z5

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Dobrý deň. Vlastním mobil Sony Xperia Z a uvažujem o kúpe nového mobilu. Zatiaľ som nemal iný smartfón len Sony (alebo Sony Ericsson), takže nechcel by som meniť značku ani tentokrát. Takže značku mám vybratú, len neviem, že ktorý mobil by bolo vhodnejšie si kúpiť. Nový Xperia Z5, alebo starší Z3. Na Z5 mám obavy zo Snapdragonu 810 a s jeho prehrievaním, ale ani snímač odtlačkov ma veľmi nepotešilo, no ťahá ma nový fotoaparát, ktorý je vraj jeden z najlepších v súčasnosti.

Xperia Z3 je staršia, nebude mať už tak dlho podporu (aj keď Sony má v súčasnosti najlepšiu podporu u Androidov), má slabší foťák, ako Z5 (niektorí hovoria, že aj oproti iným mobilom je to so Z3 bieda), a má "len" Snapdragon 801 - aj keď viem, že je to v súčasnosti postačujúce, vidiac nové mobily a ich HW by som bol rád, ak by bolo zariadenie ešte výkonnejšie (aj keď niektorí určite krútite hlavou, hovoriac, že taký výkon je už zbytočný).

Mobil by som používal "z každého rožka troška", čiže aj net, sem-tam aj nejaké hry, počúvanie hudby (čiže kvalitné a hlasné repro - repro Z3 je len hlasné, u Z5 neviem), fotenie, atď.

Cenovka: Asi by sa oplatilo viac kúpiť Z3, len potom by som nemal taký pocit, že mám to najlepšie, čo mi môžu ponúknuť, aj keď o rok (nová stratégia Sony, čiže nie 2, ale 1 vlajková loď za rok) bude moje zariadenie "zastarané".

Ináč kúpu mobilu neplánujem teraz, len kým budem dostávať ktualizácie na moju starú Xperiu Z (ževraj by malo byť aj Android 6.0 Marshmallow, a to som začínal s Androidom 4.1.2 :D )

Za opdpovede Vám vopred ďakujem
nosooo
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Sony Xperia Z3 vs Z5

Príspevok od používateľa nosooo »

Je to zbytocne teraz riesit, ked ho nechces dnes kupovat
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Mimochodom co je na tych aktualizaciach take uzasne ze sa potom ten telefon nebude dat pouzivat?
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Leslie10 napísal:Dobrý deň. Vlastním mobil Sony Xperia Z a uvažujem o kúpe nového mobilu. Zatiaľ som nemal iný smartfón len Sony (alebo Sony Ericsson), takže nechcel by som meniť značku ani tentokrát.
Neviem, ale dávať toľko peňazí za telefón a vyberať len z jedného výrobcu, keď je na trhu toľko na výber? Podľa mňa je to veľký predpoklad na nerozumnú kupu.... Možno sa Ti Sony páči a si s ním spokojný, ale keďže si neskúsil fón od iného výrobcu, ako môžeš vedieť, či je ozaj dobrý a nie su za tú cenu aj oveľa lepšie? ...Osobne by som tiež nešpekuloval nad fónom, ktorý si ešte nevidel na živo a ani ešte nie je poriadne v predaji...
Myšlienka, že Z5 má jeden z najlepších foťakov sa mi vobec nepozdáva..zatiaľ ma každý fón od Sony sklamal v tomto smere, voči konkurencii...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Za tie peniaze by som siahol osobne po S6. Sony už dávno nemôžeš zaradiť medzi mobily s dobrým foťákom.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Neviem, ostatné značky neprídu do úvahy, lebo ničím ma nepresvedčili. Nad S6 som sa zamýšľal tiež, ale vadí mi Touchwiz, ale hlavne, že nemá vodotesnosť.

Reagujúc na Ryana Giggsa - pre niektorých ľudí nie sú potrebné aktualizácie. Vôbec. Ani NFC. A Wi-Fi. Ani Bluetooth, dokonca ani fotoaparát. Ono to závisí od jedinca. Niekto si vystačí aj s Nokiou 3310. Ja potrebujem nový, dobre odladený SW. A áno, aj bez aktuálneho SW sa dá mobil používať, ale nové verzie vždy ti prinesú niečo nové. Funkcie, ale aj záplaty chýb. Viem, pre niekoho je to maličkosť, ale ja to potrebujem.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Neprichádza do úvahy niečo čo si ešte nemal resp. nemáš s tým skúsenosti? Skúšal si S6 naživo? Čo konkrétne Ti vadí na TW?
Ono aktualizácie pokiaľ su na niečo dobré buďiš, ale pokiaľ na fone ide všetko ako má tak načo? A keďže sa bavíme o vlajkových lodiach, tak o aktualizácie na nový android sa človek nemusí obávať.. Najmä pri renomovaných výrobcov ako je Samsung, LG, Sony...
A čo sa týka názoru, čo je novšie (napr. aktualizácia) nie vždy platí, že je lepšie..neraz som bol toho svedkom..
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Tá vodotesnosť mi príde zbytočná - http://www.mobilmania.cz/sony-nepouzive ... fault.aspx. Na xperia.cz som dokonca čítal kopec príspevkov kedy sa im utopila z3 alebo z1 pretože napr zadná časť nesedela ako mala, poprípade sa na z3 compact odlepoval display. "Nového" Touchwizu by som sa neobával.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Mne sa zas vodeodolnosť páči, ked už nie aj pri potápaní mobilu, ale pri používaní v daždi, alebo pri bazéne mi to padlo vhod... Tým to ale pre mňa u Sony končí...Kto chce mobil na fotenie, alebo s top displejom, mal by podľa mňa zvažovať inu značku... Ale ako tu už odznelo, všetko je o potrebách a nárokoch užívateľa...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Je to dobrá vlastnosť, ale po novom by som sa bál aby sa náhodou neutopil. Už to zrejme nebudú reklamovať ako doteraz.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Tak jasne..preto by som ho nepotápal ani ja zámerne..pri nejakom opláchnuti, alebo rýchlom namočení, je myslím malá pravdepodobnosť, že by vodeodolnosť zlyhala
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Leslie10 napísal: A áno, aj bez aktuálneho SW sa dá mobil používať, ale nové verzie vždy ti prinesú niečo nové. Funkcie, ale aj záplaty chýb. Viem, pre niekoho je to maličkosť, ale ja to potrebujem.
Nove verzie neprinesu vzdy nieco nove. Skor ojedinele. A ano opravuju chyby, ale aj mnohe nove prinesu.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Súhlasím.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

K-u-b-i-a-k napísal:Tá vodotesnosť mi príde zbytočná - http://www.mobilmania.cz/sony-nepouzive ... fault.aspx. Na xperia.cz som dokonca čítal kopec príspevkov kedy sa im utopila z3 alebo z1 pretože napr zadná časť nesedela ako mala, poprípade sa na z3 compact odlepoval display. "Nového" Touchwizu by som sa neobával.
Pozri si lepšie vyjadrenia Sony. Záručné podmienky sa nemenia :) Ináč, je to pravda, že Z-tky sa niekedy utopia. Mne sa to už podarilo tuším dvakrát. Raz odišiel "len" jeden mikrofón, druhýkrát celá doska, ale s reklamáciou som nemal žiadne problémy. Druhý raz (keď odišla doska) mi dokonca celý mobil vymenili. Potom som mal problém s krytkou, lebo netesnala poriadne, vadnú súčiastku tiež bez problému vymenili.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

No mňa osobne by tie reklamácie nebavili.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Tiež mi pride zvláštne po toľkých chybách fandiť jednej značke:}
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

uplne zbytocna tema. klapky na ociach, sony je naj, iny nechcem...o co ti vlastne ide? tie telefony davaju ako na beziacom pase s minimalnymi rozdielmi.
s tymi aktualizaciami cista zaslepenost, urcite cekujes manualne aspon 1x do tyzdna, ci ti naaahodou nejaka neusla :D vysvetli mi jednu vec - ak ti telefon funguje bez problemov, ziadne lagy, padanie aplikacii naco ti je aktualizacia? Vydavanie novych verzii androidu je tiez marketing a cim skor si to uvedomis tym lepsie
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Neviem, že prečo sa do mňa všetci rýpate. Založil som si normálnu tému a čakal som, že niekto mi poradí, no všetci ste OT. Mal som jasne stanovené podmienky. A áno, chcem Sony, lebo tú značku mám rád a nechcem iný mobil. Zatiaľ. To, že sa Vám pozdávajú iné značky, to ma nezaujíma. Ale ako to tu vidím, tak to je tu čistá Španielská dedina, a preto (keďže som nedostal poriadnu odpoveď) žiadam o uzamknutie tejto témy. Nechcem sa s nikým hádať. Jediné, čo som chcel, aby ste mi poradili pri kúpe dvoch jasne stanovených mobilov a namiesto toho som dostal zdrb, že prečo nekupujem taký mobil, aký by ste chceli Vy. Tak ďakujem, neprosím.

Ps. Dúfam, že nikoho som neurazil, lebo to mojim cieľom určite nebolo.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

odpovede si dostal, nedokazal si normalne odpovedat na doplnujuce otazky napr. ohladom tych aktualizacii. aku radu si potom cakal? rozdiel medzi z3 a z5 je maly, z5 je o nieco lepsia, ale na to si nepotreboval zakladat temu, to si sa uz urcite docital v specifikaciach a reckach.
telefon kupovat teraz nejdes..predpokladam, ze v case ked ho kupovat uz budes chciet bude Z7-cka
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Ak by si si prečítal moje príspevky vyššie, tak by si videl, že som na otázku ohľadne aktualizácií odpovedal :)
Napísať odpoveď