Xperia Z3 je staršia, nebude mať už tak dlho podporu (aj keď Sony má v súčasnosti najlepšiu podporu u Androidov), má slabší foťák, ako Z5 (niektorí hovoria, že aj oproti iným mobilom je to so Z3 bieda), a má "len" Snapdragon 801 - aj keď viem, že je to v súčasnosti postačujúce, vidiac nové mobily a ich HW by som bol rád, ak by bolo zariadenie ešte výkonnejšie (aj keď niektorí určite krútite hlavou, hovoriac, že taký výkon je už zbytočný).
Mobil by som používal "z každého rožka troška", čiže aj net, sem-tam aj nejaké hry, počúvanie hudby (čiže kvalitné a hlasné repro - repro Z3 je len hlasné, u Z5 neviem), fotenie, atď.
Cenovka: Asi by sa oplatilo viac kúpiť Z3, len potom by som nemal taký pocit, že mám to najlepšie, čo mi môžu ponúknuť, aj keď o rok (nová stratégia Sony, čiže nie 2, ale 1 vlajková loď za rok) bude moje zariadenie "zastarané".
Ináč kúpu mobilu neplánujem teraz, len kým budem dostávať ktualizácie na moju starú Xperiu Z (ževraj by malo byť aj Android 6.0 Marshmallow, a to som začínal s Androidom 4.1.2
Za opdpovede Vám vopred ďakujem