Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa japaja »

beardie programovanie znie lákavo ale keď čitám niektore názory musí ťa to baviť, musiš chcieť sam od seba, inač to nema vyznam = zhrnutie zo sekcie programovanie - moj názor
spravovať systémy je asi ľahšia robota , nechcem ostať na 700€ plate takže to programovanie by bolo fajn len mňa to musia naučiť lebo ja keď prejdem nejaku lekciu ja to zabudnem a nepametám a neskor v tom mam chaos keď som skušal programovanie - otázne znie že keď to nepochopim na VŠ tak som nevyužiteľný a o programovaní nebudem mať šajnu

mr freek pokiaľ viem testy su zrobene tak aby si ich nezrobil respektive ty ten test nedokončiš aj keby si bol neviem ako inteligentný
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak tých spravovaním systémov nechápeš nejakého predavača čo vloží ramku do bedne, tak je to imho ešte náročnejšie ako programovanie. Už len samotné cisco certifikáty ktoré beriem ako úplny základ sú isto náročnejšie ako nejaký tutorial programovania
Ak máš hlavu akú máš, že to všetko zabudneš, tak nie si vhodný na prácu v IT sfére. Ako systemák, sieťar, programátor, alebo hocičo iné v IT si toho budeš musieť pamätať veľmi veľa
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

No tie testy sú tak spravené ale na druhej strane ide o percentil a nie koľko % testu spravím správne. BTW asi mi bola zmazaná anketa FI MUNI vs FIT VUT vs FIIT STU. Tak keby sa niekto vyjadril ktorá je najvhodnejšia na štúdium informatiky. Ďakujem :)
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

Freek...a FRI je uplne na .... mindzu? :D
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Mr-Freek a prečo ideš robiť TSP? Prečo nie matematiku? Tá mi príde o dosť ľahšia, než TSP - najmä ak sú v češtine, pred pár rokmi boli aj pre slovákov v češtine, možno už sa to zmenilo.
Inak obecne, na neskorších termínoch budeš mať percentil lepší, pretože tí dobrí už budú mať dávno hotovo z predchádzajúcich termínov.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

@joejoe no nad žilinou som nerozmýšlal lebo som od kamarátov čo sú/boli na fiit stu počul len zle a ešte horšie :D
@BX už je to rozdelené na SK/CZ verziu, ja som to robil minulý rok v škole povinne a mal som percentil okolo 80. To bola ale skrátená verzia takže ťažko povedať ako to bude teraz. Nad tou matikou som nerozmýšlal pretože tieto všp mi uznajú všetky tri vybrané školy a pri matike to tak nie je :) inak ja som nad tým rozmýšlal presne takto.. že prvé termíny pôjdu "inteligentnejší" a poriadny študenti a tie posledné budú proste horší :D zároveň ma ale strašne láka vedieť už v decembri ako je to zo školou keďže mám rád veci naplánované dopredu :3

//autoeditácia príspevku (19 Sep 2015, 22:41)
Rozmýšlal som ale že to spravím tak že pôjdem hneď prvý a ak to dopadne zle tak sa skúsim pripraviť lepšie a skúsim ešte raz na neskoršom termíne.
joejoe
Light Professional
Light Professional

@freek ...naozaj? vacsina ludi ide z fiit na fri :) Zopar kamaratov v ba sa mi sice smeje ze fricka ale no viem svoje :)) a myslim ze na fri brali len ak si sa vedel podpisat :D dostat sa dostanes vsade, ale udrzat sa :) to je umenie :)

btw co zle si pocul? zaujima ma to :)
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

@joejoe no asi najhoršie čo som počul bol 10 minútový monológ ako z tade absolventi kkt vedia a preto sú ochotný spraviť rovnakú robotu ako z BA za polovicu ale v konečnom dôsledku to nespravia ale ťahajú dole platy :) ale to sú len také krčmové reči, mňa skôr odrádza príklad kamarátovej sestry, po 3 rokoch vie síce kódiť v jave/c++ ale nevie si preinštalovať OS a na otázku čo je defragmentácia kukala jak vypučená :/ ja napr. preto mám ako n.1 fi muni pretože tam je ževraj veľa zbytočnej teórie ale už na gympli som pochopil že nič čo sa človek naučí nie je zbytočné :) je to odo mňa detinské hodnotiť školu podľa jednej ženskej a "drbov" ale keby na tom nebolo aspoň zrniečko pravdy tak to asi nevznikne :)

//autoeditácia príspevku (19 Sep 2015, 23:57)
aký máš na to celé názor ty? v ktorom si ročníku teraz?? a naozaj je také jednoduché sa tam dostať či som nepochytil iróniu?? O:) celkom ma to zaujíma lebo si myslím že škola môže byť dobrá alebo zlá, aj tak záleží na človeku či si z nej niečo odnesie
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Audio, na škole nemam možnosť robiť cisco certifikat na informatike sa ucime.chu**** ms word , autocad a veci tomu podobne takže si myslim ze.to ma daleko od toho co by teoreticky mohla byt moja praca
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mr-Freek - ja som uz skoro 5 rokov absolvent FRI a skola to nie je lahka, najma prezit prve dva roky na Bc. K tomu inzinierske studium je este tazsie ako Bc., co na inych skolach byva prave naopak. A sito je na FRI tiez, nas prvakov bolo vyse 300, skoncilo 60. Nemam pocit, ze by nasi absolventi robili to, co pises, FRI ako fakulta sa dlhodobo umiestnuje druha v poradi ziadanosti u zamestnavatelov - strana 11.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

vravím že nič z toho okrem tej kamarátovej sestry niesú fakty ale trochu ma to odrádza, a v porovnaní s ostatnými troma je FRI rovnocenná alebo by som ju mal zaradiť ako náhradný plán? :) tým myslím že nie je zlá ale ani taká dobrá ako napr. tie české. Predtým som nad FRI vôbec nerozmýšlal
joejoe
Light Professional
Light Professional

//autoeditácia príspevku (19 Sep 2015, 23:57)
aký máš na to celé názor ty? v ktorom si ročníku teraz?? a naozaj je také jednoduché sa tam dostať či som nepochytil iróniu?? O:) celkom ma to zaujíma lebo si myslím že škola môže byť dobrá alebo zlá, aj tak záleží na človeku či si z nej niečo odnesie
Jednoduche sa tam dostat? Urcite. Doteraz si pamatam ako som si na prvom cviku sadol vedla typka a cviciaca opakovala mat. vyroky
on: kks tomuto rozumies?
ja: jasne, vsak prva maturitna otazka..ved to je uplne easy...
on s uzasom : ty si maturoval z matiky?!? :O

Teraz som tretiak(momentalne ale na erazme :D ) . Ja len viem ze ludia idu k nam lebo sa im viac praci pristup profakov. Podla mna to nieje az take hrozne, jasne ucis sa niektore strasne sracky, ale to snad vsade. A nebola vec ktoru by som sa nebol schopny naucit :) Vsetko to vyzera najprv ako chu**** a postupom casu zistis ze to take hrozne nieje, nieco pochopis, nieco odpises :) Kolko ma strasili s algebrou,ekonomikou,matalyzou,optimalizaciou vsetkym moznym a vzdy som to nejako pochopil...(az tu matalyzu to nechapem doteraz) :D

Ku tomu preinstalovaniu a defragmentacii... :D je to koder no :D aj ked to patri k trivii,nikto ta to nenauci skusit musis sam. ot ( a zda sa mi ze sa okna fragmentuju same) :D A vzdy sa najde clovek ktoremu nerobi problem zintegrovat Putina ale tuka do kalkulacky 7*7 :)

Najviac zalezi na tom co z tej skoly vytiahnes ty :) mozes sa hrat na intraku dotu ako 75% alebo nieco robit ;) Ja sa nehram hry a aj tak dost vela casu som nevyuzil :) az teraz :D

ZA ma este vyhodu ze mas vsetko blizko... skola,intraky,menza,krcmy,obchody,stanice ..vsetko na par minut...jedno ale velke minus je pre mna studentsky zivot kt. tu nieje taky pestry a chybaju mi tam bitches :D V Brne sa mi pacilo viac :)

Neviem ake dobre su ceske skoly, neviem ani porovnat fiit,fei...moji kamarati si myslia ze je to asi katolicka v RK v porovnani s ich skolami (fri by som spravil za vikend) ...vela ludi mi potvrdi, ze nieje :)
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

"Najviac zalezi na tom co z tej skoly vytiahnes ty :)" s týmto plne súhlasím a ďakujem za názor na FRI :) uvidím ako dopadnú decembrové VŠP, ak to bude veľmi zlé tak pôjdem na FRI a budem sa snažiť z tej školy vyťažiť čo najviac :) stále ma ale poteší ak sa niekto vyjadri k tomu ktorá z troch mnou menovaných je "najlepšia", je dosť pravdepodobné že buď mi percentil bude stačiť na všetky alebo ani na 1 :D takže asi budem musieť vyberať

//autoeditácia príspevku (20 Sep 2015, 14:58)
ešte ma napadlo že minule som niekde čítal že odporúčajú prvý stupeň na FIT VUT a potom magistra na FI MUNI pretože na vut je pevne daný rozvrh a vyklepaný prvák nemá čo posrať výberom ako na muni :) ale to už mám pocit že zbytočne komplikujem :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Mr-Freek napísal:...ak sa niekto vyjadri k tomu ktorá z troch mnou menovaných je "najlepšia
nikto sa ti na to nevyjadril, lebo je to hlúpa otázka. Porovnávaš 3 špičkové univerzity. Podľa mňa je úplne jedno na ktorú z nich pôjdeš. Ak tu dostaneš konkrétny názor, bude to zrejme len od študenta danej univerzity ktorý si obhajuje tú svoju. Zaručene ale nikto z nás nevyštudoval všetky tri, tak to nikto nedokáže objektívne ohodnotiť. Uplatnenie absolvetnov majú ale všetky tri veľmi dobré, rovnako ako majú kvalitné vybavenie, profesorov svetového mena a samozrejme aj tomu primeranú náročnosť.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

ďakujem za usmernenie :) tento názor mi dal toho viac ako keby mi niekto povie ktorá je tá správna, takto aspoň budem vedieť že ktorúkoľvek som si vybral tak som vybral správne!
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa EsoEso »

Medzinarodne vztahy - zaujimavy odbor - otazka je ake to ma uplatnenie..
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

dnes som s otcom diskutoval o tom že treba riešiť pre mňa vysokú školu
ja som sa tak pozeral že čo by som chcel študovať by mohlo byť vhodné pre mňa
zameranie informatika - nie programovanie

TUKE - Košice toto by som bral ako poslednú voľbu lebo si myslím že mam na viac
MUNI - Brno tam to vyzerá pekne , tam by som chcel isť najviac (SCIO..)
ČSVUT - Brno tiež ani tam to nevyzerá zle, keď nie muni tak tu
STU - Bratislava tam sa mi to veľmi nepáči, keď nie v CZ tak tu
FRI - Zmiešané pocity , keď už ani STU tak toto

Najviac mam problém s matematikou respektíve prijímacou skúškou kde sa na niektorých školách nesmie použivať kalkulačka - wtf.. , ďalej by bol problém s algebrou (chu**** neskutočná) takže by ma zaujímalo či sa dá na niektorých z týchto menovaných škôl vybrať matematika0 a zrobiť teda vysokú školu a hlavne či sa dá pripraviť na prijimačky z matematiky

S otcom som dospel k tomu že by treba nejakým kúzelným spôsobom zistiť aké sú životné náklady na rôznych školách.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mne sa zdá že niekto si sústavne zamieňa pojmy "informatika" a "informačné technológie". Nie je to to isté. A zameranie škôl už vôbec nie.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no ja si neviem predstavit co chces robit na muni ked ti nejde matematika. aj na tej fri co tak nechces budes potit krv pri prikladoch ak ti to nejde.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

co ti robi problem nepouzivat kalkulacku?

ved tam nebudes pocitat nejake odmocniny ani nic zlozite a hadam vydelit dve cisla na papieri vies, nie? ak nie tak nema moc zmysel chodit na informatiku...

algebra rovnako, pokial nevies vyriesit jednoduche rovnice a pride ti to ako chu****, informatika nie je skola pre teba. pretoze pokial ti robi problemy algebra, tak cez analyzu jednoducho neprejdes.
takže by ma zaujímalo či sa dá na niektorých z týchto menovaných škôl vybrať matematika0 a zrobiť teda vysokú školu
tejto vete som moc nepochopil.

na prijimacky sa pripravit da. ja si pamatam ze som dokonca chodil na nejaku akokeby pripravku v maturitnom rocniku priamo na fiitke. normalne som dostal nejake knizky, chodil na konzultacie. absolvovanie toho mi myslim aj nejake body k primackam pridalo, ale vyzera to tak ze teraz uz nic take neexistuje, aspon som nic nenasiel na strankach.
ale najst si doucovanie je predsa minimum, idealne priamo niekoho kto chodil na tu skolu kam chces ist.
Napísať odpoveď