Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
neviem nemam pocit že by som vynechal časť vety s "matematika0"
A čo sa týka tých technických škôl, tak ak mám problém s matikou (ani by som nepovedal že problém, ale vôbec sa ju neučím) v tom prípade asi bude problém zvládnuť školy typu STU, TUKE atd... Je tu niekto kto to zvládol respektíve pred vysokou sa tej matike nevenoval? Začína sa tam od základov alebo treba už mať určité znalosti toho predmetu?
japaja napísal:dnes som s otcom diskutoval o tom že treba riešiť pre mňa vysokú školu
ja som sa tak pozeral že čo by som chcel študovať by mohlo byť vhodné pre mňa
zameranie informatika - nie programovanie
Pocitaj s tym ze sa naprogramujes ako blazon pocas VS. Aj ked si vyberies odbor co so softverovym inzinierstvom nema nic, tak sa tomu nevyhnes. Tak isto sa nevyhnes matematickej analyze to je hlavny bod urazu na mnohych skolach asi hned prvy semester.
EsoEso: Co znamena nevenoval? Bud si proste matiku neriesil a viac menej ti stacilo co si sa naucil na hodine a mal si tak 2jky. Alebo opacny pripad 4ky. Akoze spravit sa da vsetko, poznal som ludi co spravili analyzu a neboli extra matikari, ale niektori to nedali ani na 4. pokus. Je to individualne, ale lahke to neni.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ja. Na strednej som sa učil od hodiny k hodine, aby som vedel aspoň vzorce ak ma vyvolá. Po strednej som z matiky nevedel skoro nič, len základy ako kvadratickú rovnicu a pod. Ale také že vzorec pre neviem čo a kresliť funkcie a podobne, to vôbec. Musel som sa to doučiť (vo vlastnom čase a záujme) na výške, aby som prešiel skúškami predmetov ktoré na tom stavali. A keď som si po bakalárovi myslel že už matiku viem celkom dobre, veď z nej mám nejednu skúšku a štátnice, prišiel magister a zase som bol poleno lebo ten náročnostný nárast bc - mgr bol obrovský (ale to zrejme aj tým,že som prestupoval z UKF na MU do brna)EsoEso napísal:A čo sa týka tých technických škôl, tak ak mám problém s matikou (ani by som nepovedal že problém, ale vôbec sa ju neučím) v tom prípade asi bude problém zvládnuť školy typu STU, TUKE atd... Je tu niekto kto to zvládol respektíve pred vysokou sa tej matike nevenoval? Začína sa tam od základov alebo treba už mať určité znalosti toho predmetu?
Takže zvládnuť sa dá všetko, ale bude ťa to stáť veľa energie a času. Alebo druhá možnosť je že to nezvládneš a vyletíš
Matematiky by som sa nebál. Na VŠ je tá matika na úplne inej úrovni, než na SŠ - a to nie len náročnosťou, ale aj vysvetľovaním. Ja som si po gymnáziu myslel, že matiku celkom viem, mal som z nej jednotky. Na výške som si ale aj tak pripadal ako poleno, pretože zo SŠ som si odniesol ten "bifľovací" prístup, kde tie náročnejšie veci hneď prezradili a bolo. Na univerzite od nás zrazu chceli, aby sme rozmýšľali a pochopili úplne elementárne veci. Prvú polovicu štúdia som preto s matikou tiež dosť zápasil a obľúbil som si ju až vo štvrtom semestri 
Takže zľaknúť sa matematiky nie je dobré, pretože na univerzite sa može ešte ľahko stať, že si ju obľúbiš a ďalej pojdeš študovať trebárs pc bezpečnosť, alebo spracovanie dát/umelú inteligenciu.
Na druhú stranu, matika je typicky najvačšie sito, lebo nie je ľahká a treba sa jej dosť venovať. Takže veta "bojím sa, že mi nepojde matika" je ekvivalentná k "bojím sa, že sa mi nebude chcieť učiť". A to potom nie je problém matematiky ako takej.
Takže zľaknúť sa matematiky nie je dobré, pretože na univerzite sa može ešte ľahko stať, že si ju obľúbiš a ďalej pojdeš študovať trebárs pc bezpečnosť, alebo spracovanie dát/umelú inteligenciu.
Na druhú stranu, matika je typicky najvačšie sito, lebo nie je ľahká a treba sa jej dosť venovať. Takže veta "bojím sa, že mi nepojde matika" je ekvivalentná k "bojím sa, že sa mi nebude chcieť učiť". A to potom nie je problém matematiky ako takej.
takže dalo by sa povedať že keď začneme preberať učivo asi na cvičeniach alebo kde tak nam to profesor vysvetli a je na mne či doma otvorím knihu alebo nie
Ak budeš chodiť na prednášky a cvičenia a nebudeš tam spať, tak ti všetko pekne vysvetlia. Ak niečo nebudeš rozumieť, spýtaš sa cvičiaceho, alebo prednášajúceho. Oni sú tam na to, aby ťa to naučili, nie aby ťa vyhodili.
Plus, v matike je doležité počítať príklady, takže ak ti niečo nepojde, tak precvičovať, precvičovať a precvičovať (typicky napr. integrály, či počítanie s maticami, to sa nedá naučiť z počúvania, to treba precvičovať). Takže ani domáce úlohy netreba podceňovať. U nás dávajú z matiky často dobrovoľné domáce úlohy, pričom vždy potom uvádzajú štatistiku - tí, čo odovzdajú úlohu, majú vždy v priemere vačší počet bodov z testov, než tí, čo neodovzdajú. A ešte majú naviac body z úlohy, takže double win.
Plus, v matike je doležité počítať príklady, takže ak ti niečo nepojde, tak precvičovať, precvičovať a precvičovať (typicky napr. integrály, či počítanie s maticami, to sa nedá naučiť z počúvania, to treba precvičovať). Takže ani domáce úlohy netreba podceňovať. U nás dávajú z matiky často dobrovoľné domáce úlohy, pričom vždy potom uvádzajú štatistiku - tí, čo odovzdajú úlohu, majú vždy v priemere vačší počet bodov z testov, než tí, čo neodovzdajú. A ešte majú naviac body z úlohy, takže double win.
aha že sa to dá zrobiť, teda že niesu arogantní cvičiaci - bol si na strednej mali ti to vysvetliť nemal si kašľať na školu atď
-
p4ra
Redeemer
Na margo mojich tvrdych nazorov voci VS, ktore niektorych rozplakali v karme. Toto snad presne opise to, co som tym myslel.
Position:
Executive Assistant for IBM (citaj sekretarka)
Job description, responsibilities and duties:
• manager’s up-to-date calendar organization
• managing client/ business partners visits
• immediate and accurate processing and transfer of information from the manager to the recipients
• professional handling of incoming telephone calls, e-mail correspondence, writing business letters, faxes
• review and sort paper-based and electronic mail, identify action required and take action where appropriate
• domestic & international travel arrangements (flight tickets, hotels, transport, etc.)
• expense reports preparation
• keeping track of the deadlines for individual tasks and making sure they are met
• preparing necessary documents and PowerPoint presentations for business meetings
• cooperation with other departments and Top management executives
• translation of business documents to/from English
• sensitive and confidential documentation careful handling
• performing other tasks assigned by the manager ad hoc
Robota, ktoru zvladne clovek z ucnovky bez maturity, ked ovlada anglictinu a slovencinu.
A tuto prichadza najvacsi vtip!
Required education:
University education (Master's degree)
Candidates with the following education also suit the position:
Postgraduate (Doctorate)
Toto je normalne urazka na vsetkych studujucich ludi. Cize clovek, ktory sa serie minimalne 5 rokov, nehovoriac o PhD., tak pojde robit obycajnu (sekretari a sekretarky neurazte sa teraz) za poondiatych 1.200€, aj to predokladam v hrubom. Na hlavu postavene cele.
Position:
• immediate and accurate processing and transfer of information from the manager to the recipients
• professional handling of incoming telephone calls, e-mail correspondence, writing business letters, faxes
• review and sort paper-based and electronic mail, identify action required and take action where appropriate
• domestic & international travel arrangements (flight tickets, hotels, transport, etc.)
• keeping track of the deadlines for individual tasks and making sure they are met
• preparing necessary documents and PowerPoint presentations for business meetings
Robota, ktoru zvladne clovek z ucnovky bez maturity, ked ovlada anglictinu a slovencinu.
Required education:
Postgraduate (Doctorate)
Toto je normalne urazka na vsetkych studujucich ludi. Cize clovek, ktory sa serie minimalne 5 rokov, nehovoriac o PhD., tak pojde robit obycajnu (sekretari a sekretarky neurazte sa teraz) za poondiatych 1.200€, aj to predokladam v hrubom. Na hlavu postavene cele.
niekto ma fetis na sprtky no 
Určite nie. Minimálne na tých najlepších fakultách by som sa tohoto nebál (UK, FIIT STU, MUNI, VUT, ČVUT). Samozrejme ak nebudeš vedieť sčítať dva čísla, tak si asi poklepú na čelojapaja napísal:aha že sa to dá zrobiť, teda že niesu arogantní cvičiaci - bol si na strednej mali ti to vysvetliť nemal si kašľať na školu atď
tak ako keď pide učitel s novým učivom tak je dosť pravdepodobne že to väčšina na prvý krát nepochopí
ešte by ma zaujímalo aké sú písomky, a ako často sú písomky
ešte by ma zaujímalo aké sú písomky, a ako často sú písomky
japaja ak máš taký obrovský strach z univerzity, nechoď tam. A keď budeš mať strach z prvého pracovného pohovoru, tiež tam nepojdeš. A potom budeš mať strach z prvého predaja drog, ani to sa ti nepodarí. Potom už ti zostane len strach, že nič nevyžobreš... a nevyžobreš 
no a nemysli si ze na urade prace to bude bez strachu, tam su tety extra zle 
p4ra napísal:Na margo mojich tvrdych nazorov voci VS, ktore niektorych rozplakali v karme. Toto snad presne opise to, co som tym myslel.
Position:
Required education:
Postgraduate (Doctorate)
-
Fabo
Hardcore addict
Tak zase vieme ze co sa pise v inzeratoch a co je realna poziadavka byva celkom rozdiel
napr. moja pozicia v T tiez vyzadovala VS... z 12 ci 13 ludi co sme nastupili mali VS asi dvaja a jeden bol v piatom rocniku. Inak samy SS, vratane hotelovky.
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2015, 13:25)
Zalezi ako sa na to pozeras, podla mne je sprava jednoduchsia, hlavne na nizsich leveloch ti vacsinou staci ist podla manualu... aj na vyssich je ten skillset o dost iny ako skillset vyvojara.audiotrack napísal:ak tých spravovaním systémov nechápeš nejakého predavača čo vloží ramku do bedne, tak je to imho ešte náročnejšie ako programovanie. Už len samotné cisco certifikáty ktoré beriem ako úplny základ sú isto náročnejšie ako nejaký tutorial programovania
Ak máš hlavu akú máš, že to všetko zabudneš, tak nie si vhodný na prácu v IT sfére. Ako systemák, sieťar, programátor, alebo hocičo iné v IT si toho budeš musieť pamätať veľmi veľa
dam ešte prihlašku do kodane (KAE)
a na nejake pokrocilejsie programovanie musi uz mat clovek aj nejake logicke myslenie nie? Neni to len o nauceni sa prikazov ako v tutorialy. Ja som robil viacero tutorialov a potom kurz kde sme mali sami vytvorit logiku hry a ten rozdiel v obtiaznosti sa neda porovnavat.Fabo napísal:Tak zase vieme ze co sa pise v inzeratoch a co je realna poziadavka byva celkom rozdielnapr. moja pozicia v T tiez vyzadovala VS... z 12 ci 13 ludi co sme nastupili mali VS asi dvaja a jeden bol v piatom rocniku. Inak samy SS, vratane hotelovky.
Zalezi ako sa na to pozeras, podla mne je sprava jednoduchsia, hlavne na nizsich leveloch ti vacsinou staci ist podla manualu... aj na vyssich je ten skillset o dost iny ako skillset vyvojara.
ako by malo vyzerať odporučanie na vysoku školu?
//autoeditácia príspevku (24 Sep 2015, 23:35)
a motivačny list na školu?
//autoeditácia príspevku (24 Sep 2015, 23:35)
a motivačny list na školu?
@japaja čo chceš robiť na vysokej v Kodani keď sa pýtaš takéto veci? nehovorím ti to v zlom len neprestrel svoje schopnosti aby si sa po pár týždňoch nevracal domov a nestratil rok.
Odporúčanie na vysokú školu ti dáva dokopy triedny učiteľ a dokopy je to len kopa sračiek o tvojich silných a slabých stránkach. Motivačný list sú beletrizovane pospájané dôvody prečo tam chceš ísť a prečo si majú vybrať práve teba. Nájdi si na nete kostru motivačného listu do práce a zober si z toho príklad, kamarátka to tak spravila keď chcela ísť na rok do USA a vybrali ju, tak to bolo pravdepodobne v pohode a ešte kúsok viac.
Odporúčanie na vysokú školu ti dáva dokopy triedny učiteľ a dokopy je to len kopa sračiek o tvojich silných a slabých stránkach. Motivačný list sú beletrizovane pospájané dôvody prečo tam chceš ísť a prečo si majú vybrať práve teba. Nájdi si na nete kostru motivačného listu do práce a zober si z toho príklad, kamarátka to tak spravila keď chcela ísť na rok do USA a vybrali ju, tak to bolo pravdepodobne v pohode a ešte kúsok viac.