alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa ephramko »

hojko napísal:Alza mala notebooky za dva a pol eura: http://www.zive.sk/clanok/108146/alza-p ... ky-zrusila
Ak nakupujes v kamennom obchode a cenovka na tovare nesuhlasi s tym, co ti povedia pri pokladni, tak podla platnych zakonov su povinni ti predat tovar za cenu, ktoru uvadzaju na cenovke. Vyhovorky ako, ze to niekto nestihol precenit alebo spravil chybu proste neobstoja.

Rovnaky princip by mal platit aj pri predaji cez internet. Obzvlast v pripade ludi, ktori tych 2,50 uz stihli aj uhradit. A ako je v clanku pisane, odstupenie od zmluvy z dovodu "rozporu s dobrymi mravmi" nie je mozne, ak ste ten, kto ten problem sposobil.

Alza sa zachovala uplne nekorektne, ked dane objednavky a platne zmluvy (ludia co uz zaplatili) potichucky rusila a vacsinu z tych ludi ani nekontaktovala, pripadne im ponukli uplne smiesnu kompenzaciu, ako postovne zadarmo na dalsi nakup. Alza mala tovar jednoznacne dodat a vzniknute skody si mala riesit interne, so zamestnancami a manazmentom, ktory bol za to zodpovedny.

Napr. V Senci sa USVaR minuly rok stahoval hned 2krat. Najprv do uplne novej luxusnej budovy, kde za celu budovu platili najomne nejakych 2000 Euro za mesiac :D Pricom najomne malo byt 20,000 Euro mesacne...ale majitel budovy bol tak hlupy alebo lenivy, ze si neskontroloval zmluvu, ktoru on sam alebo jeho ludia pripravili. Potom sa mohol zlostit kolko chcel a aj sa vyhrazat sudmi, ale ziaden sud mu to nechcel vziat, kedze sa jednalo o platnu zmluvu uzavretu so vsetkymi nalezitostami, pricom tam boli stanovene aj sankcie pri odstupeni od zmluvy bez zakonneho dovodu. Takze ten USVaR tam do konca roku bol. Potom sa zase prestahoval. Tento cely rok je ta nova budova stale opustena, kedze majitel si stanovil take najomne (asi aby dohnal stratu), ze to nie je prijatelne pre nikoho, ani pre statne urady :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Alza sa ohana obchodnymi podmienkami, ale tu je platny zakon a predsa obchodne podmienky nemozu byt viac ako platny zakon.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Presne tak. Ich obchodne podmienky su vyhodne len pre nich, zatial co zakon tu je na to, aby chranil spotrebitela prave pred nekalymi praktikami obchodnikov.

Notebook stal 2,50. Ludia si ho kupili, niektori aj zaplatili a z alzy im dosiel automaticky email, ze ich objednavku prijali a pracuju na jej vybaveni. To je jasne uzatvorenie platnej zmluvy. A alza si ju nemala pravo len tak svojvolne zrusit iba pretoze im to umoznuju ich vlastne obchodne podmienky.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

ja chapem obe strany a hlavne riesit interne s ich zamestnancom :D omg doprial by som takyto pruser dakomu kto toto vypoti :)
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

No ale tym ze si objednavku odoslal si aj zaroven potvrdil ze suhlasis s ich obchodnymi podmienkami :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Lenze obchodne podmienky nesmu porusovat zakon.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

este by ma zaujimalo ktory s tych strasne ukrivdenych zakaznikov ked klikal na pridat do kosika a zaplatit, nerobil tak s vedomim ze je to chyba v systeme a tak podme to vyuzit
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, ze vsetci a tym moze Alza jednoducho pred sudom argumentovat. Typicky slovenske, oje*** kazdeho kde sa da. Od Alzy by som to riesil nejakou poukazkou na 10E ako "odskodnenie" resp. ospravedlnenie a vybavene.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

ephramko napísal:Ak nakupujes v kamennom obchode a cenovka na tovare nesuhlasi s tym, co ti povedia pri pokladni, tak podla platnych zakonov su povinni ti predat tovar za cenu, ktoru uvadzaju na cenovke. Vyhovorky ako, ze to niekto nestihol precenit alebo spravil chybu proste neobstoja.
Tvoja predstava je uplne mimo. Usmevne romanticka. Take "vyhovorky" obstoja pretoze ignorujes fakt ze existuju aj ine zakony ktore hovoria napr. o tom ze sa nemozes obohatit na ukor ineho ked napr. urobi chybu atd.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sak toto keby to tak fungovalo tak si kupim malu tlaciaren a prepisem polovicu cenoviek v obchode :D to by sa nakupovalo potom naradicko :P akurat cenovku na tu malu tlaciaren by si si musel vytlacit dopredu doma :D. ako jedine ako sa da ojekabatit sysytem a to som raz vyskusal a fungovalo je vyrobit si vlastny ciarovy kod. V tescu som to skusil na hracke a preslo mi to :D STAR WARS mec predajna cena 46€. Tesco ritiersky mec cca 4€ opisal som si cislice zmeral velkost kodu na SW meci doma som cez BAR CODE generator vyrobil tesco mec kod vo velkosti SW kodu. Vytlacil na tlaciarni prelepil lepiacou paskou vznikla tak leskla mastna nalepka tu som nalepil na SW krabicu pokladnikovi strcil do ruky zo slovami, viete mi povedat cenu lebo mate na to akciu ale ci to plati. A tak mam doma mec za 4€ :D
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Runes ty podvodnicek :D to je hotovy lup storocia :D ale napad sa cenni haha
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pozeram, ze Slovac sa nezaprie - v karme pochvalne komentare, ale pri pive vsetci pi*uju, ze im politici rozkradaju stat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Runes napísal:ja chapem obe strany a hlavne riesit interne s ich zamestnancom :D omg doprial by som takyto pruser dakomu kto toto vypoti :)
Na jednej strane chapem, ze je to neprijemna situacia a ludia su omylni, ale na druhej strane je podla mna uplne normalne, ze su pracovne pozicie, kde ked ten zamestnanec spravi chybu, tak za to bude niest zodpovednost, ci uz financnu alebo inu. Ked pracujes v obchode na kase a vecer ti nesedi kasa, tak asi tiez neobstoji vyhovorka, ze to zli zakaznici sa neozvali, ked si im vydal viac ako si mal, nie? A budes to musiet zaplatit alebo na niektorych poziciach, kde ide o vacsie sumy, su zamestnanci poisteni. Tu si mal v prvom rade management zodpovedny za danu povianocnu akciu odkontrolovat, ci su tie ceny nahodene spravne v polozkach vo vypredaji. Ked si neboli schopni ustrazit taku klucovu vec, tak by ma potom zaujimalo, co v praci teda robili.

A v clanku sa pisalo, ze prave prebiehali tie povianocne vypredaje, takze niektori ludia skutocne mohli uverit, ze naozaj dostanu taky lacny iPhone. Je to rovnake, ako ked sa teraz ludia hrnu do Baumaxu a kupuju jak sialeni, iba pretoze ma Baumax tu kampan "vsetko musi prec" ako keby to davali zadarmo. Pritom je to este drahsie, ako ked to mali normalne mimo akcie, navyse teraz pravdepodobne aj bez zaruky. Proste v tomto niektori ludia vobec nerozmyslaju a nejake racionalne myslenie sa pri slove "akcia" a "vypredaj" vypne...

Alza podla mna reagovala uplne nekorektne, ked potichu, bez nejakej informacie, objednavky (aj zaplatene) proste vystornovala. So zakaznikmi komunikovala az ked sa im zakaznici zacali ozyvat, ze co je s tym. Ziadna nahrada, ani bu ani mu... Ked uz im tie notebooky nechceli predat za 2,50E, tak sa mali aspon normalne seriozne ozvat, ospravedlnit sa a poskytnut nejaky kupon alebo normalnu 10-20% zlavu. Pricom pod kuponom nemyslim tie ich hluposti ako 20Euro, ale musis si kupit nieco za 500euro, aby si taky kupon mohol pouzit.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Pozeram, ze Slovac sa nezaprie - v karme pochvalne komentare, ale pri pive vsetci pi*uju, ze im politici rozkradaju stat.
No je rozdiel medzi kradnutim stylom cielom kradnut a je rozdiel v style idem skusit system. Keby som bol ako politici tak to robim bezne ja som len skusil ci to moze takto fungovat a moze :) mohol som tak kupit autoradio tiez tam bolo sencor shit za 69€ a stale sencor shit ale vyssi s lcd a dvd za 250€ neurobil som to. Vyslovene mi slo o to skusit to a ako pisal dakto v karme ze som na to gule mal, no realne som mal stiahnutu ritku kedze v zivote som nepodvadzal preto som volil aj tesco co najdalej od domu kde bezne nechodim aby som eliminoval pripadnu potupu :)
Odvtedy som to neurobil a ani nemam v plane ked na daco nemam tak to nekupujem abo to berem na splatky a dodatocne predcasne vyplacam ked pridu odmeny abo podobne.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

https://www.alza.sk/alzapremium

Na Alze je Premium na 30 dní zadarmo, neviem presne čo to je, ale ak dobre chápem, počas trvania doprava free, stream hudby a filmov free, atď. :)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Len si treba dať pozor, lebo po vypršaní sa ihneď platí ročný poplatok 95€.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Áno, toto veľmi dobre poznám napr. zo Spotify Premium, treba si dať pripomienku na mobil. :D
Každopádne, ak niekto nakupuje u nich často, rád streamuje hudbu (resp. používa spotify premium), a filmy, tak tá cena vôbec nie je zlá.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Staci, ze niekto spravi 2 objednavky za mesiac, to mas postovne 10 eur vari. Pri roku je to 120 eur. Ak niekto spravi 5 objednavok mesacne, tak uplna pohoda. A si vezmi, ze su ludia co spravia aj 15 objednavok mesacne.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

ako ja si myslím, že je to veľmi fasa, poplatok na mesiac je nič, no máš k dispozícii okrem dopravy zdarma (takže kuriér to istí, lebo budem lenivý) aj obrovský počet filmov a hudby
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

urcite je to plus pre urcitu cast obyvatelstva. pre beznych ludi to nie je
Napísať odpoveď