Deutche vs. Svenska

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Deutche vs. Svenska

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, vo voľnom čase si na http://www.duolingo.com tlačím do hlavy základy nemčiny. Už to tak ide pomaly 2 mesiace a dá sa povedať že som v poľke kurzu. Učil som sa to len tak, bez zámeru/dôvodu. Dnes som ale zistil že sa tam nachádza aj kurz Švédštiny, to je vlastne môj "životný" sen sa do tej zimy a tmy na severe odpratať a štastne si nažívať. Preto sa chcem spýtať na názor svetovo pobehaných ludí, prípadne niekoho kto tieto jazyky ovláda, ktorý by som sa mal skôr učiť. Nemčina je asi univerzálnejšia ale na druhej strane ak sa dostanem do toho švédska viac by som používal švédštinu. Sú to podobné jazyky ale z hľadiska obtiažnosti je to trošička nahnuté v prospech nemčiny.

Ktorý je teda podľa vás lepšie sa naučiť? Chcem si vybrať len jeden pretože po dokončení duolinga sa chcem v danom jazyku zlepšiť do najviac a nie len kopu jazykov začať a potom aj zabudnúť aj tie základy čo som sa naučil :) díky moc za názory, btw angličtinu mám pomaly na úrovni C1 ak by mi niekto chcel odporúčiť učiť sa tú :D

//autoeditácia príspevku (28 Sep 2015, 17:20)
edit/ vo švédsku má priateľka pracujúceho oca/strýka a v nemecku mám zase zabývanú už pekných pár rokov tetu s mužom, takže v obidvoch krajinách máme aké také zázemie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Deutche vs. Svenska

Príspevok od používateľa hojko »

Pokial idem do Finska, tak sa predsa nebudem ucit po norsky. Ked idem do Ameriky, nebudem sa ucit po grecky. Ked idem do Polska, nebudem sa ucit po rusky.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Mám 18 rokov takže do švédska sa ešte nechystám, keby končím školu o rok a už hľadám robotu určite by som nad výberom neváhal. Lenže ešte idem len na výšku a práve preto váham, možno je to hlúpa otázka bez odpovede a možno sa nájde niekto kto mi s tým dobre poradí. Za pokus nič nedám.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

S cim chces poradit??? Vo Svedsku sa hovori po svedsky, treba ti tam nieco radit??? Podoba sa nemcine, takze ak sa naucis po nemecky, budes mat moznost skusit aj nedaleke Rakusko ci Nemecko. Mas pred sebou este VS, takze o rok ci dva, ked budes zvladat nemcinu, mozes to skusit so svedstinou. Okrem toho je vo Svedsku velmi rozsireny anglicky jazyk.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Mr-Freek napísal:Nemčina je asi univerzálnejšia..
Ja ti neviem, priatelu, ale s tymto sa moc suhlasit neda. Nemcinu naozaj vyuzijes tak v Nemecku, Rakusku a casti Svajciarska. Inak si v podstate nahraty. Ak to nie je specificky job, kde sa vyzaduje nemcina (lebo nemecka firma), tak je ti zbytocna. Ale to plati aj o svedstine. Tym padom by som sa ucil jazyk podla toho, do akej krajiny sa rozhodnes ist. A samozrejme, cim viac jazykov vies, tym lepsie.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Zamýšlal som sa nad tým a aj keď na jazyky nadaný niesom tak som sa rozhodol riadiť tvojou spolednou vetou. Teraz sa naučím základy nemčiny a potom keď ju budem mať ako tak zmáknutú tak sa presuniem k Švédštine, predsa len do konca štúdia času až až.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

uc sa anglicky dohovoris sa vsade.

v takom svajciarsku okrem de,eng sa da dohovrit aj fr,it
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Svedstina sa ti naozaj hodi len vo Svedsku. Kdezto nemcina sa ti moze hodit aj tu na Slovensku v nemeckych firmach, sam teraz zacinam v praci kde komunikujeme s nemeckymi kolegami. Inak neviem co si predstavujes pod "naucenim sa jazyka" ale tym ze si prejdes zopar kurzov sa jazyk nenaucis, ja sa ucim teraz nemcinu tak ze sa snazim vsetko robit v nemcine, hry hram v nemcine, citam nemecke knihy, pozeram nemecke filmy, dokumenty atd. No a vo svedstine je tych materialov predsa len menej, kedze je to mensia krajina. I ked mozes si najst nejaku svedsku knihu na nete, otazne je ci ta bude bavit, ja mam problem najst dobru nemecku knihu. Takze aj toto je dolezity aspekt, ktory treba zvazit - ci sa mas z coho ucit.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

@Trussardi hore som písal že angličtinu ovládam :)
@Markoff ja som na jazyky antitalent ale pri trápení sa s angličtinou som sa naučil že keď sa človek naučí základy tak ak jazyk používa tak to ide samo keď niečo v tom jazyku robí :) tak som to bral tak že keď budem vedieť základy nemčiny/švédštiny tak už to pôjde do hlavy rýchlo ak ju budem vážne potrebovať
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

anglina je na ucenie oproti tymto dvom malina
Napísať odpoveď