Airbnb
Airbnb
Cez tuto stranku sa da ubytovat u sukromnikov. V takom Parizi je uz v ponuke vyse 50 000 ubytovacich zariadeni. Pre nas uzivatelov je to urcite lacna moznost ako sa rychlo ubytovat v zahranici, ale mozme debatovat o tejto nefer konkurencii. Kedze izba cez airbnb nemusi splnat niektore bezpecnostne vlastnosti ktore musime najst v kazdom hotely. A rozdielov je este niekolko ktore hraju pre airbnb.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Airbnb
Nemam skusenost s Airbnb, raz davnejsie som cital o nich jeden clanok. Ked som v lete pozeral ubytovanie v Thajsku cez Booking.com, tak som si vtedy porovnal ubytovanie cez Airbnb. Tie ceny boli velmi podobne a v tom pripade by som skor isiel cez Booking.com, pretoze tam su urcite stanovene pravidla a podmienky, ktore musi dodrzat ako zakaznik, tak aj hotel. Airbnb sa preto oplati v oblastiach v ktorych je ubytovanie drahe, ci su to velkomesta alebo vlastne vsade tam, kde clovek prakticky len prespi a umyje sa. Vzdy som sa divil ludom, ze v lete na dovolenku potrebuju 5-hviezdickovy hotel, v zime na lyzovacku 4-hviezdicky, pritom v lete je clovek takmer stale von, na plazi, umyje sa, prespi a vecer ide zase niekde von. Na lyzovacke je zase po ranajkach uz na svahu, obed tiez na svahu, olovrant tiez, potom sprcha, mozno kratky spanok, vecer nejake aktivity, spolocna vecera, vylet do mesta - na toto vsetko staci aj obycajny penzion, ktory je cisty a ponuka napriklad ako doplnkove sluzby saunu, biliard, squash, ci zlavy do wellnessu - nieco taketo je v Rakusku alebo Taliansku uplne bezne, predpokladam, ze aj vo Francuzsku, ale to budes ty vediet Retne, pretoze si tam par rokov zil alebo este zijes.
Ak by som sa vybral niekde do sveta, kde pytaju aj za lacny hotel 60 eur za noc, cely den mam byt niekde v meste, cestovat, spoznavat, vecer to iste, tak urcite uvazujem nad Airbnb.
Ak by som sa vybral niekde do sveta, kde pytaju aj za lacny hotel 60 eur za noc, cely den mam byt niekde v meste, cestovat, spoznavat, vecer to iste, tak urcite uvazujem nad Airbnb.
Ako vravis, vo velkomestach sa to urcite oplati. Ponuka je obrovska a ludia niekedy vyhladavaju osobnejsi pristup aky vlastne ponuka airbnb. Ja som videl minuly tyzden reportaz z Pariza, ktore je najviac vyuzivane mesto na svete danou aplikaciou. Najdes tam aj ubytovania, ktore stoja cez 1000 eur na noc a jedna sa fakt o luxusne priestory. Taky parizsky Bristol v porovnani s minulorocnym prvym 1/4 rokom isiel ale o 20 % dole s profitom a najskor za tym je airbnb. Osobne sa vobec nevyznam do toho ako platia/neplatia dane ludia cez airbnb, no ak to je podobne UBERu, tak stat prichadza o velke peniaze. Na druhej strane cestujem a radsej zaplatim menej za ubytovanie a pojdem na poriadnu veceru, alebo toho za zvysne peniaze navstivim viacej. Uvidime ako sa to vyvinie, no mam taky tusak ze coskoro si politici riadnejsie posvietia aj na dany sektor...
No prichadza, ale to je kvoli tomu, ze castokrat stat zdanuje niekolkokrat tu istu vec a ani sa necudujem, ze to uz ludom lezie na nervy. Turista, ked pride do mesta, tak predsa tam minie nejake peniaze a cast ide statu formou dani. Rovnako miestny clovek, ktory ho ubytuje, tiez predsa plati dane alebo nakupuje tovary a z nich plati dane. Nejake dalsie specialne poplatky a dane zo strany statu alebo miestnych samosprav za nocovanie turistu, je podla mna svinskyn spoplatnenim niecoho, za co si uz raz zaplatil. Potom jasne, ze ludia vymyslaju sposoby, ako to obchadzat.Retne napísal:Osobne sa vobec nevyznam do toho ako platia/neplatia dane ludia cez airbnb, no ak to je podobne UBERu, tak stat prichadza o velke peniaze.
Chapem ze niektore normy a poplatky su fakt zbytocne a ako hovoris, danemu statu sa to tak ci onak vrati niekde inde, kedze si myslim ze kazdy z nas chodi ako turista s jednym globalnym budgetom, v ktorom ak na niecom usetrim, tak sa inde zase mozem rozmachnut...ephramko napísal: No prichadza, ale to je kvoli tomu, ze castokrat stat zdanuje niekolkokrat tu istu vec a ani sa necudujem, ze to uz ludom lezie na nervy. Turista, ked pride do mesta, tak predsa tam minie nejake peniaze a cast ide statu formou dani. Rovnako miestny clovek, ktory ho ubytuje, tiez predsa plati dane alebo nakupuje tovary a z nich plati dane. Nejake dalsie specialne poplatky a dane zo strany statu alebo miestnych samosprav za nocovanie turistu, je podla mna svinskyn spoplatnenim niecoho, za co si uz raz zaplatil. Potom jasne, ze ludia vymyslaju sposoby, ako to obchadzat.
No niektore rozdiely by mozno nemali byt medzi beznym hotelom a airbnb. Opat cerpam z tej reportaze, kde hotel Bristol instaloval posledny rok poziarnu ochranu v celom hotely za 8 milion eur. Teraz si zober ze poriaz moze vzniknut hocikde ako v hotely tak aj v nejakom prenajatom byte. No z toho druheho je vacsia sanca ze neodkracas po vlastnych...
-
hojko
Site Admin
Porovnavat hotel a byt je nezmyselne. Doma tiez skoro nikto nema poziarnu ochranu, hlasic CO2, hasiaci pristroj a nikoho to netrapi. Kedze sa v hoteloch zdrzuje velky pocet ludi, su aj pravidla pre hotel ine - poziarna ochrana, hygiena, normy... Pride mi to ako keby si pozral relaciu Hotel Impossible, kde Antony vzdy kontroluje poziarnu ochranu a vyklada on poziaroch, ze ake je to nebezpecne atd... Myslim si, ze daleko vacsia sanca je, ze ta zrazi auto na ceste alebo budes mat autonehodu cestou zo Slovenska do Francuzska, nez to, ze v tom jednom hoteli, ktory si vyberies na prespatie vypukna poziar a ty sa udusis dymom.
Ja som s kolegom využil Airbnb teraz na 11-dňovom tripe cez Kanadu a USA. Kolega služby využíva pravidelne, takže zabookoval všetko dopredu a v priemere nás jedna noc vyšla okolo 17€ na jedného, čo je podľa mňa úplne super vzhľadom na to, že sme prešli veľkomestá ako Chicago, Toronto, Montreal, Ottawa, Pittsburgh, Washington, atď. Myslím si, že ak by sme ubytko riešili cez hotely, tak by nás to vyšlo aspoň 2-krát toľko.
Samozrejme ubytko bolo niekde lepšie, niekde horšie, ale vždy sme mali posteľ s teplou sprchou, čo je jediné, čo sme vyžadovali, zvyšok dňa sme aj tak chodili po mestách alebo sa autom presúvali z jedného miesta na druhé.
Ďalšou výhodou tejto služby je to, že sa spoznáte s novými ľuďmi, s ktorými môžete pokecať a ktorí vám môžu poradiť, čo sa oplatí vidieť.
Ak sa niekto obáva o kvalitu, tak to funguje podobne ako booking.com, teda každý užívateľ tam má hodnotenie, na základe ktorého sa môžete rozhodnúť, či sa u neho ubytujete alebo nie.
Samozrejme ubytko bolo niekde lepšie, niekde horšie, ale vždy sme mali posteľ s teplou sprchou, čo je jediné, čo sme vyžadovali, zvyšok dňa sme aj tak chodili po mestách alebo sa autom presúvali z jedného miesta na druhé.
Ďalšou výhodou tejto služby je to, že sa spoznáte s novými ľuďmi, s ktorými môžete pokecať a ktorí vám môžu poradiť, čo sa oplatí vidieť.
Ak sa niekto obáva o kvalitu, tak to funguje podobne ako booking.com, teda každý užívateľ tam má hodnotenie, na základe ktorého sa môžete rozhodnúť, či sa u neho ubytujete alebo nie.
to bol len priklad, je mi jasne ze kazdy z nas neberie ohlad na co ci je miesto kde budeme spat vybavene alebo nie poziarnych zariadenim...
v com by sa podla mna ale nemali lisit pravidla medzi airbnb a beznym hotel je uhrada za noci ktore na danom mieste neprespime, alebo nejake poistenie pri kradezi...
v com by sa podla mna ale nemali lisit pravidla medzi airbnb a beznym hotel je uhrada za noci ktore na danom mieste neprespime, alebo nejake poistenie pri kradezi...
Tak ak ideš niekam na dovolenku alebo služobku, tak si vybavuješ cestovné poistenie, v ktorom má každý rozumný človek aj poistenie proti krádeži, nie? 
A s tou úhradou si nie som istý, ako to myslíš. Akože nejaké storno poplatky?
Cestovne poistenie som si nikdy nebralPilifo napísal:Tak ak ideš niekam na dovolenku alebo služobku, tak si vybavuješ cestovné poistenie, v ktorom má každý rozumný človek aj poistenie proti krádeži, nie?
No a storno ked musis necakane skor odist. Stalo sa mi ze som bol na sluzobke v Neapole a namiesto tyzdna som tam ostal tri dni. Boli sme dvaja a platili sme vopred 50/50. Ja som platil cashom kolega kartou. Kedze sme chceli stornovat nas pobyt tak sme zavolali na booking ze co teraz, povedali nam, ze nam plnu sumu za nevyuzite noci mozu vratit len ak sme platili kartou. Cize ja som ostal s nicim. No do buducna platim kartou, pre istotu...
Mna by ale zaujimalo, ci to tak isto funguje aj v airbnb?
-
hojko
Site Admin
A co ked si nikdy neopustil Europu??? Vsak cestovne poistenie sa vztahuje na stary mimo Europy, teda aj na Cesko alebo Rakusko, ak tam ides na jeden den. Aj tam sa ti moze na ceste nieco stat, okradnu ta, zlomis si nohu alebo neviem co vsetko. Preto si platim celorocne cestovne poistenie, ved tie ceny su zanedbatelne vzhladom na mozne naklady a komplikacie. Len pre informaciu, zakladny balik EU stoji okolo 21 eur, rozsireny okolo 28 eur, cely svet zakladny balik okolo 55 eur a rozsireny balik na cely svet okolo 100 eur.
Podmienky a storno si urcuje hotel. Tak ako si urcuje rezervacny poplatok vopred, overenie karty, tak si urcuje aj storno poplatky atd... Cize vzdy je potrebne si precitat ich podmienky.
Podmienky a storno si urcuje hotel. Tak ako si urcuje rezervacny poplatok vopred, overenie karty, tak si urcuje aj storno poplatky atd... Cize vzdy je potrebne si precitat ich podmienky.
Popitelne o mesiac odchadzam do US, tam si zoberiem nejake nadramec poistenie. No od svojich 19tich som nemal uz slovenske poistenie a tie ktore som mal vo Francuzsku, veci co si spominal zahrnovalo, cize som si nepotreboval brat nic naviac. Popravde ako ma kryje to terajsie talianske nemam ani sajnu, no na dovolenky moc casu teraz nemam (som uz otec) a hocikde idem pracovne som pod univerzitnym poistenim, kedze som na "misiach"...
http://liptov.sme.sk/c/8026698/pri-pozi ... hosti.html shit happens...
http://liptov.sme.sk/c/8026698/pri-pozi ... hosti.html shit happens...
Haha, ako na zavolanie teraz. Ten hotel bol stary, spinavy, osarpany, nikto do neho neinvestoval. Drevo a drevo, vsade v hoteli bolo drevo. O pricinach sa da spekulovat, mohla to byt nahoda, mohol to byt umysel. Hotel ma top polohu, mozno ma J&T plany na novy hotel, ak tento vrak odkupia. A mozno len Eurobuildingu ako majitelovi hotela niekto oplatil podvody a natahovanie zakazok cerpanych z eurofondov. Ale nerad by som predbiehal, treba si pockat na oficialne vysetrovanie.
Zakon u nas stanovuje poziarne poplachove smernice vyhlaska dalsie veci. Na Slovensku su velmi prisne podmienky od poziarnikov a vela stavieb ma najvacsim problem prave s poziarnikmi.
Zakon u nas stanovuje poziarne poplachove smernice vyhlaska dalsie veci. Na Slovensku su velmi prisne podmienky od poziarnikov a vela stavieb ma najvacsim problem prave s poziarnikmi.
treba si pockat na ''oficialne slovenske'' vysetrovanieheker napísal:treba si pockat na oficialne vysetrovanie
Inak ako vychadza porovnanie napriklad v USA medzi dakou izbou cez Airbnb a Bookingom s lacnym hotelom? Hlavne velke mesta ma zaujimaju, je to fakt o tolko lacnejsie? Ked pozera clovek izbu v New Yorku, asi by sa mal hlavne zamerat na blizkost metra, autobusu alebo niecoho podobneho, alebo na co sa este zamerat?
NY je veeeelmi drahy, ak chces hotelovu izbu, na Manhattane ani nema zmysel hladat, skor v Jersey alebo Brooklyne
cez airbnb sa da aj za polovicu az tretinu, ale podla kamosovej skusenosti, ked si nasiel ubytko na juhu Bronxu, tak nebol velmi spokojny
do izby sa prvu noc ani nedostal, museli mu otvorit ostatni 'spoubyvajuci', kedze majitel bol kdesi v pazi, okrem toho, vsade bolo citit chcanky, cistota tiez nic moc, ale usetril...
cez airbnb sa da aj za polovicu az tretinu, ale podla kamosovej skusenosti, ked si nasiel ubytko na juhu Bronxu, tak nebol velmi spokojny
do izby sa prvu noc ani nedostal, museli mu otvorit ostatni 'spoubyvajuci', kedze majitel bol kdesi v pazi, okrem toho, vsade bolo citit chcanky, cistota tiez nic moc, ale usetril...
Na miami som mal cez airbnb apartman v luxusnom rezorte, v rovnakej cene bol smradlavý najlacnejší 3*** hotel. V NY som chcel byvat blizko times square a tam sa viac oplatil hotel.
//autoeditácia príspevku (06 Okt 2015, 12:27)
//autoeditácia príspevku (06 Okt 2015, 12:27)
prave preto je doležite čitat recenzie a vyberať si prave take apartmany ktore ich maju čo najviacbeardie napísal: do izby sa prvu noc ani nedostal, museli mu otvorit ostatni 'spoubyvajuci', kedze majitel bol kdesi v pazi, okrem toho, vsade bolo citit chcanky, cistota tiez nic moc, ale usetril...
hej hej, ved jasne, neviem, ci to bolo len chvilkove zavahanie, alebo ma dany majitel rovnaky pristup ku vsetkym...
pomer cena/vykon bol ale tristny
pomer cena/vykon bol ale tristny
Inak mam taku pozitivnu skusenost. Tyzden pred prichodom mi majitelka bytu oznamila ze v byte prasklo potrubie a rezervacia tak padá. Airbnb mi ponuklo vratenie penazí na učet alebo 80eurový bonus na nové ubytko čo mi príde ako nadštandardne seriózny prístup
Este k tomu poisteniu, ci sa oplati alebo nie, moja cerstva skusenost. Zaplatil som si asi 20 eurove poistenie na dovolenku.
Bol som na dovolenke v Turecku, dostal som upal, zobrali ma do nejakej lokalnej nemocnice (inak uplne nova, vsetko top uroven), doktor ma pozrel, zistil ze som asi mega vycerpany (boli tam aj dvaja slovenski tlmocnici inak), tak mi naordinoval infuzku a ze si ma tam cez noc nechaju. Na druhy den pred obedom ma prepustili (a odviezli sanitkou na hotel).
Potom som cez poistovnu zistil, ze to stalo 973 EUR
Cize doporucujem sa poistovat
Co sa tyka Air BnB - tam su teda aj ranajky vsade, kde sa da prespat? Ako to funguje? Domaci vam nieco nachysta, alebo mate "kluce" od jeho kuchyne a date si co chcete? Alebo bez ranajok? Potom by sa to ale nemalo volat BnB
Bol som na dovolenke v Turecku, dostal som upal, zobrali ma do nejakej lokalnej nemocnice (inak uplne nova, vsetko top uroven), doktor ma pozrel, zistil ze som asi mega vycerpany (boli tam aj dvaja slovenski tlmocnici inak), tak mi naordinoval infuzku a ze si ma tam cez noc nechaju. Na druhy den pred obedom ma prepustili (a odviezli sanitkou na hotel).
Potom som cez poistovnu zistil, ze to stalo 973 EUR
Cize doporucujem sa poistovat
Co sa tyka Air BnB - tam su teda aj ranajky vsade, kde sa da prespat? Ako to funguje? Domaci vam nieco nachysta, alebo mate "kluce" od jeho kuchyne a date si co chcete? Alebo bez ranajok? Potom by sa to ale nemalo volat BnB