Co sa vam snivalo?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Co sa vam snivalo?

Príspevok od používateľa heker »

Co ked sa mi nic nesnivalo uz dlho, je to mozne? Za posledny mesiac si nepamatam ziadny sen, ani som sa v noci nezobudil na zly sen alebo na sen, ktory by som chcel, aby pokracoval. Uplne nic, rano sa budim a ziadne sny, ziadna spomienka na sen, absolutne. Stalo sa to uz niekomu, je to mozne z medicinskeho hladiska?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Stáva sa mi to keď málo spávam alebo chodím spať unavený a po nočných vtedy sa mi nesníva nikdy nič, resp. si nepamätám. Normálne spávam 5-7 hodín.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

je to celkom bežné, že si človek nepamätá. Muži si vraj pamätajú menej snov ako ženy. Ale aspoň pár do mesiaca by si si mal pamätať ráno. Je možné že spíš moc tvrdo (väčšina snov sa nám sníva práve vo fáže REM kedy zaspávame, ak ťažko pracuješ a chodíš neskoro spať, tak máš túto fázu krátku lebo rýchlo zaspíš) alebo sa rýchlo budíš (na budík a pod. Nebudíš sa plynule a prirodzene). Ale samozrejme môže to mať aj nejaký psychický dôvod (nejaké starosti, trápenia..) prípadne zlá životospráva.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Problemy ziadne, spat chodim podla potreby, niekedy unaveny, niekedy vobec. Vstavam v klude, niekedy skoro na budik, nemam problem so spavanim a ani so spankom. Spanok nemam tvrdy, prehadzujem sa v posteli z boki na bok a na chrbat aj par krat za noc. Ak napriek tomu neviem o ziadnom sne za posledny mesiac alebo mozno aj za posledne dva mesiace.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Po párty v malom mestečku (Tlmače) si ideme s kamarátom kúpiť hotdog. Vonku plno ľudí jak na jarmoku, kamarát ma ešte prehovára, nech ideme na hotdog do Brna. V stánku mali hotdogy vystavené (ako v menze) tak sa pýtam predavača, že čo je toto za hotdog? On že: huspeninový. Ale povedal, že keďže sme opití, bolo by pre nás lepšie si ho nedať. Nakoniec si pýtam slaninový hotdog ale on nám aj tak spravil len 2 normálne, ktoré rýchlo zobral kamoš a hneď sa vyparil.
Hneď na to začal zatvárať stánok ale ja som sa dostal dnu, prešiel zadnými dverami a dostal sa do laboratórnych priestorov. Spustil som tam náhodne jeden playlist s pesničkami, ktoré boli skôr neslušné, s nadávkami. Ono to začalo hrať vo všetkých miestnostiach, tak som tancoval popri tom, ako som objavoval nové chodby. Ako som išiel hore schodmi a zbadal hore zatvorené dvere s nápisom Hydrometeorologický ústav, otočil som sa a vrátil som sa naspäť, aby o mne nevedeli. Cestou som stretol nejakých vedcov s riaditeľom ale našťastie sa nič nepýtali.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

heker napísal:Problemy ziadne
stastny to clovek
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mne sa snivalo, ze som mal staru fiat mareu :cry: a potom mi ju z parkoviska ukradli :smt009
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Takze si sa zobudil v podstate stastny :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mal som zmiesane pocity a taky steklivy pocit v mieskoch
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

Dnes v noci som mal uber divny sen (zase raz). V podstate si pamatam iba cast ako visim zubami nechtami na balkone, snazim sa nespadnut. Medzitym som dokazal vytiahnut mobil a zavolat kamaratovi nech ma pride vytiahnut dnu. Ako dosiel a vtiahol ma, ocitol som sa v aute, ktore bolo bez sofera a spravalo sa ako vlak. Dorazili sme na stanicu, vystupili a vtedy som sa prebral.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Stalo sa vam niekedy ze ste mali sen, v ktorom ste plakali a potom po zobudeni sa ste mali naozaj vyplakane oci? Vcera sa mi to stalo, ale v tom sne som ozaj ze velmi plakal a naozaj som mal plne oci slz ked som sa zobudil.. Je to normalne? Dovod na plakanie v tom sne ale bol opodstatneny.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Ja som raz v sne cural, a potom som sa zobudil na to ze som postaty. Takze nevidim problem.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

toto sa stalo aj mne, ale predchadzala tomu moja lenivost vstat z postele ked som zacitil potrebu a tak som zaspal a v sne som si ulavil :D
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DoperMTA »

len tak ma zaujíma čo by sa asi snívalo človeku ktorý je úplne izolovaný od sveta? dajme tomu že nevie čo je to strom, budova, obloha, nevie čo je zač, ani nevie rozprávať proste nič.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

akoze neviem si predstavit takeho cloveka...koho mas na mysli?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Snívalo by sa mu asi len to, čo by videl a zažil. Rovnako ako sa sníva aj slepým ľuďom, ale vraj to nie sú "obrázky", resp. pohľad cez oči, ale zdajú sa m zvuky, dotyky a iné srandy.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dnes plodny vecer. A to som ani nic nejedol.

Dneska totalna haluska zas raz. Sli sme v aute styria, viem len, ze tam bola sestra v zadu. Prisli sme do dakeho pustneho mestecka, kde sofer siel pozriet dakeho stareho kamosa. Podebatil sa s nim a ked odchadzal tak si vsimol na plote, ze je hladany a je nan vypisana odmena. Volal sa nejaky Scott. V tom siel okolo daky sefir a vravi nam, ze usiel vazania a je velmi nebezpecny atd. Tak reku rychlo zdrhajme radsej het. No v tom sa ten Scott zacal rozbiehat k nam (bol zrazu pes) a my sme vsetci naskakali do auta, ale sestra zle zavrela dvere a tak sa ten pes dostal dnu a hned zacal hryzt, no som ho lapil a vyhodil von dverami, no zas sa dostal dnu a my pocas jazdy sme sa ho snazili zbavit. Po chvili sme ho vyhodili z okna a on vypadal mrtvo. Prisla policia a podisla k nemu, no vtedy sa prebral a zacal na nich utocit. Nasadli do auta, ale bolo neskoro a tak ich vsetkych pozabijal v tom aute. Potom sa neviem co stalo, ale nahanacka pokracovala a k tomu psovi sa pridali dalsie postavy, ktore nas nahanali. Boli sme v dakom lese, kde dve postavy co nas nahanali boli stale zanami, no tento krat som sa pozeral na jednu z hora, ktora bola daka krasna herecka, no dochadzala jej "stava" a ze si nakus lahne. Fungovala na volaco divne. Ako tak od unavy odpadavala zjavil sa pred nou maly trpaslik a krompacom jej dal do hlavy a nieco zasomral, ze zaco to ma. Tam sa to dako zmenilo a zacal druhy sen.

Druhy sen bol o tom, ze ma zavolali do zahranicia do prace a tak som isiel prvy krat tam na navstevu. Prevzali ma dvaja ludia a sli sme nasledne sadnut do nejakej miestnosti. Mal som v ustach zuvacku. Jeden sa ma stale co to vypytoval a ja som sa mu snazil odpovedat, ale ta zuvacka mi zavadzala a vypadal a rozpraval som ako debil. Struhal som velke mudrosti aby som zaujal. Po chvili im hovorim, ze mi mozu tykat, ale oni ze nie, je to neslusne atd. Vtedy som si vybral z ust zuvacku, ale stale som smiesne rozpraval a usta sa mi lepili. Zobrali ma potom do domu, kde bolo zazracne vela slovakov a tak som sa zoznamoval a snazil opat zaujat. Jedna slecna sa mi vkuse venovala a ja jej odpovedal, ze co ako kamosi, frajerka atd, co budem jest a podobne. No usta sa mi lepili a lepili, tak som zacal vytahovat z nich dalsiu zuvacku a dalsiu, potom zrazu tu ochranu na zuby ako maju hokejisti, no stale som tam nieco mal a vysvetloval im, ze ma to serie a preto tak divne rozpravam. Reku podme to zapit, tak doniesli daku flasu a rozlieval som im. Vsetci sa cudovali preco im nalievam tak vela a hned ma za vychodniara oznacili. Potom preblik a zacalo tam vystupenie, kde daka skupina ludi, co tam ani neboli mali svoje nastroje a mini podium a hrali a hrali ako profesionali. Musel som byt ticho, lebo ked som nieco povedal, hned sa vsetci pozreli, ze preco im rusim koncert. Zobrali ma nakoniec do nejakej kancelarie, kde vsade bolo vyvesane dake UCG a ja som netusil co to je, kedze to nebol nazov firmy. Tu si to uz dako nepamatam, ale daco mi tam ukazovali na pocitacoch. A ja stale s problemom rozpravania :) Ta bezmocnost. ma slo drbnut.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Neviem do akej temy to zaradit, tak sa pokusim ozivit tuto temu, aj ked nejde o normalny sen.

Mal som dva velmi zvlastne zive sny, mozno to ma nieco so spankovou paralyzou, ale tu som zazil tiez, velmi davno a toto bolo ine.

V prvom rade, ani v jednom pripade som predtym nepil ziadny alkohol ani neuzil ziadne drogy, nejedol nic neobvykle.

Prvy pripad bol asi pred mesiacom, prebudil som sa a mal som 3 ruky, dve prave, lavou rukou som sa snazit dotknut pravej zohnutej, o ktorej som si myslel, ze nie je prava, cakal som, ze mi cez nu ruka prejde, ale nepresla, dotkol som sa jej, tu ruku som mal uplne zohnuty a ta druha prava bola vyssie narovnana. Potom bola na moment akoby tma, potom bolo svetlo, uz som videl iba 2 ruky, lavu a tu pravu zohnutu, o ktorej som si myslel ze nie je skutocna, ale co je zvlastne, po tom druhom prebudeni bol uhol pohladu aj tie 2 ruky uplne rovnake, na uplne rovnakom mieste, takze ak by to predtym bol sen, ako je mozne, ze po skutocnom prebudeni boli na rovnakom mieste?

Dnes som sa rano zobudil a rozhodol som sa este zaspat, podarilo sa mi to asi na 45 minut, potom som sa (asi) zobudil, ale nemal som ziadne ruky, nevidel som ich, ale mohol som sa ciastocne rozhliadat, hladal som ruky, ale pritom som vedel hybat aspon lavou a snazil som sa najst tu pravu neviditelnu, podarilo sa mi nahmatat laket, citil som ho, potom som si zacal umyselne skrabat laket lavou rukou, aby som po prebudeni videl, ci je zacervenany, co by bol dokaz, ze to nebol sen, ale po prebudeni som ziadnu stopu nenasiel, no aj ked som sa snazil rovnako skrabat laket potom, tiez tam nic nebolo, mam ostrihane nechty.

Co to bolo? Tie tri ruky je ako nejaka chyba mozgu, druhy pripad je ako opak spankovej paralyzy, citil som a vedel hybat rukami, ale nevidel som ich.

Kedze v inej teme riesime, ci moze byt tento vesmir simulacia a ako to odhalit, ze sa to prakticky neda, tak mozno by sa to dalo odhalit pomocou hladania chyb a tie 3 ruky, alebo neviditelne ruky vyzerali ako chyby v nejakej pocitacovej hre - simulacii. Ja si stale myslim, ze je mala pravdepodobnost, ze zijeme v simulacii a aj toto sa da nejak vysvetlit, ale nejaka moznost tu podla mna je.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Ja som veľa brázdil Astral Projection subreddit a tipoval by som to na "astrálne cestovanie" alebo lucídny sen. Hlavne keď si vedel o tom, že snívaš (aspoň tak som to pochopil).

Ja si myslím, že žijeme v simulácii na viac % hlavne kvôli iným dôvodom čo popravde neviem či bol sen alebo nejaká vidina respektíve som presvedčený o tom, že sa to udialo v minulosti a udeje sa to zas... kvázi, že sme ako ľudstvo nejakým spôsobom cestovali v čase respektíve by som to nazval že niekto stlačil "load save". Ale to je na inú tému ... možno aj o psychickom zdraví :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

dasti555 napísal: 10 júl 2022, 22:44Ja som veľa brázdil Astral Projection subreddit a tipoval by som to na "astrálne cestovanie" alebo lucídny sen. Hlavne keď si vedel o tom, že snívaš (aspoň tak som to pochopil).
Tak lucidny sen mi tiez napadol, ale lucidne sny som uz mal tiez, len som v nich nemal 3 ruky, ani ziadne ruky, tiez je velmi zvlastne to, ze po skutocnom prebudeni som videl 100% to iste co v "sne", rovnaky uhol pohladu, uplne na rovnakom mieste ruky, vsetko bolo rovnake, len chybala ta tretia falosna ruka, ako som si mohol pamatat rovnaky pohlad, ked som v tom "sne" snival a mal zatvorene oci?

Taktiez teoriu o simulacii podporuje to, ze bola zrazu tma, mam tam vypadok, ale zdalo sami, ze to bol iba moment a zrazu som bol prebudeny a rovnaky pohlad bez tretej ruky.
dasti555 napísal: 10 júl 2022, 22:44Ja si myslím, že žijeme v simulácii na viac % hlavne kvôli iným dôvodom čo popravde neviem či bol sen alebo nejaká vidina respektíve som presvedčený o tom, že sa to udialo v minulosti a udeje sa to zas... kvázi, že sme ako ľudstvo nejakým spôsobom cestovali v čase respektíve by som to nazval že niekto stlačil "load save". Ale to je na inú tému ... možno aj o psychickom zdraví :D
V podstate v kratkosti, podla jednej teorie, je mozne, ze v buducnosti dokazeme vytvorit miliardy simulacii, ak to je pravda, tak je omnoho vyssia sanca, ze sme v jednej z tych simulacii, ako ze sme v skutocnom svete - tomu ale odporuje teoria, ze kym budu bytosti schopne vytvorit simulaciu, tak ich civilizacia zanikne.

Kazdopadne je to zaujimava tema, riesilo sa to aj v tejto teme, ja som zvazoval aj zalozit samostatnu, odkaz nie je na zaciatok, ale na trochu iny typ simulaciu, mozes pripadne pokracovat tam, ak ta to zaujima.

Vedomie / slobodna vola - Strana 13 - www.hojko.com
Napísať odpoveď