Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa test »

MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Dropdead, mozem sa spytat, preco niekedy odporucas Gelid Solutions Tranquillo a niekedy Silentium PC Fera 2? Su v rovnakej cene a su dostupne pre vsetky sockety. Je medzi nimi nejaky ucelovy rozdiel? :)
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BlackFox »

A mate nejake skusenosti s tou EVGOU ..o tej značke som ani nikdy nepočul ja som čakal ze mate nejake odporučania od Fortronu a Seasonicu atd...?? Lebo jak som ten enermax kupoval tak som ho vracal 2 krat.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A co ked si ty o EVGA nepocul, to o nieco vypoveda? Maximalne to vypoveda o tvojich znalostiach z oblasti hardwaru.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

BlackFox napísal:Poprosím k tejto zostave nejaký kvalitný zdroj poradiť. Hlavne do budúcnosti keď budem meniť grafiku,cpu atď.
Takže niečo okolo tých 600W ?..Rozpočet max.80-90 eur.
Prosím viac alternatív.

Zostava:
CPU:Intel core i5-2300 2.8 Ghz
RAM:Corsair 4 GB RAM
GPU: Nvidia Geforce GTX 550 Ti (Cuda)
Doska: Gigabyte H61M-D2-B3
Win 7-64 bit
HDD: WD WD1600AAJS 160GB 7200 RPM 8MB Cache
Skrinka: Corsair 100R Carbide Series
Diki pekne.

do buducnosti je v tvojom pripade trochu nonsens, potrebujes lepsie CPU, viac ram, vacsi disk, VGA, proste vsetko, tvoja doska podporuje zrejme len dualcore procaky do socketu 1155 co je vystupovy format... keby si tam dal aj dalsie 4gb ram, i3 3250 + 960GTX a nejake to ssd, tak ti plne staci 450watt, so silnejsou VGA to nema vyznam ani vyznam

toto je asi tak tvoja ideal volba https://www.alza.sk/fortron-fsp460-60hc ... 36.htm?o=6 vsetko nad tuto hranicu je overkill co sa tyka vykonu
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Caute borci, co hovorite na tuto mid-level hernu zostavu?

Jedine, co mi tam chyba je skrinka (uz mam), CPU chladic (ten boxovy asi nepostaci, vsak?) a zdroj by som mozno vymenil za https://www.alza.sk/fortron-hyper-s-700-d2919066.htm.

Akekolvek navrhy su vitane, thx.
Prílohy
AlzaMidLevelGamingPC.png
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Draha doska, draha ram (Kingston alebo Crucial mozno o 10e lacnejsia), vari tie Gigabyte grafiky neboli najlepsie, zdroj isto nie Corsair, miesto Kingston disku radsej Crucial. Cize len procesor by som nechal :D Tu by som ale rozmyslal nad AMD FX-8320.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

BlackFox napísal:Poprosím k tejto zostave nejaký kvalitný zdroj poradiť. Hlavne do budúcnosti keď budem meniť grafiku,cpu atď.
Takže niečo okolo tých 600W ?..Rozpočet max.80-90 eur.
Prosím viac alternatív.

Zostava:
CPU:Intel core i5-2300 2.8 Ghz
RAM:Corsair 4 GB RAM
GPU: Nvidia Geforce GTX 550 Ti (Cuda)
Doska: Gigabyte H61M-D2-B3
Win 7-64 bit
HDD: WD WD1600AAJS 160GB 7200 RPM 8MB Cache
Skrinka: Corsair 100R Carbide Series
Diki pekne.
Septembrový update zdrojov + dúfam, že mystyqueho príspevok nebudeš brať vážne, nerozumiem jeho reakcii...každopádne, asi ignoroval to, že to berieš aj do budúcna, future upgrade a podobne, čo sa zíde, našťastie máš dobrý rozpočet, takže len skoč na link hore a vyber si - pozeraj po SilentiumPC Supremo M1 Gold 550W (nižšia wattáž), prípadne XFX TS 650W alebo bez problémov Evga B2 750W
Trošku teórie, ak ťa to zaujíma
Spoiler
...ohľadom tvojho príspevku, že čo je EVGA...ouch!...naozaj nepoznáš EVGU ? áno, je to hlavne USA značka, no zásobujú trh grafikami a teraz v spolupráci s kvietkami (SuperFlower - tú značku tiež nebudeš poznať - robia špičkové zdroje po každej stránke - aktuálne tzv. rada Leadex Gold, Leadex Platinum a Leadex Titanium) a Seasonicom (bohužiaľ) dostala na pole rebrandu, resp. vydávanie zdrojov pod EVGA značkou, dizajnom ale s vnútornosťami, celou platformou (črevami) nejakej rady práve od týchto výrobcov - takže rovno aj spomeniem, že remarkable modely od EVGY sú rady B2,G2,P2,T1, ktoré im robí práve superflower...teória, ktorá ťa nezaujíma ale len tak pre obraz
- ako sa nemenovaný kolega potešil, siahol si ako po známych v podobe FSP(fortron) a Seasonic - FSP robí buď nekvalitné smažky alebo neopodstatnene predražené výrobky, v čom sa už niekoľko krát strhla vlna na moju adresu ale je to tak, nech sa ktokoľvek aj postaví na hlavu...recenzií na internete je milión; seasonic je trošku labuťou piesňou, keďže je to sama o sebe výborná značka kvalitných zdrojov, ktorá avšak hlavne v tých najnižších modeloch aplikovala šetriace procesy a tak kvalita súčiastok šla dole...ich hlavné rady potýka zase problém s krivkou pre reguláciu otáčok ventilátora v zdrojoch, ktorá zaúraduje pri vyššom zaťažení a hučí ako triskáč...každopádne majú kvalitnú platformu a dizajny (plošných spojov), vsadzajú na japonské kondenzátory a všeobecne kvalitné súčiastky..len ten zvukový prejav
MFa napísal:Dropdead, mozem sa spytat, preco niekedy odporucas Gelid Solutions Tranquillo a niekedy Silentium PC Fera 2? Su v rovnakej cene a su dostupne pre vsetky sockety. Je medzi nimi nejaky ucelovy rozdiel? :)
ja hádžem len Fera 2ku (recenzia), je to o jemný krôčik pred Tranquillom Rev.2 (aktuálna revízia 3 je horšia ako druhá) ...tranquillo hádže mystyque

Numline1 napísal:Caute borci, co hovorite na tuto mid-level hernu zostavuJedine, co mi tam chyba je skrinka (uz mam), CPU chladic (ten boxovy asi nepostaci, vsak?) a zdroj by som mozno vymenil za https://www.alza.sk/fortron-hyper-s-700-d2919066.htm.
Akekolvek navrhy su vitane, thx.
Ako heker povedal, veľa predražených vecí, no to nevadí, meniť sa to dá jednoducho...aký je rozpočet ? do 800€ ?
Numline1
Light Professional
Light Professional

test napísal:Draha doska, draha ram (Kingston alebo Crucial mozno o 10e lacnejsia), vari tie Gigabyte grafiky neboli najlepsie, zdroj isto nie Corsair, miesto Kingston disku radsej Crucial. Cize len procesor by som nechal :D Tu by som ale rozmyslal nad AMD FX-8320.
Necham si poradit, kludne nahadz linky :) (Idealne asi alzu)
DropDead napísal:Ako heker povedal, veľa predražených vecí, no to nevadí, meniť sa to dá jednoducho...aký je rozpočet ? do 800€ ?
Detto, kludne rad, dosku som vyberal podla spolahlivosti (vela lacnejsich bolo mATX, tie isto nie). Rozpocet tych 750, ale ak sa vam to podari seknut na 700 a menej, tak bude iba dobre.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Diky, pozriem sa na to, povymienam, ak sa bude dat (radsej by som zostal pri Inteli - osobne nabozenstvo, nema zmysel argumentovat :))
DropDead
Addict
Addict

ja tomu úplne rozumiem, ja sa osobne orientujem podľa ceny a hlavne to, že je to trošku zložité s doskami pre neKčkové intely, keďže je problém nájsť nejakú normálne nacenenú ATX dosku

tam sú kúsky ako Asrock Z97 Anniversary, MSI B85-G43 a Asus H81 Gamer, ceny 83, 84 a 89€, pričom je napikaču to celé, lebo B85-g43 stála cca 64€ ešte za normálnych...tých 80+€ je šialená suma jednoducho..
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som pisal, ze su tam predrazene veci a nie heker. To len tak, ak si si nevsimol dobre nick. ATX doska je zbytocna, dnes sa vsetko tlaci do mATX a nevidim v tom ziadny problem. Maximalne si treba dat pozor potom na umiestnenie ramky a velkost cpu chladica. Osobne nabozstvo ide bokom, ide o vykon a cenu a v tomto rozpocte je skoda to tlacit do Intelu.
DropDead
Addict
Addict

jo, hopa, prepáč, moja chyba

a súhlasím, návrh s týmto rozpočtom presne tak vyšiel, že AMD tam pekne sadlo, intel by bol drahší, s 4460 o dosť, tu človek dostáne veľa muziky za svoje peniaze (ovšem ja stále hovorím, že musí byť OC FXiek)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Ahojte, podla vasich podnetov, som to trochu poupravoval. Len mam dalsiu otazku.

Nakolko som nikdy netaktoval, a ani nebudem, tak berem procesor bez 'K'. Akurat ma trochu zaraza, ze dosky s H170 podporuju vacsinou DDR4 len do 2133MHz a dosky s Z170 az do 3200(v mojej cenovej kategorii). Je nejaky problem, alebo bude to HW/SW niecomu vadit, keby som zobral Z170 a k tomu 2400 ci 2666MHz DDR4 RAM?

Alebo radsej sa drzat pri zemi a zobrat chipset H170 s RAM 2133MHz 2x4GB kitom?

Konkretne:

MSI Z170 PC Mate

Gigabyte H170-D3H
MSI H170 Gaming M3

Dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna ti postaci H110/B150 za 80 eur a je po probleme.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Hojko, pozrel som si tebou navrhovane sockety a dam na tvoju radu. Zoberiem B150, nakolko H110 mi pride orezana az moc.

Co sa tyka cien, na alze su B150 s DDR4 na vyber len styri. MSI b150 gaming m3 stoji circa ako h170 od nich. ALE, je tam jedna ASRock za cca 90€. Pozrel som fora tomshardware, ci anandtech, pretoze ludia tuto znacku odsudzuju z principu, ale uzivatelia pisali prevazne kladne. Boli aj poruchove kusy, ale vacsina spokojnost.

Ty si co myslis o ASRock B150 Combo G? Je tam este Asus, o 5€ lacnejsia, ale nema chladenie mosfetov. Skusim omrknut ohlasy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ASrock boli v minulosti ake boli, dnes s nimi problem nie je. Ak sa nemylim, tak spadali pod koncern s Asusom, resp. Asustekom, bola tam vymena v ramci spracovania atd... Dnes dosky ASrock chvalia. Neviem posudit tu dosku co si sem dal, takze musis pohladat recenzie na skusenosti na nete.
DropDead
Addict
Addict

AXO, ponáhľa ti to ? ešte by som chvíľu počkal, kým sa podopĺňa rada, s trochou šťastia by bola ATX doska za cca tú cenu, prípadne ATX modely s čipsetom H110
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No ponahla... ako sa to vezme. Zaciatkom decembra najneskor. Uvidim co sa este objavi na slovenskom trhu, ale neviem ci to bude nieco prevratne. H110 by som nerad, rozhodujem B150 a H170, cenove rozdiely od par eur do par desiatok. To ma zrovna nespasi.
Napísať odpoveď