Zubár

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mate radi Zubarov?

Hej,jasne milujem ich!
106
24%
NIe neznasam ich ,mam z nich strach
184
41%
Je mi jedno,ci mi najdu kazy ci nie..Mam na saláme
161
36%

Celkom hlasov: 451

mikioko
Light Professional
Light Professional

Re: Zubár

Príspevok od používateľa mikioko »

5 minut a hotovo? No neviem, ja nemam problem so zubami a bola to dobra polhodinka, prave pieskovanie je rychle
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Taka dentalna hygiena bezne stoji 70-90€ ale zas tam je trochu viac ako len odstranenie zubneho kamena a pieskovanie. Je to cca. na pol hodinu.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja som bol na dentálnej hygiene aj skoro hodinu. Nie že by som mal také zlé zuby, ale mi kopec vecí vysvetľovala. Čo ako používať, dentálnu niť, medzizubnú kefku, ako správne umývať zuby, atď. Najprv mi odstránila zubný kameň ultrazvukom, potom samotné pieskovanie trvalo zo 20 minút určite, to kým prebehla každý zub, potom nafluoridovala zuby a tie poučky okolo toho. No hodina určite. A teraz neviem, či som len za samotné pieskovanie nedal 70 € + to ostatné.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pinco napísal:Ja som bol na dentálnej hygiene aj skoro hodinu. Nie že by som mal také zlé zuby, ale mi kopec vecí vysvetľovala. Čo ako používať, dentálnu niť, medzizubnú kefku, ako správne umývať zuby, atď. Najprv mi odstránila zubný kameň ultrazvukom, potom samotné pieskovanie trvalo zo 20 minút určite, to kým prebehla každý zub, potom nafluoridovala zuby a tie poučky okolo toho. No hodina určite. A teraz neviem, či som len za samotné pieskovanie nedal 70 € + to ostatné.
Oplatilo sa to?
Ja o dentalnej hygiene uz uvazujem dlhsie, ako bol som na odstranovani zubneho kamena, no pieskovanie a lestnie som este nezazil.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Za pieskovanie si urcite nedal 70 eur, to bola kompletka
pinco
Darca
Darca

harrison, určite sa oplatilo. Ultrazvukom urobí najprv tú "hrubú" prácu, teda odstráni väčšie nánosy zubného kameňa popri ďasnách a potom samotné pieskovanie odstráni nielen zubný kameň, ale aj povlak na zuboch a celkovo, keď prejdeš jazykom po zuboch, tak sú krásne hladké, na pohľad lesklé. Dokáže to aj trochu vybieliť zuby, keďže to vie odstrániť aj zafarbenie spôsobené, ja neviem, kávou, červením vínom, cigaretami, atď. Nakoniec mi dala aj medzizubné kefky. Ja som bol spokojný. Je to dobrý pocit, keď vieš, že máš zuby zdravé, k tomu takmer dokonale čisté, biele.

Neviem, mikioko, bol som tam naposledy pred rokom, chystám sa tam onedlho opäť. Som si istý, že keď som sa objednával na pieskovanie, tak ma upozornili, že to stojí 70 €. Ono to zrejme záleží aj od toho, ako veľmi to musí pieskovať a koľko tej srandy minie. Som si naozaj nie istý, či som dal nakoniec len 70 € za kompletku, alebo 70 € za pieskovanie + nejaké € za to ostatné.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pinco napísal:harrison, určite sa oplatilo. Ultrazvukom urobí najprv tú "hrubú" prácu, teda odstráni väčšie nánosy zubného kameňa popri ďasnách a potom samotné pieskovanie odstráni nielen zubný kameň, ale aj povlak na zuboch a celkovo, keď prejdeš jazykom po zuboch, tak sú krásne hladké, na pohľad lesklé. Dokáže to aj trochu vybieliť zuby, keďže to vie odstrániť aj zafarbenie spôsobené, ja neviem, kávou, červením vínom, cigaretami, atď. Nakoniec mi dala aj medzizubné kefky. Ja som bol spokojný. Je to dobrý pocit, keď vieš, že máš zuby zdravé, k tomu takmer dokonale čisté, biele.
tak parada, a kolko ti ten pocit hladkych zubou vydrzal?
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Neviete ako je to s trhanim zubov mudrosti? Rastu mi vsetky 4, neboli ma ani jeden a ani nebolel, kazdopadne v ustach zrejme nemam miesto, kedze sa mi spodne predne zuby zacinaju krivi. Neviete ako je to s cenou za extrakciu vsetkych 4 zubov mudrosti? Je lepsie si za to priplatit alebo to nechat spravit mojej zubarke co sa mi stara o zuby (ak to teda bude ochotna spravit)? Dakujem
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Horné zuby mi ťahala moja zubárka a o tie dolné sa postarala stomatochirurgia v Prešove. Moje vyšli v pohode, ale boleli ma. Tak postupne šli von a mám pokoj :) Za jednu extrakciu dolného som dával 30€.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aviceN napísal:Neviete ako je to s trhanim zubov mudrosti? Rastu mi vsetky 4, neboli ma ani jeden a ani nebolel, kazdopadne v ustach zrejme nemam miesto, kedze sa mi spodne predne zuby zacinaju krivi. Neviete ako je to s cenou za extrakciu vsetkych 4 zubov mudrosti? Je lepsie si za to priplatit alebo to nechat spravit mojej zubarke co sa mi stara o zuby (ak to teda bude ochotna spravit)? Dakujem
To by ti mal povedat tvoj zubar.
Mne sa jeden taky pokusala vytrhnut moja zubarka, ale zlomil sa a potom som siel do Ruzinovskej nemocnice. Tam som sice nic neplatil, ale na operaciu som cakal 2 mesiace a do ust ti pozrie vela medikov :D . pri sukromnych stomatochirurgiach, si sice priplatis, ale nebudes musiet tak vela cakat.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

cakal som ze to bude ovela drahsie, no kazdopadne mal by som si vybavit navstevu aby mi ich pozrela, dufam ze po vytrhnuti sa tie spodne zuby vplyvom "volneho miesta" narovnaju do povodneho stavu a nebudem potrebovat strojcek.
pinco
Darca
Darca

harrison314 napísal: tak parada, a kolko ti ten pocit hladkych zubou vydrzal?
Záleží to aj od toho, ako často si zuby čistíš. Ja napríklad si umyjem zuby takmer vždy po jedle, takže mi to vydržalo dosť dlho. Ono sa ti potom tie zuby časom aj tak zanesú kameňom. Ale určite je to dobré aspoň raz do roka takto vyčistiť zuby, pretože pieskovanie ti vyčistí všetok bordel, či už na zube, okolo ďasna, v medzizubných priestoroch. Nebolí to, chutilo to jahodami a tých pár € raz do roka nezruinuje.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pinco napísal:Záleží to aj od toho, ako často si zuby čistíš. Ja napríklad si umyjem zuby takmer vždy po jedle, takže mi to vydržalo dosť dlho. Ono sa ti potom tie zuby časom aj tak zanesú kameňom. Ale určite je to dobré aspoň raz do roka takto vyčistiť zuby, pretože pieskovanie ti vyčistí všetok bordel, či už na zube, okolo ďasna, v medzizubných priestoroch. Nebolí to, chutilo to jahodami a tých pár € raz do roka nezruinuje.
Tak zaciatkom buduceho roka urcite skusim.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Tahali niekomu zapaleny zub ? Mna to caka zajtra,beriem ANB na vyliecenie zapalu a tuto noc som vôbec nespal,sialena bolest zuba a celého dasna....Najviac sa bojim,ze to bude boliet aj po injekcii pri trhnani,lebo vraj cez zapal neprejde na 100% ako by mala :(
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Trošku to možno pocítiš, ale po vytrhnutí to bude úľava ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Coho sa bojis??? Vsak dostanes injekciu, dve, trochu to zaboli a je pokoj, zub pojde von. Neni to lepsie ako mat problemy niekolko dni ci tyzdnov, ktorym nepomahaju ani antibiotika??? Sam pises, ze ci celu noc nespal. Moze byt este nieco horsie ako takato bolest, ci tie tri minuty tahania zuba ta budu este viac boliet???
tyler91
King
King

A po vytrhnuti je aká dlhá regenerácia? Po koľkých dňoch budem môcť normálne jesť a fungovať bez tabletiek?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Hojí sa to rýchlo, nemaj obavy :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tyler91 napísal:A po vytrhnuti je aká dlhá regenerácia? Po koľkých dňoch budem môcť normálne jesť a fungovať bez tabletiek?
To je u kazdeho inak, u mna to bolo cca 2 dni na tabletkach. Ale je to lepsie, ako noci nespat a pomali trpiet bolestami. Ak tam mas zapal, tak sa ti ulavi ver mi.
tyler91
King
King

No bol som na panoramatickom snimku a tam to bolo pekne vidiet.Bol to zub kde som mal najhlbsi kaz,bol zaplombovany a po pol roku sa začal neskutočne bolieť,zubarka mi ho teda nechala otvoreny s tym,ze ho preliecime,ale po mesiaci sa bolest vratila a ine riesenie uz asi nie je.
Napísať odpoveď