Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

kathleen
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa kathleen »

seth82 napísal:Vzhľadom na totálne zdecimovanú "pravicu" vyhrá o rok aj tak Fico. Tu už možno diskutovať akurát tak o tom, či vyhrá opäť tak, ako naposledy, alebo si bude vyberať koaličného partnera. Neverím prieskumom, ktoré noviny chrlia úplne pravidelne, ale v to, že SMER bude mať obrovský náskok, verím. Voliť budem zo zahraničia, ale už iba z princípu - nevoliči sú nepoučiteľná svoloč, ktorá si myslí, že neúčasťou niečo vyrieši a aj vďaka ich pasivite to tu vyzerá tak, ako to vyzerá.
Ako sa voli zo zahranicia?

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2015, 20:28)
heker napísal:Skoda, ze prave menovany Bugar a vlastne aj Zitnanska su za Most.
Nj, to byvala aj moja prvotna reakcia. Ale cisto racionalne - nech sa ta strana vola, ako chce, podstatne je, ci su ti politici citatelni a ci im aspon trochu verim. Co z toho, ze ma strana v nazve "socialna demokracia", ked je to len zasterka? Co z toho, ze ma strana v nazve "solidarita", ked si to vykladaju zase po svojom? Alebo "krestanska" strana, ktora je neschopna, ale ma stalych volicov len pre svoj nazov? No a Siet si dali pre istotu nazov, ktory nehovori o nicom. Ale to je jedno, lebo skoncili skor, ako zacali.

Cize, s cistym svedomim by som volila Bugara, nech je Madar, Rom alebo moslim. A nech sa jeho strana vola ako chce.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Aký má most program?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Siet ani zdaleka neskonci :) Ludia sa chytili na lep.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

myslim ze sa to uz riesilo viac krat, program je reklama, nic viac. co ma ktora strana napisane v programe nijak nezarucuje ze to aj splni alebo ze sa vobec pokusi splnit to.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Preto by bolo vhodné spraviť aspoň tu reklamu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

no uz je hadam na kazdej konkretnej strane akym sposobom sa rozhodnu oslovit potencionalnych volicov.
mozno si prave ich marketingove oddelenie dobre spocitalo ze vytvarat nejaky program je uplne zbytocne.

tak ako by som si chladnicku nevyberal podla reklamy v telke, tak si nebudem politicku stranu vyberat podla reklamneho clanku...
kathleen
Light Professional
Light Professional

Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Most je stara paka, ktora si v statnych podnikoch dobre rozumie s KSSmer. Tam, kde boli ludia od SDKU, Sas, KDH atd... vyhadzani, Mostaci ostali. Ten ich pamflet obsahuje napr. 8 stran o rieseni madarov, 10 stran o ciganoch, no v ciganskej otazke zatial v skutocnosti nevyriesili nic a uz nejaky rok tam su. Akurat svojich vytiahnu, ked sa da. Navyse ten ich József v EP je protislovensky bazmeg.
Most (a povodne ako cast SMK) sa vzdy len viezla, nic viditelne nespravila a ked bola dobra konstalacia hviezd, vytiahla svoju podvratacku madarsku kartu.

Takze Most nie, ani keby tam mali napisane, ako sa dostat k pecenym holubom.
kathleen
Light Professional
Light Professional

wladas napísal:Siet ani zdaleka neskonci :) Ludia sa chytili na lep.
Kiez by si mal pravdu. Ako vravim, Siet a SaS je s porovanim so Smerom vyhra. Ale ja Prochazkovi neverim ani nos medzi ocami, vobec sa mi nepaci jeho styl politiky. Miesto toho, aby sa snazil ziskat doveru volicov a vyjadroval sa zrozumitelne, chrli svoje pravnicke kecy a tvari sa vydrbane, lebo prezumpcia neviny. IQ sice ma, ale je nevyspytatelny a akoby si myslel, ze z jeho slovnika cudzich slov priemerny volic padne na zadok. Exceletny pravnik, ale politik ako slon v porcelane. Rovnako ako ekonom Sulik.

//autoeditácia príspevku (20 Okt 2015, 12:37)
Makovnik napísal:Most je stara paka, ktora si v statnych podnikoch dobre rozumie s KSSmer. Tam, kde boli ludia od SDKU, Sas, KDH atd... vyhadzani, Mostaci ostali. Ten ich pamflet obsahuje napr. 8 stran o rieseni madarov, 10 stran o ciganoch, no v ciganskej otazke zatial v skutocnosti nevyriesili nic a uz nejaky rok tam su. Akurat svojich vytiahnu, ked sa da. Navyse ten ich József v EP je protislovensky bazmeg.

Takze Most nie, ani keby tam mali napisane, ako sa dostat k pecenym holubom.
Romska otazka je dolezita a aktualna nadalej. Most ma malo mandatov, preto je tazke nieco realne presadit. Mne staci pre zaciatok, aby nekradli a nepodvadzali. Co sa protislovenskej promadarskej lobby tyka, na to tu je SMK. A som rada, ze vznikla umiernena alternativa s Bugarom, ktoreho mozu volit Madari.

V skratke: Most nie je schopny vo velkom presadit nejake protislovenske zakony, zato moze minimalne blokovat prijatie skodlivych zakonov v justicii a hospodarstve, resp. predkladat rozumne navrhy zakonov v tychto dvoch oblastiach.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ciganska otazka je akurat komedia a heslo pre blbovolicov, ze sa nieco bude robit, avsak este ju NIKTO NIKTO NIKTO nezacal riesit a to, ze sa zrazu Most dacoho chyti, je stavkovacia pravdepodobnost asi tak "cigan 1,002 : 550 Mosthid" Most uz mal moznost sa prejavit v 2010-2012, nebolo nic, ani len nepomohli odvratit hlasovanie, proste sa viezli.
A ako byvali clenovia SMK, uz mali moznost nieco robit od 1998, a vlastna aktivita nepresvedcila.
Aj polnohospodarstvo mali pod palcom a akurat dieru donho urobili.

Aj zakonodarnu a inu aktivitu ma slabu, i ked samozrejme ho daleko prekonavaju radovi poslanci KSSmer http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid ... sObdobia=6
danka_janka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa danka_janka »

oplatí sa voliť?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, ze oplati, inak sa samozvolia clenovia stran, co maju najviac clenov.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Makovnik napísal:Ciganska otazka je akurat komedia a heslo pre blbovolicov, ze sa nieco bude robit, avsak este ju NIKTO NIKTO NIKTO nezacal riesit a to, ze sa zrazu Most dacoho chyti, je stavkovacia pravdepodobnost asi tak "cigan 1,002 : 550 Mosthid" Most uz mal moznost sa prejavit v 2010-2012, nebolo nic, ani len nepomohli odvratit hlasovanie, proste sa viezli.
A ako byvali clenovia SMK, uz mali moznost nieco robit od 1998, a vlastna aktivita nepresvedcila.
Aj polnohospodarstvo mali pod palcom a akurat dieru donho urobili.

Aj zakonodarnu a inu aktivitu ma slabu, i ked samozrejme ho daleko prekonavaju radovi poslanci KSSmer http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid ... sObdobia=6
Ja netvrdim, ze Most dokaze na SVK divy, ale ze je to predvidatelna strana, ktora nezaluje Europsku komisiu za Lisabonsku zmuvu, ktoru sama pretlacila alebo nenecha padnut vladu pre Euroval, ktory aj tak prejde.
A pre mna osobne by bolo len prospesne, keby presiel zakon o dvojitom obcianstve v povodnom zneni. Usetrila by som tym v buducnosti kopu energie. (http://sikra.blog.sme.sk/c/381169/dvoji ... vakom.html)

Ako to myslis, ze nepomohli odvratit hlasovanie?
http://spravy.pravda.sk/volby/clanok/24 ... pil-vladu/

Neviem, ako si ty predstavujes riesenie romskej otazky, ale daco sa uz zacalo robit:
http://romovia.sme.sk/c/7536903/ekonomi ... nejde.html
http://www.mecem.sk/13405/mladi-romovia ... 22-920-eur
A ked ti nieco hovori osada Letanovsky mlyn, ktoru poznali aj v Bruseli, tak tu uz tiez poriesili, resp. tych Romov ako tak integrovali.
http://zpravy.idnes.cz/slovensko-romove ... anicni_pul

Problem skor je, ze to vsetko stoji peniaze a vacsina Slovakov sa chce romskej mensiny proste len nejak striast, nech stat nic nestoja a nerobia problemy. Cize, ak si predstavujes riesenie romskej otazky tak, ze nedajme ciganom pridavky ani podporu, tak v tomto smere sa urcite nic neudialo.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Makovnik napísal:Samozrejme, ze oplati, inak sa samozvolia clenovia stran, co maju najviac clenov.
preto budem volit aj ja. ale na nejaké dvoje volby(rozumej 2020-2024) teraz zabetonujem svoj politický postoj a budem volit naslepo, z osobných a časových dôvodov.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Zabetonujes? Ved na SVK vznikaju a zanikaju strany tak rychlo, ze keby som nebola vkuse nalepena na internete, tak o par rokov ani neviem identifikovat strany podla nazvu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

SMER opäť s prehľadom vyhrá a zostaví jednofarebnú vládu. Predvolebné prieskumy hovoria obdobne. Nejaké škandály tam boli, ale nič úplne zásadné, čo by SMER položilo. Navyše, vládli stabilne, hospodárske ukazovatele sú pozitívne a ich sociálne balíčky tiež neboli úplne odveci, hoci samozrejme je tam veľa populizmu - ale čo je na tom? Aj o tom je politika a jej umenie, hoci sa aj miestni pravičiari môžu aj roztrhať od zúrivosti.

Pravica je stále rozbitá a v zúfalom stave, absolútne neperspektívna - SDKÚ skončí na smetisku dejín a podaktoré strany (SaS) sa budú strachovať o 5%.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Amen
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

az ma zamrazilo ked som docital "vladli stabilne"... ak za stabilitou vidis ze niekto dokonci cele volebne obdobie tak AMEN ako pisal wladas...

socialne balicky neboli odveci, cize si sa asi rad povozil na vlakoch zadarmo... osobne nepoznam stat kde su vlaky zadarmo ako na Slovensku a nasa krajina na to zdaleka nema... stat moze minat peniaze socialne, ale ucelovo, vlaky zadarmo bol cisty populizmus...

Pravica na Slovensku je rozbita ako vravis... Z mojej strany ani nie je strana ktorej doverujem na 100% alebo sa naplno stotoznujem s jej programom a vyhlaseniami... No urobim vsetko preto aby som ten hlas dostal na Slovensko za kazdu cenu...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

hughito: Ty si zrejme uplne mimo a zijes na inej planete. Lebo inak si ten tvoj prispevok vysvetlit neviem.
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

Veru Hugnito, nič v zlom proti tebe, ale teraz si zatrepal úplnú blbosť, musíš trochu aj hľadieť reálne, nie len čo si myslíš !
heker napísal:Skoda, ze prave menovany Bugar a vlastne aj Zitnanska su za Most.
Ako chceš aby vyhral práve Igor, lebo vždy toho Matoviča, len nevieš ako na to, tak ako by mohol vyhrať Matovič, nejaký trik, finta ? ?
Napísať odpoveď