zákalky v sklovci

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Model
Light Professional
Light Professional

zákalky v sklovci

Príspevok od používateľa Model »

Neviem či tu patrí vôbec táto téma, ale len tak zo zaujímavosti ju sem pridávam.
Trpí niekto týmto problémom v skratke (človek keď sa pozrie na bielu plochu, vidí rôzne tmavé škvrny útvary atď.) .
Vyskytuje sa to hlavne u ľudí čo často sedia za PC prípadne krátkozrakých ľudí.
Ja už týmto "problémom" trpím pár rokov a nejako to oční lekári neriešia....a len hovoria treba si zvyknúť :roll:
Prílohy
maxresdefault.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zákalky v sklovci

Príspevok od používateľa hojko »

Hento ciary nad kopcom alias sprej z malovania, to je to co akoze v skutocnosti vidis pri takomto pohlade???
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Odmalicka, ale len nevyrazne, vacsinou sa musim sustredit aby som to bol schopny vnimat. Urcite nie tak ako to mas ty nakreslene.
Model
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:Hento ciary nad kopcom alias sprej z malovania, to je to co akoze v skutocnosti vidis pri takomto pohlade???
nie je to len ilustracny obrazok z googlu, ze co to vlastne je ja to mam chvalabohu v ovela mensom mnozstve....zatial
Pepo3533
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Pepo3533 »

niekde som cital ze by to mali byt biele krvinky a mal by to vidiet kazdy ked sa pozrie na nieco svetle
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Mám to tiež, všimol som si to asi v 15. Väčšinou to vôbec nevnímam, iba keď sa pozriem na niečo veľmi jasné. Tu si o tom môžeš prečítať niečo viac: http://www.webmd.com/eye-health/benign-eye-floaters
Model
Light Professional
Light Professional

Nechcel som s tym spamovat forum ale naozaj ma zaujimali Vase nazory je to dost divne a vela zahad okolo toho v mojom pripade je to aj vysvetlene namahene oci z dlhorocneho sedenia za PC ale neviem si to vysvetlit u ludi co to maju napriklad od narodenia co nemaju oci kde namahat....doktory sa s tym nejako nezaoberaju kedze to zdovodnia ako iba vizualny problem a v podstate sa to neda ani nijako "bezpecne" riesit ziadne tabletky na to neucinkuju a ked som videl operaciu co sa "napichnu" 3 ihly do oka a vysaju ti cely sklovec oka vyzera naozaj dost brutalne ked som to pozeral na youtube a je to dost riskantne, ze clovek moze oslepnut a prist o oko :shock: a laserova operacia skor zhorsuje stav ked "roztreli" velke zakalky na niekolko malych
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Sem-tam to zaregistrujem aj ja. Ale už dlho som to nezaregistroval, momentálne nemám čas na prkotiny. Sedím za PC celkom dosť.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Ja to vidím ked sa zapozerám na jasnú oblohu... ale to asi každý nie ?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Vidiet je ich najlepsie vtedy ked je vacsina okolia jednofarebna, napr obloha, more a pod.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Michael123 »

Tiež mám s tým problém a rovnako som dostal podobnú odpoveď u očného: "treba si na to zvyknúť"....
Mne to celé začalo asi týždeň po dlhobejších bolestiach oka.

Vraj môžu pomôcť kvapky: Jodid draselný a sodný 2% - stoja asi 2 €, ale ja zatiaľ žiadnu zmenu nepociťujem, teda aspoň nie k lepšiemu. :?
Model
Light Professional
Light Professional

Ščerby napísal:Tiež mám s tým problém a rovnako som dostal podobnú odpoveď u očného: "treba si na to zvyknúť"....
Mne to celé začalo asi týždeň po dlhobejších bolestiach oka.

Vraj môžu pomôcť kvapky: Jodid draselný a sodný 2% - stoja asi 2 €, ale ja zatiaľ žiadnu zmenu nepociťujem, teda aspoň nie k lepšiemu. :?
kamo nechcem ta nejako zneistovat ale tych jodidov draselnych som nakvapkal asi 8 flasticiek, to nepomaha ocny ti to predpise len pre to aby ti aspon nieco predpisal...je to k nicomu problem je v tom ze sklovec a cele oko je uzatvoreny "sytem" a kvapky do sklovca kde sa zakalky nachadzaju nepreniknu....jedine riesenia ktore pomahaju je laser /co je otazne a vysledky su vseliake skor negativne by som povedal ked som ictal aj zahranicne fora/ a vitrektomia kde ti vysaju cely sklovec /zadok oka/ a nahradia nejakou latkou co oko casom nahradi za novy sklovec len to je velmi riskantna operacia kde mozes prist o oko k tomu by som asi pristupil az vtedy ze by som koli zakalkom uz takmer nevidel
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Michael123 »

Model: no praveže.. on mi pôvodne najprv nič nepredpisoval, lebo že na to nič nie je.. ale keď som sa ho spýtal či ani nejaké kvapky na to nie su... tak až vtedy mi na papierik napísal názov tých kvapiek.
Zo začiatku po nakvapkaní mi to asi na 15-30 minút ustúpilo, čiže nejaký účinok to asi má (aj keď nechcem sa hádať, nemám to naštudované či sa kvapky dostanú do sklovca alebo nie), ale potom po krátkej chvíli sa to vrátilo. Osobne tomu tiež neverím, ale na nete som sa dočítal, že niekomu po dlhodobom používani tých kvapiek to zmizlo úplne...
Model
Light Professional
Light Professional

Ščerby napísal:Model: no praveže.. on mi pôvodne najprv nič nepredpisoval, lebo že na to nič nie je.. ale keď som sa ho spýtal či ani nejaké kvapky na to nie su... tak až vtedy mi na papierik napísal názov tých kvapiek.
Zo začiatku po nakvapkaní mi to asi na 15-30 minút ustúpilo, čiže nejaký účinok to asi má (aj keď nechcem sa hádať, nemám to naštudované či sa kvapky dostanú do sklovca alebo nie), ale potom po krátkej chvíli sa to vrátilo. Osobne tomu tiež neverím, ale na nete som sa dočítal, že niekomu po dlhodobom používani tých kvapiek to zmizlo úplne...
cital som aj ja o pa pripadoch ktorym to pomohlo, budem ti urcite drzat palce!!!! kolko krat kvapkas za den a kolko kvapiek? mna inak z tych kvapiek zo zaciatku strasne rezali oci.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Niečo o tom
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Dosť OT, ale niekoho to možno zaujme. Včera som videl video, kde je ukázané ako sa dá s týmito očnými "škvrnami" dokázať, že svetlo je vlnenie.
(treba pozrieť do konca)
Model
Light Professional
Light Professional

Aj ja sem pridám niečo, čo možno časom čaká všetkých "zákalkárov" :nono:

https://www.youtube.com/watch?v=WzoNZvTUBGo
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Toto náhodou nepoznáte:

stávalo sa mi to pred pár rokmi, potom bol pokoj a dnes zas. Veľmi ťažko sa to opisuje, ale približne: z ničoho nič "prestávate videť", napr. čítate text, a už ďalej neviete čítať, lebo tie slová, na ktoré sa pozeráte nevidíte, alebo sa pozeráte na človeka, a zrazu mu nevidíte nos. Akoby na oku vznikli nejaké body, cez ktoré nevnímate obraz ( nie nevidím "čierno" ale mozog nejako dotvorí ten obraz aby splýval, napr. ak čítam tak ako keby tam tie slová neboli, len čistý papier). Postupne sa tie body zvačšujú a pribúdajú nové. Potom to prejde do druhej fázy (toto neviem ako by som vysvetlil), ale v podstate akoby tie body (resp. nepravidelné útvary) blikali. No a nakoniec, keď to prechádzalo do normálu (vracalo sa videnie) tak ma vždy neskutočne bolela hlava. Celé to môže trvať tak 30-60min, ale bolesť hlavy ostáva, kým sa nevyspím (stačí aj hodinový spánok).
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Mne nie, ja mam pri unave akurat problem zaostrit. Ale to mi staci dat ociam trochu oddychnut a problem na cas zmizne.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Paragon napísal:Toto náhodou nepoznáte:

stávalo sa mi to pred pár rokmi, potom bol pokoj a dnes zas. Veľmi ťažko sa to opisuje, ale približne: z ničoho nič "prestávate videť", napr. čítate text, a už ďalej neviete čítať, lebo tie slová, na ktoré sa pozeráte nevidíte, alebo sa pozeráte na človeka, a zrazu mu nevidíte nos. Akoby na oku vznikli nejaké body, cez ktoré nevnímate obraz ( nie nevidím "čierno" ale mozog nejako dotvorí ten obraz aby splýval, napr. ak čítam tak ako keby tam tie slová neboli, len čistý papier). Postupne sa tie body zvačšujú a pribúdajú nové. Potom to prejde do druhej fázy (toto neviem ako by som vysvetlil), ale v podstate akoby tie body (resp. nepravidelné útvary) blikali. No a nakoniec, keď to prechádzalo do normálu (vracalo sa videnie) tak ma vždy neskutočne bolela hlava. Celé to môže trvať tak 30-60min, ale bolesť hlavy ostáva, kým sa nevyspím (stačí aj hodinový spánok).
Poznám. Aj keď sa mi to stalo len veľmi zriedkavo, tak to podľa mňa súvisí s vysokým tlakom, ktorý spôsobí bolesť hlavy.
Napísať odpoveď