Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
peter8
Light Star
Light Star

Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Príspevok od používateľa peter8 »

ja by som chcel kúpiť cez aliexpress mobil sony xperia z a čítal som že sa platí CLO .. http://www.aliexpress.com/item/Original ... eb201560_9 príklad pri tomto mobile by to koľko bolo ? a ked ste niečo objednávali tovar Vám normálne doručili domov ? či nebolo stým nejaké problémy : )
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

peter8 napísal:ja by som chcel kúpiť cez aliexpress mobil sony xperia z a čítal som že sa platí CLO .. http://www.aliexpress.com/item/Original ... eb201560_9 príklad pri tomto mobile by to koľko bolo ? a ked ste niečo objednávali tovar Vám normálne doručili domov ? či nebolo stým nejaké problémy : )
akurat mam na colnom konani z aliexpresu autoradio, potom podam info. Ale rataj dph 20 percent a clo sa plati nad 150 euro. Predajca vacsinou napise nizsiu sumu aby si clo neplatil
peter8
Light Star
Light Star

a čítal som že pre tovar sa musí ísť do Bratislavy : ) ale je možné to doručiť normálne aj na moju adresu ked zadám údaje : ) či nebude nejaký problém ? pretože neviem presne ako to chodí : ) nikdy som neobjednával cez také stránky
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ak si to das poslat cez DHL tak oni to preclia za teba dph a pripadne clo doplatis kurierovi. Kontaktuju ta, posles im splnomocnenie, doklad o zaplateni a fakturu. A oni si zoberu za to proviziu. Ak to chces prrclit sam, mas to lacnejsie ale je mozne ze budes musiet za zasielkou cestovat.
peter8
Light Star
Light Star

a ked objednám ten mobil z Ciny tak nebude problém z operátorom ? :) mám o2 ... a viete niekto poradiť kde na aliexpress.com je vypísané pre akú distribúciu je to určené ?
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Telefony su tusim od cla oslobodene takze sa plati len DPH. Ak budes objednavat od toho predajcu co si dal link, tak tam nie je moznost poslat DHL len cez china post. Pocitaj ze dodanie bude niekde medzi 2-4 tyzdnami. Colnica ti to chyti tak na 90%, takze domov ti pride list z colnice ze zasielka bola zadrzana a ake dokumenty mas predlozit (fakturu, vypis z paypalu/banky). Toto bud odnesies na colnicu osobne alebo im to posles mailom. Vypocitaju ti dph a v pripade ze si im to poslal mailom tak ti balik poslu domov SK postou ktora si nauctuje dalsi poplatok (tusim 3,60€). Tot vse.

//a kukam ze verzia 6603 podporuje nase LTE pasma ;)
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Ahoj,
Ake auto radio si kupoval? :-)

audiotrack napísal:Ak si to das poslat cez DHL tak oni to preclia za teba dph a pripadne clo doplatis kurierovi. Kontaktuju ta, posles im splnomocnenie, doklad o zaplateni a fakturu. A oni si zoberu za to proviziu. Ak to chces prrclit sam, mas to lacnejsie ale je mozne ze budes musiet za zasielkou cestovat.
Moma napísal:Osobnú skúsenosť nemám, ale čo sledujem jednú stránku venovanú čínskymi mob. (SK), tak oni dajako spolupracujú a recenzujú mobily brané od nich.
Inak som odtiaľ nedávno objednával powerbank, zatiaľ je na ceste ku mne.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no ono to vlastne ani nie je autoradio, lebo samotné rádio nemením. Toto je iba dotykový display k nemu s navigáciou, prehrávačom médii z sd karty a cez bluetooth, s možnosťou napojenia kamier (prednej aj cúvacej) a podobne. Konkrétne toto: http://www.aliexpress.com/item/Car-ster ... 08631.html
Objednávku som vytvoril aj zaplatil v pondelok, poslali v stredu, a dnes vidím v DHL že už dorazila do bratislavy. To preclenie som využil cez dhl, píšu že to môže trvať až do 10 dní, tak počítam že budúci týždeň alebo o dva týždne to mám doma
peter8
Light Star
Light Star

a keby objednám tovar v hodnote menej ako 150€ tak aj tak to preverujú colníci : D ? a aký spôsob dopravy je najlepší zvoliť (China , aliexpress standardní dodaci alebo cez Swedsko )) ? a DPH môžem zaplatiť priamo kurierovi ? a ked chcem aby bol tovar doručený na moju adresu stačí vyplniť len moju adresu : ) prilozil som obrazok
jg.jpg

a ako zistím či je mobil určený aj pre EU trh : ) ? pretože chcem aby mi všetko išlo v prípade že by som ho objednal ..
a už ste niekto objednávali cez aliexpress aj mobil ako samsung atd alebo len Cinské výrobky :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nad 22 eur platis DPH, nad 150 eur platis clo+DPH. DPH sa plati na colnici, je to colny servis - bud to zaplatis osobne prilozenou postovou poukazkou na pobockach posty alebo ti to preclia oni a poslu domov na dobierku s tym, ze to doplatis pri dobierke. Je na nich, ze ci to stopnu alebo nie. Pri stasti ti to prejde, pri nestasti to zastavia. Ak chces objednavat topanky, tak tie ti zastavia urcite a ak su to nejake napodobeniny ako Nike AirMax, tak budu ziadat doklad o originalite a nakoniec ten balik aj tak nedostanes. A myslim si, ze mobil ti zastavia tiez, takze tam ti zrejme pripocitaju DPH, teda zo 136,20 eur bude +27,26 eur ako DPH a poplatok za colne konanie+postovne bude okolo 3-5 eur. Cize si na sume niekde okolo cca 170 eur. To si ho rovno mozes kupit v slovenskych shopoch s tym, ze tam mas zo zakona 24 mesiacov zaruku a nemusi ta zaujimat, ze kde to bude reklamovat predajca.

Kupis to v tej cene napriklad tu:
http://www.supermobily.sk/supermobily/e ... mi-Redmi-2
http://www.navishop.sk/navishop/eshop/3 ... edmi-2-Pro
peter8
Light Star
Light Star

na jednej internetovej stránke som sa dočítal že ak zvolím typ dopravy DHL tak to nejde cez colnicu : ) neviem čo je na tom pravdy : )
a ked tu vyplním moje údaje
jg.jpg
pošlu mi to na moju adresu ? alebo tam ešte niečo treba vyplniť : ) ? ... rozmýšľam že objednám jeden tablet v hodnote 190€ pretože Slovensku by ma vyšiel o dosť drahšie ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A kam to asi tak poslu, ked tam vyplnis udaje pre zaslanie, ci to poslu do Tramtarie???
peter8
Light Star
Light Star

ok tak skusím to objednať a dám spôsob dopravy asi cez dhl kedže som čítal že tam započítajú automaticky aj to CLO .. a pýtam sa pretože som zatiaľ objednával len cez alza :D...
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Nezapocitavaju automaticky. Niektori predajcovia poskytuju sposob dopravy bez cla ( posle sa balik z Ciny do UK a tam ho prostrednik preposle z UK na SK a kedze vtedy ide o zasielku v ramci EU neplati sa dph). Tento sposob vsak musi predajca vyslovene uvadzat. Pokial ma len doprava cez DHL a nic viac tak ti to na 90% stopnu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

... a vyjde to este drahsie, lebo DHL si vezme poplatok za to ze to musia preclit za teba
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

DHL je snáď najvyššia pravdepodobnosť stopnutia + colné konanie trvá okolo 10 pracovných dní od odoslania všetkých potrebných dokumentov od Teba, pre colný úrad..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a tú pravdepodobnosť si prosím ťa ako vyrátal?
peter8
Light Star
Light Star

tak nakoniec som sa rozhodol že objednám mobil LG G3 alebo OnePlus One : ) ktorý je podľa Vás lepší ?
LG G3 by som objednal normálne u nás ... a keby sa rozhodnem pre OnePlus One odkiaľ by bolo lepšie objednať cez naše obchody alebo priamo z https://oneplus.net/ ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:akurat mam na colnom konani z aliexpresu autoradio, potom podam info. Ale rataj dph 20 percent a clo sa plati nad 150 euro. Predajca vacsinou napise nizsiu sumu aby si clo neplatil
tak dnes mi zásielka dorazila. Na colnom konaní to bolo týždeň a pol. Suma bola okolo 300€, odosielateľ napísal 110$, tak túto sumu som zfalšoval aj v objednávke a výpise z účtu ktoré som im zasielal. Clo som neplatil, dph 19.45€. Spolu s doplatkom pre DHL teda 32€. Nabudúce určite nepoužijem dhl ale pošlem tie papiere do bratislavy sám, a pôjdem si to zobrať na poštu. Tu som sa trošku osral. Ale aj tak za 300€ rádio zaplatiť 32€ na colnom konaní je super cena, v europe som také nenašiel a najbližšie k nemu stálo vyše 500. Tých 12€ pre DHL je dosť, ale zase mi to doniesol ujo až pred dvere narozdiel od pošty (keď som povedal že som v práci, a za 10 minút môžem dobehnúť, ešte povedal že načo sa budem naháňať, donesie mi to do práce). U mňa spokojnosť, snáď aj bude fungovať :) Ešte mám dva týždne rezervu na označenie na aliexprese že tovar je ok, takže keď ho namontujem a bude fungovať, označím že tovar dorazil v poriadku
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tiez som uvazoval sfalsovat udaje na colnicu. Ale nejedna sa o nejaky trestny cin v pripade colneho konania, podvodu, falsovanie este aj toho bankoveho vypisu alebo vypisu z PayPalu?
Napísať odpoveď