Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa hrban »

p4ra napísal:A, ze prave ja mam opacne skusenosti. A to mam skusenosti, ako s CRD, tak aj s klasickymi benzinmi, po HEMI verzie. A ani s jednou problem nebol. Tak teraz neviem, ze na co konkretne mieris.

V tomto súhlasím s Ratzim, motor bola katastrofa, od pokrútenej hlavy až po praskliny hlavy medzi ventilami. Plus drahá (a častá) údržba podvozku. A keď začne motor variť vodu, tak si priprav pár tisíc € na novú hlavu a čakaj na ňu mesiac kým ju zoženú. Poprípade zavaríš vodu párkrát na diaľnici a zadreš celý motor. S deaslom nemám skúsenosť ale benzín bol hrôza. A štarty v zime keď ti podfukuje hlavu sú rozkoš.... Ak chce robiť ročne 80k to aby čo rok zbrusoval hlavu a menil tesnenie. A čo tri komplet novú bo praskne.
Plus problémová elektronika, najčastejšie odchádzal centrál a ovládanie okien, problém bol čip na jednotke, čo sa starala o otváranie a zatváranie okien/zámku. Lacnejšie je si nahodiť do auta komplet celé zamykanie zo škodovky ako opravovať tú ich jednotku.

Stačí si zadať do googla ''300c overheating problem'' alebo ''chrysler 300c central lock problem''
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gabo10 »

Ohľadom 300C viete čo je sranda?ľudia čo ho nemali tvrdia že sa kazí ale ked si zapnete Chrysler forum či skúseností ľudí čo ho majú na tak z 95% samí spokojný ľudia

Kamarát má 3.0CRD myslím že 4tý rok a nevie si vynachváliť :D každé auto má svoje muchy nato nezabúdať
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To je ten ten syndróm majiteľov auta, každý bude tvrdiť aké je to jeho auto super. Ja som rád, že máme toto auto z krku plus netreba zabúdať, že chrystler ako značka za posledných pár rokov skrachovala asi 5x. Prešiel cez GM/Ford cez Daimler, až po Fiat group. To je ako investovať do saab-a. Ináč perfektné auto ale servisovať to bude stále ťažšie.
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Niečo na tom bude že každý chváli svoje auto..
Po 300C som niekedy pokukoval (trošku stále pokukujem) ale po Hemi motore s tým sú nejaké vážne problémy o ktorých som sa nedočítal?alebo som ich prehliadol vo forach
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

gabo: nie su s nimi nejake problemy, su to tie poctivejsie osemvalce...
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

Chlapci, trosku som navysil rozpocet na nejakych 14k max a vyjde mi za to novy Seat Leon 1.2 TSI 81KW .... je to dobra kupa ?

Alebo je nieco lepsie v jeho kategorii za rovnaku cenu ?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Preco pozeras len koncern? Co tak Civic 1.8 VTEC? Alebo Ceed 1.6 GDI? Pripadne zjednaj 800 eur a mas novu Astru 1.4 Turbo... Ci je to lepsia kupa necham na tebe, ale ja tymto downsizingovym hrackam neverim.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Do novej Ceedky by som nešiel mám ju v práci, neskutočne nekvalitné plasty, nepohodlné sedačky a už teraz po pol roku odchádza elektronické ovládanie okien. Máme aj Seat Leona 2012 ročník 1.4 tsi a musím povedať, že ak by som mal peniaze a kupoval si takéto podobné auto išiel by som do tohto Leona. Sedačky výborné, motor ma dobrý ťah, krásne sedí v zákrutách, interiér sa mi tiež páči a taktiež sú použité kvalitnejšie materiály ako v Ceedke. A nový Leon je prekrásny.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

jacob654
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jacob654 »

za 318i je tá cena dosť vysoká

ja osobne by som šiel do 320i a vyššie, spotreba sa líši možno 1 litrom, a výkonovo ten 6valec je niekde inde
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

melonSVK napísal:Preco pozeras len koncern? Co tak Civic 1.8 VTEC? Alebo Ceed 1.6 GDI? Pripadne zjednaj 800 eur a mas novu Astru 1.4 Turbo... Ci je to lepsia kupa necham na tebe, ale ja tymto downsizingovym hrackam neverim.
Novy civic je uz dost cez rozpocet, ale ta Astra nevyzera vobec zle, len 92kW/125k nebude mat uz trosku vysoku spotrebu ?
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Bratranec zháňa nejaké autíčko do 2000 €. Skôr benzín. Nejaké tipy ? Bližšie požiadavky neviem :lol:
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

RATZINGER666 napísal:gabo: nie su s nimi nejake problemy, su to tie poctivejsie osemvalce...
to dúfam :D :D
rufus59 napísal:čo tento kúsok ?

http://auto.bazos.sk/inzerat/54506940/B ... -105kw.php
318i veľa ľudí nechce a navyše toto má aj slabú výbavu za tento rozpočet si môžeš dovoliť hľadať 6 valce na spotrebe s 4valcom i tak neušetríš
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

rufus: skoro 5000e za 13-rocnu fuchtlu v socialke a bez motora? ako je vo velmi peknom stave, ale tie auta idu po 3-3500e...
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

kutya napísal:
Novy civic je uz dost cez rozpocet, ale ta Astra nevyzera vobec zle, len 92kW/125k nebude mat uz trosku vysoku spotrebu ?
Uz na minulej stranke som ti pisal, ze spotrebu to bude mat taku, ako na tom budes jazdit. A neodporucam turbomotory podtacat (= jazdit na spotrebu). To potom co usetris na palive vynasob tromi a tolko das za cistenie motora od karbonu, pripadne riesenia problemov s rozvodmi. Ak chces tlacit na spotrebu, kup si diesel a k tomu aj zdravotnicke rusko :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

RATZINGER666, hrban, to o com hovorite vy mi pride tak, ze ludia si kupili opice, ale nemali na banany. Pretoze ako som spominal, jazdil som osobne, aj kamarat mal HEMI, dalsi ma dodnes CRD, ale ani jeden z nich nemal ziadny problem - nikdy. Ale je pravda, ze auta sa pravidelne a poctivo servisovali a servisuju.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

srdiečko a ako chceš servisovať pokrútenie hlavy, prasknutie hlavy alebo inú netesnosť hlavy ? Tomu sa servisovaním predísť nedá.
Alebo spomenutý odchádzajúci centrál a ovládanie okien ? To ako toto chceš servisovať, to som nikdy neporavoval ani len na felde. Proste to musí ísť a servisovať len podvozok, oleje, brzdy, a motor.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Cakal som takuto reakciu. To je take iste, ako tvrdit, ze zdochne jeden-dva modely, a automaticky vsetky su zle a kazove. To je proste nezmysel.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to mas proste reputaciu znacky a hlavne modelu. nemoze byt predsa kazdy jeden kus vadny. poznam chalana, co ma od novoty alfu 147 a este mu neodislo z elektroniky nic :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

kutya napísal:Chlapci, trosku som navysil rozpocet na nejakych 14k max a vyjde mi za to novy Seat Leon 1.2 TSI 81KW .... je to dobra kupa ?

Alebo je nieco lepsie v jeho kategorii za rovnaku cenu ?
ja mam 1,4tsi 2012 leon FR a ako mestke auticko fajn, siel som s nim aj BA - MALMO - BA (cca 1400 tam a pak spat :D) a 3 tyzdne som mal stuhnuty krk :) a to nekecam :D
osobne by som uz do tej 1,2 nesiel ono aj ta 1,4 je taka co ja fim aj tak som spotrebou tam kde bracho na 2,0l benzin subaru forrester :D
Napísať odpoveď