Stanica na orbite u mna uspesne funguje iba pre vedecke ucely, mam tam Science lab a vdaka tomu som ziskal vela bodov science aj ked som nepreskumal dalsie planety.
Kerbal Space Program
Re: Kerbal Space Program
No to bude ten problem, nepouzivam ziadne pluginy
Pozriem si veci k MechJebu, urcite to pomoze. Tankovanie na orbite som skusal, ale stroskotal som presne na tom, ze nemam presnu pilotaz. V konecnom dosledku som potom vycerpal zbytocne vela paliva len kvoli rendezvous s tankovacou stanicou.
Stanica na orbite u mna uspesne funguje iba pre vedecke ucely, mam tam Science lab a vdaka tomu som ziskal vela bodov science aj ked som nepreskumal dalsie planety.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Na ulahcenie hry pouzivam iba mechJeb, ostatne skor pre vedu satelity, mapovanie povrchu, teleskopy.
A nepouzivaj tankovaciu stanicu, ale k tvojej lodi na orbite dolet s "tankerom".
A nepouzivaj tankovaciu stanicu, ale k tvojej lodi na orbite dolet s "tankerom".
Hmm, s MechJebom je to uplne ina liga. Idem objavovat 
//autoeditácia príspevku (19 Apr 2016, 23:02)
Dnes vysiel update 1.1: http://forum.kerbalspaceprogram.com/ind ... o-charged/
Prinasa hlavne graficke vylepsenia, hra je lepsie optimalizovana a GUI je citatelnejsie.
A k tomu pribudla in=game encyklopedia, nove tutorialy a scenare.
PS: mechjeb nefunguje, treba pockat na update
PS2: na fb vyvojari napisali, ze tvrdo pracuju na multiplayeri, to je aspon pre mna nova informacia. Vlastne som ani necakal tento update a bral som to tak, ze hra ostane vo verzii 1.0 bez nejakych vacsich vylepseni.
//autoeditácia príspevku (19 Apr 2016, 23:02)
Dnes vysiel update 1.1: http://forum.kerbalspaceprogram.com/ind ... o-charged/
Prinasa hlavne graficke vylepsenia, hra je lepsie optimalizovana a GUI je citatelnejsie.
A k tomu pribudla in=game encyklopedia, nove tutorialy a scenare.
PS: mechjeb nefunguje, treba pockat na update
PS2: na fb vyvojari napisali, ze tvrdo pracuju na multiplayeri, to je aspon pre mna nova informacia. Vlastne som ani necakal tento update a bral som to tak, ze hra ostane vo verzii 1.0 bez nejakych vacsich vylepseni.
-
94jakub
Guru wannabe
Ani nie tak grafické vylepšenia ako hlavne tá optimalizácia a prechod na 64-bit.
Už v bete, čo som pozeral, tak boli obrovské nárasty fps, hlavne pri väčších raketách a staniciach, kde je veľa častí.
Mody by mali byť čo nevidieť, kedže beta bola okrem testovania aj pre modderov aby mohli začať skôr.
Už v bete, čo som pozeral, tak boli obrovské nárasty fps, hlavne pri väčších raketách a staniciach, kde je veľa častí.
Mody by mali byť čo nevidieť, kedže beta bola okrem testovania aj pre modderov aby mohli začať skôr.
-
harrison314
Hardcore addict
To s modmi je problem aj u mna 
Uz nemam tolko casu na hranie, a tak si zahram jednu dve hodinky... potom dlho dlho nic, zrazu vijde nova verzia, no nemam funkcne mody, a tak stale dookola.
Uz nemam tolko casu na hranie, a tak si zahram jednu dve hodinky... potom dlho dlho nic, zrazu vijde nova verzia, no nemam funkcne mody, a tak stale dookola.
No prave
Ja som to hral intenzivne pred pol rokom a pred par dnami mi napadlo, ze skusim hrat karieru. A zrazu prisiel update. Nastastie som pouzival iba MechJeb.
Ale kariera ako taka ma velmi nezaujala, radsej mam objavovanie a nie nahananie sa za tym, ze mam nieco otestovat v takej a takej vyske. A ked som sa potom spontanne rozhodol zaletiet k Munu, tak mi zmizol kontrakt, ktory za to ponukal odmenu
Takze sa asi vratim k rozohratemu science modu v ktorom mam uz skoro vsetko odomknute a skusim lietat k vzdialenym planetam.
Tu je update MechJebu: http://mods.curse.com/ksp-mods/kerbal/220221-mechjeb
Ale kariera ako taka ma velmi nezaujala, radsej mam objavovanie a nie nahananie sa za tym, ze mam nieco otestovat v takej a takej vyske. A ked som sa potom spontanne rozhodol zaletiet k Munu, tak mi zmizol kontrakt, ktory za to ponukal odmenu
Takze sa asi vratim k rozohratemu science modu v ktorom mam uz skoro vsetko odomknute a skusim lietat k vzdialenym planetam.
Tu je update MechJebu: http://mods.curse.com/ksp-mods/kerbal/220221-mechjeb
-
harrison314
Hardcore addict
Hej MechJeb vydaju pomerne richlo.
Ja este z oblubou pouzivam ScanSat, Tesier Space Technology a obcas aj nejake ine. Kedysi som skusal Interstaller, aby som sa dostal na najvzdielnjsie planety, ale nejak som mu neprisiel na chut.
Co sa tyka kariery, ta nechitila ani mna, ked uz tam Sciense mod, ten cloveka zenie doperdu, a nuti ho aj viac rozmyslat a taktizovat.
Ja este z oblubou pouzivam ScanSat, Tesier Space Technology a obcas aj nejake ine. Kedysi som skusal Interstaller, aby som sa dostal na najvzdielnjsie planety, ale nejak som mu neprisiel na chut.
Co sa tyka kariery, ta nechitila ani mna, ked uz tam Sciense mod, ten cloveka zenie doperdu, a nuti ho aj viac rozmyslat a taktizovat.
Presne tak, Science je taky ideal pre vesmirnu agenturu. Treba objavovat, ale peniaze nie su problem, ako program Apollo 
Len skoda, ze teraz zas idu dni ked na KSP nebudem mat tolko casu.
Len skoda, ze teraz zas idu dni ked na KSP nebudem mat tolko casu.
-
harrison314
Hardcore addict
A presne pre to pouzivam pluginy, ktore umoznuju objavovat viac 
tak som zacal hravat a pre istotu treningami. z Kerabalu ku Munu som sa navela-navela dostal a aj kruhova orbita sa mi podarila, no cistou nahodou. teraz mam Mun 2 ale nie ani trafit 6km orbitu. v periapsis dam retro a to sa mi aj podari znizit pod 6, ale apoapsis mam stale vysoky... aku kombinaciu pouzit aby sa to podarilo?
-
harrison314
Hardcore addict
tak isto, brzdit v apoapsis, tvoje zrychlovanie alebo spomalovanie ovplivnuje opacnu stranu orbity
Dnes som uspesne dokoncil science sandbox. Vcera som vymyslel sondu s ktorou sa daju robit medziplanetarne lety a tak som si dal pristatie na Moho aj Dres. Sice to nebolo s navratom, ale zarobil som na tom kopu science.
Scenerie na cudzich planetach su krasne a samozrejme s hrou nekoncim, este ma cakaju najvzdialenejsie planety Jool a Eeloo, k tomu este pristatia na Eve a Duna.
PS: moje screenshoty http://steamcommunity.com/id/gotharsk/s ... pid=220200
Scenerie na cudzich planetach su krasne a samozrejme s hrou nekoncim, este ma cakaju najvzdialenejsie planety Jool a Eeloo, k tomu este pristatia na Eve a Duna.
-
harrison314
Hardcore addict
Kolko casu ti to zabralo?GothaR napísal:Dnes som uspesne dokoncil science sandbox. Vcera som vymyslel sondu s ktorou sa daju robit medziplanetarne lety a tak som si dal pristatie na Moho aj Dres. Sice to nebolo s navratom, ale zarobil som na tom kopu science.
Toto http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =536775750 je tvoje alebo z tutorialu? Lebo vyzera dost dobre (ja som KSP poriadne nehral uz vyse roka, neviem si najst cas).
Celkom dobra zabava je haldanie easter egov (na prvom obrazku je easter egg na Mimuse).
//autoeditácia príspevku (24 Apr 2016, 8:17)
Este pridam nejake screeny z modov.
Dik, vsetko su to moje veci. Casovo neviem, mam tam 70 hodin, ale z toho odhadom 5-10 padlo na karieru. Science sandbox hram od uplneho zaciatku, ale ak by som isiel cisto po rychlom prejdeni, tak by sa to dalo zvladnut urcite skor. Dost som sa vyblbol (zdrzal) pri lietadlach a tam som science neziskaval.
Dost mi pomohli aj tutorialy Scotta Manleyho, bez nich by som este teraz staval vesmirnu stanicu na orbite Kerbinu
Inak ta mi pomohla asi najviac, pretoze tam som mal laboratorium a pri navratoch z pristati stacilo zadockovat, "vylozit" tam data do labu a az potom pristat. Tym padom mi lab velmi dlho generoval dost vela science.
Dost mi pomohli aj tutorialy Scotta Manleyho, bez nich by som este teraz staval vesmirnu stanicu na orbite Kerbinu
co mam namontovat na raketu, aby sa dala "pilotovat" na orbitu. proste do 10km sa posuniem maximalne o 5° co je ovela menej ako podla tutorialu
prvy stupen mam zo 3 BACC boosterov a potom hned nasleduje "orbitalny" stupen so Swivel. na konci stredoveho BACC mam 4xAV-T1. kedze mam len 3. level technologii nemam este lepsie nadrze, alebo motory.
takze sa sice dopravim nad 70km, ale uz nemam palivo na dostatocny zazih, aby ma to dostalo orbitu a alebo by som sa mohol z tej orbity vratit
prvy stupen mam zo 3 BACC boosterov a potom hned nasleduje "orbitalny" stupen so Swivel. na konci stredoveho BACC mam 4xAV-T1. kedze mam len 3. level technologii nemam este lepsie nadrze, alebo motory.
takze sa sice dopravim nad 70km, ale uz nemam palivo na dostatocny zazih, aby ma to dostalo orbitu a alebo by som sa mohol z tej orbity vratit
-
harrison314
Hardcore addict
bud RCS trisky,jackb napísal:co mam namontovat na raketu, aby sa dala "pilotovat" na orbitu. proste do 10km sa posuniem maximalne o 5° co je ovela menej ako podla tutorialu
urite tam daj aj "Small Inline Reaction Wheel" alebo "Advanced Inline Stabilizer",
no najdolezitejsie je tam dat spravne motory ktore dokazu korigovat ten smer, vetcinou su to tie trosku slabsie
tie ale este nemam odomknute. v tutoriale je hned za kabinou stvorica tych blokov, ale tie ja este nemam. odpozoroval som, ze smer mozem riadit motormi na tekute palivo, ale mat pre dost paliva by znamenalo predlzit raketu a sratit sabilitu. zlomila by sa uz niekde okolo kilometra nad povrchom, alebo by sa vymkla kontrole
Do 10-15 km ti budu dobre fungovat aerodynamicke prvky, ale tie musis vyvinut. A neskor potom hlavne motory na tekute palivo a reaction wheels. RCS su uz skor na korekcie pred manevrami na orbite alebo pri dockovani.
tak som na wiki precital, ze tie aerodynmicke kridielka nemaju ani kontrolnu plochu.
takze ako dostanem na stabilnu orbitu? lebo skokmi asi vela potrebnej science nezarobim. a to potrebujem 15 na odomknutie zakladnych flight control.
a to som uz zozbieral vzorky z Highlands, kde som pristal, ale aj z launch padu. teraz maju cenu uz len tie vzorky, ktore zoberiem na vylet na vyssiu orbitu.
takze ako dostanem na stabilnu orbitu? lebo skokmi asi vela potrebnej science nezarobim. a to potrebujem 15 na odomknutie zakladnych flight control.
a to som uz zozbieral vzorky z Highlands, kde som pristal, ale aj z launch padu. teraz maju cenu uz len tie vzorky, ktore zoberiem na vylet na vyssiu orbitu.
Skus len skoky co najvyssie, bez snahy o kruhovu orbitu, len kolmo hore, aby si sa dostal do vesmiru. Tam potom urob co najviac pokusov a po navrate uz budes mat dost science.