skuki trosku od veci nie?
Kazdy moze mat zly den, kazdy moze urobit nejaku chybu v zivote, pokuty su potrebne, ale nemaju sa vyberat aby sa naplnila pokladnica, ale aby cloveka poucili do buducna.
//autoeditácia príspevku (03 Nov 2015, 22:33)
aacid napísal:tak tak, ved policajti chrania, pokial niekto dostane pokutu 20x, mozno ho to nakoniec nauci jazdit normalne.
Ale podstat policie je uplne inde, uz to pochop. Ucit jazdit bezpecne by sameprve mala autoskola, takze sa dostavame do zakladu problemu, a tym je zla vyucba mladeho sofera. Pokutovanie za dlhe roky nic na Slovensku nezmenilo, si to treba uvedomit. Od zakladu zreformovat skusky v autoskole, nech sa robenie vodicaku taha hoc aj rok, ale nech je to poriadne, znova mozem povedat, robil som vodicak v UK a malo kto ho spravi na prvy krat, neucia ta tu ani tak hadzat rychlosti ako vsetko robit BEZPECNE, su schopny ta vyrazit zo skusky za ktoru platis cca 100libier, ked sa nepozries do spataku, alebo ked akokolvek spomalis premavku, cela teoria, cela video teoria a prakticky test je zamerany na BEZPECNU jazdu, nie na to ako pouzivat spojku, ako zaradit dvojku, ale ako nikomu neublizit, ako previest manevre bezpecne s ohladuplnostou na okolie. Dam ruku do ohna, ze aspon 80% soferov co ma na Slovensku vodicak nejaky ten rok, by si na testoch v UK neprdla...a to som raz cital ze v nejakej severskej krajine to maju este tvrdsie, dokonca, ze vraj ta v aute prevratia na strechu aby si vedel aky je to pocit, ked letis rychlo do zakruty a vyhodi ta do pola.
Takze budem stale tvrdit, potrebne je zmenit vzdelavanie soferov, spravit system na body, aby sa nestalo to ako pises, ze ti daju pokutu aj 20krat za to iste...proste prekrocis rychlost 4 krat a sud ti odobere vodicak aspon na 12 mesiacov. Ked chces znovu jazdit, musis spravit skusky aspon z teorie, a automaticky sa ti zdojnasobi poistka na auto...no big deal, vela ludi by si hned uvedomilo, ze takto sa neda fungovat v meste 80km/h.