Co zachytil fotak na slovenskych/ceskych cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Co zachytil fotak na slovenskych/ceskych cestach

Príspevok od používateľa aacid »

tak tak, ved policajti chrania, pokial niekto dostane pokutu 20x, mozno ho to nakoniec nauci jazdit normalne.

bohuzial sa nemozme porovnavat so zapadom, na to sme este nedospeli. slovensky pristup je ten ze pokial to nie je priviazane mozem to zobrat a pokial ma nikto nevidi tak nic zle nerobim.
je to smutne ale niektore narody su jednoducho vyspelejsie ako ine.

lubos: co pises je samozrejme pravda, treba zmenit system, ale pokial sa to nezmeni, neostava policajtom nic ine ako sa takto schovavat a pokutovat pretekarov.
ako som uz pisal, staticke kamery nemozu byt vsade a rovnako ich nakupit a nainstalovat aspon na tie najkritickejsie useky po celom slovensku nie je lacny spas (minimalne nie na slovensku :D).

ja osobne vidim buducnost v dronoch, roje dronov budu vpodstate vsade, akykolvek priestupok bude zachyteny na kameru a pokuta sa rovno ztrhne z uctu :)
to je ale samozrejme velmi velmi daleka buducnost.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

aacid napísal:tak tak, ved policajti chrania, pokial niekto dostane pokutu 20x, mozno ho to nakoniec nauci jazdit normalne.
Statistika ale aj realita hovori ale uplne nieco ine - furt iny vodic na danom meranom useku dostane pokutu. Cize je to len vyber penazi a zlepsenie bezpecnosti rovna nule.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

skuki trosku od veci nie?
Kazdy moze mat zly den, kazdy moze urobit nejaku chybu v zivote, pokuty su potrebne, ale nemaju sa vyberat aby sa naplnila pokladnica, ale aby cloveka poucili do buducna.

//autoeditácia príspevku (03 Nov 2015, 22:33)
aacid napísal:tak tak, ved policajti chrania, pokial niekto dostane pokutu 20x, mozno ho to nakoniec nauci jazdit normalne.
Ale podstat policie je uplne inde, uz to pochop. Ucit jazdit bezpecne by sameprve mala autoskola, takze sa dostavame do zakladu problemu, a tym je zla vyucba mladeho sofera. Pokutovanie za dlhe roky nic na Slovensku nezmenilo, si to treba uvedomit. Od zakladu zreformovat skusky v autoskole, nech sa robenie vodicaku taha hoc aj rok, ale nech je to poriadne, znova mozem povedat, robil som vodicak v UK a malo kto ho spravi na prvy krat, neucia ta tu ani tak hadzat rychlosti ako vsetko robit BEZPECNE, su schopny ta vyrazit zo skusky za ktoru platis cca 100libier, ked sa nepozries do spataku, alebo ked akokolvek spomalis premavku, cela teoria, cela video teoria a prakticky test je zamerany na BEZPECNU jazdu, nie na to ako pouzivat spojku, ako zaradit dvojku, ale ako nikomu neublizit, ako previest manevre bezpecne s ohladuplnostou na okolie. Dam ruku do ohna, ze aspon 80% soferov co ma na Slovensku vodicak nejaky ten rok, by si na testoch v UK neprdla...a to som raz cital ze v nejakej severskej krajine to maju este tvrdsie, dokonca, ze vraj ta v aute prevratia na strechu aby si vedel aky je to pocit, ked letis rychlo do zakruty a vyhodi ta do pola.
Takze budem stale tvrdit, potrebne je zmenit vzdelavanie soferov, spravit system na body, aby sa nestalo to ako pises, ze ti daju pokutu aj 20krat za to iste...proste prekrocis rychlost 4 krat a sud ti odobere vodicak aspon na 12 mesiacov. Ked chces znovu jazdit, musis spravit skusky aspon z teorie, a automaticky sa ti zdojnasobi poistka na auto...no big deal, vela ludi by si hned uvedomilo, ze takto sa neda fungovat v meste 80km/h.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Steju napísal: tieto dementné nálepky asi nikdy nepochopím... ako "dieťa v aute", no, chcel som do toho auta naraziť ale keď si na nálepke prečítam že je tam dieťa tak si to asi rozmyslím...
Pri tomto mi islo hlavne o to, ze ta fotka v ciernobielom prevedeni vyzera tak trochu hororovo :D
Ale inak mas pravdu. Mozno tie nalepky pomahaju vo chvilach, ked sa ti zda, ze niekto ide az prilis opatrne/pomaly a potom si vsimnes, ze ma taku nalepku a pochopis, ze ide opatrne kvoli detom. Na mna to ma podobny efekt ako zaciatocnicke Zko, cakam proste nejaky nestandardny typ soferovania a tomu sa prisposobim.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

presne tak, je to nieco ako ked vidis autoskolu..radsej trosku pribrzdis alebo si proste davas vacsi pozor a snazis sa viac predvidat. nevidim na tych nalepkach nic zle, hoci ja by som si ju na auto nedal
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a ako je to s parkovaním na tých vyhradených miestach pre rodinu pri obchodoch? Často vidím že tam zastane auto, v ktorom je iba vodič ale má nálepku "dieťa v aute" (logicku ju nebude odlepovať a lepiť podľa toho či dieťa vezie alebo nie). Policajti keď vidia zaparkované auto s nálepkou tak neriešia, alebo čakajú na príchod majiteľa či je sám alebo naozaj s dieťaťom? Lebo mám pocit že tieto nálepky sa dosť zneužívajú. Ako je to so začiatočníckymi nálepkami neviem, ale istotne ich má niekto tiež nalepené len preto, aby ho nevytrubovali ostatní a nech si môže viac dovoliť
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja nalepku na aute nemam a ak som so synom vzdy parkujem na tych miestach pre rodiny. ak som sam neparkujem tam aj napriek tomu ze mam autosedacku stale v aute. Povazujem to za rovnake svinstvo ako ked sa parkuje na invalidoch.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to hej, máš recht. Ale svine sú aj policajti, a mňa zaujíma ako sa k tomu stavajú. Lebo napríklad viem že vo vyhláške je definované, že parkovať na invalidoch môžeš ak máš označené auto a sprevádzaš invalida. Ale o týchto deťoch neviem že by tam niečo také bolo.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

lubos:
ja nemam nic proti bodovemu systemu, podla mna rovnako ako odstupnovanie pokut podla financnej situacie vodica to moze fungovat, len ze to tu nemame... rovnako ako menit system vyucby soferovania je nerealna vec v nasich podmienkach... to uz sa mozme rovno rozpravat o tych dronoch, je to podobna utopia.

audiotrack:
ta nalepka policajtom nic nehovori, ved to si tam moze nalepit uplne ktokolvek. rovnako som este nevidel policajtov z vlastnej vole kontrolovat ci na tych miestach je ozaj niekto kto prevaza deti. myslim ze jedina situacia ked takto pokutuju je ked uvidis niekoho na tom mieste a tych policajtov zavolas.
ale to je dalsia ukazka tupoty naroda slovenskeho, minule som rano parkoval v auparku, parkovisko naplnene tak na 30%, zrazu sa priruti prtave auto (nejake aigo alebo nieco podobne male) rovno na parkovacie miesto pre rodiny... samozrejme z neho vystupi cicuska a odpochoduje nakupovat. keby neboli v okoli 10 metrov od nej aspon 3 volne miesta tak ma to tak netankuje ale toto, tupota.
wladas
Redeemer
Redeemer

Pokial viem tak vyhlaska nepozna parkovanie pre rodinu. Je to len iniciativa obchodov. Opravte ma ak sa mylim.
Zamna sa musim priznat ze tam parkujem. Ale len ked som s dodavkou aby som sa nemusel tlacit v uzkych parkovacich miestach :roll:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no podľa tohto by tam nemal parkovať pokiaľ nepriváža alebo neodváža deti a hrozí za to pokuta. Takže ak ti môžu dať pokutu, musia sa odvolať na nejaký paragraf. Tým pádom to asi nebude iniciatíva obchodov, jedine že by to brali len všeobecne že parkovanie na vyhradenom mieste, ale to by sa potom muselo dať aj vyhádať, lebo ti nemajú ako dokázať že si dieťa nedoviezol (ak nastupuješ sám) alebo nejdeš po nejaké (ak vystupuješ sám)
smajlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smajlik »

Ak ma niekto dost penazi na to, aby pokutu zaplatil 20x, bez problemov ju zaplati aj 21.krat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ano, presne preto som pisal ze pokuty nemaju byt pevna ciastka ale odvyjat sa od financnej situacie vodica.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ale uz by ste mohli prestat s tym offtopicom o pokutach a policajtoch...
Mozete pokracovat napriklad tu arogantni-vodici-na-cestach-t110701.html
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

aacid napísal:ano, presne preto som pisal ze pokuty nemaju byt pevna ciastka ale odvyjat sa od financnej situacie vodica.
Ale ked niekto zarobi na mesiac 50 000eur, tak mu nebude problem zaplatit aj 10 000eur pokutu, uz chapes??Pokuta sa bude sice vypocitavat na zaklade jeho fin. situacie, ale jeho to nepolozi, nezruinuje, ani nic ine...takze je to somarina, ved pre boha skus si uvedomit, ze na Slovensku sa rozdavaju pokuty za soferovanie uz od nepamati a nic sa na cestach nezmenilo, nehodovost sa neznizila...ani nic ine, takze mas niekolko rocny dokaz toho, ze pokuta sama o sebe nic neriesi. Nechapem preco by nebolo mozne zmenit system vyucovania soferov a zaradit do pouzivania bodovaci system, ked sa chce tak sa da. Ked sa nechce tak sa nieje na co stazovat potom.

//Sorry GohaR neskoro :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

aacid napísal:ano, presne preto som pisal ze pokuty nemaju byt pevna ciastka ale odvyjat sa od financnej situacie vodica.
Financnu situaciu cloveka zistis ako??? Podnikatel, auto v jeho vlastnej firme za 120 000 eur, pritom ma oficialny plat len 450 eur v cistom. Ostatne peniaze si spravi cez naklady, spolocnika z danoveho raju, cierne peniaze z uplatkov alebo neviem odkial. Takze dostane rovnaku pokutu ako ten, ktory pracuje x hodin vo fabrike za pasom??? Viem, ze takto to maju v Skandinavii, teda napriklad vo Svedsku alebo aj Svajciarsku. System je to dobry, ale asi nie az tak dobry pre Slovensko, kde kopa ludi, ci uz podnikatelov alebo beznych zamestnacov pracuje za minimalnu mzdu (a zvysok dostava mimo na ruku).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

teraz som zmateny, moderator napisal ze mame prestat pisat offtopic, ale administrator pise offtopic dalej... co mam robit?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

@ hojo, Lub0$,

ukľudnite sa a riešte to tak ako som to vyriešil ja pred dvomi rokmi, ala Tento príspevok napísal aacid, ktorý je vo vašom liste ignorovaných. Zobraziť príspevky. A mám kľud.
Prílohy
ignored.png
ignored.png (4.95 KiB) 1564 zobrazení
wladas
Redeemer
Redeemer

:D aj ja som uz nad tym uvazoval. V poslednom case zacal nejak perlit.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

doporucujem spravit to, je to jedine logicke riesenie na diskusnom fore, pokial sa ti nepaci niekoho nazor, tak ho zablokovat a nakoniec budes zit v krasnom fore tvorenom iba nazormi tebe podobnymi :)

som si dal tu namahu a vyhladal som si preco ma vlastne hrban zablokoval... mali sme odlisne nazory na strategiu microsoftu ohladom windows phone...
Napísať odpoveď