Drobné opravy svojho auta / motorky
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
myslel som to tak, ze realne by to malo vyjst na 2x a chcem si to skusit sam takto prvy krat s komplet vybavenim aby som vedel nabuduce co a ako
-
hojko
Site Admin
Ak to ides skusat, tak predpokladma, ze mas doma 20-rocne stare auto, kde ti nebude vadit, ze tie svetla mozes poskodit. Inak cena je zaujimava, lebo ked si vezmem, tak rovnako tak stoji napriklad 3M pasta. A to je cisto len pasta, nic ku nej. Radsej by som si to dal niekde spravit.
-
hrban
Addict
3M brúsnou a leštiacou pastou na farbu a lak to ide krásne a svetlá sú ako nové. Robil som to už asi na 10 autách. Niekedy s kotúčom inokedy len holou rukou a kusom handry. Vždy to vytiahlio to ''mlieko'' aleto zožltinutie. Jedine na jednom aute to neurobilo nič. To ale neviem čo to bolo za auto. Poškodiť tam nemáš čo.
-
guess.whoo
Redeemer
zase nie som uplne lavy a navyse je tam pekne how to video k tomu. cez vikend sa do toho mozno pustim ak zozeniem este vrtacku 
Mam nejaky problem na Focue mk1, zacalo to z nicoho nic asi pred 2 tyzdnami. Musim hned na uvod povedat, ze problem je badatelny iba za studena, teda rano ked auto stalo celu noc, akonahle sa motor zahrieva, problem sa eliminuje postupne az si ho vobec neuvedomujem.
Motor nastartuje normalne, zaradim rychlost, akonahle sa chcem pohnut autom zatrasie, da sa to presne prirovnat k zdochynajucemu motoru. Motor ale nezdochne. Robi to nasledne aj v 2jke, hned po preradeni do 2 stupna a pridani plynu znova zatrasie ako keby islo zdochnut. Ako pisem na zaciatku, ked sa motor zahreje, problem uz nieje. Ono to v podstate citit ako keby motor vynechal zo jeden takt, alebo neviem to inac opisat, najblizsie tomu je motor ked kape. Vie niekto odhadnut kde moze byt problem?
Motor nastartuje normalne, zaradim rychlost, akonahle sa chcem pohnut autom zatrasie, da sa to presne prirovnat k zdochynajucemu motoru. Motor ale nezdochne. Robi to nasledne aj v 2jke, hned po preradeni do 2 stupna a pridani plynu znova zatrasie ako keby islo zdochnut. Ako pisem na zaciatku, ked sa motor zahreje, problem uz nieje. Ono to v podstate citit ako keby motor vynechal zo jeden takt, alebo neviem to inac opisat, najblizsie tomu je motor ked kape. Vie niekto odhadnut kde moze byt problem?
-
RATZINGER666
Darca
napis este motorizaciu... otacky su teda normalne - motor v skutocnosti nekape?
1.6 benzin, motor sa udrzi, po sekunde sa dostane do normalu, este ani raz sa mi nestalo aby to zdochlo z takehoto dovodu. Otacky ostavaju v pohode mam pocit...ale preverim zajtra rano.
-
hrban
Addict
začal by som sviečkami a kabelami ku sviečkam.
-
hojko
Site Admin
Tak, tak, skusit vymenit sviecky a palivovy filter, nie je to az taka velka investicia.
Caute máte overené nejaké prostriedky alebo spôsoby proti roseniu skiel? Takto sa fakt nedá soferovat[emoji3]
-
audiotrack
VIP
Na predné okno môžeš pustiť fúkať vzduch, na zadné zapni ohrev. A na bočné jedine udržovať optimálnu teplotu a vlhkosť v aute. Poriadne vyvetrať pred cestou, a potom ak sa ti rosí tak nárazovo otvoriť okno a po chvíle zavreť. Nepreháňať to s klímou, a skontroluj či nemáš zapnutý vnútorný okruh
Ak nič z toho nezaberá, skús do auta dať ten ceresit alebo ako sa to volá. Pohlcovač vlhkosti a skočiť do servisu skontrolovať prípadne vymeniť tesnenia.
Ak nič z toho nezaberá, skús do auta dať ten ceresit alebo ako sa to volá. Pohlcovač vlhkosti a skočiť do servisu skontrolovať prípadne vymeniť tesnenia.
-
Fabo
Hardcore addict
Klima praveze pomaha, vysusuje vzduch.
Drobné opravy svojho auta / motorky
Jasne teplý vzduch pomôže ale až po čase ked je motor zahriaty, hneď po naštartovaní ked idem tak chladný vzduch s tými zarosenymi sklami neurobí nič ba ešte to zhoršuje...čiže treba mi niečo ked prídem do auta nech už pred jazdou nie su zarosene... Čiže asi nejaký ten pohlcovac alebo nejaký prípravok na skla zrejme
-
tacosi
Moderátor
ked su zvnutra zarosene,tak Ti to niekde netesni.Tusim to tu niekde aj bolo rozoberane.
Ak je vsetko tak,ako ma byt,tak maju byt okna maximalne zahmlene,nie zarosene.
Inak dufam,ze si sem tam to okno zvnutra aj umyjes,nie ako kolega,ktory zahmlievanie riesil tiez a ked som sa mu pytal,ci si to okno umyl,tak namna pozeral o com rozpravam,ze ved to je zvnutra okna,nie zvonku,ze preco by ho mal umyvat.
Umyl,a co sa stalo ? uz bol spokojny a bez problemu.
Ide o to,ze dlho neumyvane sklo ma na sebe jemny povlak,a vtedy sa sklo odhmlieva aj 3x dlhsie a zahmlieva ovela skor.
Tiez nieje jedno akym pripravkom.
Nie vsetky tieto cleanere su vhodne.
Ak je vsetko tak,ako ma byt,tak maju byt okna maximalne zahmlene,nie zarosene.
Inak dufam,ze si sem tam to okno zvnutra aj umyjes,nie ako kolega,ktory zahmlievanie riesil tiez a ked som sa mu pytal,ci si to okno umyl,tak namna pozeral o com rozpravam,ze ved to je zvnutra okna,nie zvonku,ze preco by ho mal umyvat.
Umyl,a co sa stalo ? uz bol spokojny a bez problemu.
Ide o to,ze dlho neumyvane sklo ma na sebe jemny povlak,a vtedy sa sklo odhmlieva aj 3x dlhsie a zahmlieva ovela skor.
Tiez nieje jedno akym pripravkom.
Nie vsetky tieto cleanere su vhodne.
urcite sa to tu riesilo... zakladna vec je vymenit pelovy filter, skontrolovat vlhkost kobercov..
Tu sme to rozoberali, moze to mat vela pricin: post2039087.html#p2039087
Ja som uz skusil vsetko, tak skusim este umyt okna zvnutra. To som fakt este asi nerobil a mozno ma tacosi pravdu
Ja som uz skusil vsetko, tak skusim este umyt okna zvnutra. To som fakt este asi nerobil a mozno ma tacosi pravdu
Okrem peloveho filtru treba pozriet aj vyparnik klimatizacie a pouvazovat nad vymenou.
Moze sviecka sposobovat problem od nastartovania az po nahriatie? Respektive cim to moze byt ze po zohriati motora sa to uz nedeje?hrban napísal:začal by som sviečkami a kabelami ku sviečkam.
-
hrban
Addict
keby si mal tú česť jazdiť škodu 120 a vieš ako funguje sitič tak sa nepýtaš. Zápalná zmes vo valci v studenom motore je presýtená palivom a obsahuje oveľa menej vzduchu, preto je explózia oveľa slabšia a nastáva aj neprehorenie paliva, na otázku prečo to robí pri studenom a nie teplom je odpoveď jednoduchá, v studenom motore je úplne iný pomer palivo/vzduch a je citlivejší na všetko ako teplý.
A odhmlievanie okien klímov v zime je krútovina, kto vie ako funguje fyzika a prečo sa okná zahmlievajú tak nebude púšťať v zime klímu, ledaže ľúbi jazdiť v zimnej vetrovke.
A odhmlievanie okien klímov v zime je krútovina, kto vie ako funguje fyzika a prečo sa okná zahmlievajú tak nebude púšťať v zime klímu, ledaže ľúbi jazdiť v zimnej vetrovke.
-
tacosi
Moderátor
A preco by mal mat pri zapnutej klime nastaveny studeny vzduch ?