Vetrák WC
Re: Vetrák WC
Podobny problem som mal aj ja, hacik bol v tom ze ta rura mala spad dovnutra, takze vsetok kondenz stekal dnu. Vysekal som kus steny nad nou, nadvyhol som ju a problem bol vyrieseny.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
asi mi nic ine neostane. teraz som ju kus nadvihol a tyzden uz netieklo tak uvidim
-ten ventilator musi vzduch odsavat aj z bytu, nie je ina moznost,nakolko pochybujem ze by mal zachod hermeticky uzavretyLub0$ napísal:gogo zabudni na to, ze ten ventilator odsava priamo ci nepriamo vzduch z celeho bytu, tieto vetraky by neuchladili ani CPU. Su velmi slabe na to, aby si mohol snivat o odsavani vzduchu z celeho bytu. A pisal, ze ta rura je z PVC a nie z kovu.
To nieje ina vec, lebo s takym ventilatorikom toho vela nespravis, prietok vzduchu pohybujuci sa na par litroch za sekundu neodsajes ani smrad z hajzla.Nehovoriac o tom, ze sa to zapina iba na par minut z celeho dna. Takze vobec spominat o odsavani vzduchu z bytu je maximalne irelevantne.
-nemas pravdu:Lub0$ napísal:To nieje ina vec, lebo s takym ventilatorikom toho vela nespravis, prietok vzduchu pohybujuci sa na par litroch za sekundu neodsajes ani smrad z hajzla.Nehovoriac o tom, ze sa to zapina iba na par minut z celeho dna. Takze vobec spominat o odsavani vzduchu z bytu je maximalne irelevantne.
1/objem vzduchu v beznej Wc miestnosti je 1,5-1,7m3 /v celom byte napr 80m3 zavisi samozrejme od velkosti ale to iba priklad pre predstavu/
2/Výkon predavanych ventilatorov do Wc ci kupelnovych stupaciek je od 200 do 1500m3/h aj viac, z coho vyplyva ze aj ten najslabsi fan vymeni vsetok vzduch z Wc za menej ako minutu
3/zapinanie ventilatora moze byt rozne.Bud rucne kde ovplyvnujes dlzku zapnutia lubovolne alebo s casovym dobehom alebo kombinovane. Takze nie je problem nechat ho vkuse ist aj niekolko hodin ci dokonca cely den.
-
Fabo
Hardcore addict
To mas nejake divne pocty gogo, nech vezmem hoc aky maly zachod, tak menej nez meter krat meter a pol mat nebude, inak by si sa tam proste nezmestil, krat 2,20 vyska a uz si cez 3m3 objemu
Fabo
moj ma 1,85m3 ale aj keby mal 3m3 tak to na podstate nic nemeni /tych 1,5 som strelil prilis nizko uznavam/
moj ma 1,85m3 ale aj keby mal 3m3 tak to na podstate nic nemeni /tych 1,5 som strelil prilis nizko uznavam/
A tak isto neviem preco mas pocit, ze wc fan vzduch v kupelni ''vymeni'' to tiez nemas pravdu...pre vymenu vzduchu potrebujes aj privod aj odtah.
-
guess.whoo
Redeemer
ano mam moznost nechat otvorene dvere z wcka do chodby
. tento tyzden skusim nejakym sposobom navysit tu ruru aby to stekalo nazad a nie mne po stene dolu. potom napisem
Lubo
napisal som vykonnostne rozpatie, kazdemu komu nejde o chytanie sa za slovicka je jasne ze bezny stupackovy fan bude na spodnej hranici uvedeneho rozpatia. Odtah mas nakolko architekti s nim samozrejme rataju (v ramci stand fanu)mozem ti aj vysvetlit ako konkretne to funguje, samzrejme vyrazne zvysovat vykon fanu nema zmysel nakolko je tu obmedzenie stupacky
napisal som vykonnostne rozpatie, kazdemu komu nejde o chytanie sa za slovicka je jasne ze bezny stupackovy fan bude na spodnej hranici uvedeneho rozpatia. Odtah mas nakolko architekti s nim samozrejme rataju (v ramci stand fanu)mozem ti aj vysvetlit ako konkretne to funguje, samzrejme vyrazne zvysovat vykon fanu nema zmysel nakolko je tu obmedzenie stupacky
Tebe praska...ani ta minimalna hodnota 200m3 nieje az taka bezna...je ale viac realna ako 1500m3. Pri 1500 by ti zapraskalo v usiach od podtlaku 
Architektov tu netahaj...viem ako funguju a nemaju sa cim chvalit v navrhovani vetrania...
Architektov tu netahaj...viem ako funguju a nemaju sa cim chvalit v navrhovani vetrania...
Lubo
Zda sa ti to moc,ok, tak ratajme povedzme so 150m3/h z coho potom vychadza 2,5m3/min - kde je problem?
Zda sa ti to moc,ok, tak ratajme povedzme so 150m3/h z coho potom vychadza 2,5m3/min - kde je problem?
Problem je ten, ze je bezne zname, ze tieto vetraciky su na houby. Osobne som nikdy nepocitil zmenu v malom typickom jadrovom wcku v panelaku po zapnuti ventilatora na 10-15 minut.
A hovorit o tom, ze ventilator ti vymeni vzduch je tiez somarina. Ako som uz pisal, na vymenu potrebujes aj privod. Lebo trebars dajme tomu, ze tahas tolko ako pises z WC, kde je smrad za potrebou...mozno to vytiahnem, no ked ho necham bezat dlho, tak si do wc nataham smrad dajme tomu z kuchyne, kde prazim rezne...takze ja osobne niesom zastanca tejto technologie, nema to nic do seba. Ked mas aj privod v ekvivalentnej hodnote tak to uz je ine.
A hovorit o tom, ze ventilator ti vymeni vzduch je tiez somarina. Ako som uz pisal, na vymenu potrebujes aj privod. Lebo trebars dajme tomu, ze tahas tolko ako pises z WC, kde je smrad za potrebou...mozno to vytiahnem, no ked ho necham bezat dlho, tak si do wc nataham smrad dajme tomu z kuchyne, kde prazim rezne...takze ja osobne niesom zastanca tejto technologie, nema to nic do seba. Ked mas aj privod v ekvivalentnej hodnote tak to uz je ine.
Privod nieje az tak dolezity. Dvere niesu hermeticky uzavrene. Problem byva skor v samotnej rure co ide prec. Ak je pridlha a nema na konci nejaky saci vetrak tak ta dlzka kladie jednoducho odpor.
Ja vetrak pouzivam pravidelne na wc ako aj v kupelni. Sice to nieje vymena vzduchu za minutu ako pise gogo ale za pol hodinu je efekt poznat.
Ja vetrak pouzivam pravidelne na wc ako aj v kupelni. Sice to nieje vymena vzduchu za minutu ako pise gogo ale za pol hodinu je efekt poznat.
vymenil som fany na wc aj kupelni za novsie a zmena k lepsiemu je vyrazna. /je to ciastocne tym ze obe miestnosti su male/.Z Wc to vytiahne smrad za chvilu, s vlhkostou z kupelne to trva sice aj pol hodinu ale bez neho by to bolo aj napol dna.Ten vykon nie je velky, ale ked to clovek zapne na dlhsiu dobu tak efekt to urcite ma-nepodcenoval by som to,hlavne nie v priestoroch bez okna kde ine vetranie nie je
-
guess.whoo
Redeemer
s vykonom vetraka som spokojny
dnes by som to mal trosku skusit navysit, uvidime ako to dopadne. inak mam podozrenie, ze do tej istej rury ide z druhej strany steny vyvod digestoru
//autoeditácia príspevku (13 Nov 2015, 7:18)
takze ruru som navysil najviac ako to islo. viac ma uz nepustila stena, lebo potom sa rura deformovala a nevopchal som tam fan. po dvoch sa vsak voda objavila znova..
vsimol som si vsak, ze najviac jej je prave na ventilatore, resp. na tej casti, ktora je zasunuta v rure.
postrehy?
//autoeditácia príspevku (13 Nov 2015, 7:18)
takze ruru som navysil najviac ako to islo. viac ma uz nepustila stena, lebo potom sa rura deformovala a nevopchal som tam fan. po dvoch sa vsak voda objavila znova..
vsimol som si vsak, ze najviac jej je prave na ventilatore, resp. na tej casti, ktora je zasunuta v rure.
postrehy?
-
Grim
Darca
Ventilátor je nasunutý vodorovne, alebo v spáde tak, aby aj z neho voda odkvapkávala do tej rúry?
-
guess.whoo
Redeemer
je v mini spade, viac to neslo kvoli rure. otacat ho a pod. nemozem kvoli limitu kabelaze