Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty
pokial viem referendum iniciaovalo AZR ... ked si pozries clenov najdes tam vela nekrestanov...
asi toľko koľko je náckov v ĽPR...iank tvoju definíciu pojmu veľa/mnoho poznám, takže veľa ich tam nebude...a skús mi nájsť zoznam členov, ja to neviem nájsť
referendum si totalne nepochopil ... ak zakazovalo len to co je uz zakazane preco sa potom nad tym pohorsujes?? lebo to bolo cielom zachovat terajsi stav...
ty si nepochopil čo ti vysvetľujem, tak ešte raz a po lopate:
dnešná legislatíva nedovoľuje adopciu detí homopármi - v referende ste to chceli zakázať, čiže udržať terajší stav
dnešná legislatíva nedovoľuje adopciu detí jedincom - toto ste však v referende nechceli zakázať, tzn. -> nechceli ste pre tento prípad udržať terajší stav, tak tomu chápem. Resp. ste otvorení tomu, že v budúcnosti by si jedinec mohol adoptovať dieťa. Z toho vyplíva, že referendum bolo namierené proti určitej skupine ľudí.
trest pre cloveka vychadza z samotnej podstaty skutku ... boh nemusi trestat ... lebo sa ludia potrestaju samy lebo opustia boha.
nemusí ale trestá a je to aj dokázané, že boh trestal, že bol zlý, ničil, vraždil...rovnako, že to robili aj ľudia v jeho mene...pre mňa to určite nie je trest, že som "opustil boha"...ja som spokojný a šťastný
ty sa nesnazis presadzovat to co je spravne... ?? ci co my vlastne vycitas ... ze neprimam diktat z vonku ako ovca... ?? ze zijem podla vlastneho svedomia a v zivote sa snazim robit to najlepsie??
a odkiaľ vieš, že to čo presadzuješ ty je správne? lebo to pan farar povedali? lebo sa to píše v nejakej knižke, ktorej pôvod je pofidérny? ...nepríjimaš diktát? tak možno z Bruselu nie ale s Vatikanu áno...tak nechaj žiť aj ostatných podľa vlastného svedomia a nemontuj sa im do životov a nesnaž sa im dadiktovať to čo si ty myslíš, že je správne...to je tak ťažké pochopiť?
ked sa islam zmeni na mierumilovne nabozenstvo ktore bude hlasat milovat svojich nepriatelov a bude si svoje zeny ctit a vazit ... primem ho z otvorenou narucov.. lebo je celkom mozne ze keby krestania v tych casoch nezabijali dnes by tvoja dcera nosila burku a manzel by ju deno dene mlatill a znasilnoval
ako môžeš také niečo napísať, ty kresťan veriaci...obhajovať vraždy a zločiny kresťanstva tým, že možno by sme dnes boli moslimovia, ak by sa to nedialo....to je ako obhajovať hitlerovo vyvražďovanie židov tým, že možno by sme dnes mali všetci obriezku, keby to neurobil hitler vtedy...to je choré...ak to nebo existuje, tak ty si ten posledný, kto by tam mal byť...
pakujem este raz boh ziadne zlo nepacha .. dat zivot a zobrat je jeho pravo ...
aj 100x opakovaná lož sa pravdou nestane...môžeš hovoriť čo chceš, historia ukazuje niečo iné...inak pamätám si keď si vravel, že to len diabol berie život a robí zlo, zrazu už aj boh ma právo zobrať život...ešte to skús nejako prekrútiť, nech ti to ešte lepšie sedí do skladačky
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

strapaty napísal:opakujem este raz boh ziadne zlo nepacha .. dat zivot a zobrat je jeho pravo ...
Musim sa ta opytat ci si utrpel nejaky uraz alebo si debilom/idiotom(mam na mysli odborny vyraz, nie urazku) od narodenia? Pretoze clovek s priemernym iq by toto nemohol napisat. Alebo si myslis, ze akykolvek rodic moze zabit svoje dieta len tak? Napriklad preto, ze sa mu nepaci co robi, ako sa sprava? Hlavne po tom co mu povedal, ze on sa do toho starat nebude....(Presne tak ako ked dal boh ludom slobodnu volu, aby ich za to potom mohol vrazdit). Je to rovnake, ako keby si doma choval zverata, ktore by si pustil nech si behaju po dome. A potom keby nieco rozbili alebo inak znicli, tak by si ich zabil...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

mLuks
okrem beznych rodin su tam tieto organizacie
http://www.alianciazarodinu.sk/o-nas/clenovia-aliancie/
mLuks
Addict
Addict

čo som tak zbežne to prebehol, tak tam je veľmi, veľmi málo organizácií vzhľadom na ten počet, ktoré nemajú nič s poločné s kresťanstvom, RKC a pod. ...tažke opäť si zavádzal tým pojmom, že "ked si pozries clenov najdes tam vela nekrestanov"
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

mLuks

tak pri 70% krestanskej populacie :DDD najst oraganizaciu krota nema nic s krestanstvom a nie prochoice ci vedecka asi nebude take lahke.. aspon vidis ze kolko krestanskych organiczacii sa venuje pomoci ludom a kolko nekrestanskych ..

nico k moslimom

AllGoneDead
rodic zivot nedava ..
ked uz sme pri tom boh zabija vsetkych ludi ..... uplne vsetkych ... ako im aj pozemsky zivot dava ... uplne vsetkym ... z tvojho pohladu
z pohladu veriaceho za smrt si mozeme sami tym ze sme sa odvratili od boha .. podla pisma ludia boli nesmrtelny (alebo mohli byt)... hriech je pricinov vsetkej bolesti smrti a ludskeho trapenia.. v raji take nieco nepoznali ..

//autoeditácia príspevku (16 Nov 2015, 8:27)
94jakub

co to znamena pseudoargumenty? pytal si sa na moje rozdelenie nie na nejaku vseobecnu definiciu ...ci?
budhizmus nie je nabozenstvo ale ideologia ... to neznamena ze nemoze byt zalozena na bozich zakonoch ... (aj ked netvrdim ze je lebo ho nepoznam )

schyzofrenia je rozdvojenie osobnosti .. clovek to nerobi vedome... zrkadlo dobra a zla nie je scyhzofrenia..

co sa tyka adopcii a DD su ludia co sa snazia citlivo system zmenit ... len nie vsetci su z toho nadseny ... su to obrovske prachy ... ale deje sa to a myslim ze casom DD ako cih pozname upolne zaniknu .. je tam velmi citliva hranica medzi zaujmami deti a rodicov.... je tazke rozhodnut kedy uz rodic sa nie je schopny sa o dieta postarat a ani nebude ... idealne by bolo keby dieta o ktore sa rodic nedokaze postarat netrpelo odlucenim .... malo rodicovsky vzor ... a biologicky rodic by mal sancu sa znovu postavit na nohy a postarat sa o deti ... jednym z takycho rieseni su prof rodiny ...ako aj virtualne DD (vsetky deti su v rodinach ) ...len samozrejme akokolvek krasnu myslienku dokazu nasi birokrati a zakonodarcovia totalne dokur... t ... podmienky a povinnosti su tam dnes tak brutalne nastavene ze clovek sa viac stara o papiere ako o deti ... (zvlast chladnicka ... evidovanie vsetkeho co jedia ... nemozu jest prihrievane ani z druheho dna ... povinne vreckove.... a dalsich milion blbosti ) ale cim nas uplne zabili bolo povinna cyrkulacia deti aby nedoslo k naviazaniu na dieta (anstastie sa k tomu nepristupilo ) lebo to sa povazuje za profesionalne zlyhanie prof rodicov.. ?:( nehovoriac o tom ze dospely to este dokaze nejak stravit ale neviem ako by som to vysvetloval mojim detom .. ked sa oni naviazu ...
aby som ti odpovedal na otazku ...lebo sa to deje... meni sa situacia v DD ... ale referendum bol pre prochoice politiku ... a nasilne presadzovanie do vsetkych sfer zivota bez nejakeho racionalneho zakladu ... hoc sme vsetci rovnoceny nie sme vsetci rovnaky... ja som rovnoceny z mojou zenou ale rodit nikdy nebudem ... a musim sa s tym zmierit lebo je to prirodzene... a tak isto vnimam aj homosexualov, namam absolutne nic proti nim osobne ... verim ze mnohi ktory to presadzuju to myslia dobre ... ale niekedy je dobrymi umyslami dlazdena cesta do pekla... nehovoriac o tom ze v zapadnych krajinach je to celkom dobry busines a potom to uz neni o detoch ale o tom ako prist lahko k peniazom...
mLuks
Addict
Addict

tak pri 70% krestanskej populacie :DDD najst oraganizaciu krota nema nic s krestanstvom a nie prochoice ci vedecka asi nebude take lahke.. aspon vidis ze kolko krestanskych organiczacii sa venuje pomoci ludom a kolko nekrestanskych ..
týmto nadľahčovaní to akože chceš zahrať do outu? ...ty si napísal, že je tam veľa nekresťanov, keď zistíme, že ich tam veľa nie je, tak zarazu to tu ideš takto nadľahšovať...a nechceš si tak náhodou priznať, že si zase klamal?

a zas je dobré číslo 70%? ....ty si sám písal, že to že niekto zaškrtne na papieri, že je kresťan, ešte neznamená, že ním aj je...zase si protirečíš? zase ohýbaš veci tak ako ti vyhovujú?

ten zoznam nevypovedá o ničom a už dupľom nie o tom, koľko kresťanských org. pomáha a koľko nekresťanských org. pomáha...pointa bola v tom, že ty si napísal, že v AzR je veľa nekresťanov, čo nie je...umýselne alebo nevedome si klamal? A vzhľadom na to, že štát každoročne dotuje aj slovenskú katolícku charitu, naposledy 2mil eur, tak chtiac, nechtiac pomáhame všetci...aj keď ma to neteší, lebo je to len banda príživníkov

...aa nezabudol si tak odpovedať na nejaké časti môjho postu vyššie?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

ked sa bavime o islame kde este je taky teror ako prave v krajinach kde islam ma vacsinu ... ??prestahoval by si sa s zenou do islamskej krajiny? .. alebo vydal by si dceru za moslima zijuceho v rodnej krajine... ?
mLuks
Addict
Addict

a ty máš akože vlastný svet? ty neodpovieš na nič a ja ti mám odpovedať? ...keď zareaguješ na vyššie uveené posty
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

mLuks
tak myslim ze podla coho clovek urcuje co je spravne a nie boli len recnicke otazky ....(aspon dufam)

vycitas mi ohybanie si pravdy a vyberanie si toho co sa mi hodi .. ja to iste pozorujem u teba ..

neobhajujem ani vrazdy ani zlociny krestanov ... beriem ich ako odpoved na utok moslimov... (zidia nejak utocili na hitlera ci nemecko ??? ) ... vnimas rozdiel ked niekto niekoho brani ... a ked niekto jeikoho bezdovodne vyvrazdi a utlaca ??? lebo provnavat kriziacke vypravy s hitlerovym vyvrazdovanim je dost nemiestne... nehovoriach o tom ze kriziacke vypravy boli viac menej politickym a obchodnym opatrenim .. a vznikli na zaklade expanzie moslimskej rise..ci mali ich vitat s kvetinami ???

stale sa tu hovori o temnom stredoveku ... ktory zapricinila cirkev ...nejak sa ale zabuda na malu dobu ladovu a nedostatok jedla ... roky bez leta atd... nebol tento temny stredovek zapricineny viac nedostatkom potravi ako vierou ... ??? ale samozrejme ze inkvizicia ako aj kriziacke vypravy sa ovela lepsie predava ... ludia boli vzdy lacny po krvy... chlieb a hry...
mLuks
Addict
Addict

tak myslim ze podla coho clovek urcuje co je spravne a nie boli len recnicke otazky ....(aspon dufam)
nie neboli, chcem odpovede..
vycitas mi ohybanie si pravdy a vyberanie si toho co sa mi hodi .. ja to iste pozorujem u teba .
nech sa páči, odcituj všetky moje ohýbania pravdy a vyberania, čo sa mi hodí, nech sa k tomu môžem vyjadriť
neobhajujem ani vrazdy ani zlociny krestanov ... beriem ich ako odpoved na utok moslimov... (zidia nejak utocili na hitlera ci nemecko ??? ) ... vnimas rozdiel ked niekto niekoho brani ... a ked niekto jeikoho bezdovodne vyvrazdi a utlaca ??? lebo provnavat kriziacke vypravy s hitlerovym vyvrazdovanim je dost nemiestne... nehovoriach o tom ze kriziacke vypravy boli viac menej politickym a obchodnym opatrenim .. a vznikli na zaklade expanzie moslimskej rise..ci mali ich vitat s kvetinami ???
upaľovanie čarodejníc, zabíjanie ľudí ktorí mali iný názor, prenasledovanie, väzenie a pod....to bôbec nie je bezdôvodné vraždenie a utláčanie...

vieš vyťahovať len križiace výpravy lebo tie išli proti moslimom...lenže tí moslimovia vtedy neobsadzovali europsku pôdu, ani sa netlačili do europy, niečo si o tom naštuduj najprv...teraz všetci nadávajú na ameriku, že vedu vojny v Irane, Iraku, Lýbii, každého všade oslobodzuje a chce všade nastoliť demokraciu...križiacke výpravy sa odohrávali vo východnom Stredomorí, v podstate na kontinentoch afriky a azie, tak koho bránili krížiacke výpravy? Europanov? Nie... ich dôvod vôbec nebolo bránenie ľudí ako tot u popisuješ strapaty
tale sa tu hovori o temnom stredoveku ... ktory zapricinila cirkev ...nejak sa ale zabuda na malu dobu ladovu a nedostatok jedla ... roky bez leta atd... nebol tento temny stredovek zapricineny viac nedostatkom potravi ako vierou ... ??? ale samozrejme ze inkvizicia ako aj kriziacke vypravy sa ovela lepsie predava ... ludia boli vzdy lacny po krvy... chlieb a hry...
to je len tvoja fabulácia a opäť trápny pokus ako ospravedlniť zverstvá cirkvi, ktoré nemajú zmysel
ked sa bavime o islame kde este je taky teror ako prave v krajinach kde islam ma vacsinu ... ?
ten teror bol presne v strednej europe za čias fudalizmu...našťastie sme sa toho zbavili a oslabili moc cirkvi
prestahoval by si sa s zenou do islamskej krajiny? .. alebo vydal by si dceru za moslima zijuceho v rodnej krajine... ?
nemám dôvod sa sťahovať do krajín tretieho sveta...to by bola jej vec, ak by sa chcela vydať, musela by konvertovať na islam a tak si vziať moslima, ak by to robila bez nátlaku a zo slobodného rozhodnutia, jej vec, jej život...to že ja by som jej na to povedal svoj názor, by nijak nezmenilo jej rozhodnutie, ak by bola o tom presvečená....ako už stupídnejšie otázky nemáš, keď ti dochádzajú argumenty?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

mLuks
a odkiaľ vieš, že to čo presadzuješ ty je správne? - moralka ..cize zoznam hodot predavany z generaie na generaciu ... 2. svedomie... vnutorny hlas 3. vlastna skusenost ... nerob inym co robi zle tebe...
lebo to pan farar povedali?- myslim ze predavanie mudrosti z generacie na generaciu je dolezite .. a v cirkvi je velka mudrost 2000 rokov zivota
lebo sa to píše v nejakej knižke - belo podlatej knizky zili miliardy ludi ... a veci vnej sa mi zivotom potvrdzuju ...
ktorej pôvod je pofidérny? - povod je bozsko-ludsky .. ale aj keby bol len ludsky zivot ukazuje ze ma pravdu ..
...nepríjimaš diktát? tak možno z Bruselu nie ale s Vatikanu áno... nieje to diktat ale slobodne pokorne podriadenie sa ... co sa tyka veci morlaky a viery..
tak nechaj žiť aj ostatných podľa vlastného svedomia a nemontuj sa im do životov a nesnaž sa im dadiktovať to čo si ty myslíš, že je správne - nikomu nic nediktujem ... zastavam a presadzujem len vlastny nazor zakonnymi a demokratickymi prostriedkami co mi umoznuje slovenksa republika ako jej obcanovi a ako kazdemu obcanovi ... to ze moj nazor je iny ako tvoj neznamena ze ho mam mensie pravo presadzovat...
...to je tak ťažké pochopiť? ... ja to chapem len ty asi nechapes ze aj krestania su rovnoceny ludia ako ty aj ked mas o nich inu mienku .. len preto ze vsetkonepodriaduju logike a dokazom .. a maju rovnake prava a povinnosti ako ty... pravo inych konci tam kde zacina pravo ineho cloveka(je to tvoja veta) ... napriklad pri potratoch ... kde zacina pravo dietata na zivot tam konci pravo matky na svoje telo... a to ze mame rozdielny nazor kedy je to uz dieta (clovek) su nase nazory ktore upravuju zakony... zakon hovori ze clovek je to od 12ho tyzdna ja nesuhlasim a snazim sa to zakonnym a demokratickym sposobom zmenit ... nehovoriac o tom ze tento zakon je pozostatkom totalitneho zmyslania a politiky... kde zivot cloveka bol len cislo ... takze nechapem co mi vlastne vycitas...

chces oddelenie cirkvi od statu ...tak nefnukaj a ziskaj parlamentnu vacsinu alebo zorganizuj referendum a ziskaj 50% vsetkych volicov... ale to by si musle pohnut zadkom ..

//autoeditácia príspevku (16 Nov 2015, 10:47)
upaľovanie čarodejníc,... ibaze nejak zabudas ze krestanstvo prislo do europy spolu s rimanmi ako ich statne nabozenstvo ... cize bolo politicky a mocensky prepojene... zneuzivanie mena boha na statne zaujmi sme uz preberali...vzdy sa najde niekto kto sa necha naverbovat za ludske radosti priradne fanatizmus... upalovanie bosoriek nema s krestanstvom nic splocne ... bolo to len upevnovanie si moci... tak isto ako neskor vznik protestatizmu .... nebola to otazka viery ale kniezat s cisarom a proti cisarovi... takze pripisovat inkviziciu cirkvi je to iste ako pripisovat holakaust belochom ... robili ho belosi nie ??? co je to za rasu ti belosi ... trebalo by ju zakazat ci vykinozit.. toto je analogia inkvizicie a ucenia krista a ludi halsiacich sa k nasledovani krista... (napriklad tu si ohybas pravdu a vyberas co ti pasuje... prezentovana predstava nekorespondujuca s realitou ... )

ano chranili uzemie stredozemneho mora... ale pred utokmi moslimov ... totiz tade viedli obchodne cesty a molimovia prepadavali a okradali karavany... (preto sa volaju vypravy lebo nechranili nase uzemie ale nasich ludi v cudzine.. )

moc cirkvi sa osabila prave industralizaciou .. a blahobitom ... a skoncenim malej doby ladovej ... cize dostatok ptravy umoznil ludom zaoberat sa vede a vynalezom ktora pirniesla este vacsi blahobit... clovek ktory sa ma dobre nemusi dufat ze sa o neho boh postara... (aspon po materialnej stranke... ) ... ci zase zhoda nahod ... druha polovica 19teho storocia konci MD a sucasne sa zacina rozvyjat priemysel ... za 50 rokov priemyselna revolucia... a za dalsich 30 najvacsie potalcanie viery a cirkvi na vsetkych frontoch ci uz hitlerom - nadclovekom ... stalinom - prevzatie moci po ruskej cirkvi ... ci zapadnym kapitalistyckym materializmom...

..nemal som na mysli ci jej to zakazes ale ci s tym budes suhlasit .. lebo sa prezentujes ako velky zastanca moslimskej populacie a porovnavas ho s krestanstvom ... ale bez problemov zijes v krestanskej spolocnosti ... no moslimsku nazyvas tretim svetom... to ze chces vypadat dobry sam pred sebou ze zrovnopravnis cely svet a vsetkych ludi .... ludom z tretieho sveta ci stvrteho im kulturnost ci moralne europske hodnoty nedoda... a ani to ze sa k nam prestahuju .. lebo az ked sa ta nieco osobne tyka az potom sa ukaze skutocny obraz toho ako to vnimas ..
mLuks
Addict
Addict

moralka ..cize zoznam hodot predavany z generaie na generaciu ... 2. svedomie... vnutorny hlas 3. vlastna skusenost ... nerob inym co robi zle tebe...
morálku tvorí spoločnosť, čiže to čo pre teba nie je správne, pre druhého môže byť a aj hodnoty z generácie na generáciu sa nám už viac krát zmenili, 2. a 3. sú subjektívne pohľady
myslim ze predavanie mudrosti z generacie na generaciu je dolezite .. a v cirkvi je velka mudrost 2000 rokov zivota
túto vetu beriem ako pokus o vtip
belo podlatej knizky zili miliardy ludi ... a veci vnej sa mi zivotom potvrdzuju ...povod je bozsko-ludsky .. ale aj keby bol len ludsky zivot ukazuje ze ma pravdu ..
aj podľa koránu žijú miliardy ľudí...keďže boh nebol dokázaný, tak božský pôvod môžme vyšrtnúť...nemám dôvod veriť knihe ľudského pôvodu, ktorá sa nedá overiť a navyše každý kto chce aby tá kniha mala pravdu, tak tam nájde presne to čo potrebuje, aby mohol povedať, že "život ukazuje"
nieje to diktat ale slobodne pokorne podriadenie sa ... co sa tyka veci morlaky a viery..
:lol: ...túto frázu budem používať, keď mi niekto povie že prijímam diktát z bruselu...veď aj brusel po nách chce aby sme sa slobodne a pokorne podriadili :D
nikomu nic nediktujem ... zastavam a presadzujem len vlastny nazor zakonnymi a demokratickymi prostriedkami co mi umoznuje slovenksa republika ako jej obcanovi a ako kazdemu obcanovi ... to ze moj nazor je iny ako tvoj neznamena ze ho mam mensie pravo presadzovat...
to ti neberiem, mali ste referendum, neuspeli ste, teda dopadlo to fiaskom, 21%...možno by sa to dalo interpretovať aj ako odkaz spoločnosti (väčšinovej), že im je to jedno, že tieto otázky ich momentálne netrápia, že toto nie je momentálne problém na slovensku...tak by si sa k tomu mal aj postaviť...a nie ako chormík po referende vyhlasoval, že určite nepovedali posledné slovo, že ešte s týmto prídu opäť a podobne...
apriklad pri potratoch ... kde zacina pravo dietata na zivot tam konci pravo matky na svoje telo... a to ze mame rozdielny nazor kedy je to uz dieta (clovek) su nase nazory ktore upravuju zakony... zakon hovori ze clovek je to od 12ho tyzdna ja nesuhlasim a snazim sa to zakonnym a demokratickym sposobom zmenit ... nehovoriac o tom ze tento zakon je pozostatkom totalitneho zmyslania a politiky... kde zivot cloveka bol len cislo ... takze nechapem co mi vlastne vycitas...
snažíš sa to síce zákonným a demokratickým spôsobom zmeniť, ale na základe čoho? to že plod je "dieťaťom" od 12týždňa o tom rozhodli vedci, lekári, ľudia ktorí sa tomu venujú, ktorí to študujú, ktorí o tejto otázke píšu vedecké práce a mjaú ich podložené relevantými dôkazmi...čo máš ty, že tvrdíš, že plod je dieťaťom od počatia? nič, svoju vieru, svoje náboženstvo, teda niečo čo nie je dokázané či je to pravé alebo nie ....a toto nie je v poriadku...nie to akou formou to robíš, ale to na základe čoho to robíš...keď prídeš s vedeckou/lekárskou štúdiou, výskummi, atď, že plod je dieťaťom od počatia, tak potom máš relevantný dôvod žiadať zmenu zákona....ale to, že ty si myslíš/veríš, že plod je dieťaťom od počatia, na základe tvojej viery a nejakého boha...toto nie je relevantný dôvod na zmenu zákona, pretože tvoja viera je len viera, nie je overiteľa ani dokázateľná, rovnako ako ani boh....a meniť zákony, ktoré platia pre všetkých, na základe nejakej viery, nie je rešpektovanie práv iných osôb ....a to sa mi nepáči ..už chápeš? príď s dôkazom, že plod je dieťaťom od počatia, nie len s vierou a budem ticho.
chces oddelenie cirkvi od statu ...tak nefnukaj a ziskaj parlamentnu vacsinu alebo zorganizuj referendum a ziskaj 50% vsetkych volicov... ale to by si musle pohnut zadkom ..
ak si si nevšimol, už na tom pracujú aj politické strany aj iné organizácie a neboj ja pohnúť zadkom viem :wink:
ibaze nejak zabudas ze krestanstvo prislo do europy spolu s rimanmi ako ich statne nabozenstvo ... cize bolo politicky a mocensky prepojene... zneuzivanie mena boha na statne zaujmi sme uz preberali...vzdy sa najde niekto kto sa necha naverbovat za ludske radosti priradne fanatizmus... upalovanie bosoriek nema s krestanstvom nic splocne ... bolo to len upevnovanie si moci... tak isto ako neskor vznik protestatizmu .... nebola to otazka viery ale kniezat s cisarom a proti cisarovi... takze pripisovat inkviziciu cirkvi je to iste ako pripisovat holakaust belochom ... robili ho belosi nie ??? co je to za rasu ti belosi ... trebalo by ju zakazat ci vykinozit.. toto je analogia inkvizicie a ucenia krista a ludi halsiacich sa k nasledovani krista... (napriklad tu si ohybas pravdu a vyberas co ti pasuje... prezentovana predstava nekorespondujuca s realitou ... )
pozri toto isté sa dá povedať o islame a terajších bombových útokoch....vo vedľajšej téme sú dvaja useri, ktorí ti potvrdia, že islam nie je také náboženstvo akým ho robia tí utočníci alebo aj ty v tejto či iných témach...aj samotný predstavitelia islamu sa od týchto vecí dištancujú, napríklad:
aktuality napísal:„Skutočnosť, že vrahovia z Paríža pri svojom besnení volali meno Božie, nie je dôkazom ich spätosti s islamom, ale len ich úbohou snahou ospravedlniť vlastné neľudské činy,“
link
A to je presne to čo robíš teraz ty pri inkvizícii, vravíš, že tvoje náboženstvo bolo zneužité, no nemáš problém odsúdiť islám ako náboženstvo, na základe tých útokov a vôbec sa nezamyslíš nad tým, či aj ich náboženstvo niekto nezneužil...proste je to pokrytecké od teba
To je to čo som ti už viac krát písal,že sa nedokážeš pozrieť kriticky na seba, svoju vieru a svoje náboženstvo ale iné viery a náboženstvá skritizuješ hneď a ešte ich aj odsúdiš...prečo tento dvojaký meter?

pri tomto pravdu neohýbam, prvadou a faktom je, že v časoch keď bola pri moci kresťanská cirkev bola inkvizícia, tzn. kresťania vyvražďovali, upaľovali, prenasledovali...to či vieru zneužili ľudia čo chceli byť pri moci alebo nie, je na polemizovanie....rovnako na polemizovanie je aj to, či bombový atentátnici zneužívajú islam...lenže ty si islam hneď odsúdil ako celkok a nedali si ani priestor na to aby si nad tým polemizoval....tak prečo čakách odomňa, že ja nebudem brať kresťanstvo ako celok a uznám, že to ľudia len zneužili vieru...prečo máme k dvom podobným náboženstvám pristupovať odlišne?
ano chranili uzemie stredozemneho mora... ale pred utokmi moslimov ... totiz tade viedli obchodne cesty a molimovia prepadavali a okradali karavany... (preto sa volaju vypravy lebo nechranili nase uzemie ale nasich ludi v cudzine.. )
to ako keď Bush by povedal, že do Iranu a Iraku išili kvôli nastoleniu demokracie..
Wiki napísal:Pomoci sa ochotne ujala rímskokatolická cirkev, ktorá na to mala veľa dôvodov. Bola najväčším feudálnym vlastníkom, mala teda na vojensko-kolonizačnom hnutí rovnaký záujem ako veľkí feudáli (šľachtici), chcela si podrobiť východnú-pravoslávnu cirkev a rozmnožiť počet diecéz (cirkevných obvodov, ktoré jej museli platiť poplatky), potrebovala získať v oblasti vplyv. Okrem toho jej ľudia, ktorí odchádzali s výpravou, darovali svoje úspory alebo dávali svoj majetok pod jej ochranu. Ako oficiálny dôvod na dobytie územia označila cirkev „oslobodenie Božieho hrobu“ (podla kresťanského náboženstva bol v Jeruzaleme hrob Ježišov) a násilie páchané Seldžukmi na kresťanských pútnikoch v Sýrii a Palestíne.
Hlavným dôvodom, prečo sa ľudia zúčastňovali výprav boli nesprávne predstavy o bohatstve tohto územia a predstavy o tom, ako ľahko možno tieto územia dobyť.
link
len tak na rýchlo nechce sa mi hľadať lepšie zdroje, tých dôvodov asi bolo viac ako len chrániť...a keďže tých výprav bolo celkovo 8, tak ochrana kresťanov za tým určite len nebola.
moc cirkvi sa osabila prave industralizaciou .. a blahobitom ... a skoncenim malej doby ladovej ... cize dostatok ptravy umoznil ludom zaoberat sa vede a vynalezom ktora pirniesla este vacsi blahobit... clovek ktory sa ma dobre nemusi dufat ze sa o neho boh postara... (aspon po materialnej stranke... ) ... ci zase zhoda nahod ... druha polovica 19teho storocia konci MD a sucasne sa zacina rozvyjat priemysel ... za 50 rokov priemyselna revolucia... a za dalsich 30 najvacsie potalcanie viery a cirkvi na vsetkych frontoch ci uz hitlerom - nadclovekom ... stalinom - prevzatie moci po ruskej cirkvi ... ci zapadnym kapitalistyckym materializmom...
ďakujem za zhrnutie historie, ale netuším čo si tým akože chcel povedať...
lebo sa prezentujes ako velky zastanca moslimskej populacie a porovnavas ho s krestanstvom ... ale bez problemov zijes v krestanskej spolocnosti ... no moslimsku nazyvas tretim svetom... to ze chces vypadat dobry sam pred sebou ze zrovnopravnis cely svet a vsetkych ludi .... ludom z tretieho sveta ci stvrteho im kulturnost ci moralne europske hodnoty nedoda... a ani to ze sa k nam prestahuju .. lebo az ked sa ta nieco osobne tyka az potom sa ukaze skutocny obraz toho ako to vnimas ..
neviem síce odkiaľ si zas vydedukoval, že som nejaký zastánca islamu a z toho vychádzajúce výčity, že žijem v kresťanskej spoločnosti a nie v moslimskej, ale nevadí, zas si niečo len nepochopil

islam som do konverzácie s tebou dotiahol pre vyššie spomenuté veci, tzn, že používaš dvojaký meter na rovnaké skutky oboch náboženstiev, že jedno odsudzuješ na základe niečoho čo len vidíš, že sa deje ale neoveríš si ako sa k tomu stavia samotný islam a zároveň druhé náboženstvo obhajuješ, snažíš sa poukazovať, že bolo zneužité, že kristus to nehlásal a podobne, vyťahujem ho na teba preto, lebo si pokrytec...
..nemal som na mysli ci jej to zakazes ale ci s tym budes suhlasit ..
čítať nevieš? som to tam jasne napísal, že to bude jej rozhodnutie, môj súhlas nesúhlas nič nezmení...názor si na to poviem a bodka...a názor poznáš, keďže som ateista
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

@strapaty: to sa vazne neda citat, kam na to chodis? Fakt odporucam kupit si ucebnicu dejepisu.
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

mLuks napísal:keďže boh nebol dokázaný
http://www.distance.cz/rocnik-1998/3-ci ... ence-dil-1
:smt006
mLuks
Addict
Addict

takto si mávaj ďalej, skús ešte nejaké staršie články vytiahnuť
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:co to znamena pseudoargumenty? pytal si sa na moje rozdelenie nie na nejaku vseobecnu definiciu ...ci?
Pýtal a čakal(vlastne nečakal) som, že to tvoje rozdelenie podporíš nejakým argumentom. V tvojom šuplíku "zjavené" nie je kresťanstvo jediné preto, že by si to dokázal objektívne posúdiť ale preto, že tvoj "meter" je dopredu nastavený tak aby tam žiadne iné náboženstvo nezapadalo. Čo vychádza z kultúry spoločnosti, v ktorej žiješ.
strapaty napísal:budhizmus nie je nabozenstvo ale ideologia ... to neznamena ze nemoze byt zalozena na bozich zakonoch ... (aj ked netvrdim ze je lebo ho nepoznam )
A znova sa snažíš natlačiť boha a božie zákony tam ,kde nie sú potrebné. Tiež jedna z vecí, s ktorou ma náboženstvo obťažuje ako sme sa minule bavili.

Z toho textu o detských domovoch sa nedá nič normálne prečítať lebo sa vyjadruješ horšie ako prvák na ZŠ. Nikde som tak nenašiel odpoveď na otázku, keď teda išlo ľuďom stojacím za referendum o dobro detí, prečo nebolli primárne otázky referenda postavené tak aby riešili práve reálne problémy(aj tie ktoré si tu spomínal) ale tendenčne úročilo na skupinu ľudí. Možno preto, že ani podporovatelia referenda sa nezaujímajú o to, čo môže reálne pomôcť ale potrebujú neexistujúceho "nepriateľa", proti ktorému môžu bojovať.

A jeden tvoj pekný citát, ktorým si pekne vystihol celú propagandu. Zlodej kričí chyťte zlodeja.
strapaty napísal:... a nasilne presadzovanie do vsetkych sfer zivota bez nejakeho racionalneho zakladu ...
A tiež by si mohol oprášiť učebnice dejepisu.
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mLuks napísal:takto si mávaj ďalej, skús ešte nejaké staršie články vytiahnuť
http://www.distance.cz/rocnik-2014/1-ci ... ke-tradici
mLuks
Addict
Addict

nie som ochotný obetovať svoj čas čítaním niečoho, k čomu ty nepovieš ani slovo...
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ved rigorizovany dukaz bozi existence, clanocek, si mozes precitat, potom sa v dalsich cislach doklikas aj k 2. 3. dílu a samozrejme aj k polemikam.. ak ta argumentacia zaujima viac do hlbky tak samozrejme su na to aj samostatne knihy
mLuks
Addict
Addict

ale ja tým nemienim zabíjať svoj čas...je tvoj argument, tak si ho odprezentuj, o čom sa tam píše, o čo sa opiera pri dokazovaní boha a podobne...pointu...ak to bude niečo s čím som sa nestretol, tak si to potom prečítam...ak to nemieniš rozoberať a argumentovať, tak mi to tu neposielaj
Napísať odpoveď