Teror v Parizi

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Teror v Parizi

Príspevok od používateľa Steju »

U dalšího z útočníků byl nalezen syrský pas. Příslušník tajných služeb ale pro CBS News uvedl, že může jít o padělek. Identifikační číslo dokladu prý nesouhlasí s tím, jaká čísla mají syrské doklady. V pořádku prý není ani uvedené jméno, které neodpovídá muži zobrazenému na fotografii. Podle činitele řecké vlády Nikose Toscase se tento muž dostal na území Evropské unie v Řecku na začátku října. V neděli srbské ministerstvo vnitra oznámilo, že držitel syrského pasu vstoupil 7. října na území Srbska a zároveň zde požádal o azyl.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/policiste-ve-fra ... anicni_pku
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

ephramko ty si strasne obmedzeny clovek.
Vlastne ludia sa chovaju jak debilne ovce, je mi zle, ked sa lognem do svojho facebooku, alebo vlastne staci otvorit moj notebook, a debilizmus z neho vyteka z kazdej strany, z kazdeho webu, z kazdej soc. siete a spravodajskej siete.
Ludia, ste rasisti. Nic ine na to neviem povedat. To, ze niekto spacha takyto cin, je nedobre, nechutne...proste zle. Nerozumiem, ale preco, sa robi rozdiel v hodnote ludskeho zivota!
Vsetkym preteka cez prsty, ze okrem Pariza bol utok aj v Beirute, a nikto nieje "PratingForBeirut" A nikto si do profilovky nedava inu vlajku okrem Francuzskej: http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-34805466
Nehovorim o leteckom nestasti, kde zomrelo dokonca viac ludi, a nikto si nemenil profilovku...

Takze z toho vyplyva, ze hodnota zivota Europskeho cloveka je vyssia, respektive najvyssia, podla toho ako sa teraz vsetci spravaju. A som presvedceny, ze prave taketo spravanie a vnimanie sveta (take europske vnimanie) je to, co robi tento svet horsim, a co pacha najviac zla.

Moslimske nabozenstvo, nema nic spolocne s teroristickym utokom. To, ze utocnik, je podla vsetkeho moslimskeho vyznania, neznamena, ze za tym stoji cely moslimksy svet, sak sa spamatajte pre Boha. Nema to nic spolocne ani s migraciou ludi do EU...ved pravdepodobne su utocnici dlhe roky zijuci v EU (kto vie ci sa tu aj nenarodili.)

Je XY teroristickych skupin, ktorych clenovia su krestania...preco teda nechcete vyhnat z EU vsetkych krestanov? Preco? Pytam sa este raz...preco nevnimate krestanov ako nebezpecne nabozenstvo proti ktoremu treba rozputat vojnu? Ved sa pozrime na nepokje v Severnom Irsku....protesanti proti katolikom....nepokoj, ktory si podla wikipedie vyziadal 3600 zivotov...z velej casti za to moze IRA (tero. skupina...a ''bohuzial'' nie moslimska)
Potom Spanielsko a ETA...vsetko eurospke konflikty, ktore nemaju nic spolocne s Islamom.
Tak sa preberte. Vnimajte svet inac, trosku menej neznasanlivosti, ved vsetci sme ludia. To je ako to znamen prirovnanie: "Nemozem si odobrat do skumavky vodu z oceanu, a na zaklade toho utvorit nazor, ze v mori nieje ziadna ryba." (nieje to presne znenie).
Naopak to mozme brat aj v pripade nabozenstva...nemozem na zaklade toho, ze sa odpali jeden clovek ,ktory je moslimskej viery, sudit, ze moslimske nabozenstvo je o vrazdeni, kto zdiela takyto nazor, tak je pre spolocnost viac nebezpecny ako Islam.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

to, ze viac sucitime s Francuzmi ako s Rusmi, Libanoncami alebo Kenanmi je dane tym, ze mame blizsie k Francuzom a zapadnej kulture ako inym (Rusi nas akurat desatrocia buzerovali). je to uplne to iste ako ked pri dopravnej nehode umrie tvoj pribuzny (Slovak), sused z vedlajsej ulice (Francuz) alebo niekto koho si vobec nepoznal (Kenan)
PS: nenavidim slovo ovce. hlavne, ked sa nim ohanaju ludia s IQ okolo stovky, ktori obhajuju Rusko, hania Kisku a tvaria sa ako su strasne nad vecou.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Bohuzial si sa netrafil ani s IQ, ani s obhajovanim Ruska, ani s Kiskom...len viem, ze mam s moslimami viac skusenosti ako vy vsetci. Napriklad aj tento vikend u mna doma spal moslim (predstavte si), a dokonca je to pristahovalec, ktory k nam prisiel na navstevu z Nemecka! A je inteligentnejsi ako poniektory z vas...ma vysokoskolsky titul, ovlada niekolko jazykov, pracuje, nesuhlasi s terorizmom, proste sprava sa ''obycajne'' europsky...to ale malo kto z Vas vie pochopit.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

s druhou castou PS som nereagoval konkretne na teba. skor na hrbu inteligentov komentujucich dianie na facebooku.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

mirak2 napísal:hania Kisku a tvaria sa ako su strasne nad vecou.
Mne inak uniklo, co take strasne Kiska urobil. Ci stacilo to, ze jednal s ukrajinskym prezidentom a nechcel ist do Moskvy oslavovat? Lebo momentalne nanho proruski trollovia kydaju asi v kazdej diskusii pod clankom a je jedno o com ten clanok je. Lebo ako momentalne uz Kiska moze aj za to, ze Slovacia jedia mastne nezdrave veci :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko napísal: Mne inak uniklo, co take strasne Kiska urobil. Ci stacilo to, ze jednal s ukrajinskym prezidentom a nechcel ist do Moskvy oslavovat? Lebo momentalne nanho proruski trollovia kydaju asi v kazdej diskusii pod clankom a je jedno o com ten clanok je. Lebo ako momentalne uz Kiska moze aj za to, ze Slovacia jedia mastne nezdrave veci :D
Kiska sa zastava migrantov...to je vsetko co xenofobnej hlave staci na to aby nenavidela.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Isiel do Ameriky, tot minule, to nestaci? :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Lub0$ napísal:preco teda nechcete vyhnat z EU vsetkych krestanov? Preco? Pytam sa este raz...preco nevnimate krestanov ako nebezpecne nabozenstvo proti ktoremu treba rozputat vojnu? Ved sa pozrime na nepokje v Severnom Irsku....protesanti proti katolikom....nepokoj, ktory si podla wikipedie vyziadal 3600 zivotov...z velej casti za to moze IRA (tero. skupina...a ''bohuzial'' nie moslimska)
Ako vieš že nechceme ? :D Ja nerobím medzi kresťanmi a moslimami rozdiel, pohŕdanie je rovnocenné bez diskriminácie. :D Choď sa pozreť vedľa do religióznej témy.
Lub0$ napísal:len viem, ze mam s moslimami viac skusenosti ako vy vsetci.
Osobná skúsenosť je bezcenná a neprenosná, keďže môže byť štatistickou odchýlkou.
Lub0$ napísal:u mna doma spal moslim (predstavte si), a ... A je inteligentnejsi ako poniektory z vas...ma vysokoskolsky titul, ovlada niekolko jazykov, pracuje, nesuhlasi s terorizmom, proste sprava sa ''obycajne'' europsky...
Kľudne, dobre, ale zase bezcenná osobná skúsenosť. Zvýraznené veci sa nevylučujú, ale som k ním rezerevovaný, viz. religionistická téma.
ephramko napísal:Mne inak uniklo, co take strasne Kiska urobil.
Keď ťa čokoľvek štve alebo trápi, zvaľ to na svojho prezidenta. Padne ti na prsty na nohe kladivo ? Napíš list "Kiska ty debil, kvôli tebe ma bolí palec!".
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Cibula, sklamem ta, bohuzial, osobna skusenost mozno je pre niekoho bezcenna a neprenosna, no je lepsia ako ziadna! A kedze ty a iny diskutujuci na tomto fore su Slovaci, ktory ziju priamo na Slovensku, ziveho moslima videli iba na obrazku, a tym padom je moja bezcenna, nepresnosna skusenost viac ako tvoja ziadna.
Tvoje znalosti o moslimoch su vycitane z masmedii, a to je bezcenne a neprenosne, nepresne, klamlive, a zavadzajuce.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Andi_Cibula napísal:
Osobná skúsenosť je bezcenná a neprenosná, keďže môže byť štatistickou odchýlkou.
kolko nas, ktori zijeme mimo Slovenska, na dennom poriadku sa stretavame s moslimami a inymi cudzincami, musi byt, aby sa zo statistickej odchylky stala relevantna informacia?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Závisí od metodiky, presné číslo ti nepoviem. Tie stereotypy a odpor k inému sú na niečom založené a nevznikli len tak z ničoho nič. Neviem o tom napr. že by existovali stereotypy o neznášanlivosti k aziátom, alebo dokonca Indom žijúcim v CZ/SK. Moja osobná skúsenosť je dokonca taká, že som sa stretol s idiotmi aziátmi aj Indami. Napriek tomu, je tá moja negatívna skúsenosť bezcenná. Dokonca aj tá pozitívna, že doteraz som najlepšie služby dostal od tých aziátov a Indov. :D

Argumentácia "ja som zažil", "ja som stretol", "ja poznám" je naozaj bezcenná a zbytočná a vytvára sebaklam neotrasitelnosti vlastných tvrdení.

Na roumenovom mase je údajne fotka z miesta činu pod názvom "paris rekt".

Konšpirácie sa vynorujú:
Ja len pisem, ze sa nezverejnilo nic, co by ma presvedcilo, ze je to autenticke.
Mediam nerobi problem zverejnovat fotky utopenych deti. Alternativne media boli plne fotiek z Odessy.
A tu, pri udalosti obrovskeho vyznamu, NIC?
Vystrielali tam vraj za kybel nabojov. Ziadna fotka nabojnice. Ziadna diera na stene.
Netvrdim, ze sa tam nic nestalo. Tvrdim, ze to, na co sa pozerame, ma zjavne trhliny.
Kriticky pohlad je patologickym prejavom? Odkedy?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja vidim problem v tom, ze ludia nedokazu byt nad vecou, bud si s nami alebo proti nam, v temach Ruska, USA, Madarov, moslimov, krestanov... Kazdy si najde informaciu ktoru najst chce, ak taku v mediach nenajde, tak je to zmanipulovane a najde si alternativne media, stranky kde su pre neho tie spravne informacie, potom to hned zdiela a dalsi sa chytia, nikto nepreveruje ci to je pravda, lebo sa im to hodi.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

na margo mojho nazoru:

//autoeditácia príspevku (15 Nov 2015, 16:30)
Andi_Cibula napísal:Tie stereotypy a odpor k inému sú na niečom založené a nevznikli len tak z ničoho nič.
Vznikli na zaklade zlej informovanosti, strachu z neznameho, z xenofobie a zleho vzdelania (lebo clovek, ktory sa povysuje nad inu rasu/nabozenstvo je nevzdelany).
Ked pocas zeleznej opony ludia nemohli ani nakuknut do zapadneho sveta, vacsina verila, ze zapadny svet je zly, hnusny, otrasny a ze oni tak zit nechcu. A ty prides a povies, ze tieto komunisticke nazory nevznikli len tak z nicoho, a su na niecom zalozene?
Prílohy
muslims.jpg
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Viem, že je blbosť prirovnávať názory redakcie jedného časopisu k celému národu, ale okolnosti nasvedčujú tomu, že to takto bohužiaľ
funguje. Ja som napríklad až do dnes nevedel, že spadlo nejaké lietadlo, lebo TV nepozerám a správy zo sveta vyslovene nevyhľadávam. Dozvedel som sa o tom až v súvislosti s Parížom, a doteraz neviem, o čo vlastne išlo. Naopak, o Paríži som vedel zrejme pár minút po útoku (to bolo 13. večer), a 14. to už bolo všade. A keď hovorím všade, tak myslím všade. Neviem, prečo platí dvojitý meter.
Prílohy
12241788_1673573926233427_9031921836141960576_n.jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Porovnavat medialne pokrytie padu lietadla s uplne jasnym teroristickym utokom je maximalne scestne. Priciny padu lietadla sa vysetruju cele tyzdne a aj ked pravdepodobne ide o terorizmus, potvrdene to bude az po zverejneni zaverecnej spravy.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Preto som napísal, že nenarážam len na tento prípad. Principiálne to sedí, každý tretí človek na Facebooku má cez ksicht francúzsku vlajku, v trikolóre je aj logo YouTube, a vysvietené sú stavby po celom svete. Nevravím, že sa mi to nepáči, naopak, strašne sa mi to páči, ale nepáči sa mi dvojitý meter, respektíve x-itý meter, pre x iných situácií, ktoré sa dejú.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

To, ze sa niekto narodil vo Francuzsku a z pravneho hladiska je Francuz este automaticky neznamena, ze aj z kulturno-socialneho hladiska bude Francuz, ze bute mat europske hodnoty a myslenie. Takychto komunit je v EU viac (dovody su rozne), ale iba prislusnici jednej komunity beru do ruk AK47 a vybusniny a zabijaju nevinnych nahodnych ludi v mene svojej ideologie. Preco napr. slovenski Romovia na seba nedavaju vybusniny a nevyhadzuju sa v nakupnych centrach? Stale si myslis, ze ideologia islamu nema nic spolocne s takymito nechutnymi skutkami moslimov? Stale si myslis, ze nie je problem, ked druha-tretia generacia moslimov v EU robi toto a nie je schopna sa integrovat a my si sem "pozveme" dalsi milion moslimov len tento rok, v podstate bez akejkolvek kontroly a preverovania? To je recept na katastrofu. A oznacovat ludi, ktori sa boja o svoje prava alebo zivoty za rasistov, sa mi nezda spravne. /Efram
Ephram dufam ze ti nevadi, ze zverejnujem karmu co si mi poslal, ale chcem na to reagovat.
Mas pravdu, je vo svete zopar skupin, ktore veria v nejaku dogmu, a drzia sa jej az do extremu, a beru do ruk AK47, alebo sa opasu vybusninou, ale tieto ideologie niesu moslimske, alebo islamske, respektive nabozenske. Povodny Islam nic take nekaze a neuznava to, distancuju sa od toho aj verejne. Ako som uz pisal, to ze niekto spacha taky cin, a je zhodou okolnosti islamskeho viero vyznania, neznamena, ze za tym stoja moslimovia. Ved to je maximalne skatulkovanie bez priciny.
A ano stale si myslim, ze ideologia islamu nema nic spolocne s tymto. Poznam osobne viac moslimov ako ty, a stale mi pridu ako mierumilovny.
My sem pozveme milion moslimov, medzi ktorymi je MOZNO zo desat teroristov, tym padom mame poslat cely milion ludi naspat a odsudit ich za to? Ved to je trosku blbe zmyslanie nie?
Ludia, ktory sa boja o svoje prava a zivoty budem oznacovat za rasistov a xenofobov, lebo nimi su, nevedia sa opriat o fakty a data, realita je uplne ina ako sa serviruje v mediach.
Ked uz spominas milion ludi z moslimskych krajin ktory sem idu...preco nespomenies, ze vacsina z nich uteka pred tymi nechutnymi skutkami, ktore su podobne tomu v Parizi? Preco su samotny moslimovia vyvrazdovani teroristickymi skupinami? Ved vobec nedava zmysel to co pises, ze moslimska viera je nasilna, ked samotny moslimovia pred tym utekaju...
neda mi necitovat krasnu vetu z Koranu:
“If anyone murders an (innocent) person, it will be as if he has murdered the whole of humanity. And if anyone saves a person it will be as if he has saved the whole of humanity.” (Nobel Quran Chapter 5, Verse 32)
Kto nevie po anglicky, hodte si to do translatora.

Ephram, tvoje zmyslanie skusim popisat jednoducho:
Jozko Mrkvicka, ktory je beloch zo Slovenska, spacaha hrozny cin....zavrazdi kamarata strelnou zbranou. Podla tvojho (a bohuzial vacsiny slovakov) nazoru, by mali byt vsetci biely Slovaci preverovany, a pripadne vystahovani daleko za hranice EU.

Alebo Helenka je katolicka, a ked isla domov autom, vedome presla chodcu, ktory jej ukazal nepekne gesto. Opat podla tvojho zmyslania, vsetci katolici su svine, ktore ohrozuju chodcov ked jazdia autom po ulici. A mali by byt odobrate vodicske preukazy, kazdemu jednemu obcanovi europskej unie, ktory sa hlasi ku katolikom, lebo katolici su za volantom nebezpecny.

Zaujimave zmyslanie...si pre spolocnost viac nebezpecny ako nejaky Mohamed v Londyne.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

nemyslim, ze je dobre generalizovat a spajat karikatury Charlie Hebdo s nazorom celeho Francuzska. rovnako ako parodie South Parku nie su nazormi celeho USA. (imho Charlie Hebdo ani nie su vtipni, ani nikdy neboli)
dnes som sa dostal do "hadky" na Facebooku, ked som reagoval na toto:
To by som bol zvedavý či si zapalil každý deň sviečku za Sýriu, Bejrút, Palestiniu, Libanon atď, tam zomierali takto ľudia každý deň roky.. A dokonca aj práve usa a francúzskej politike.
rovnakym postom ako tu s analogiou o tragickej dopravnej nehode. vysledok hadky? bol som oznaceny za egoistu a ze prave kvoli ludom ako ja su vo svete vojny a nenavist. #JaNevjemUs
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Dal som si tu namahu, a pogooglil som nejake fakty a statistiky aby som mohol podopriet moje nazory. Viem, ze aj tak to nepochopite, ale stoji mi to za zverejnenie...ked to pochopi jeden zo sto, tak budem rad.
In 2013, there were 152 terrorist attacks in the EU. Two of them were “religiously motivated.” In 2012, there were 219 terrorist attacks in EU countries, six of them were “religiously motivated.”
http://thinkprogress.org/world/2015/01/ ... sm-europe/
in the last five years you were four times more likely to be struck by lightning than killed by a terrorist.
http://www.globalresearch.ca/the-terror ... ar/5382818
“The United States suffered approximately 14,000 murders in 2013. Since 9/11, Muslim-American terrorism has claimed 37 lives in the United States, out of more than 190,000 murders during this period.”
An FBI study looking at terrorism committed on U.S. soil between 1980 and 2005 found that 94 percent of the terror attacks were committed by non-Muslims.
http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... close.html

a tak dalej a a tak dalej....
Napísať odpoveď