To, ze sa niekto narodil vo Francuzsku a z pravneho hladiska je Francuz este automaticky neznamena, ze aj z kulturno-socialneho hladiska bude Francuz, ze bute mat europske hodnoty a myslenie. Takychto komunit je v EU viac (dovody su rozne), ale iba prislusnici jednej komunity beru do ruk AK47 a vybusniny a zabijaju nevinnych nahodnych ludi v mene svojej ideologie. Preco napr. slovenski Romovia na seba nedavaju vybusniny a nevyhadzuju sa v nakupnych centrach? Stale si myslis, ze ideologia islamu nema nic spolocne s takymito nechutnymi skutkami moslimov? Stale si myslis, ze nie je problem, ked druha-tretia generacia moslimov v EU robi toto a nie je schopna sa integrovat a my si sem "pozveme" dalsi milion moslimov len tento rok, v podstate bez akejkolvek kontroly a preverovania? To je recept na katastrofu. A oznacovat ludi, ktori sa boja o svoje prava alebo zivoty za rasistov, sa mi nezda spravne. /Efram
Ephram dufam ze ti nevadi, ze zverejnujem karmu co si mi poslal, ale chcem na to reagovat.
Mas pravdu, je vo svete zopar skupin, ktore veria v nejaku dogmu, a drzia sa jej az do extremu, a beru do ruk AK47, alebo sa opasu vybusninou, ale tieto ideologie niesu moslimske, alebo islamske, respektive nabozenske. Povodny Islam nic take nekaze a neuznava to, distancuju sa od toho aj verejne. Ako som uz pisal, to ze niekto spacha taky cin, a je zhodou okolnosti islamskeho viero vyznania, neznamena, ze za tym stoja moslimovia. Ved to je maximalne skatulkovanie bez priciny.
A ano stale si myslim, ze ideologia islamu nema nic spolocne s tymto. Poznam osobne viac moslimov ako ty, a stale mi pridu ako mierumilovny.
My sem pozveme milion moslimov, medzi ktorymi je MOZNO zo desat teroristov, tym padom mame poslat cely milion ludi naspat a odsudit ich za to? Ved to je trosku blbe zmyslanie nie?
Ludia, ktory sa boja o svoje prava a zivoty budem oznacovat za rasistov a xenofobov, lebo nimi su, nevedia sa opriat o fakty a data, realita je uplne ina ako sa serviruje v mediach.
Ked uz spominas milion ludi z moslimskych krajin ktory sem idu...preco nespomenies, ze vacsina z nich uteka pred tymi nechutnymi skutkami, ktore su podobne tomu v Parizi? Preco su samotny moslimovia vyvrazdovani teroristickymi skupinami? Ved vobec nedava zmysel to co pises, ze moslimska viera je nasilna, ked samotny moslimovia pred tym utekaju...
neda mi necitovat krasnu vetu z Koranu:
“If anyone murders an (innocent) person, it will be as if he has murdered the whole of humanity. And if anyone saves a person it will be as if he has saved the whole of humanity.” (Nobel Quran Chapter 5, Verse 32)
Kto nevie po anglicky, hodte si to do translatora.
Ephram, tvoje zmyslanie skusim popisat jednoducho:
Jozko Mrkvicka, ktory je beloch zo Slovenska, spacaha hrozny cin....zavrazdi kamarata strelnou zbranou. Podla tvojho (a bohuzial vacsiny slovakov) nazoru, by mali byt vsetci biely Slovaci preverovany, a pripadne vystahovani daleko za hranice EU.
Alebo Helenka je katolicka, a ked isla domov autom, vedome presla chodcu, ktory jej ukazal nepekne gesto. Opat podla tvojho zmyslania, vsetci katolici su svine, ktore ohrozuju chodcov ked jazdia autom po ulici. A mali by byt odobrate vodicske preukazy, kazdemu jednemu obcanovi europskej unie, ktory sa hlasi ku katolikom, lebo katolici su za volantom nebezpecny.
Zaujimave zmyslanie...si pre spolocnost viac nebezpecny ako nejaky Mohamed v Londyne.