Teror v Parizi

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Teror v Parizi

Príspevok od používateľa Hensym »

Nenapadá ma iný motív, ako politický alebo fanatický (náboženský). A ak je to páchané voči nevinnej verejnosti, a na športovom alebo kultúrnom podujatí, tak si myslím, že politický motív môžem škrtnúť. Tým štatistikám teda neverím.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zaujimave statistiky, ale: Co sa berie za teroristicky utok? Zaujimalo by ma porovnanie poctu obeti a nie samotnych utokov a hlavne mimo USA (lebo 37 zivotov za 14 rokov sa s Europou neda porovnat). V USA si od 9/11 davaju velky pozor a hlavne su oddeleni geograficky. Terorista z blizkeho vychodu sa omnoho lahsie dostane do EU ako do USA.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

To sa Vam nechce googlit? Ci sa bojite zistit, ze nemate pravdu?
The results are stark, and prove decisively that not all terrorists are Muslims. In fact, a whopping 99.6% of terrorist attacks in Europe were by non-Muslim groups; a good 84.8% of attacks were from separatist groups completely unrelated to Islam. Leftist groups accounted for over sixteen times as much terrorism as radical Islamic groups. Only a measly 0.4% of terrorist attacks from 2006 to 2008 could be attributed to extremist Muslims.
http://www.loonwatch.com/2010/01/terrorism-in-europe/

a pekne vypisane:
https://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism ... pean_Union
Prílohy
Terrorist_Attacks_in_the_EU_by_Affiliation.png
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Lub0$ napísal:Mas pravdu, je vo svete zopar skupin, ktore veria v nejaku dogmu, a drzia sa jej az do extremu, a beru do ruk AK47, alebo sa opasu vybusninou, ale tieto ideologie niesu moslimske, alebo islamske, respektive nabozenske.
Zase ta rozpravka o islame najmierumilovnejsom nabozenstve na svete? Pri svojich skutkoch vykrikuju Allah Akbar, vrazdia neveriacich, vrazdia ludi, ktori odmietaju konvertovat alebo vrazdia tych, ktori o islame uvazuju kriticky. Stale mi budes tvrdit, ze nemaju nic spolocne s islamom? To, ze si oni koran interpretuju takto a dalsia skupina moslimov sa od nich distancuje este neznamena, ze ten Mohammed, ktory s AK47 zabije niekolko nevinnych ludi a potom sa vyhodi do vzduchu, lebo je presvedceny ze kona v mene islamu, prestava byt moslimom.
Prirovnal by som to k sporu medzi katolikmi a evanjelikmi. To, ze katolici na evanjelikov ukazu prstom a povedia, ze toto nie je krestanstvo a plno veci si interpretujete zle este neznamena, ze v tom momente evanjelici prestavaju byt krestania.
Lub0$ napísal:My sem pozveme milion moslimov, medzi ktorymi je MOZNO zo desat teroristov, tym padom mame poslat cely milion ludi naspat a odsudit ich za to?
Lub0$ napísal:Ked uz spominas milion ludi z moslimskych krajin ktory sem idu...preco nespomenies, ze vacsina z nich uteka pred tymi nechutnymi skutkami, ktore su podobne tomu v Parizi? Preco su samotny moslimovia vyvrazdovani teroristickymi skupinami?
1. Je uplny nonsens, aby sa v Schengene len tak premavalo tolko moslimov alebo akychkolvek inych nelegalnych imigrantov, len tak bez akejkolvek kontroly, registracie a strazenia.

2. To, ze sa medzi nimi najdu mierumilovni ludia, ktori utekaju pred teroristami...OK...ale Nemecko alebo Skandinavske krajiny nie su prva bezpecna krajina od Syrie a Iraku.

3. CIA uz na zaciatku roka varovala, ze v tej imigrantskej vlne mozu byt radikalne uvazujuci moslimovia, ktori sa mozu aj niekolko rokov snazit infiltrovat, aby nasledne sposobili co najvacsie skody. To je aj dovodom, preco USA stanovilo take nizke kvoty na obcanov Syrie, ktorym udeli azyl. Pretoze doslo k celkovej radikalizacii danej spolocnosti a podla CIA prestavuju zvysene bezpecnostne riziko.

4. Ked niekto prekroci hranice EU a Schengenu, automaticky sa z neho nestane Europan so vsetkymi europskymi hodnotami, nazormi a podobne.

5. Tiez neviem odkial si nabral, ze vacsina z tohtorocnej imigrantkej vlny uteka pred vojnou v Syrii. Podla oficialnych statistik je obcanov Syrie len menej ako 20%. Navyse netusime kolki z nich su naozaj ti, za ktorych sa vydavaju. Kedze sa rozne skupiny zmocnili oficialnych uradnych dokumentov, nevyplnenych syrskych pasov a podobne a veselo sa s tym obchoduje.

6. Taka ekonomicka migracia ti ani len nepride na rozum.

7. Zdroje teroristickych skupin plynu prave aj z prevadzacstva. Ak je niekto ochotni zaplatit prevadzacom 10,000 euro na hlavu, za to, ze ich dostanu do Grecka, tak takymto sposobom podporuje teroristov (nech uz mal akykolvek motiv na odchod z krajiny). Neviem preco by sme nad tym mali zatvarat oci. Takychto ludi treba bez prietahov pochytat a deportovat naspat. Potom si velmi rychlo rozmyslia, ci budu znova platit prevadzacom, aby sa dostali do EU. Necinnostou a tymto benevolentnym pristupom len podnecujeme dalsich a dalsich ludi, aby sa pokusili dostat do EU nelegalne a s pomocou roznych pochybnych skupin.

8. Ked niekolko tisicok britskych, francuzskych, nemeckych obcanov moslimskeho vierovyznania odide do Syrie, Iraku na par mesiacov, aby sa vycvicili a potom sa vratia do EU. Nikto ich za to nepotresta, nekontroluje a len sa caka, az sa vyhodia do vzduchu na nejakom koncerte. Tak to ukazuje, ze systemy, ktore nas maju chranit a aj cela integracna politika proste fatalne zlyhava. A za takejto situacie si sem napozyvam (Merkelova s Hollandom napozyvaju) milion moslimskych imigrantov, ktorych necham sa v Schengene pohybovat viacmenej bez kontroly?!

Pozri, kazdy normalny clovek ma v sebe urcitu potrebu solidarity a je ochotny pomahat druhym. Rovnako ma kazdy clovek urcity pud sebazachovy a ma potrebu chranit seba, svojich blizkych a aj spolocnost v ktorej zije. Vzdy je to o tej kalkulacii a miere rizika, ktoru si ochotny podstupit. Pre teba je prijatelna tato urcita miera rizika, ze zomries alebo tvoji priatelia zomru rukou moslimskeho atentatnika, vymenou za pomoc moslimom, ktori utekaju pred vojnou. Je to tvoje plne pravo. Ja mam ale uplne rovnake pravo povedat, ze toto riziko je pre mna neprijatelne a je potreba na EU urovni prijat kroky, ktore budu chranit moje prava a zdravie.
Lub0$ napísal:Zaujimave zmyslanie...si pre spolocnost viac nebezpecny ako nejaky Mohamed v Londyne.
Kolko potrebujes Mohammedov, ktori sa vyhodia do vzduchu v kaviarni a zoberu so sebou niekolko nevinnych ludi v boji za svoju vieru, aby si pochopil, ze moje zmyslanie a ja nie som nebezpecnejsi ako ten Mohammed.
Lub0$ napísal:Jozko Mrkvicka, ktory je beloch zo Slovenska, spacaha hrozny cin....zavrazdi kamarata strelnou zbranou. Podla tvojho (a bohuzial vacsiny slovakov) nazoru, by mali byt vsetci biely Slovaci preverovany, a pripadne vystahovani daleko za hranice EU.
Alebo Helenka je katolicka, a ked isla domov autom, vedome presla chodcu, ktory jej ukazal nepekne gesto. Opat podla tvojho zmyslania, vsetci katolici su svine, ktore ohrozuju chodcov ked jazdia autom po ulici. A mali by byt odobrate vodicske preukazy, kazdemu jednemu obcanovi europskej unie, ktory sa hlasi ku katolikom, lebo katolici su za volantom nebezpecny.
Oba tieto tvoje priklady su uplne nespravne. V prvom pripade nie je spomenuty motiv vrazdy. V druhom pripade je jasnym motivom "nepekne gesto". To, ze Jozko je beloch alebo Helenka katolicka je uplne pri ich skutkoch irelevantne, pretoze obe tieto skutocnosti neovplyvnili motiv vrazdy.
Ked nejaky Ahmed zoberie AK47, vtrhne do nahodnej restauracie, kde krici Allah Akbar a striela do nahodnych nevinnych ludoch pri stoloch (ktorych spaja len to, ze su ineho nabozenstva alebo su prislusnikmi urcitej skupiny, ktora kona nieco, co sa moslimom nepaci) a potom sa vyhodi do vzduchu. Tak je motiv uplne jasny. Ten clovek veri, ze ked zavrazdil neveriacich ludi, tak urobil dobru a prospesnu vec pre islam.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Lub0$ súhlasím so všetkým čo píšeš a som rád, že sa tu konečne zjavil aj ktosi, kto to vidí takto. Žiaľ, ako uvidíš, racionalita ide teraz bokom, na scénu prichádza iracionálny fanatizmus, vyťahovanie hoaxov, nezmyslov, poloprávd, nenávisti.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ephramko vid moj post vyssie, ktory sa opiera o realne statistiky a cisla, ktore, si myslim, ze tvoj prispevok mozu splachnut do zachoda jednym tahom, lebo sa opieras iba o xenofobiu a strach, ktory siria masmedia.

Vies kolko ja potrebujem Mohamedov s AK47? Schvalne, skus mi ich napocitat ty, dajme tomu od roku 2005, v EU. a skus mi popritom napocitat ne-moslimov, ktory mali v ruke namiesto AK47 trebars M4 alebo hoc co ine a pozabijali kopec ludi.

A vlastne viem ti aj odpovedat presne....ja potrebujem na to pochopenie tolko Mohamedov, kolko ty potrebujes Breivikov aby si pochopil, ze terorizmus v EU nieje motivovany Islamom v takom rozsahu v akom si to ty predstavujes.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Nazvyknem sa velmi zapajat do tychto politicko/nabozenskych tem, pretoze zvycajne nikam aj tak nevedu, ale taku znosku hovien, ako vypotil Lubos vo svojich poslednych prispevkoch, nenajdete ani ked sa prejdete po luke, kt. prave preslo giganticke stado krav. A tym arogantnym a agresivnym tonom to zaklincoval. GRATULUJEM!!

To ze poznas povedzme aj stovku moslimov, neznamena absolutne nic. ZERO. NADA. Moslimska viera je zakerna prave tym, ze v jej mene maju moslimovia povolene klamat bezvercom, zaliecat sa bezvercom a pod. Precitaj si koran, ja to uz mam za sebou.

Prave kvoli takym debilom je sucasna situacia v Europe taka aka je. Prudi sem masa ludi, o kt. nemame ani sajnu aky je jej ciel a co nam prinesie. Aj keby medzi nimi bol len jeden terorista, tak by si zmenil nazor, ak by sa zhodou nahod odpalil v blizkosti tvojej rodiny. A ver mi, ze medzi nimi bude potencionalnych teroristov nie jedno ci dvojiferne cislo. Imigracia musi byt riadena a nie nahodna. Blizka buducnost zial ukaze aka je pravda. A poniektorym konecne otvori oci. A niektorym nepomoze asi uz nic....
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Oooo podme na to...zacali z poza monitora vyliezat ludia, ktorych vzdelavaju vecerne spravy a nie realne skusenosti a fakty. Viac som od tejto diskusie vlastne ani neocakaval. Je mi Vas vlastne luto, lebo zit v takom strachu zavrety doma musi byt hrozne. Vase katastroficke scenare, ze do EU doslo milion teroristov su absurdne a smiesne.
To, ze vsetky statistiky ukazuju, ze biely clovek je nebezpecny viac, vy neuznavate, lebo urcite niesu pravdive, ved na Markize to nehovorili...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Telku nepozeram vobec, to co potrebujem pre svoje vzdelanie a obohatenie najdem na internete alebo v dobre knihe - to je tvoj prvy omyl

To ze niekto preleziol hranice Slovenska, mu rozum nedava, aj ked si mozno niekde v sklade v UK mysli opak. To je tvoj druhy omyl. Je mozne a myslim si ze aj pravdepodobne, ze poznam viac moslimov ako ty. Dokonca su medzi nimi aj taki co piju alkohol a pocas ramadanu sa napchavaju od rana do vecera. A predsa ani jednemu neverim.

Blizka buducnost ukaze, kto ma pravdu. A tu je je tvoj treti omyl. A tento omyl bude stat zivot stoviek/tisicov nevinnych ludi
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Lub0$ napísal:To, ze vsetky statistiky ukazuju, ze biely clovek je nebezpecny viac, vy neuznavate, lebo urcite niesu pravdive, ved na Markize to nehovorili...
Samozrejme, ze momentalne mam statisticky v Bratislave vacsiu pravdepodobnost, ze ma kvoli tomu, ze som gej zmlati nejaky ozraty Slovak ako skupinka Arabov alebo inych moslimov. Vies, ale priemerna dlzka zivota jedneho cloveka nie je 5 rokov. Pri sucasnej imigracnej politike EU a pokracujucich systemovych zlyhaniach v integracii moslimov v EU moze byt situacia za 10-20-30 rokov uplne ina. Zda sa ti spravne, len tak sediet so zalozenymi rukami a tvarit sa, ze s tym nic nemozeme urobit? Ze nejako bolo a nejako aj bude? Nehovoriac o tom, ze to riziko v Parizi, Bruseli, Malmo a podobne je uplne na inej urovni ako u nas v SR a je dost naivne si mysliet, ze sa nas to netyka a ani v buducnosti nebude tykat.

Ako som ti uz povedal, je to o miere rizika, ze sa ty alebo tvoja rodina stane obetou trestneho cinu, za ktorym je nenavist vychadzajuca z ideologie islamu. Rovnako ako ty mas pravo povedat, ze toto riziko je pre teba prijatelne a netreba s tym nic robit, ja mam presne rovnake pravo povedat, ze toto riziko odmietam niest a treba podniknut kroky, aby sme takymto trestnym cinom zabranili a riziko minimalizovali.

Ja osobne mam strach jednak z radikalizacie moslimskej komunity v EU a neschopnostou urcitych krajin tychto ludi integrovat. Mam strach z toho, co takato radikalizacia moslimov prinasa (oblievanie sa kyselinou, zabijanie nahodnych ludi v mene islamu, nehovoriac o tom, ze sa v zapadnych krajinach zacali zrazu mnozit utoky na gejov roznymi moslimskymi skupinami, ktore v podstate robia to iste, co Skíni v 80.-90. rokoch). Na druhej strane mam strach aj s fašizácie spolocnosti, kedze historia uz viackrat ukazalo, ze ked su v spolocnosti taketo tendencie prisilne, tak to moze byt nevyspitatelne. A pozornost sa od moslimov moze velmi lahko presunut na ine skupiny ludi.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslim, ze uz len tym, ze zijem v UK, je to riziko pre mna podstatne vyssie, dovolim si tvrdit, ze az niekolko sto nasobne vyssie, ako pre teba na Slovensku, a pre to je zvlastne, ze sa aj napriek tomu bojim ovela menej ako ty.
Opat opakujem...co by si povedal, keby (neprajem ti to ani nikomu inemu), sa tvoja rodina stala tercom cloveka ako bol Breivik, ktory vrazdil ''v mene krestanstva''? Preco mas dvojaky meter?

//autoeditácia príspevku (15 Nov 2015, 20:05)
A vlastne uplne ignorujes casti mojich postov...bud nechces, alebo proste nevies na nich odpovedat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Lub0$ napísal:Opat opakujem...co by si povedal, keby (neprajem ti to ani nikomu inemu), sa tvoja rodina stala tercom cloveka ako bol Breivik, ktory vrazdil ''v mene krestanstva''? Preco mas dvojaky meter?

A vlastne uplne ignorujes casti mojich postov...bud nechces, alebo proste nevies na nich odpovedat.
1. Vacsinu casti mojich postov si odignoroval, takze je trochu vtipne, ked to teraz hovoris o mne :D

2. Neviem, ci Breivik vrazdil v mene krestanstva alebo comu on vlastne veri, kedze celkovo jeho myslienky neposobia velmi konzistentne. Ale hypoteticky, ak by sa objavil nejaky slovensky Breivik, dajme tomu, ze nejaky chlapec zo Vzdoru by nabehol s puskou, co ja viem, do Auparku a vystrielal tam ludi v kaviarni kvoli nejakej svojej klero-fasistickej ideologii, tak by som postupoval rovnako. Tiez by som pozadoval, aby sme sa takto zmyslajucich ludi bez pardonu zbavili (mali ich pod dohladom alebo ich pozatvarali) a tiez by som pozadoval vznik preventivnych programov, aby sme zabranili tomu, aby takto nejake skupiny ludi uvazovali. Proste, ked niektori chlapci pred 20. rokom zivota maju potrebu si davat kukly a lezat spolu v zime v diere v snehu niekde v lese, pricom slepo prijimaju nazory tych svojich "velitelov", tak by stat a prislusne organy (policia, armada, skoly) mali pripravit programy pre takychto jedincov, aby sa mohli realizovat tam, pod dozorom a zaroven je to sanca ich indoktrinovat nasou prodemokratickou propagandou a humanizmom.

Pri moslimskej komunite sa mi zda, ze EU nerobi ani jedno ani druhe. Uplna necinnost...ludia, ktori do Schengenu vstupia nelegalne sa po krajinach EU premavaju len tak, bez nejakej kontroly. Integracia moslimov zlyhava a miesto toho, aby bol nejaky pokus to riesit, tak sa radsej vyhlasi "NO GO" zona a prislusne urady sa tvaria, ze tak dany problem prestal existovat. A potom sa cuduju, ze sakra, preco nam par tisic spoluobcanov moslimskeho vierovyznania odislo "na poznavaci" pobyt do Syrie a potom, ked sa vratili, tak sa niekto z nich chcel vyhodit do vzduchu na stadione.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_t ... st_century

Počet obetí islamského terorizmu je vyšší ako počet obetí terorizmu všetkých ostatných skupín. Toto sú skutočné fakty a úplne vyvracajú slniečkarske keci, ktoré tu niektorí šíria. teším sa na :minus: :psssst:

EDIT: bavíme sa v tejto téme o francúzsku, takže tieto dáta sa týkajú francúzska.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ty máš problém čítať text? Vieš po anglicky?
The results are stark, and prove decisively that not all terrorists are Muslims. In fact, a whopping 99.6% of terrorist attacks in Europe were by non-Muslim groups; a good 84.8% of attacks were from separatist groups completely unrelated to Islam. Leftist groups accounted for over sixteen times as much terrorism as radical Islamic groups. Only a measly 0.4% of terrorist attacks from 2006 to 2008 could be attributed to extremist Muslims.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

myslím, že na počte stratených životov záleží viac ako na počte útokov.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Lub0$ napísal:To sa Vam nechce googlit? Ci sa bojite zistit, ze nemate pravdu?

http://www.loonwatch.com/2010/01/terrorism-in-europe/

a pekne vypisane:
https://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism ... pean_Union
A pzoeral si si tu stranku na wiki? Ved tam je jasne vidiet na co som narazal.
Dajme tomu, ze z pohladu dnesnej spolocenskej situacie su relevantne data od roku 2000 (pretoze napriklad ETA uz neposobi az tak aktivne a tusim aj vyhlasili primerie) a tam je to s utokmi takto:
Islamisti: 411 zabitych v 10 utokoch
Ostatni: 220 zabitych v 13 utokoch a z toho mnohe boli utoky s 1 umrtim. Ked si pozries popis, tak su to vacsinou najomne vrazdy alebo maximalne prestrelky s policiou. Cize teroristickych utokov voci uplne nezainteresovanym ludom bolo realne menej.
Je to hranie sa so statistikou, ale z neho celkom jasne vyplyva, ze ludia maju najvacsie obavy z velkych utokov, ktore islamistom idu velmi dobre.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Niektori ludia "Pray for Paris" pochopili trochu inak :smt059
Prílohy
12219512_10153758195112743_8142622747558574128_n.jpg
aojw7oX_460s.jpg
aojw7oX_460s.jpg (41.17 KiB) 1041 zobrazení
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Lub0$, s mnohymi nazormi, ktore pises s tebou musim suhlasit. Ale na to, aby clovek mohol tak rozmyslat, nemoze byt zakomplexovany, musel by opustit hranice Slovenska na dlhsiu dobu, stretavat sa s inymi kulturami a narodmi. Inak na to nikdy nepride.

ALE, ako vsetko aj toto ma svoje ale - napr. mna poburuje to, ze v spravach viackrat zaznelo nieco v zmysle: Vieme, ze v istej casti mesta Brussels je komunita, v ktorej sa radikalizuju ludia vyznavajuci Islam a stavaju sa z nich fanatici, ktori maju naklonnost k ISIS a pod. extremnym organizaciam. - ak je toto vseobecne znamy fakt a vie sa o tom, tak je potrebne s tym nieco robit. Co? Ja neviem, nie som odbornik, ale myslim si, ze tajne sluzby by mali mat vacsiu volnost. Malo by sa upustit z demokracie a ludskych prav a jednoznacne tychto ludi sledovat, monitorovat a nasledne trestat. Ako? Ked nie basou, tak jednoduchym vyhostenim z krajiny s dozivotnym zakazom. Pretoze cloveka, ktory je schopny verit takymto chorym myslienkam a je schopny podporovat taketo chore hnutia je skoda vobec zivit na naklady krajiny a treba ho poslat kade lahsie.

Ja som sa vcera vyjadril aj na Fb v zmysle, ze, keby bolo na mne, spravil by som alianciu/koaliciu USA+Kanada+EU+Rusko+Cina+Japonsko a Australia a urobil by som z Rakky (a vsetkych ostatnych) bast ISIS jedno obrovske parkovisko. Pretoze cim dalej, tym viac som presvedceny, ze komu niet rady, tomu niet pomoci. A na tychto ludi neplati nic ine, len gulka a dobre miereny Tomahawk.

Avsak sudit vsetkych Moslimov na zaklade toho, ze par jedincov (samozrejme tych par jedincov su tisice, udajne v Rakke ich je 200.000) je nezmysel. Ved ja mam o 2 rady za sebou projektoveho manazera, ktory je Moslim. Potetovany, chodi si s nami sadnut na pivo - proste uplny pohodak, nikdy by clovek nepovedal, ze je Moslim. Ale on prisiel do Europy pred 30 rokmi, zaintegroval sa a prijal europske hodnoty s tym, ze nadalej je Moslim, a ako sam povedal pred 2 tyzdnami: Som Moslim, nehanbim sa za to, ani sa nezmenim, ale zijem v Europe, v europskom systeme a prisposobil som sa, ako som prisposobil aj svoju rodinu. Dostali sme sancu na novy a lepsi zivot.. - to je moj kolega. Velmi casto chodim po Frankurte taxikmi a urcite si viete predstavit, ze drviva vacsina z nich su Indovia, Pakistanci, Afganci, Turci, ci Iracania. Rozpravam sa snad s kazdym (ved zabit cas), a verte ci nie, aj ked padlo (ci bolo zostrelene to ruske lietadlo), tak ked bolo v radiu spominane, ze to mohol byt ISIS, chlapik, ktory ma v tom case bral bol Afganec povedal, ze sa niekedy hanbi za to, ze je Moslim, ked ludia vykonavaju toto v mene viery.

Posledna vec, ktoru by som len chcel spomenut je prave to nekonecne vyplakavanie ludi, ze preco si ludia nedali ruske vlajky, ked padlo (alebo bolo zostrelene, ako som pisal vyssie, nie je dokazane) lietadlo. K Parizu sa okamzite prihlasil ISIS. Co sa tyka ruskeho lietadla, stale sa nevie, a vsetko su len spekulacie. Lietadla padaju - je to bohuzial realita, a mnohokrat o tom ani nepisu v spravach. A ludia preto jednoducho toto beru, ako sucast zivota, alebo nestastie v doprave, ako ked sa prekoti autobus do rokliny (v pripade, ze to nie je zostrelene). Dalej nerozumiem, co su ludia taki napichani z toho Ruska - nerozumiem celej tej "rusofilii". Viem, ze 90% tohto fora su sopliaci, ale ti starsi si snad nepamataju, ze co ti Rusi robili na Slovensku Slovakom? Za co ich tak miluju? To ide mimo moje chapanie.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Solo_Kamen napísal:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_t ... st_century

Počet obetí islamského terorizmu je vyšší ako počet obetí terorizmu všetkých ostatných skupín. Toto sú skutočné fakty a úplne vyvracajú slniečkarske keci, ktoré tu niektorí šíria. teším sa na :minus: :psssst:

EDIT: bavíme sa v tejto téme o francúzsku, takže tieto dáta sa týkajú francúzska.
Treba ale pripomenut fakt, ktory je dolezity, a vedome ho vynechavas, lebo si uvedomujes jeho silu.
Nebavme sa oba o Francuzsku, lebo robit statistiku na zaklade jedneho jedineho statu je vrcholne zavadzajuce a nepresne.
Ked sa na to pozrieme globalne, a nebudem tu uz davat linky, kazdy kto chce si to moze volne najst na internete, je toho kopec. Statistika globalneho terorizmu jasne hovori, ze sa vo svete deje neskutocne vela utokov, ktore media neriesia, pri tom v nich zomiera viac ludi. Najdite si top krajiny s poctom utokov, a zistite, ze snad az na jednu (India) ide vsetko o moslimske krajiny, a teda nedava mi Vase zmyslanie ziadnu logiku, lebo ked je raz (podla vas) kazdy terorista motivovany nabozenstvom (islamom), preco sakra zabijaju Islamistov?? Preco odpaluju mesity?
Trosku sa stracate v tom....

Velmi dobre napisane, ale asi iba pre ludi ako je Hughito....
http://www.salon.com/2015/11/14/our_ter ... ourselves/

//autoeditácia príspevku (16 Nov 2015, 10:39)
p4ra
Ano suhlasim, ked je podozrenie, a nasledne su overene dokazy, ze niekto radikalizuje, tak to riesme. Ale nie iba co sa tyka ISIS, je kopec ludi na Slovensku co si holi hlavy a dava si tetovat kadejake krize po tele, co je to iste ako ked niekto radikalizuje k IS...a tiez sa s tym nic nerobi, a mera sa to druhym metrom. Ked som vcera googlil tie kadejake statistiky, zistil som aj to, ze je strasne vela pripadov, kedy k utoku nedoslo, lebo to nejake zlozky odhalili a zmarili, takze sa o tom nepise, lebo sa ''nema o com''. Takze myslim si, ze tajne sluzby pracuju dost, no neda sa ustriehnut uplne vsetko.

Som rad, ze si clovek ktory sa vie s Moslimo normalne rozpravat, a spominas taxikarov. Ja musim este spomenut aj to, ze Moslimovia su aj na poziciach ako lekari, chirurgovia, vedci, prednasaju ako profesori na univerzitach a podobne...takze kopec z nich ma viac vzdelania ako priemerny Slovak.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Lub0$ napísal:teda nedava mi Vase zmyslanie ziadnu logiku, lebo ked je raz (podla vas) kazdy terorista motivovany nabozenstvom (islamom), preco sakra zabijaju Islamistov?? Preco odpaluju mesity? Trosku sa stracate v tom....
Pretoze neexistuje jeden univerzalny druh moslimov. Existuju 3 zakladne typy, ktore sa navyse delia este na mnoho roznych skol. Navyse hra ulohu aj etnicky povod a narodnost. Cele to pripomina stredoveku Europu, kedy poddani preberali nabozenstvo slachtickej rodiny, ktora im vladla. Krestan vrazdil krestana kvoli inej narodnosti, moci a vplyvu. Potom prisla reformacia a cely nabozensky konflikt sa este viac prehlbil.

Presne preto je to pre nas take znepokojive, ked moslim moslimovi odreze hlavu...ako sa asi bude spravat k niekomu, kto v Alaha neveri?

Branie si nevinnych obcanov EU ako rukojemnikov v tomto konflikte a presun moslimskeho vnutorneho nabozensko-etnickeho konfliktu na podu EU je pre mna neprijatelny. (A to, ze si tento konflikt prinasaju so sebou do Europy, sa ukazuje uz v uteceneckych taboroch)
Napísať odpoveď