Sused Madar

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mali by ste vyhrady voci tomu, aby sa do vasho susedstva nastahovala Madarska rodinka?

Ano
71
24%
Nie
104
36%
Je mi to jedno
95
33%
Nikdy !
21
7%

Celkom hlasov: 291

Les
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Les »

PiT napísal:K teme. Pokial by to boli normalni ludia, tak by mohli byt madari a trebars aj zeleni s antenkami na hlavach, snedi ako cigani alebo cierni ako uhol a nevadili by mi.

Les:

1) Ked niekto nadava na madarov, tak je automaticky rasista ? Chod si ujasnit dojmy a pojmy.

2) Nepaci sa mi, ze je na juznom Slovensku dvojite (slovensko-madarske) znacenie. Ked raz zijem v nejakej krajine, tak akceptujem pravidla tej krajiny a logicky sa naucim jazyk danej krajiny, aby som mohol komunikovat a nebudem sa naopak snazit zmenit zakony danej krajiny, aby som si tam presadil svoju rec. Ked sa mi nepaci, tak sa zdvihnem a odidem... (Myslim, ze obyvatelia statov zalozenych na euroamerickej kulture maju dost prostriedkov a schopnosti na to, aby sa zdvihli a prestahovali do inej krajiny.)

3) Co povies napr. na pripad, ked sa v Komarne (uzemie SR) moj otec (slovak) sudil s madarom o slovenske pozemky a musel si zhanat tlmocnika, pretoze sudca s nim (a jeho obhajcom) odmietol hovorit po slovensky :?:
To je to, co mi vadi, z coho sa mi vo vrecku noz otvara a z coho mi je bez prepacenia na grcanie :!:
S tym stahovanim sa si to prehnal, lebo nikto nikde sa stahovat nebude. Je zaujimave, ze inteligetneho cloveka za akeho sa urcite povazujes (a ja opak netvrdim) hnevaju take veci, ako dvoj-jazycne oznacovanie miest a obci na juznom Slovensku. Toto je asi fenomen, ktory som si nikdy nevedel vysvetlit. Predsa kazda vyvynuta a kulturna krajina v Europe ma taketo dvoj-jazycne oznacenia.

A ten pripad, ktory tu opisujes v tretom bode, tak nehnevaj sa ale neverim tomu a podla mna je to uplna hlupost, ktora sa stat nemohla, to jednoducho neexistuje, alebo to bolo za Rakusko-Uhorska... Taketo veci sa v SR jednoducho nestavaju. Este raz, nechcem nikoho urazit, ale ked si tuto "udalost" nevidel a nepocul na vlastne usi, tak tomu never ani ty.

Tak isto ty mne nemusis uverit nasledovnu prihodu, ktora sa stala mojmu kamaratovi. Stalo sa to v Nitre v roku 1995. Kedze sa vratil z Nemecka a isiel si zahlasit prechodne bydlisko v SR, tak musel vyplnit formular, ktory mu tam dali. Do kolonky narodnost (hoci ani neviem, ze preco tam bola) uviedol svoju narodnost- madarsku. Tento formular odovzdal pracovnicke v urade a kedze sa ho pytali aj na ine veci, tak ostal v tej miestnosti. Dalsia pracovnicka mu uz spracuvala tento doklad t.j. davala udaje do pocitaca. Naraz sa ho tato pracovnicka opytala, ze preco ma napisane ze je madarskej narodnosti. Bol sice zarazeny touto otazkou, ale odpovedal preto, ze je. Pracovnicka na tuto odpoved uz nepovedala nic a kedze nemali dalsie otazky, tak odisiel. Tato zvlastna udalost mu vsak nedala spavat, takze o 5-6 mesiacov poveril pracovnicku Mestskeho uradu, aby mu zistila, ze aku narodnost ma uvedenu (on sam) v pocitaci. Mozte hadat, ze aka tam bola- slovenska. Koncilo sa to tak, ze bol taky znechuteny s touto epizodou, ze na Mestsky urad uz nikdy nesiel a do dnesneho dna ma uvedenu narodnost slovensku.
Keby toto bolo malo, tak este z mojho detstva (1962-3) sme museli vyplnovat nejaky formular v ZDS ale uz presne sa nepamata, ze koli comu. Sedel som so ziakom, ktory bol miestny a mal narodnost madarsku. Ucitelka ho poslala zo skoly domov, aby sa opytal svojich rodicov, ze aku ma narodnost. Prisiel nazad a samozrejme povedal, ze madarsku. Ucitelka ho poslala este raz a kedze uz aj rodicia sa dovtipili, ze co je vo veci, tak sa mu naraz narodnost zmenila na slovensku. Ano, krivdy sa stavaju na obidvoch stranach, ale nikoho koli tomu tu nevyzyvaj k odchodu z vlasti t.j. krajiny, kde sa aj oni narodili. Pre toto je EU dobre, ze takychto hluposti cim dalej, tym bude menej. Pre takuto uplnu sprostost (dlhe vlasy) pred par dnami zabili v Petrzalke vysokoskolaka. Takze rozduchavanie vasni uz dufam, ze z tejto krajiny vymizne uplne.
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

mishenko napísal:Ja mam viac zazitkov so slovenskymi madarmi a je to hanba slovenska. Akoze idem si na juh, 30km od hranic a chcem vediet ako sa dostanem na konkretne mesto a ked sa pytam ludi, tak nemtudom ? Pripadne po 10s prepnu na slovencinu a nerozoznaju pravu a lavu stranu ?
Minuly tyzden davali anketu (boli to Vyvoleni), kde sa po slovensky pytali, ze kto najblizsie vypadne a niektori iba madarsky a museli dat titulky, ved toto je zvratene, ked uz zijem na Slovensku, tak sa naucim aspon daco ...
Uz konecne prestante s takymito malichernostami a pocitmi neustaleho ublizovania :!: :!: Je zaujimave, ze napr. v Amerike (California atd.) nijakeho Americana neurazi, ked sa opyta Hispanca a on tomu nerozumie, lebo rozprava len spanielsky. Jeho rodina tam celkom kludne moze byt aj 3 generacie... A presne o tom to je, co si neviete uvedomit. Ruku na srdce, keby ste nemali tieto a podobne "prihody" na juznom Slovensku, tak by ste si vymysleli nieco ine. Este toto. Keby tu neboli Madari, tak by ste zas trepali hluposti o Romoch. Keby neboli Romovia, tak by ste sa rozdelovali na tzv. dobrych a zlych Slovakov. A takto by to islo dalej a dalej, su to obycajne malichernosti a kedze sme v EU, tak taketo veci by nemali byt nikoho agendou na rozduchavanie vasni. Taketo sprostosti nechajte ludom calibru Slotu, Malikovej a spol.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Les napísal:Uz konecne prestante s takymito malichernostami a pocitmi neustaleho ublizovania :!: :!: Je zaujimave, ze napr. v Amerike (California atd.) nijakeho Americana neurazi, ked sa opyta Hispanca a on tomu nerozumie, lebo rozprava len spanielsky. Jeho rodina tam celkom kludne moze byt aj 3 generacie... A presne o tom to je, co si neviete uvedomit. Ruku na srdce, keby ste nemali tieto a podobne "prihody" na juznom Slovensku, tak by ste si vymysleli nieco ine. Este toto. Keby tu neboli Madari, tak by ste zas trepali hluposti o Romoch. Keby neboli Romovia, tak by ste sa rozdelovali na tzv. dobrych a zlych Slovakov. A takto by to islo dalej a dalej, su to obycajne malichernosti a kedze sme v EU, tak taketo veci by nemali byt nikoho agendou na rozduchavanie vasni. Taketo sprostosti nechajte ludom calibru Slotu, Malikovej a spol.
Mne je fuk, ako je to v Amerike, to je krajina vsetkych moznosti a zlozena iba z pristahovcov, tak neporovnavaj. Ja mam rad slovenske povedomie a proste mi vadi, ked tu za moje dane sponzorujem dakemu madarovi skolu a on mi aj tak neodpovie po slovensky !!
Ruku na srdce, ked je napr. slovensky tuningovy zraz (kde som bohudik nebol) na juhu a usporiadatelia si najmu juzanov a chces si dat odmerat audio a on ti povie nemtudom ? A to si zaplatis par stoviek za merania, ktore neprebehnu len kvoli tomu, ze je to madar ?
Nie je vsetko zlato, co sa vysti a verim, ze ani tvoja loajalnost nie je taka, aku tu na fore prezentujes.
Howgh
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

PiT napísal:3) Co povies napr. na pripad, ked sa v Komarne (uzemie SR) moj otec (slovak) sudil s madarom o slovenske pozemky...
Les napísal:Este raz, nechcem nikoho urazit, ale ked si tuto "udalost" nevidel a nepocul na vlastne usi, tak tomu never ani ty.
Takze ho jeho otec oklamal? :lol:

A to ze to americanov nesere?? :roll:
PiT
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa PiT »

Les napísal:S tym stahovanim sa si to prehnal, lebo nikto nikde sa stahovat nebude. Je zaujimave, ze inteligetneho cloveka za akeho sa urcite povazujes (a ja opak netvrdim) hnevaju take veci, ako dvoj-jazycne oznacovanie miest a obci na juznom Slovensku. Toto je asi fenomen, ktory som si nikdy nevedel vysvetlit. Predsa kazda vyvynuta a kulturna krajina v Europe ma taketo dvoj-jazycne oznacenia.
Kde v Europe? Preco som to s tym stahovanim prehnal? Vychadzam z cisto logickeho predpokladu, ze sa mi hnusi dana krajina preto, lebo ma utlaca a ja ju nebudem akceptovat a budem presadzovat svoj jazyk v obchodoch (co uz davno je), na uradoch a v skolstve. Povedz mi, kde v amerike sa na uradoch rozprava po cinsky alebo spanielsky resp. v inom, ako jazyku v danej krajine pouzivanom vacsinou. Moja natura a mysel hovori to, ze v pripade, ze sa necitim na nejakom uzemi dobre, tak si co najrychlejsie zarobim dostatocny obnos penazi na to, aby som sa mohol prestahovat tam, kde mi podla mna lepsie bude. Podobne, ako si to spravil ty za totaca.

Povedal som dvojjazycne tabule, lebo tie, spolu s dalsimi opatreniami, su vysledkom prijateho zakona, ktoreho dosledky su take, ze sa tu do 30 rokov budu pokusat madarski politici o autonomiu podla mna aj inak, ako len v svojich predstavach.

Zaujima ma to, preco ked sem hodis nejaku (casto velmi tazko uveritelnu) prihodu ty, tak ti ju kazdy musi uverit, ale ked ti niekto napise, ze na juznom Slovensku v obchode nanho pozeraju ako na tela, ked nevie po madarsky, alebo povie, co sa stalo a nesedi to tvojmu presvedceniu o zadubenych rasistickych malomestiackych slovakoch, tak je to automaticky vymysel alebo nereagujes. (A ze sa mi to nestalo raz, ked som bol u babky, ktora zije len kusok od BA v Samorine.)
Les napísal:A ten pripad, ktory tu opisujes v tretom bode, tak nehnevaj sa ale neverim tomu a podla mna je to uplna hlupost, ktora sa stat nemohla, to jednoducho neexistuje, alebo to bolo za Rakusko-Uhorska... Taketo veci sa v SR jednoducho nestavaju. Este raz, nechcem nikoho urazit, ale ked si tuto "udalost" nevidel a nepocul na vlastne usi, tak tomu never ani ty.
Povedal som, ze sa to stalo MOJMU otcovi a bolo to (bol som si to teraz zistit) v Dunajskej Strede (nie Komarne, tak pardon za mylnu informaciu, predsalen je to uz 14 rokov - nech mi je prepacenim, ze som vtedy este chodil na zakladnu skolu a vobec sa o to nezaujimal) a v roku 1991-92.
Pretoze v sudnej sieni jediny, kto bol ochotny prekladat z madarciny do slovenciny, bola zapisovatelka a oficialne to prekladat nemohla, bolo mojmu otcovi doslova povedane, ze mu doporucuju zohnat tlmocnika, ze mu zhanany nebude otec si ho samozrejme nezhanal.
Jeden madar si narokoval pozemky nasej rodiny, ktore mu nepatrili. Hadaj, ako sud dopadol... Moj otec sa odvolal a na vyssom sude to samozrejme nepreslo... Takze nech je aj toto prikladom "nasej cistej slovenskej jednostrannej zaujatosti voci madarom".
Les napísal:Tak isto ty mne nemusis uverit nasledovnu prihodu, ktora sa stala mojmu kamaratovi. Stalo sa to v Nitre v roku 1995. Kedze sa vratil z Nemecka a isiel si zahlasit prechodne bydlisko v SR, tak musel vyplnit formular, ktory mu tam dali. Do kolonky narodnost (hoci ani neviem, ze preco tam bola) uviedol svoju narodnost- madarsku. Tento formular odovzdal pracovnicke v urade a kedze sa ho pytali aj na ine veci, tak ostal v tej miestnosti. Dalsia pracovnicka mu uz spracuvala tento doklad t.j. davala udaje do pocitaca. Naraz sa ho tato pracovnicka opytala, ze preco ma napisane ze je madarskej narodnosti. Bol sice zarazeny touto otazkou, ale odpovedal preto, ze je. Pracovnicka na tuto odpoved uz nepovedala nic a kedze nemali dalsie otazky, tak odisiel. Tato zvlastna udalost mu vsak nedala spavat, takze o 5-6 mesiacov poveril pracovnicku Mestskeho uradu, aby mu zistila, ze aku narodnost ma uvedenu (on sam) v pocitaci. Mozte hadat, ze aka tam bola- slovenska. Koncilo sa to tak, ze bol taky znechuteny s touto epizodou, ze na Mestsky urad uz nikdy nesiel a do dnesneho dna ma uvedenu narodnost slovensku.
Keby toto bolo malo, tak este z mojho detstva (1962-3) sme museli vyplnovat nejaky formular v ZDS ale uz presne sa nepamata, ze koli comu. Sedel som so ziakom, ktory bol miestny a mal narodnost madarsku. Ucitelka ho poslala zo skoly domov, aby sa opytal svojich rodicov, ze aku ma narodnost. Prisiel nazad a samozrejme povedal, ze madarsku. Ucitelka ho poslala este raz a kedze uz aj rodicia sa dovtipili, ze co je vo veci, tak sa mu naraz narodnost zmenila na slovensku. Ano, krivdy sa stavaju na obidvoch stranach, ale nikoho koli tomu tu nevyzyvaj k odchodu z vlasti t.j. krajiny, kde sa aj oni narodili. Pre toto je EU dobre, ze takychto hluposti cim dalej, tym bude menej. Pre takuto uplnu sprostost (dlhe vlasy) pred par dnami zabili v Petrzalke vysokoskolaka. Takze rozduchavanie vasni uz dufam, ze z tejto krajiny vymizne uplne.
Mozno som hlupak, ale verim... Zatial nemam dovod neverit. Mozne je vsetko.

K tomu vysokoskolakovi - poznal som ho z videnia, bol to pohodak, pacifista...

Sameho ma tento cin velmi nasral. Jednak preto, lebo na dane miesta obcas chodievam s priatelkou na prechadzku... Ale celkovo hlavne pre nezmyselnost tohto cinu a celkovu bezmocnost. Najsmutnejsie na tom vsetkom je to, ze tie PAKA, co to spravili, pravdepodobne nepochytaju a ked aj hej, tak to urcite zvalia na nejakeho 14 alebo 17 rocneho z tej skupiny, ktory dostane podmienku a 2 roky... Aj v pripade, ze by im nasili vrazdu (a mal by >18), tak dotycneho zavru na 10-15 rokov a ten po odsedeni polovice trestu vylezie von... A co s takym? Dost som nad tym uvazoval a proste a jednoducho mi mozog stoji. Neviem pochopit, ako moze niekto s vedomim dobehnut k druhemu cloveku, a kvoli tomu,ze vyzera inak ako on, ho jednoducho rozkopat a dobodat. Ved predsa v kazdej sekunde si uvedomujem co robim a vidim, ze to, co konam, nie je spravne.

Nech ti moje slova vysli akokolvek protimadarsky, tak vedz, ze je mi absolutne jedno, ako sa kto rozprava na ulici a fakt to, co mi vadi je, ak tou recou chce rozpravat aj v obchodoch a na uradoch.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

nemam vyhrady voci nikomu nech je aj zeleny len nech neziape stale, ak by bol spolocny vchod na domu tak nech sem tam umyje schody a zatretie to aby po mne neziapal za slovencinu ako niekto na tomto fore haha.
PiT
Light Expert
Light Expert

nevermind napísal:...a zatretie to aby po mne neziapal za slovencinu ako niekto na tomto fore haha.
Prepac, nedalo mi nereagovat. Co som si vsimol, tak na tvoju gramatiku narazali len dovtedy, pokial sa nedozvedeli, ze si povodom Armen zijuci v Norsku, ktory mal to stastie na slovenskych adoptivnych rodicov.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

PiT napísal:Prepac, nedalo mi nereagovat. Co som si vsimol, tak na tvoju gramatiku narazali len dovtedy, pokial sa nedozvedeli, ze si povodom Armen zijuci v Norsku, ktory mal to stastie na slovenskych adoptivnych rodicov.
Nee-e to zle hovoris, mne zacali skakat do gramatiky a neskor som im povedal ako to so mnou je a kludne reaguj alebo sa spytaj co chces kludne odpoviem :)
PiT
Light Expert
Light Expert

A co som povedal? :) (ta otazka je basnicka a znamena, ze som v predoslom poste napisal to, co si povedal teraz ty)
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Aha sry inak som pochopil..tuto mame aj ine skladanie slov, neviem ak osa to vola. :)
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

oproti nam jedna taka byva.
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

nic by som proti takej rodine nemal ved aj madari su normalni ludia ako kazdy iny
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

madara? mohlo by byt
ale len dovtedy dokym by ma nezacal otravovat s "tesikom" a podobnymi slovami ked byva na Slovensku nech sa uci nas jazyk a nie je aby som sa ucil jeho jazyk :x
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

madarska rodina by vonkoncom nevadila. ale raz sa mi stalo ze do susedstva sa mi pristahovala rodinu z juhu slovenka ktora sa rozpravala po madarsky a to mi teda vadilo poriadne
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

mam na klobase :lol:
byvam v bbaraku a niektorych susedov ani nevidim...
keby vedia po slovensky a rozpravaju sa tak, tak v pohode... a keby nevedeli, tak by v nasej dzungli neprezili... nemyslim smrt ale by sa moc nedohovorili...
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Pokial by to nebol Miklós Duray a neriesil by mi tu veci s Felvidekom tak by som nemal ziadne vyhrady...
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

Prave som odpisal jednemu moderatorovi - mojmu osobnemu kamosovi - na taky email s textom jednej madarskej pesnicky, ktora chce naspat pre madarov ich Hornu zem a podobne dristy. Je mi uplne jedno kde budem zit, dolezita ja vzajomna tolerancia. Jedine co mi prekaza je iba ten divny jazyk. Ak by Slovenska Republika zanikla a kormidlo by prevzali madari, tak by som si na to musel dlhsie zvykat. Ale nie som ziadny nacionalista. Som patriot, ktory ma rad svoj rodny jazyk a vo svojej krajine nechce byt nuteny hovori inym jazykom.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

ten text tu je niekde na fore
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

^Nevermind napísal:nemam vyhrady voci nikomu nech je aj zeleny len nech neziape stale, ak by bol spolocny vchod na domu tak nech sem tam umyje schody a zatretie to aby po mne neziapal za slovencinu ako niekto na tomto fore haha.
Nevermind nehovor, napriklad toto som sa docital na jednom fore, takze citujem tvoju spravu:
.: Nevermind napísal:bil som cigana 5 KM koli tomu ze som koli nemu siel tich 5 KM pesi :D ... som sa s nim pobil v autobuse a aj potom :P
Napísať odpoveď