Teror v Parizi

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Teror v Parizi

Príspevok od používateľa p4ra »

Ich nabozenstvo NEpodporuje ani NEnabada na zabijanie bezvercov. To je len spatna (mylna) interpretacia Koranu. Ako je mozne spatne interpretovat aj Bibliu.

Fakt by ma zaujimalo, ze kolki z vas mate skutocnych (born & raised) kamaratov z krajin, ako je Saudska Arabia, ci UAE. Ja ich mam niekolko. Velmi blizkych - spal som u nich doma. A xy krat sme sa o tom rozpravali, co sa deje vo svete v mene ich nabozenstva, a vsetci sa hanbia za to, co sa robi v mene islamu, a aj mi vysvetlovali verse Koranu, a ako pisem, ISIS a pod. magori ich len spatne interpretuju. Ale ludom je to darmo vysvetlovat, ked nevidia dalej, ako za prah svojich dveri. Presne po utokoch v Parizi mi volal kamarat, ktory tam mal bratranca so synom na zapase priamo. Akonahle ich pustili zo stadiona, vykaslal sa na hotel a jeden kufor s oblecenim. Nechal to tam a s malym utekali na prve lietadlo smer Abu Dhabi. A to je clovek, ktory vyznava islam.

Treba sa naozaj prebrat z toho blbeho sna, ze na vine je islam, lebo nie je. Na vine su ludia. Ako hovorim, treba si pozriet to video vyssie, co som dal a pozorne pocuvat. Nic z toho, co pisem nie je osobne mierene na teba, beardie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

beardie a to ma odkial? to ci precital z koranu? alebo z nejakej super stranky alebo z televiznych novych?

http://www.justaskislam.com/32/does-isl ... -infidels/
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

p4ra napísal:Ich nabozenstvo NEpodporuje ani NEnabada na zabijanie bezvercov.
+
beardie a to ma odkial? to ci precital z koranu? alebo z nejakej super stranky alebo z televiznych novych?
http://www.justaskislam.com/32/does-isl ... -infidels/
co potom toto?

To je len spatna (mylna) interpretacia Koranu. Ako je mozne spatne interpretovat aj Bibliu.
az na to, ze Stary zakon nikto nikomu netlaci do hlav
p4ra napísal:Na vine su ludia.
toto nerozporujem, ale ked niekto vyrastie v diere a nema ziadnu buducnost a trpi nedostatkom zdrojov, je jednoduchsie radikalizovatelny a islam tomu napomaha
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

odkaz co si sem dal, nepozeral som cele, nemam na to cas, ale uplne mi stacila prva minuta, vyberie si jednu vetu z koranu, bez kontextu a na zaklade toho ide hovorit o tom ci je islam dobry alebo nie...
precitaj si co som ja linkov a uvidis. ano, koran hovori bojuj proti tym co neveria v alaha, ale iba ak bojuju oni proti tebe. vobec nenabada na zabijanie nevinnych ludi.

co by netlacil stary zakon nikomu do hlav, jasne ze tlaci... je tam napisane ze muz nema lahat s inym muzom tak ako so zenou. furt sa to riesi, dokonca referendum sme o tom mali...
nechapem preco sme ale nemali referendum o tom ze sa nemozme obliekat do oblecenia zositeho z roznych latok alebo ze nemozeme konzumovat bravcove.
tak ako si "niekto" vyberie zo stareho zakonu to co vyhovuje jemu a ine ignoruje, presne rovnakym sposobom si ludia vyberaju az koranu iba to co im vyhovuje.

ani za jedno ani za druhe nemoze nabozenstvo, ale ludia ktori veria comu oni chcu a na zaklade toho interpretuju to nabozenstvo.
beardie
Redeemer
Redeemer

ano, cital som ten tvoj link, ked to vztiahnem na to 'moje' video, popisuje fazu 1 a z casti 2, urcite nie fazu 3

porovnavat homosexualitu z dob Stareho zakona a aktualne presadzovane islamskeho nabozenstva je tazky omyl
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:toto nerozporujem, ale ked niekto vyrastie v diere a nema ziadnu buducnost a trpi nedostatkom zdrojov, je jednoduchsie radikalizovatelny a islam tomu napomaha
To je rovnake, ako pri kazdom inom nabozenstve, dokonca to nemusi byt ani nabozenstvo, ale sposob zivota. Ked nemas vzdelanie, rozhlad, pristup k informaciam, atd., lahko si zmanipulovatelny (radikalizovatelny).
beardie
Redeemer
Redeemer

ano, o tom celu dobu pisem, lenze neviem o ziadnom inom nabozenstve okrem islamu, ktore by to takto podporovalo
odpaluju sa niekde cigani? alebo hinduisti? alebo cinania? alebo krestania? ktokolvek?
pozor, podotykam, ze hovorim o religioznych dovodoch, nie politickych
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

normalne pozeram to video dalej... odkial berie tie informacie? 3 fazy islamizacie??? toto je dokonaly priklad toho ze ktokolvek si moze otvorit koran/bibliu/tajomstvoj mojej kuchyne a interpretovat ako len sa mu zachce...

a co je omyl na tom porovnavani?
ved o tom presne hovori to video co sem dal p4ra, na jednej strane mas islamske krajiny ktore sa riadia extremnym vykladom koranu, nedovoluju zenam skoro nic, obrezavaju ich a kamenuju, na druhej strane mas islamske krajiny ktore sa skoro v nicom nelisia od zapadu...
rovnako mas v afrike krestanske krajiny kde sa homosexualita tresta smrtou, ved lebo v biblii je to napisane...

//autoeditácia príspevku (19 Nov 2015, 11:01)
https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_terrorism
beardie
Redeemer
Redeemer

aacid napísal:normalne pozeram to video dalej... odkial berie tie informacie? 3 fazy islamizacie??? toto je dokonaly priklad toho ze ktokolvek si moze otvorit koran/bibliu/tajomstvoj mojej kuchyne a interpretovat ako len sa mu zachce...
nech sa paci, mozes to vyrozporovat
a co je omyl na tom porovnavani?
ved o tom presne hovori to video co sem dal p4ra, na jednej strane mas islamske krajiny ktore sa riadia extremnym vykladom koranu, nedovoluju zenam skoro nic, obrezavaju ich a kamenuju, na druhej strane mas islamske krajiny ktore sa skoro v nicom nelisia od zapadu...
rovnako mas v afrike krestanske krajiny kde sa homosexualita tresta smrtou, ved lebo v biblii je to napisane...
okej, kolko obeti za poslednych 10-15 rokov zomrelo kvoli fanatickym moslimom a kolko kvoli fanatickym krestanom?
napoviem
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:ano, o tom celu dobu pisem, lenze neviem o ziadnom inom nabozenstve okrem islamu, ktore by to takto podporovalo
Vidis, zase pises, ze to podporuje nabozenstvo. Ale nabozenstvo to NEpodporuje. Ti magori to robia len v mene nabozenstva. Presne toto vysvetluje Raza v tom videu, ktore som dal na predchadzajucej strane. Ak sa nemylim, anglictina ti nerobi problemy - naozaj si si to pozrel cele pozorne ho pocuval? Lebo, ak ano, tak by si toto nenapisal teraz.
beardie napísal:odpaluju sa niekde cigani? alebo hinduisti? alebo cinania? alebo krestania? ktokolvek?
pozor, podotykam, ze hovorim o religioznych dovodoch, nie politickych
Cigani a Cinania - oni mozu byt krestania, hinduisti alebo ateisti. Nemylme si prosim rasu, statnu prislusnost, ci etnicku skupinu s nabozenstvom. Co sa tyka hinduizmu alebo krestanstva - ci uz sa pozrieme historicky alebo aj do sucasnosti, aj v mene tychto nabozenstiev sa zabijalo. Nepravom a nespravne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale to je uplne v poriadku, ja nejdem proti faktom, je jasne ze islamisticki extremisti su daleko pocetnejsi nez extremsti akehokolvek ineho nabozenstva. to ale nic nehovori o nabozenstve samotnom. skor to hovori nieco o krajinach odkial ti extremisti su. afrika, blizky vychod.
keby to bolo sposobene nabozenstvom, tak by islamske extremisticke skupiny boli homogenne rozlozene vo vsetkych islamskych krajinach na svete. ale tak to nie je. takze islam s tym nic spolocne nema.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

beardie napísal:takze vobec nema na ich spravanie vplyv to, ze ich 'nabozenstvo mieru' podporuje (podla niektorych vyjadreni priam vyslovene nabada na) zabijanie bezvercov, resp ludi, ktori neveria v toho praveho boha - Alaha? ani trosku?
V biblii by si našiel podobné pasáže :) Ono, náboženský terorizmus ako taký je dost velký problém, pretože niektoré skupiny dostávajú v indoktrinácii úplne volnú ruku,
beardie
Redeemer
Redeemer

p4ra napísal:Vidis, zase pises, ze to podporuje nabozenstvo. Ale nabozenstvo to NEpodporuje.
ked odcitujem Koran, kde sa pise, ze treba zabit vsetkych neveriacich, tak to naozaj nepodporuje nabozenstvo?
p4ra napísal:Cigani a Cinania - oni mozu byt krestania, hinduisti alebo ateisti. Nemylme si prosim rasu, statnu prislusnost, ci etnicku skupinu s nabozenstvom.
vies na co som narazal, tak mi prosim odpovedz
p4ra napísal:Co sa tyka hinduizmu alebo krestanstva - ci uz sa pozrieme historicky alebo aj do sucasnosti, aj v mene tychto nabozenstiev sa zabijalo. Nepravom a nespravne.
kolko ludi zomrelo za poslednych 15 rokov kvoli fundamentalnemu krestanstvu alebo hinduizmu v Europe?
musim to upriamit takto, kedze mi je sice luto nejakych Indov niekde v slume, ale ovplyvnuje ma to vyrazne menej ako bombove islamisticke utoky v Europe
aacid napísal:je jasne ze islamisticki extremisti su daleko pocetnejsi nez extremsti akehokolvek ineho nabozenstva
bingo
aacid napísal:skor to hovori nieco o krajinach odkial ti extremisti su. afrika, blizky vychod.
nie, hovori to iba ciastocne
presne toto bola ta idea, ktoru som popisal v minulom poste, cigani sa v Kosiciach neodpaluju, pretoze ich k tomu nic priamo ci nepriamo nenavadza
aacid napísal:keby to bolo sposobene nabozenstvom, tak by islamske extremisticke skupiny boli homogenne rozlozene vo vsetkych islamskych krajinach na svete. ale tak to nie je. takze islam s tym nic spolocne nema.
islam nie je len 1, je viacero odnozi a frakcii, pricom niektore su viac radikalne ako ine

Solo_Kamen: hej, predovsetkym v Starom zakone, ktory ale nikto z krestanov v roku 2015 neuznava
islam je stale v roku 1394/1437
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

je to az smutne sledovat co pises... zase raz to zopakujem ako aj v inych temach.

cielene si vyberas na co budes reagovat, co sa ti nepaci ignorujes. generalizujes ("v Starom zakone, ktory ale nikto z krestanov v roku 2015 neuznava"), opakujes sa a furt ziadas od inych aby odpovedali na tvoje otazky, vyrozporovali, odovodnili a pri com ti to nerobis.

skoda, rad by som si o tychto temach podiskutoval normalne...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal:
Solo_Kamen: hej, predovsetkym v Starom zakone, ktory ale nikto z krestanov v roku 2015 neuznava
islam je stale v roku 1394/1437
a tu si trafil klines po hlave.
ked sa predsavujem ludom z moslimskych krajin, tak sa pytaju ci aj ja som moslim, lebo moje meno je menom proroka. samozrejme sa nevolam Mohamed, ale v Starom zakone mam menovca a v Novom hned dvoch. kto z krestanov o tom vie?
takze je mozne prepodkladat, ze ak moslimovia uznavaju Stary zakon, ako jednu z Knih, tak by si majoritny islam sral do vlastneho, keby kazal vrazdit krestanov a zidov.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

beardie napísal: hej, predovsetkym v Starom zakone, ktory ale nikto z krestanov v roku 2015 neuznava
V starom zákone je 10 prikázaní, pôvodný hriech a iné totálne základy kresťanstva, ak niekto neuznáva starý zákon asi to veľmi dobrý kresťan nebude :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Velmi vela poznatkov a statistik z celosvetoveho diania terorizmu, koho to zaujima. Je to jedno pdfko, ale je v nom vsetko co potrebujete vediet. Toto pdfko, vyvracia vsetky blbe komenty o islamistoch a podobne, a tak isto poukazuje na to, ze najvacsi narast terorizmu bol zaznamenany od zacatia okupacia Iraku.
Krasne, zrozumitelne grafy ukazuju, ze nabozenstvo fakt nieje problem ani v Europe. Strana 34 ukazuje, ze v Europe bolo nabozenskych utokov zanedbatelne minimum.
Su to dlhorocne studie, ktore sa nedaju vyvratit, a len dokazuju, ze mate mysle opantane mediami.
http://www.visionofhumanity.org/sites/d ... 2014_0.pdf
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

beardie, to, co odcitujes v Korane nehovori o explicitnom zabijani nevercov alebo kohokolvek ineho. Okrem ineho to bolo pekne vysvetlene aj pre laika v linku, ktory sem dal aacid. Precitaj si to cele, a nebudes sa ma znovu pytat toto, resp. uz to nebudes pisat, kedze ta povazujem za inteligentneho cloveka. Kolko obeti umrelo v dosledku ktorehokolvek nabozenstva ti povedat presne neviem (a podla mna to nevies ani ty), ale suhlasim s tebou, ze od roku 2001 (kedy sa cely tento bordel zacal) sa asi najviac pripisuje na krk islamu, ale opakujem, ze to nebolo motivovane nabozenstvom, len ludmi, ktori vyznavaju islam, zle si vysvetlili, interpretovali Koran a na zaklade toho sa rozhodli zabijat v mene Boha, a tym si to ospravedlnit, ale cielom islamu to nikdy nebolo, ani nebude.
beardie
Redeemer
Redeemer

cielene si vyberas na co budes reagovat, co sa ti nepaci ignorujes. generalizujes ("v Starom zakone, ktory ale nikto z krestanov v roku 2015 neuznava"), opakujes sa a furt ziadas od inych aby odpovedali na tvoje otazky, vyrozporovali, odovodnili a pri com ti to nerobis.
ak som nieco vynechal, ospravedlnujem sa, konkretizuj, posnazim sa odpovedat ti dodatocne
V starom zákone je 10 prikázaní, pôvodný hriech a iné totálne základy kresťanstva, ak niekto neuznáva starý zákon asi to veľmi dobrý kresťan nebude :)
da sa na to pozerat z 2 rovin
a) vyselektujem si to, co sa mi hodi, to respektujem, to, co sa mi nehodi, ignorujem, priblizne tak imho funguju bezni krestania
povacsine sa tie veci, ktore sa hodia, tak nejak opakuju aj v NZ
b) krestania sa len prehlasia za krestanov, inak si ziju standardny agnosticky zivot a tie prikazania beru ako sucast standardnej stredoeuropskej moralky

Lubos: ten link som uz daval v inej teme, viz obrazok tu
vyrazne vycnievaju islamske krajiny
beardie, to, co odcitujes v Korane nehovori o explicitnom zabijani nevercov alebo kohokolvek ineho.
ok, skusme konkretne:
Koran 9:73 - 'O Prophet! strive hard against the unbelievers and the hypocrites and be unyielding to them.'
Koran 9:111 - 'Surely Allah has bought of the believers their persons and their property for this, that they shall have the garden; they fight in Allah's way, so they sley and are slain.'
Koran 9:123 - 'O you who believe fight those of the unbelievers who are near to you and let them find in you hardness.'
Koran 9:29 - 'Fight those who believe not in Allah nor the Last Day, nor hold that forbidden which hath been forbidden by Allah and His Messenger, nor acknowledge the Religion of Truth, from among the People of the Book, until they pay the Jizyah with willing submission and feel themselves subdued.'
Sahih al-Bukhari 6924 - 'Muhammad said: "I have been ordered to fight the people till they say La ilaha illallah (none has the right to be worshipped but Allah) and whoever said La ilaha illalah, Allah will save his property and his life from me."'
Sahih Muslim 30 - 'Muhhama said: "I have been commanded to fight against so long as they do not declare that there is no god but Allah"'
Okrem ineho to bolo pekne vysvetlene aj pre laika v linku, ktory sem dal aacid.
na to som reagoval tym videom, ktore som postoval
a ano, precital som si to cele, naco som odpisal, ze je to 1. a ciastocne 2. faza Jihadu, zase podla toho videa, ktore som postol
ale suhlasim s tebou, ze od roku 2001 (kedy sa cely tento bordel zacal) sa asi najviac pripisuje na krk islamu,
obavam sa, ze to bude len horsie kvoli zmensujucim sa zdrojom a vyraznemu rastu islamskej populacie
ak je 0,1 promile moslimov fanatikov, z maleho mnozstva moslimov to bude malo fanatikov, z velkeho velke
rozumies teda, preco nechcem, aby sa sem neimportovali dalsie desat-/stotisice a miliony ludi moslimskeho vierovyznania? nie je v Europe uz dost teroristickych utokov (povacsine politicky motivovanych) aj bez toho?
opakujem, ze to nebolo motivovane nabozenstvom, len ludmi, ktori vyznavaju islam, zle si vysvetlili, interpretovali Koran a na zaklade toho sa rozhodli zabijat v mene Boha, a tym si to ospravedlnit, ale cielom islamu to nikdy nebolo, ani nebude.
to ale fanaticki moslimovia nepochopia a v mene Allaha budu zabijat aj nadalej, lebo sa to pise v ich svatej knihe...

este 1 myslienka z mojej strany:
kto je podla vas (predovsetkym p4ra a aacid) spravny moslim? ten, co dodrzuje Koran od slova do slova (je to predsa slovo bozie, tak to musi byt spravne) alebo ten, ktory si vybera len to, co sa mu hodi?
kto je podla vas spravny krestan? ten kto dodrzuje Bibliu od slova do slova alebo ten, ktory si vybera len to, co sa mu hodi?
cize spravny = radikalny

podla mna by v Europe nemali byt ani jedni, ani druhi, ale ak si mam vybrat, tak si radsej vyberiem krestanov, kedze statisticky je tych radikalnych menej a mozem sa bat o svoj zivot a o svoje okolie menej
ako to vidite vy?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

stokrat radsej normalneho moslima jak krestana z AZR
Napísať odpoveď