Teror v Parizi

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Teror v Parizi

Príspevok od používateľa aacid »

zase len vyberas citacie z koranu bez toho ze by si ich dal do kontextu.

spravne si napisal, kto je ten spravny veriaci? je to ten co sa krvopotne drzi veci ktore boli napisane pred storociami ale chape ze tak ako vsetko na svete aj nabozenstvo sa musi vyvijat, menit a prisposobovat sucasnosti.

zase sa vratim k tym homosexualom, je napisane v biblii ze je to zle, ale to bolo kedy? pred 2 tisic rokmi? vtedy nieco ako homosexualita pomaly ani neexistovalo a pokial sa nieco take objavilo tak sa vacsinou jednalo o zneuzivanie neplnoletych chlapcov. rovnako ludi bolo ovela menej, umrtnost vysoka a a proste bolo treba plodit deti.
teraz je uplne ina situacia a dokonca to chape uz aj aktualny papez.

takze nie, radikalni veriaci nie su ti spravni veriaci.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

aacid napísal:zase len vyberas citacie z koranu bez toho ze by si ich dal do kontextu.
nech sa paci, mozes
aacid napísal:spravne si napisal, kto je ten spravny veriaci? je to ten co sa krvopotne drzi veci ktore boli napisane pred storociami ale chape ze tak ako vsetko na svete aj nabozenstvo sa musi vyvijat, menit a prisposobovat sucasnosti.
krestanstvo si tym preslo a uz nikoho neupaluje
prisposobuju sa wahabisti realite alebo ziju v roku 1437?
nie su nahodou umierneni moslimi odpadlici od viery?
aacid napísal:zase sa vratim k tym homosexualom, je napisane v biblii ze je to zle, ale to bolo kedy? pred 2 tisic rokmi?
1000 - 0 pnl
aacid napísal:vtedy nieco ako homosexualita pomaly ani neexistovalo
percentualne zastupenie by malo byt podobne, takze +- 4 %
aacid napísal:pokial sa nieco take objavilo tak sa vacsinou jednalo o zneuzivanie neplnoletych chlapcov.
v starovekom Grecku a Rime to bol standard
aacid napísal:takze nie, radikalni veriaci nie su ti spravni veriaci.
radikalni moslimovia by s tebou nesuhlasili a podla Koranu by ta zabili :)
kolko takych pride do Europy buduci rok?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

beardie, tie citacie, ktore si vytiahol ti mozem aj ja spatne vyvratit troma vetami:

Important thing to note here is that THESE verses were meant in reference to war and when Islam as a religion was attacked. It is not applicable in normal civil society where a Muslim is living peacefully within a heterogeneous society. It is not like , Hey you are christian I will kill you, that's what Quran says.

To, ze fanatici tomu nepochopia mi pride, ako nieco, kedy boli kriziacke vypravy - proste takisto to bol fanatizmus ospravedlnovany nabozenstvom, ci sa to niekomu paci alebo nie. Krestanstvo, ako take ma jedno stastie, ze preslo osvietenstvom, a ak to mozem povedat laicky povedat, znormalizovalo sa, kdezto islam, ako taky zije este tisice rokov dozadu, a to je ten fundametalny problem. Aj ked sa o to moderni ludia, ktori su islamskeho vierovyznania snazia, aby to zmenili, bude to este dlhy proces.

Neexistuje spravny krestan, moslim, budhista, ci Zid. Vsetci sme len ludia a je len na nas, ako sa budeme spravat, a ako budeme zit. Ani jedna zo svatych knih nehovori presne, ako clovek musi a ma zit - nie. Zase je to len interpretacia.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nebudem davat kontext veciam co pises, to je na tebe, ja ti len poviem ze bez kontextu tie tvoje citacie nemaju ziadnu vypovednu hodnotu.

kolko radikalnych moslimov prijde buduci rok do europy? minimum, preco by sa sem trepali? preco by isli do krajiny ktora ma uplne inu kulturu a zakony ako vyznavaju oni?
stale sa tu niekto snazi strasis tym ze nam sem budu chodit radikalny islamisti. no nebudu. ano budu sem chodit extremisti, teroristi co chcu pachat jihad na europskych obyvateloch. ti sem ale chodili aj predtym... myslis ze taky terorista ma ozaj potrebu sa trepat peso cez pol sveta, preplavovat sa na hrdzavej lodke cez more? nie je pre neho lahsie si vybavit falosny pas, kupit letenku a sup, je priamo v parizi.

ty mas iny nazor, to je v poriadku, to sme uz zistili a presvedcit sa nedas. rovnako sa ja nedam presvedcit o svojom nazore.

mne tu skor ide o tom ze sa snazis nechutnym sposobom generalizovat nazor a idei malej skupiny ludi na cele nabozenstvo.. cele nabozenstvo!!! to ako keby som ja tvrdil ze cele krestanstvo je narit, lebo ved sa pozrite na KKK co robia...
beardie
Redeemer
Redeemer

okej, dajme tomu, ze mas pravdu a ma sa to vztahovat len na vojnu (co sice odporuje tomu videu, co som postol o fazach jihadu, ale skusme)
znova sa dostavame k tomu, ze statisticky je radikalnych moslimov viac a preto je nevhodne importovat sem dalsich

zhodneme sa?
aacid napísal:kolko radikalnych moslimov prijde buduci rok do europy? minimum, preco by sa sem trepali? preco by isli do krajiny ktora ma uplne inu kulturu a zakony ako vyznavaju oni?
aby bojovali proti bezvercom, sirili teror a chaos, to je predsa uplne jednoduche
preco sa ich zopar odpalilo v Londyne a teraz v Parizi?
aacid napísal:myslis ze taky terorista ma ozaj potrebu sa trepat peso cez pol sveta, preplavovat sa na hrdzavej lodke cez more? nie je pre neho lahsie si vybavit falosny pas, kupit letenku a sup, je priamo v parizi.
ak vedia, ze ich tajne sluzby sleduju, tak sa budu snazit vratit nepozorovane, znova ako v pripade Pariza
je takmer iste, ze boli na vycviku v Syrii a naspat sa vratili s ostatnymi utecencami
keby sli standardnym sposobom, riskuju, ze ich odhalia na letisku
aacid napísal:mne tu skor ide o tom ze sa snazis nechutnym sposobom generalizovat nazor a idei malej skupiny ludi na cele nabozenstvo.. cele nabozenstvo!!! to ako keby som ja tvrdil ze cele krestanstvo je narit, lebo ved sa pozrite na KKK co robia...
ano, kazde nabozenstvo je zle, lebo vymyva mozgy, viac ci menej, vzdy
nezda sa mi, ze by som videl celu moslimsku obec distancovat sa od utokov, hlavne z krajin Perzskeho zalivu
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:je takmer iste, ze boli na vycviku v Syrii a naspat sa vratili s ostatnymi utecencami
to su zase nepotvrdene informacie, primarne sirene na posilnenie strachu z utecencov... nic take nebolo nikde dokazane.
beardie napísal:nezda sa mi, ze by som videl celu moslimsku obec distancovat sa od utokov, hlavne z krajin Perzskeho zalivu
cela moslimska obec sa distancuje od ISISu, to nestaci? maju sa osobitne distancovat aj od kazdeho utoku?
beardie
Redeemer
Redeemer

od kazdeho nie, ale od tohto a toho na ruske lietadlo by sa mohli

ten pohyb utecencov ti najdem
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

aacid, ale takisto nemozes povedat, ze medzi utecencami nie su ziadny fanatici/teroristi/zli ludia rovnako ako aj ked niekto tvrdi, ze medzi utecencami je vacsina teroristov... tak ku comu mas tie potvrdene informacie ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

samozrejme ze tam mozu byt teroristi medzi utecencami.
len teroristi sa sem dostali bez problemov aj pred uteceneckou vlnou, pretoze ked proste chces, tak sa sem dostanes. ja proste tvrdim ze tento (a akykolvek iny) teroristicky utok by sa stal ci uz by sme mali utecenecku krizu alebo nie.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:okej, dajme tomu, ze mas pravdu a ma sa to vztahovat len na vojnu (co sice odporuje tomu videu, co som postol o fazach jihadu, ale skusme)
znova sa dostavame k tomu, ze statisticky je radikalnych moslimov viac a preto je nevhodne importovat sem dalsich
Toto je predpokladam, ze pre mna.

Statisticky s tebou asi budem suhlasit, kedze ich je cca. 1.600.000.000, co je 2. najpocetnejsie nabozenstvo na svete, kedze krestanov je asi 2.200.000.000 a s ohladom na to, co sa deje vo svete, a aka je napata situacia, a ako vela utokov sa prave spaja s islamom. ALE treba si uvedomit, ze my sem neimportujeme radikalnych moslimov. Toto su len kecy ala Fico. Ludia, ktori sem prudia su utecenci alebo ekonomicki migranti (a proti tymto som ja ZASADNE proti, mali by sme ich vracat naspat do ich krajin).

Je mozne, ze medzi nimi sa najde extremista, to ja nepopieram, a preto suhlasim s tym, ze by sa mali vytvorit akesi zachytne tabory - miesta. Nie v EU, ale pred hranicami EU, co je napr. v tomto pripade Syria, kde by bol tabor, ktory pre mna, za mna v ramci solidarity a pomoci EU a sveta moze byt dotovany a financovany EU - vyjde nas to nepochybne lacnejsie a straty na zivotoch bude mensie.

Urobila by sa bezpecna zona. Vsetci ludia, ktori sa citia ohrozeni by sa zhromazdovali tam pod ochranou EU a jej vojska. Tam by sa robil scanning, ktory by jasne urcil, ci je dana osoba utecenec, ktory sa boji o svoj zivot z dovodu vojny a prenasledovania vo svoje krajine alebo je to len ekonomicky utecenec a na zaklade toho by sa posudzovalo, co dalej s tymi ludmi.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

či by to vyšlo lacnejšie je diskutabilné. Ten tábor by bol tak isto zásobovaný potravinami a vecami ako aj v europe. Tá administratíva by bola tak isto robená. V podstate nevidím rozdiel v tom, či sú tie tábory v europe, afrike, azii alebo neviem kde. Navyše keby je to priamo v sýrii, muselo by sa dotovať vojsko čo vôbec nie je lacná záležitosť. Istotne je lacnejšie naložiť 500 ľudí na autobus a poslať susednej krajine z kade prišli ako platiť 500 vojakov niekoľko mesiacov. Akurát že by to nebol náš problém v europe. Aspoň pre média (lebo náš problémy by to bol, keby tam máme asi aj my vojakov)
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Zaujimavy komentar ku terajsim udalostiam
http://www.mojevideo.sk/video/25a41/pol ... okoch.html
beardie
Redeemer
Redeemer

p4ra napísal:Statisticky s tebou asi budem suhlasit
novidis, nakoniec sa aj zhodneme
p4ra napísal:ALE treba si uvedomit, ze my sem neimportujeme radikalnych moslimov.
nie, my sem importujeme kohokolvek, kto prehlasi, ze je zo Syrie, bez akejkolvek kontroly, milion ludi len za tento rok
je preto mozne, ze sa medzi nimi skryvaju aj radikali

dalsi dovod, take mnozstvo ludi nie je mozne systematicky integrovat => budu vznikat dalsie ghetta, v ktorych bude zlozity zivot => dalsia radikalizacia neuspene integrovanych ludi

dalsi dovod, ti ludia budu 'doma' chybat, aj ako bojovnici, aj ako ekonomicka sila

aby som to zhrnul ako uz velakrat, cely import je blbost^n

cital som jednu myslienku: "ponuknem ti milion cukrikov, ale niektore z nich su otravene, zoberies si ich"?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: dalsi dovod, ti ludia budu 'doma' chybat, aj ako bojovnici, aj ako ekonomicka sila
toto je dost otazne. minule sa na reddite riesilo ako je mozne vlastne ze ma ISIS tolko bojovnikov. afganska armada ponuka 300 dolarov mesacne, ma problemy s platenim, niekedy vojaci nedostanu zaplatene aj niekolko mesiacov.
oproti tomu ISIS ponuka 700 dolarov a platia kazdy mesiac.
pokial je niekto zufaly, nema robotu, nema kde zit, ma pocetnu rodinu ktora na nom zavysi, vtedy predpokladam ze idealy idu bokom a proste ides za peniazmi a tym kto ti ich da.

nastava otazka ci tym ze sem do europy tych utecencov pustime nezoberieme ISISu viac vojakov (a teda teroristov a extremistov) ako keby sme ich nechali 'doma'.
zdroj: http://www.npr.org/2015/11/16/456174727 ... fghanistan
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal: toto je dost otazne. minule sa na reddite riesilo ako je mozne vlastne ze ma ISIS tolko bojovnikov. afganska armada ponuka 300 dolarov mesacne, ma problemy s platenim, niekedy vojaci nedostanu zaplatene aj niekolko mesiacov.
oproti tomu ISIS ponuka 700 dolarov a platia kazdy mesiac.
pokial je niekto zufaly, nema robotu, nema kde zit, ma pocetnu rodinu ktora na nom zavysi, vtedy predpokladam ze idealy idu bokom a proste ides za peniazmi a tym kto ti ich da.

nastava otazka ci tym ze sem do europy tych utecencov pustime nezoberieme ISISu viac vojakov (a teda teroristov a extremistov) ako keby sme ich nechali 'doma'.
zdroj: http://www.npr.org/2015/11/16/456174727 ... fghanistan
to je bezpredmetné, lebo riešime teroristov v europe a nie lokálne boje na blízkom východe. Takýto terorista čo je v ISIS pre peniaze a nie z presvedčenia by nezabíjal v europe za 700€ keď toľko dostane aj bez zabíjania. Nehovor mi že aj tá najpodradnejšia práca v nemecku či francúzsku nie je lepšie ohodnotená. Navyše 700€ na život v europe by mu asi nestačilo
A tí, čo sa odpália v dave ľudí to isto nerobia pre peniaze. Či myslíš že ISIS jeho pozostalým za to pošle tučný balík peňazí?

takže ISIS má veľa bojovníkov, ale to sú bojovníci na lokálne boje s domobranou a ľudia na ďalšie verbovanie, nie tí teroristi akých poznáme z medii.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale to ide ruka v ruke. staci ze otec je naverbovany, rodina tym padom zije v oblasti ovladanej ISIS, deti musia chodit do skoly kde ich pekne naucia co je jihad, co je kalashnikov a co je granat... no a o par rokov mas celu generaciu malych mudzahadinov ktori to nerobia pre peniaze ale z presvedcenia.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

audiotrack, OK, mozno som prehnal, ze by to vyslo lacnejsie, ale podla mna by to bolo efektivnejsie a hlavne bezpecnejsie pre EU, ak s tym uz teda musime bojovat.

beardie, nie, nezhodneme sa uplne, ja som to aj rozvinul, ze preco. :) A na margo toho importu si myslim, ze prave to, o com som hovoril vyssie by mozno mohlo pomoct, keby bol zaujem.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:audiotrack, OK, mozno som prehnal, ze by to vyslo lacnejsie, ale podla mna by to bolo efektivnejsie a hlavne bezpecnejsie pre EU, ak s tym uz teda musime bojovat.

...
s tým sa už súhlasiť dá. Ale nie je ešte lacnejšie zavrieť hranice, a nech si tie tábory budujú sami kde chcú? Europa by sa do nich vôbec nemusela (a možno ani nemala) starať. Ale to sú veci ktoré sa mali spraviť hneď na začiatku. Politika priateľskej europy bola od začiatku zlá, a zašlo to príliš ďaleko. Už to umelé udržovanie pri živote grécka bolo zo strany EU veľmi priateľské, ale bol to začiatok tohto všetkého. Keby EU nebola taká benevolentná, tak grékov pošle do riti a stráž hraníc EU sa posunie ku krajinám, ktoré tie hranice ustrážiť dokážu. Gréci mali a stále majú problémy sami so sebou, tak jasné že nemôžu investovať prostriedky do toho aby strážili stredozemné more. A naivita nemecka je na samostatnú tému. Oni majú to budovanie táborov a zvážanie ľudí vlakom do nich v krvi :)

pobavila ma inak myšlienka, neviem ktorý politik to povedal, že využijeme turkov. U nich postavíme tábory, je to blízko ku konfliktom, je to mimo geografickej europy, a turci budú šťastný že nám môžu pomôcť lebo majú záujem o vstup do EU. Aké jednoduché :)
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ach jaj znova to roztocili, pre zmenu v afrike
Prílohy
CUQkyYdWwAARkEx.jpg
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ha, teraz urcite uvidime aj vlajku Mali na profilovkach. Naposledy bol velky ludsko-pravny problem, ze sme si nedali vlajku Libanonu, tak teraz to hadam ludia napravia :)

Strelci prepustili niekoľko rukojemníkov, vrátane tých, ktorí vedeli recitovať verše Koránu, informuje agentúra Reuters.
- toto mozno nebude na skodu do buducna vediet recitovat aj tu v Europe.
Napísať odpoveď