Ale je to rarita no
Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
https://www.google.sk/maps/@48.1687372, ... 6656?hl=sk
Ale je to rarita no
. Si pamatam ako som trocha zneistel ked som siel tadial prvy krat.
Ale je to rarita no
Urcite by to pomohlo a hlavne by sa vodici naucili tie pravidla. Mozno by na zaciatku bolo par nehod, ale aspon by tym neznalym pobrali vodicakybrm napísal:V KE máme všetky križovatky ako pre debilov a potom sa zabúdajú na základné pravidlá ako prednosť sprava a podobne. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že som dlhé roky jazdil len v rámci KE a okolie a potom som s autom vošiel do Brna alebo Prahy a som len kukal..
Inak, ktovie, ak by v KE spravili viac takých križovatiek, či by to nepomohlo väčšej plynulosti.. napr. Komenského/Watsonova, Mier, Jantárová/Palackého, pri Tescu na Jazere. Či by Titel neskolaboval..
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zdravím, kto má prednosť na tejto križovatke?
Červené vozidlo odbočuje z hlavnej doľava, a modré odbočuje z vedlajšej doľava na hlavnú, ale krížia sa prúdy.
Je to klasická hlavná/vedľajšia? Modré musí dať prednosť červenému?
Vďaka
Červené vozidlo odbočuje z hlavnej doľava, a modré odbočuje z vedlajšej doľava na hlavnú, ale krížia sa prúdy.
Je to klasická hlavná/vedľajšia? Modré musí dať prednosť červenému?
Vďaka
-
94jakub
Guru wannabe
Áno, tak ako si písal.
Vidím tam minimálne daj prednosť v jazde aj s nejakou dodatkovou(najskôr tvar križovatky) a červené má zasa podľa tvojho nákresu hlavnú cestu.
Vidím tam minimálne daj prednosť v jazde aj s nejakou dodatkovou(najskôr tvar križovatky) a červené má zasa podľa tvojho nákresu hlavnú cestu.
Ano, musi mu dat prednost, ale myslim si, ze je to klasicka prednost sprava a nie hlavna/vedlajsia. Proste bez dalsich znaciek ma cerveny prednost stale.
Prednost sprava, modry ide posledny. Ak by islo este aj zhora auto a toci vlavo, tak pojde najskor horny, cerveny a potom modry.
Myslim ze netreba nad tym premyslat. Staci sledovat znacky.
https://www.google.sk/maps/@48.2022404, ... !1e1?hl=sk
https://www.google.sk/maps/@48.2022404, ... !1e1?hl=sk
pokuty poštou (objektívna zodpovednosť) posiela polícia doporučene? do vlastných rúk?
Áno, nakoľko je to rozhodnutie vo veci musí to ísť do vlastných rúk.
Rozhodnutie vo veci je pekne oznacenie, ci uz u policie alebo u sudu. Taka Socialna poistovna posiela napriklad upomienky alebo penale normalny listom II.triedy, teda bez ziadneho dokazu, ze si ten list prevzal. Tu nejde o rozhodnutie vo veci? Ved predsa vypocitali penale z omeskania podla dakeho zakona a poslu si to len tak?
-
martinez13
Light Professional
Ďakujem páni, ide o to, že takto mi nedalo auto prednosť z vedľajšej a chcel som sa len uistiť, našťastie som šiel pomaly tak som dobrzdil.
Dnes doobeda som dávno nevidel jazdiť toľko áut bez svetiel.. všetkých som upozorňoval blikaním.. až nakoniec po vyše 10km aj mne jeden zablikal a tak som zistil, že ja som bol tiež bez svetiel.. trapas dňa! 
Nakoľko sa pri objektívnej zodpovednosti rozhoduje v rozkaznom konaní a tam musí byť dokázané že si zásielku prevzal, pretože tam potom začínajú plynúť rôzne lehoty, tak musí byť doručená do vlastných rúk. Pri tých penále od Sociálnej p. nevie nakoľko to nie je môj odbor ale viem že tam sa postupuje podľa nejakého iného zákona ako tu pri objektívnej zodpovednostiheker napísal:Rozhodnutie vo veci je pekne oznacenie, ci uz u policie alebo u sudu. Taka Socialna poistovna posiela napriklad upomienky alebo penale normalny listom II.triedy, teda bez ziadneho dokazu, ze si ten list prevzal. Tu nejde o rozhodnutie vo veci? Ved predsa vypocitali penale z omeskania podla dakeho zakona a poslu si to len tak?
-
hojko
Site Admin
Otestuje sa z 11 krizovatiek, ktore byvaju na testoch z autoskoly: http://autobild.cas.sk/clanok/204193/11 ... -autoskole
Kód: Vybrať všetko
Križovatka č. 4
Správna odpoveď: c)
Vysvetlenie: Električky majú na svojom signalizačnom zariadení „červenú“, preto s nimi v riešení tejto situácie vôbec nemusíme počítať.Re: Zákon o cestnej premávke
1. Netreba si mýliť autoškolovú teóriu s realitou
2. Poznať primitívne signály pre MHD určite nie je na škodu
2. Poznať primitívne signály pre MHD určite nie je na škodu
clanok o noseni obcianskych: https://dennikn.sk/291190/ceski-policaj ... e/?ref=mpm
elektronicke dialnicne znamky
co vy na to?
co vy na to?
Funkcne a moderne. Ale uz sa nedaju "preliepat"